Gör testet

Konsulter från 

Java HT17

Robin Ström

Stockholm

Robin är en fokuserad och positiv kille med en förkärlek för problemlösning. Tidigare har han studerat musik- och ljuddesign vid Linnéuniversitetet och lägger därför stor vikt vid att söka efter kreativa lösningar. Från sin tid som datorsäljare och Academic Work-konsult tar Robin med sig kunskaper i kundbemötande och mjukvaruinstallationer, men även att vara öppen och anpassningsbar för olika arbetssituationer. Han letar ständigt efter nya sätt att utvecklas och är alltid öppen för utmaningar, vilket ledde till att han sökte Java-utbildningen på Academy.

Rikard Weijmer

StockholmMalmö

Rikard har en bakgrund inom media där han tidigare jobbat med flertalet produktioner för Sveriges Radio P3 och även haft sitt eget radioprogram. Under studierna vid Luleå tekniska universitet stod mediekommunikation och medieproduktion i fokus. Han ser utbildningen på Academy som en chans att byta karriär till en bransch med en ljus framtid och detta är en utmärkt möjlighet att utvecklas professionellt. Rikard är en nyfiken, lättlärd och mångsidig person.

Hans Bockgård

Stockholm

Hans är civilingenjör i teknisk nanovetenskap med inriktning nanomaterial. Under studierna vid Lunds tekniska högskola fick Hans prova yrket som IT-konsult för ett studentföretag med kunder inom framför allt förlagsbranschen. Efter examen började Hans forska i miljövetenskap och undervisade studenter i cellbiologi. Hans har en mycket bred naturvetenskaplig bakgrund vilket gjort honom skicklig på att tänka tvärvetenskapligt. Hans är en kreativ och strukturerad problemlösare, något som han har nytta av inom programmering.

Patrik Fridström

Stockholm

Med en bakgrund inom service- och försäljningsbranschen har Patrik visat god kommunikationsförmåga och löser problem på ett enkelt och effektivt sätt. Hos ett ledande teknikföretag inom solkraft var Patrik anställd som försäljningsassistent och höll ordning samt struktur i sitt arbete. Med en programmerare i familjen har intresset för datorer och IT alltid funnits nära till hands.

Max Hellqvist

Stockholm

Max har en teknisk bakgrund och har tidigare arbetat som nätverksinstallationstekniker, bowlingtekniker och lokal IT-support. Efter en utbildning inom medieteknik studerade Max spelutveckling på Södertörns högskola med inriktning design och scripting. Under dessa utbildningar arbetade han ofta med datorer, vilket ledde till ett växande intresse för IT och programmering. Max ser Academy som en spännande möjlighet att skaffa sig de kunskaper som behövs för att utvecklas inom IT-branschen. Efter utbildningen vill han använda sig av sina IT-kunskaper för att skapa ny teknologi.

Pontus Nilsson

Stockholm

Pontus har bland annat studerat teknisk försäljning och marknadsföring. Därefter arbetade han som teknisk innesäljare på de svenska försäljningskontoren för Swagelok och Grundfos. Mellan dessa två jobb blev det även ett påbyggnadsår till YH-utbildningen i London med målet att nå en bachelorexamen inom internationella affärer. Pontus ser Academy som en god möjlighet att rusta sig för framtidens arbetsmarknad. Efter utbildningen vill han kombinera sin förståelse för affärsverksamheter med de nyförvärvade IT-kunskaperna för att kunna hjälpa kunden att utveckla sin verksamhet på bästa sätt.

Marie Backman

StockholmMalmö

Marie har tidigare arbetat som forskare med fokus på simuleringar inom materialfysik och hållfasthet. Hon är doktor i fysik och har tillbringat de senaste sex åren i USA med forskning på universitet, där hon hade möjligheten att bidra till en open source-simuleringskod. Den erfarenheten väckte Maries intresse för en karriär inom systemutveckling och hon bestämde sig för att söka till Academy. Marie är strukturerad, positiv och har lätt för att lära sig nya saker.

Jesper Lubrán

StockholmSundsvall

Jesper är en ambitiös och kommunikativ problemlösare med en kandidatexamen inom information och PR. Tidigare har han arbetat åtta år i Norge som lagerchef, varit butikschef i en internationell detaljhandelskedja och rest runt i världen. Efter att ha reflekterat över sina tidigare roller i arbetslivet tog han beslutet att satsa på digital utveckling, eftersom de mest tillfredsställande uppgifterna alltid funnits djupt inne i företagens affärssystem.

Alexander Jakobsson

Stockholm

Alexander ser Academy som en god möjlighet att etablera sig inom IT- och programmeringsvärlden. Han är en junior Java-utvecklare som ständigt strävar efter att ta sig an nya utmaningar. Alexander har under många år arbetat med olika hobbyprojekt som gett honom en god teknisk kunnighet. Han kan felsöka och lösa de flesta problem. Alexander är allmänbildad och nyfiken på det mesta, vilket gör att han snabbt kan sätta sig in i och utföra nya uppgifter.

Anna Taliveer

Stockholm

Anna har tidigare arbetat inom vård, service och ekonomi. Hon har drivit eget företag och är utbildad mindfulnessinstruktör. Från unga år har hon med egna tävlingshästar lärt sig att bli målmedveten och arbeta hårt. Anna är en driven och engagerad person som är van vid högt tempo. Med denna bakgrund ser hon fram emot nya utmaningar i rollen som IT-konsult.

Jimmy Bergvall

Stockholm

Jimmy är examinerad civilekonom vid Stockholms universitet. Han har många års erfarenhet av hotell- samt restaurangbranschen och har under de senaste åren arbetat med redovisning på Radisson Blu Waterfront Hotel. Jimmy brinner för skapande och har ofta ett nytt projekt på gång. Intresset för programmering väcktes när han gick en kurs i webbutveckling. Det var då han bestämde sig för att byta bana och sökte till Academy. Jimmy är nyfiken, engagerad och strävar alltid efter att få ett helhetsperspektiv.

Mathias Rehn

Stockholm

Med en examen inom Service Management har Mathias i över tio år haft verksamhetsutveckling och kunden i fokus genom roller som naturguide, supervisor, teamleader och chef för en biluthyrningsstation. Det som tog honom till dessa roller är hans drivkrafter i att vara en tillgång för andra och bidra till teamets utveckling. Han har en fallenhet för problemlösning och trivs utomordentligt bra i utmanande miljöer med högt tempo. Genom IT och programmering vill Mathias nyttja sina logiska förmågor till fullo och delta i den digitala evolutionen.

Kemal Demirtas

Stockholm

Kemal har studerat vid Kungliga tekniska högskolan, arbetat inom restaurangbranschen och kan lösa Rubiks kub på mindre än två minuter. Han arbetade tidigare som projektadministratör på Karolinska Institutet för en forskningsstudie om barns psykiska ohälsa. Genom utbildningen på Academy vill Kemal in i IT-branschen, ett område där han får möjlighet att använda sin fallenhet för problemlösning. Han motiveras av att ta sig an intellektuella utmaningar och att genomföra stora som små arbetsuppgifter utifrån ett holistiskt perspektiv.

Felix Alm

Stockholm

Felix har en bakgrund inom ingenjörsstudier i teknisk biologi och medieteknik vid Linköpings universitet där han även haft ett stort ideellt engagemang inom studielivet. Både innan och under studierna har Felix arbetat inom servicebranschen vilket gett honom kunskap om vikten av skicklig kommunikationsförmåga i arbetslivet. Felix är en positiv problemlösare som brinner för att hjälpa företag att lösa specifika utmaningar. Målet är att kombinera sin passion för service och kontakt med människor tillsammans med mjukvaruutveckling.

Anton Wahlberg

StockholmGöteborg

Anton kommer in i IT-branschen med en musikbakgrund och med ett långvarigt intresse för teknologi sedan unga år. Före studierna på Göteborgs universitet arbetade han inom flera olika områden, som omsorg, utbildning och service för att sedan hitta hem i programmeringen. Under studietiden växte Antons intresse för systemutveckling, vilket gjorde valet av fördjupning självklart. Efter studierna på Academy ser han fram emot att bidra med sina tankesätt till världens mångfald samt komplexitet och möjligheterna att kunna utvecklas tillsammans med goda samarbetspartners.

Thommy Berglund

StockholmSundsvall

Thommy är i grunden elektroingenjör och har som senast arbetat som utbildare med inriktning fiber- och koaxtekniker på Com Hem. Thommy har ett intresse för språk och har tidigare bott i Japan för studier inom japanska. Han har även fått utveckla sin serviceförmåga från sina åtta år på Casino Cosmopol. Thommy är en problemlösare i fingerspetsarna och upplevs som en mycket godhjärtad person.

Oskar Jonsson

Stockholm

Oskar har varit intresserad av IT sedan ung ålder. Studierna vid Uppsala universitet ledde till att hans intresse för programmering och teknik växte. Under lumpen fick Oskar lära sig att samarbeta effektivt i grupp samt öva på ledarskap. Arbetet som budchef på ett distributionsföretag, med mycket personalansvar och kundkontakt, samt anställning i en sportbutik har gett Oskar stor erfarenhet av kundarbete. Efter utbildningen på Academy ser Oskar fram emot att vidareutveckla sina IT-kunskaper och kombinera dem med sin problemlösningsförmåga. Oskar gillar utmaningar och är social med stort driv.

Cristian Enarsson

Stockholm

Christian har arbetat administrativt inom säkerhetsbranschen och efter civilekonomutbildningen flyttade han till Peking för att arbeta som lärare. Han blev kursutvecklare och ledde ett projekt för att ta fram och marknadsföra nya kurspaket. Under utbildningen blev Christian intresserad av internredovisning och controllerrollen, men kände även att en traditionell ekonomroll inte var hans slutgiltiga mål. När han upptäckte vilka möjligheter som finns för IT-utbildade ekonomer sökte han sig till Academy, för att efter utbildningen kunna bidra med sin kompetens inom både internredovisning och IT.

Angelica Nordqvist

Stockholm

Angelica har en bakgrund inom media, där hon senast arbetade som art director på en inhouse-byrå. Hon har även arbetat med strategisk kommunikation och projektledning i rollen som kommunikatör. Universitetsstudierna genomförde hon i Sundsvall, som också är hennes födelsestad. Därefter flyttade hon till Stockholm för att gå vidare i karriären. Angelica ser Academy som en möjlighet att få testa på en helt ny bransch. Och då hon tidigare varit på beställarsidan i diverse utvecklingsprojekt har hon en djup förståelse för hur viktig kommunikationen är för ett lyckat resultat.

Dafvid Skoogh

Stockholm

Dafvid har en bakgrund inom film- och reklamfilmsbranschen där han bland annat drivit ett produktionsbolag. Han jobbade praktiskt som exempelvis producent, regissör och animatör. Han tog även fram idéer samt hittade modeller för affärsupplägg som skulle gynna både kund och leverantör. Efter att ha arbetat med detta under fem år valde han att istället satsa på personlig utveckling inom kundservice. Dafvid upptäckte dock att hans största intresse är tekniska lösningar, vilket gjorde att han sökte till Academy. Dafvid är en social och kreativ person med stort personligt driv.

Tomas Olszowy

Stockholm

Tomas har en bakgrund inom systemförvaltning och VBA-utveckling. Efter att ha avslutat en KY-utbildning inom databasadministration och design vid Jensen Education fick Tomas jobb som systemadministratör på Stockholms läns landsting. Där fick han i uppdrag att utveckla landstingets sommarjobbsförfarande och det var då Tomas lärde sig VBA-programmering för att effektivisera förfarandet. Tomas programmeringsintresse växte efter sommarjobbsuppdraget och han bestämde sig för att söka till en intensivutbildning i Java på Academy.

John Mäki

StockholmUmeå

John har en yrkesbakgrund inom bygg- och industrisektorn. Innan John började sin bana inom IT arbetade han med kvalitetskontroll och underhåll. Varierande arbetsuppgifter har gjort att han har fått en bred erfarenhet. John ser Academy som dörren in till en ny och spännande bransch. Efter utbildningen ser han fram emot att ta sig an nya utmaningar och fortsätta utvecklas. John är social, engagerad och har lätt för att samarbeta i grupp.

Erik Blennå

Stockholm

Med intresse för kreativt skapande är programmering ett naturligt nästa steg för Erik med målet att vidareutvecklas inom IT. Ung och hungrig beskriver hans inställning väl. Erik var tidigare bartender men har alltid haft ett stort IT-intresse. Därför valde han att skola om sig för att ha möjlighet att göra karriär inom den bransch där han ser sin framtid. Erik är en lättlärd lagspelare som inte är rädd för att ta egna initiativ. Han är social och älskar utmaningar. Med höga ambitioner och en dröm om att en dag bli spelutvecklare väntar denna 23-åring ivrigt på sitt nästa steg i karriären.

Vanessa Wanjin Man

Stockholm

Med en examen i grafisk design är Vanessa en kreativ person som gillar att ta sig an nya utmaningar för att ständigt utvecklas. Hon fick upp ögonen för IT under designutbildningen, då hon upptäckte att programmering är en perfekt kombination av det hon brinner för, nämligen kreativt tänkande och problemlösning. Med en bakgrund inom detaljhandel har hon erfarenhet av både försäljning och kundkontakt. Som person är Vanessa nyfiken och målinriktad. Hon ser Academy som en perfekt möjlighet att ta klivet in i IT-branschen.

Aram Barzanjeh

StockholmLinköping

Aram är en målinriktad kille med ett stort intresse för IT och teknik. Han besitter en god strategisk förmåga, är väldigt noggrann och strävar alltid efter att nå ett optimalt resultat. Aram är en lagspelare och gillar att jobba med människor. Civilingenjörsstudierna inom datateknik i kombination med Academy har gett Aram goda grundläggande kunskaper inom programmering och IT. Aram är en social och snabblärd person som tar alla arbetsuppgifter på största allvar. Han är ambitiös, hjälpsam och lugn med god samarbetsförmåga. Aram söker ständigt ny kunskap och strävar alltid efter att utvecklas.

Java HT17

Java är ett av världens mest använda programmeringsspråk. Som Java-utvecklare bygger du allt från spel på mobilen till stora affärskritiska system. Detta snabba och säkra språk används inom en rad system, och fler och fler svenska företag behöver IT-konsulter med just Java-kunskaper. Under vårt intensiva 12-veckor program lär du dig förutom programmering även hur du blir en framgångsrik konsult inom IT-branschen.
Påminn mig

Lämna din ansökan senast:

2017-09-04

Examen:

Start:

2017-12-15

2017-09-25

Utbildningens innehåll i korthet:

• Hur du sätter upp din egna utvecklingsmiljö

• Versionshantering med Git och GitHub

• Introduktion till programmering i Java

• Datastrukturer och algoritmer

• Objektorienterad programmering (OOP)

• JVM och Java-plattformen

• Introduktion till Databaser och SQL samt kopplingen till Java

• Introduktion till webbutveckling inklusive HTTP, HTML, JavaScript, CSS

Om utbildningen

Att lära sig systemutveckling och programspråk är inte gjort i en handvändning. Vi är dock övertygade om att det är möjligt att göra på 12 veckor med rätt verktyg, och vårt stöd. Mot denna bakgrund har vi tagit fram ett unikt utbildningsprogram där du förutom programmering även får lära dig hur du blir en framgångsrik konsult inom IT-branschen.

Vi vet att lärarledd utbildning är det bästa sättet att verkligen lära sig att programmera på. Därför har vi ett upplägg där våra lärare finns på plats varje dag, hela dagen, för att hjälpa och coacha samtliga konsulter. Både som individer och i grupp. Men att bli en framgångsrik konsult inom IT kräver också mer än den tekniska kompetens du får, därför kommer du också att få lära dig kommunikation, konsultmässighet, projektledning och agila metoder. I slutet av utbildningsperioden kommer du inte bara ha en fin utbildning på pappret och ett stort nätverk inom branschen, utan även din egen portfolio att visa alla framtida arbetsgivare.

Utbildningen bedrivs på svenska, det är därför ett krav att du behärskar det svenska språket i tal och skrift för att kunna bli antagen.

Hur säkra är vi på att ovanstående upplägg fungerar? Så säkra att vi erbjuder alla deltagare som fullföljer utbildningen en fast anställning!

Om programspråket och plattformen

Java är ett av världens mest använda programmeringspråk och finns i allt från spel på mobilen, i superdatorer till stora affärskritiska system inom exempelvis bank och försäkring. Det är objektorienterat och plattformsoberoende vilket gör att många företag använder det för olika typer av mjukvarusystem. Java marknadsförs som snabbt, säkert och tillförlitligt.

Var kan jag jobba?

Efter utbildningen kan du jobba i Stockholm, Göteborg, Malmö, Linköping, Luleå, Örebro/Karlstad eller Sundsvall. Det väljer du i sista steget i rekryteringsprocessen.

Lärare

  • Huvudlärare - Andreas Olsson
  • Assisterande lärare - Andreas Pettersson
Takten man lärde sig saker på var riktigt brant, speciellt om man jämför med universitetstiden. Pedagogiken var verkligen utformad för människor som lär sig fort, vilket jag fann väldigt stimulerande för min inlärning. Samtidigt får man inte glömma allt omkring, alla härliga klasskamrater med spännande bakgrunder och vilka infallsvinklar det gav på problemlösningen, det fina och fräscha lokalerna och lärarna och personalen på Academy som verkligen var rätt personer på rätt plats!
Java HT16Wilhelm Perdahl
Jag valde att byta inriktning till en branch jag knappt hade några förkunskaper inom, men fick jobb direkt efter Academy. Nu har jag jobbat som utvecklare i några månader och inte ångrat mitt beslut en dag. Det är så roligt! Trots att utbildningen var kort, fick jag en användbar grund att bygga vidare på. Att jobba inom IT ger dig oändliga möjligheter, du måste bara se till att aldrig sluta lära.
Java VT17Moa Mackegård
Min upplevelse av Academy var helt fantastisk. Jag blev själv förvånad över hur mycket man kan lära sig under 12 veckors tid när man är omgiven av människor som alla har samma mål.
C#.NET VT16Viktor Karlsson
Klicka på kartan för att aktivera den   

Java HT17

Sista ansökningsdag: 
2017-09-04
Java är ett av världens mest använda programmeringsspråk. Som Java-utvecklare bygger du allt från spel på mobilen till stora affärskritiska system. Detta snabba och säkra språk används inom en rad system, och fler och fler svenska företag behöver IT-konsulter med just Java-kunskaper. Under vårt intensiva 12-veckor program lär du dig förutom programmering även hur du blir en framgångsrik konsult inom IT-branschen.

Utbildningens innehåll i korthet:

• Hur du sätter upp din egna utvecklingsmiljö

• Versionshantering med Git och GitHub

• Introduktion till programmering i Java

• Datastrukturer och algoritmer

• Objektorienterad programmering (OOP)

• JVM och Java-plattformen

• Introduktion till Databaser och SQL samt kopplingen till Java

• Introduktion till webbutveckling inklusive HTTP, HTML, JavaScript, CSS

Om utbildningen

Att lära sig systemutveckling och programspråk är inte gjort i en handvändning. Vi är dock övertygade om att det är möjligt att göra på 12 veckor med rätt verktyg, och vårt stöd. Mot denna bakgrund har vi tagit fram ett unikt utbildningsprogram där du förutom programmering även får lära dig hur du blir en framgångsrik konsult inom IT-branschen.

Vi vet att lärarledd utbildning är det bästa sättet att verkligen lära sig att programmera på. Därför har vi ett upplägg där våra lärare finns på plats varje dag, hela dagen, för att hjälpa och coacha samtliga konsulter. Både som individer och i grupp. Men att bli en framgångsrik konsult inom IT kräver också mer än den tekniska kompetens du får, därför kommer du också att få lära dig kommunikation, konsultmässighet, projektledning och agila metoder. I slutet av utbildningsperioden kommer du inte bara ha en fin utbildning på pappret och ett stort nätverk inom branschen, utan även din egen portfolio att visa alla framtida arbetsgivare.

Utbildningen bedrivs på svenska, det är därför ett krav att du behärskar det svenska språket i tal och skrift för att kunna bli antagen.

Hur säkra är vi på att ovanstående upplägg fungerar? Så säkra att vi erbjuder alla deltagare som fullföljer utbildningen en fast anställning!

Om programspråket och plattformen

Java är ett av världens mest använda programmeringspråk och finns i allt från spel på mobilen, i superdatorer till stora affärskritiska system inom exempelvis bank och försäkring. Det är objektorienterat och plattformsoberoende vilket gör att många företag använder det för olika typer av mjukvarusystem. Java marknadsförs som snabbt, säkert och tillförlitligt.

Vem kan söka?

Academy är öppen för alla att söka oavsett tidigare bakgrund. Rätt motivation är viktigare än tidigare erfarenheter när vi avgör vilka som får gå utbildningen.

Vi söker dig med förmåga att snabbt ta till dig ny kunskap. Rätt kandidat kan uppnå sin fulla potential om de bara får rätt verktyg – oavsett tidigare bakgrund.

Utbildningsperiod:

2017-09-25
 — 
2017-12-15

Var kan jag jobba?

Efter utbildningen kan du jobba i Stockholm, Göteborg, Malmö, Linköping, Luleå, Örebro/Karlstad eller Sundsvall. Det väljer du i sista steget i rekryteringsprocessen.

Lärare

  • Huvudlärare - Andreas Olsson
  • Assisterande lärare - Andreas Pettersson

Klassens konsulter

Hans Bockgård

Stockholm

Hans är civilingenjör i teknisk nanovetenskap med inriktning nanomaterial. Under studierna vid Lunds tekniska högskola fick Hans prova yrket som IT-konsult för ett studentföretag med kunder inom framför allt förlagsbranschen. Efter examen började Hans forska i miljövetenskap och undervisade studenter i cellbiologi. Hans har en mycket bred naturvetenskaplig bakgrund vilket gjort honom skicklig på att tänka tvärvetenskapligt. Hans är en kreativ och strukturerad problemlösare, något som han har nytta av inom programmering.

Patrik Fridström

Stockholm

Med en bakgrund inom service- och försäljningsbranschen har Patrik visat god kommunikationsförmåga och löser problem på ett enkelt och effektivt sätt. Hos ett ledande teknikföretag inom solkraft var Patrik anställd som försäljningsassistent och höll ordning samt struktur i sitt arbete. Med en programmerare i familjen har intresset för datorer och IT alltid funnits nära till hands.

Erik Blennå

Stockholm

Med intresse för kreativt skapande är programmering ett naturligt nästa steg för Erik med målet att vidareutvecklas inom IT. Ung och hungrig beskriver hans inställning väl. Erik var tidigare bartender men har alltid haft ett stort IT-intresse. Därför valde han att skola om sig för att ha möjlighet att göra karriär inom den bransch där han ser sin framtid. Erik är en lättlärd lagspelare som inte är rädd för att ta egna initiativ. Han är social och älskar utmaningar. Med höga ambitioner och en dröm om att en dag bli spelutvecklare väntar denna 23-åring ivrigt på sitt nästa steg i karriären.

Aram Barzanjeh

StockholmLinköping

Aram är en målinriktad kille med ett stort intresse för IT och teknik. Han besitter en god strategisk förmåga, är väldigt noggrann och strävar alltid efter att nå ett optimalt resultat. Aram är en lagspelare och gillar att jobba med människor. Civilingenjörsstudierna inom datateknik i kombination med Academy har gett Aram goda grundläggande kunskaper inom programmering och IT. Aram är en social och snabblärd person som tar alla arbetsuppgifter på största allvar. Han är ambitiös, hjälpsam och lugn med god samarbetsförmåga. Aram söker ständigt ny kunskap och strävar alltid efter att utvecklas.

Robin Ström

Stockholm

Robin är en fokuserad och positiv kille med en förkärlek för problemlösning. Tidigare har han studerat musik- och ljuddesign vid Linnéuniversitetet och lägger därför stor vikt vid att söka efter kreativa lösningar. Från sin tid som datorsäljare och Academic Work-konsult tar Robin med sig kunskaper i kundbemötande och mjukvaruinstallationer, men även att vara öppen och anpassningsbar för olika arbetssituationer. Han letar ständigt efter nya sätt att utvecklas och är alltid öppen för utmaningar, vilket ledde till att han sökte Java-utbildningen på Academy.

Oskar Jonsson

Stockholm

Oskar har varit intresserad av IT sedan ung ålder. Studierna vid Uppsala universitet ledde till att hans intresse för programmering och teknik växte. Under lumpen fick Oskar lära sig att samarbeta effektivt i grupp samt öva på ledarskap. Arbetet som budchef på ett distributionsföretag, med mycket personalansvar och kundkontakt, samt anställning i en sportbutik har gett Oskar stor erfarenhet av kundarbete. Efter utbildningen på Academy ser Oskar fram emot att vidareutveckla sina IT-kunskaper och kombinera dem med sin problemlösningsförmåga. Oskar gillar utmaningar och är social med stort driv.

Angelica Nordqvist

Stockholm

Angelica har en bakgrund inom media, där hon senast arbetade som art director på en inhouse-byrå. Hon har även arbetat med strategisk kommunikation och projektledning i rollen som kommunikatör. Universitetsstudierna genomförde hon i Sundsvall, som också är hennes födelsestad. Därefter flyttade hon till Stockholm för att gå vidare i karriären. Angelica ser Academy som en möjlighet att få testa på en helt ny bransch. Och då hon tidigare varit på beställarsidan i diverse utvecklingsprojekt har hon en djup förståelse för hur viktig kommunikationen är för ett lyckat resultat.

Jesper Lubrán

StockholmSundsvall

Jesper är en ambitiös och kommunikativ problemlösare med en kandidatexamen inom information och PR. Tidigare har han arbetat åtta år i Norge som lagerchef, varit butikschef i en internationell detaljhandelskedja och rest runt i världen. Efter att ha reflekterat över sina tidigare roller i arbetslivet tog han beslutet att satsa på digital utveckling, eftersom de mest tillfredsställande uppgifterna alltid funnits djupt inne i företagens affärssystem.

Anna Taliveer

Stockholm

Anna har tidigare arbetat inom vård, service och ekonomi. Hon har drivit eget företag och är utbildad mindfulnessinstruktör. Från unga år har hon med egna tävlingshästar lärt sig att bli målmedveten och arbeta hårt. Anna är en driven och engagerad person som är van vid högt tempo. Med denna bakgrund ser hon fram emot nya utmaningar i rollen som IT-konsult.

Kemal Demirtas

Stockholm

Kemal har studerat vid Kungliga tekniska högskolan, arbetat inom restaurangbranschen och kan lösa Rubiks kub på mindre än två minuter. Han arbetade tidigare som projektadministratör på Karolinska Institutet för en forskningsstudie om barns psykiska ohälsa. Genom utbildningen på Academy vill Kemal in i IT-branschen, ett område där han får möjlighet att använda sin fallenhet för problemlösning. Han motiveras av att ta sig an intellektuella utmaningar och att genomföra stora som små arbetsuppgifter utifrån ett holistiskt perspektiv.

Mathias Rehn

Stockholm

Med en examen inom Service Management har Mathias i över tio år haft verksamhetsutveckling och kunden i fokus genom roller som naturguide, supervisor, teamleader och chef för en biluthyrningsstation. Det som tog honom till dessa roller är hans drivkrafter i att vara en tillgång för andra och bidra till teamets utveckling. Han har en fallenhet för problemlösning och trivs utomordentligt bra i utmanande miljöer med högt tempo. Genom IT och programmering vill Mathias nyttja sina logiska förmågor till fullo och delta i den digitala evolutionen.

Dafvid Skoogh

Stockholm

Dafvid har en bakgrund inom film- och reklamfilmsbranschen där han bland annat drivit ett produktionsbolag. Han jobbade praktiskt som exempelvis producent, regissör och animatör. Han tog även fram idéer samt hittade modeller för affärsupplägg som skulle gynna både kund och leverantör. Efter att ha arbetat med detta under fem år valde han att istället satsa på personlig utveckling inom kundservice. Dafvid upptäckte dock att hans största intresse är tekniska lösningar, vilket gjorde att han sökte till Academy. Dafvid är en social och kreativ person med stort personligt driv.

Jimmy Bergvall

Stockholm

Jimmy är examinerad civilekonom vid Stockholms universitet. Han har många års erfarenhet av hotell- samt restaurangbranschen och har under de senaste åren arbetat med redovisning på Radisson Blu Waterfront Hotel. Jimmy brinner för skapande och har ofta ett nytt projekt på gång. Intresset för programmering väcktes när han gick en kurs i webbutveckling. Det var då han bestämde sig för att byta bana och sökte till Academy. Jimmy är nyfiken, engagerad och strävar alltid efter att få ett helhetsperspektiv.

Marie Backman

StockholmMalmö

Marie har tidigare arbetat som forskare med fokus på simuleringar inom materialfysik och hållfasthet. Hon är doktor i fysik och har tillbringat de senaste sex åren i USA med forskning på universitet, där hon hade möjligheten att bidra till en open source-simuleringskod. Den erfarenheten väckte Maries intresse för en karriär inom systemutveckling och hon bestämde sig för att söka till Academy. Marie är strukturerad, positiv och har lätt för att lära sig nya saker.

Tomas Olszowy

Stockholm

Tomas har en bakgrund inom systemförvaltning och VBA-utveckling. Efter att ha avslutat en KY-utbildning inom databasadministration och design vid Jensen Education fick Tomas jobb som systemadministratör på Stockholms läns landsting. Där fick han i uppdrag att utveckla landstingets sommarjobbsförfarande och det var då Tomas lärde sig VBA-programmering för att effektivisera förfarandet. Tomas programmeringsintresse växte efter sommarjobbsuppdraget och han bestämde sig för att söka till en intensivutbildning i Java på Academy.

Max Hellqvist

Stockholm

Max har en teknisk bakgrund och har tidigare arbetat som nätverksinstallationstekniker, bowlingtekniker och lokal IT-support. Efter en utbildning inom medieteknik studerade Max spelutveckling på Södertörns högskola med inriktning design och scripting. Under dessa utbildningar arbetade han ofta med datorer, vilket ledde till ett växande intresse för IT och programmering. Max ser Academy som en spännande möjlighet att skaffa sig de kunskaper som behövs för att utvecklas inom IT-branschen. Efter utbildningen vill han använda sig av sina IT-kunskaper för att skapa ny teknologi.

Alexander Jakobsson

Stockholm

Alexander ser Academy som en god möjlighet att etablera sig inom IT- och programmeringsvärlden. Han är en junior Java-utvecklare som ständigt strävar efter att ta sig an nya utmaningar. Alexander har under många år arbetat med olika hobbyprojekt som gett honom en god teknisk kunnighet. Han kan felsöka och lösa de flesta problem. Alexander är allmänbildad och nyfiken på det mesta, vilket gör att han snabbt kan sätta sig in i och utföra nya uppgifter.

Vanessa Wanjin Man

Stockholm

Med en examen i grafisk design är Vanessa en kreativ person som gillar att ta sig an nya utmaningar för att ständigt utvecklas. Hon fick upp ögonen för IT under designutbildningen, då hon upptäckte att programmering är en perfekt kombination av det hon brinner för, nämligen kreativt tänkande och problemlösning. Med en bakgrund inom detaljhandel har hon erfarenhet av både försäljning och kundkontakt. Som person är Vanessa nyfiken och målinriktad. Hon ser Academy som en perfekt möjlighet att ta klivet in i IT-branschen.

Thommy Berglund

StockholmSundsvall

Thommy är i grunden elektroingenjör och har som senast arbetat som utbildare med inriktning fiber- och koaxtekniker på Com Hem. Thommy har ett intresse för språk och har tidigare bott i Japan för studier inom japanska. Han har även fått utveckla sin serviceförmåga från sina åtta år på Casino Cosmopol. Thommy är en problemlösare i fingerspetsarna och upplevs som en mycket godhjärtad person.

Pontus Nilsson

Stockholm

Pontus har bland annat studerat teknisk försäljning och marknadsföring. Därefter arbetade han som teknisk innesäljare på de svenska försäljningskontoren för Swagelok och Grundfos. Mellan dessa två jobb blev det även ett påbyggnadsår till YH-utbildningen i London med målet att nå en bachelorexamen inom internationella affärer. Pontus ser Academy som en god möjlighet att rusta sig för framtidens arbetsmarknad. Efter utbildningen vill han kombinera sin förståelse för affärsverksamheter med de nyförvärvade IT-kunskaperna för att kunna hjälpa kunden att utveckla sin verksamhet på bästa sätt.

Rikard Weijmer

StockholmMalmö

Rikard har en bakgrund inom media där han tidigare jobbat med flertalet produktioner för Sveriges Radio P3 och även haft sitt eget radioprogram. Under studierna vid Luleå tekniska universitet stod mediekommunikation och medieproduktion i fokus. Han ser utbildningen på Academy som en chans att byta karriär till en bransch med en ljus framtid och detta är en utmärkt möjlighet att utvecklas professionellt. Rikard är en nyfiken, lättlärd och mångsidig person.

Felix Alm

Stockholm

Felix har en bakgrund inom ingenjörsstudier i teknisk biologi och medieteknik vid Linköpings universitet där han även haft ett stort ideellt engagemang inom studielivet. Både innan och under studierna har Felix arbetat inom servicebranschen vilket gett honom kunskap om vikten av skicklig kommunikationsförmåga i arbetslivet. Felix är en positiv problemlösare som brinner för att hjälpa företag att lösa specifika utmaningar. Målet är att kombinera sin passion för service och kontakt med människor tillsammans med mjukvaruutveckling.

John Mäki

StockholmUmeå

John har en yrkesbakgrund inom bygg- och industrisektorn. Innan John började sin bana inom IT arbetade han med kvalitetskontroll och underhåll. Varierande arbetsuppgifter har gjort att han har fått en bred erfarenhet. John ser Academy som dörren in till en ny och spännande bransch. Efter utbildningen ser han fram emot att ta sig an nya utmaningar och fortsätta utvecklas. John är social, engagerad och har lätt för att samarbeta i grupp.

Anton Wahlberg

StockholmGöteborg

Anton kommer in i IT-branschen med en musikbakgrund och med ett långvarigt intresse för teknologi sedan unga år. Före studierna på Göteborgs universitet arbetade han inom flera olika områden, som omsorg, utbildning och service för att sedan hitta hem i programmeringen. Under studietiden växte Antons intresse för systemutveckling, vilket gjorde valet av fördjupning självklart. Efter studierna på Academy ser han fram emot att bidra med sina tankesätt till världens mångfald samt komplexitet och möjligheterna att kunna utvecklas tillsammans med goda samarbetspartners.

Cristian Enarsson

Stockholm

Christian har arbetat administrativt inom säkerhetsbranschen och efter civilekonomutbildningen flyttade han till Peking för att arbeta som lärare. Han blev kursutvecklare och ledde ett projekt för att ta fram och marknadsföra nya kurspaket. Under utbildningen blev Christian intresserad av internredovisning och controllerrollen, men kände även att en traditionell ekonomroll inte var hans slutgiltiga mål. När han upptäckte vilka möjligheter som finns för IT-utbildade ekonomer sökte han sig till Academy, för att efter utbildningen kunna bidra med sin kompetens inom både internredovisning och IT.

vägen till Academy

Följ vägen mot att bli konsult via Academy - steg för steg.
1
Logiskt, NUMERISKT OCH VERBALT TEST
Vi mäter din kognitiva och analytiska förmåga.
2
Skicka in CV och motivationsbrev
Matchar du profilen vi söker? Din motivering väger tungt i detta steg!
3
Telefonintervju
Vi stämmer av med dig kring praktiska detaljer
4
Motivations- och Personlighets­bedömning
Vi är nyfikna på hur du fungerar och vad som driver dig i arbetslivet.
5
Djupintervju och referenstagning
Du träffar en av våra rekryterare
6
Grattis!
Du har säkrat en plats på Academy

SÅ TYCKER VÅRA KONSULTER

Jag valde att byta inriktning till en branch jag knappt hade några förkunskaper inom, men fick jobb direkt efter Academy. Nu har jag jobbat som utvecklare i några månader och inte ångrat mitt beslut en dag. Det är så roligt! Trots att utbildningen var kort, fick jag en användbar grund att bygga vidare på. Att jobba inom IT ger dig oändliga möjligheter, du måste bara se till att aldrig sluta lära.
Java VT17Moa Mackegård
Jag är glad att det finns den här möjligheten att byta karriär på bara 12 veckor. Jag har redan gått en lång utbildning och jobbat, men ville gärna ändra inriktning till systemutveckling. Alla som kommer in på Academy är motiverade och nyfikna och det gör att stämningen på utbildningen blir väldigt god.
Java HT17Marie Backman
Klicka på kartan för att aktivera den   

Läs mer

Accelerated Learning

Accelerated Learning är en snabb väg till en ny karriär för de som vill mest. Den fokuserar på högt tempo, aktivitetsbaserat lärande, ständigt teamarbete och outtröttlig feedbackdialog. Med dessa komponenter skapar vi engagerade deltagare med en brant utvecklingskurva, och eftertraktad kompetens.

Läs meR

Damirs inre kompass ledde honom till Academy

Damir brinner för optimering och innovation och drömde om att lära sig programmering. Han lade upp en fem års plan där han planerade att läsa kvällskurser vid sidan av sitt dåvarande jobb. Då hittade han Academy, där han på 12 veckor kunde bli IT-konsult. Våren 2016 tog han steget och gick Academys program för att lära sig programmera med C#.NET. Sedan dess har Damir arbetat som konsult och idag jobbar han med front end-utveckling. Vi har träffat honom för att höra mer!

Läs artikeln

Vanliga frågor om utbildningen

Jag har gjort testerna i en annan omgång, måste jag göra dem igen?
Får man göra om urvalstestet?
Varför börjar ni rekryteringsprocessen med tester?
se svaren