Malmö

I Sverige råder brist på kompetens på fler platser än bara i Stockholmsregionen. Academys konsulter råder bot på detta från Malmö i söder, till Skellefteå i norr. Läs mer om dem, den utbildning de gått och när.

Yen Agetorp

Yen har en bakgrund inom matematik vid Lunds universitet. Hon läste flera kurser inom matematisk statistik och använde programmeringsspråken Python & R. Hon har även studerat MySQL. Den starka kopplingen mellan programmering och matematik samt ett stort intresse för problemlösning gjorde att en karriär inom programmering blev självklar. Som person är Yen engagerad, nyfiken och analytisk.

C#.NET HT18

Natalie Barbour

Som student på civilingenjörsprogrammet, med inriktning kemiteknik, vid LTH, insåg Natalie att hon vill arbeta med programmering. Då kommer hennes logiska sinne och problemlösarförmåga väl till pass. Hon får även möjlighet att arbeta kreativt i en bransch som konstant utvecklas. Natalie brinner för utmaningar och vill ha en vardag där hon ständigt stimuleras av spännande arbetsuppgifter. Därför passar hon perfekt för rollen som IT-konsult.

C#.NET HT18

Te Hung Tseng

Te Hung har erfarenhet av Java då han studerat elektroteknik vid Lunds universitet. Utbildningen inkluderade även grundkunskaper inom python, assembler och mathlab. Han har också haft kurser inom dator- och telekommunikation, nätverksanalys, kryptologi och projektarbeten. Te Hung ägnade många studietimmar åt att programmera vilket gjorde honom nyfiken på IT-branschen. Te Hung vill bidra med sina kunskaper för att effektivt lösa problem men även utveckla sig själv för att ta sig an arbetsuppgifter på ett produktivt sätt. Som person är han utåtriktad, flexibel, stresstålig och samarbetsvillig.

Java HT18

Jonas Sandal

Jonas är i grunden socionom och van att arbeta lösningsfokuserat, både självständigt men även inom större nätverk. Att arbeta utifrån kundens önskemål och behov faller honom därför naturligt. Som teknikcoach på sin förra arbetsplats upplevde Jonas mötet mellan teknik samt användare, vilket väckte hans intresse för IT och programmering. På Academy kan Jonas förvärva IT-kunskaper som han, tillsammans med sina tidigare erfarenheter, vill använda för att utveckla individuellt anpassade problemlösningar. Jonas pratar svenska, engelska och tyska flytande. Som person är han driven och positiv.

Java HT18

Henrik Johansson

Henrik har en masterexamen i fysik från Lunds universitet. Under studietiden har han utvecklat sin problemlösningsförmåga och införskaffat stabila grundkunskaper inom programmering. Henrik har ett stort teknikintresse och brinner för kontinuerligt lärande, personlig utveckling och kunskapsdelning. I sin yrkesroll är han strukturerad, metodisk och effektiv. Vid sidan av studierna arbetade han som lärarvikarie och studiecoach på högstadie- och gymnasienivå, vilket stärkt hans förmåga att kommunicera sina kunskaper samt idéer på ett lättförståeligt sätt.

Java HT18

Andreas Palmblad 

Andreas har en bred erfarenhet av problemlösning i stressade situationer från sin bakgrund som polis. Utöver hans arbetslivserfarenhet, är han även utbildad i bland annat projektledning, pedagogik och mental träning. Den breda bakgrunden gör att Andreas har lätt att anpassa sig efter olika förutsättningar. Hans intresse för människor och teknik har nu lett honom till IT-branschen där han söker nya utmaningar och sin framtida karriär. Andreas ser fram emot att vara med och utveckla system som underlättar vardag och arbete för användare.

Malmö Academy C#.NET

Philip Bruér 

Philip har en bakgrund som professionell pokerspelare. Med hans initiativrikedom har han skaffat sig över ett årtionde erfarenhet inom yrket och vet väl vad stresshantering, förnyelse och anpassning innebär. Han stimuleras av att lösa problem och tillgodose andras behov. Intresset för automatisering och mjukvaruutveckling är stort. Drivkraften av att konstant utvecklas gör att han efter utbildningen vill skaffa sig värdefulla erfarenheter för att bli en komplett fullstack-utvecklare. Philip har även en stor social kompetens och tycker det är viktigt att kollegor runt honom trivs och mår bra.

Malmö Academy C#.NET

Melvin Olin

Melvin gick ut elprogrammet i Malmö år 2013 och sedan dess har han arbetat som elektriker. I denna yrkesroll har han skaffat sig god erfarenhet inom service, nyproduktion samt nätverk/fiber. Melvin har nu valt att helt ändra riktning och skola om sig till programutvecklare via Academys utbildning i Malmö. Han ser mycket fram emot detta då han alltid vill utvecklas. Målet är att lära sig så mycket som möjligt och pressa sig själv till det yttersta för att bli en skicklig utvecklare och IT-konsult.

Malmö Academy C#.NET

Jakob Frank

Jakob är nyutexaminerad civilingenjör inom teknisk nanovetenskap från Lunds Tekniska Högskola, där han specialiserade sig inom neurovetenskap och signalbehandling. Under utbildningen lockade programmeringen mest och därför vill han söka en karriär inom IT med hjälp av Academy. Den tvärvetenskapliga grunden från ingenjörsutbildningen gör att Jakob snabbt kan sätta sig in i alla sorters projekt! Efter Academy-utbildningen vill Jakob tillämpa sina kunskaper i spännande projekt och hitta nya utmaningar som gör att han fortsätter utvecklas. Jakob är målmedveten, ambitiös och nyfiken!

Malmö Academy C#.NET

Ajla Prgomet

Ajla är en driven person som gillar nya utmaningar. I grunden är Ajla utbildad ekonom men har länge haft ett stort intresse för IT och teknik. Hon har en lång erfarenhet av försäljning och service inom detaljhandel. Under några år har hon varit ansvarig Visual Merchandiser för en optikkedja vilket har gett henne en möjlighet att utveckla sin kreativa sida. Ajla trivs bäst i att arbeta med problemlösning och ser fram emot att visa sina färdigheter från Academys utbildning.

Malmö Academy C#.NET

Jonas Schultz

Jonas är en fokuserad lagspelare med hög arbetsmoral. Hans erfarenheter inom lagidrott på elitnivå har lärt honom att en kollektiv kraft kan uträtta stordåd. Med sin goda slutledningsförmåga blev Jonas snabbt en tillgång på Pågens bageri i Malmö. Att lösa logiska problem gjorde han automatiskt. IT-intresset har han haft under många år och när chansen att komma in i branschen via Academy erbjöds var valet enkelt. Med sin strukturerade personlighet känns arbetet som systemutvecklare som det självklara yrkesvalet. Jonas är lojal, lättlärd och alltid villig att utveckla samt bredda sina kunskaper.

Malmö Academy C#.NET

Sebastian Flisbäck

Sebastian har alltid varit intresserad av datorer och ser Academy som en fantastisk möjlighet att få en ny och utmanande karriär inom programmering. Efter avslutad kurs vill han finslipa sina nyvunna färdigheter för att bli en ännu skickligare programmerare. Sebastian drivs av sin stora nyfikenhet och han tycker mycket om nya utmaningar samt att ständigt inhämta mer kunskap.

Malmö Academy C#.NET

Karl Yngström

Karl har en bred utbildning- och jobbmässig bakgrund. Han har studerat datavetenskap och programmering samt har en beteendevetenskaplig utbildning. Karl har alltid haft ett stort IT intresse och omväxlande studerat datavetenskap, varit föräldraledig, arbetat som personlig assistent och IT-konsult. Utöver detta har han även erfarenhet från Integrationsverket som beteendevetare och från rollen som Supply Chain Coordinator på Philips Nordic Lighting. Karl har valt Academy då det är en bra plats att börja sin nya karriär och få växa som programmerare. Han är en lugn och systematisk lagspelare.

Malmö Academy C#.NET

Linus Nilsson

Linus har tidigare erfarenhet som Onsite-tekniker på Ystad sjukhus inom Region Skåne samt som IT-tekniker på ett större producerande företag. Det var under sina gymnasiestudier som Linus fattade intresse för problemlösningar inom IT och har sedan dess strävat efter att utveckla och fördjupa sina kunskaper i ämnet. Efter att ha varit ute i arbetslivet under några år ser han nu fram emot att få ta sitt intresse ett steg längre som IT-konsult hos Academy. Personliga egenskaper som beskriver Linus är hjälpsam, engagerad, positiv och lösningsfokuserad.

Malmö Academy C#.NET

Henrietta Köhler

Henrietta är en kreativ problemlösare som är förväntansfull på steget in i IT-brancshen. Efter några år inom service studerade hon Visuell kommunikation på Malmö universitet med fokus på film och animation. Utöver studierna arbetade hon volontärt för flera organisationer med produktion av visuellt material. Under en praktikperiod designade Henrietta en app där hon blev väldigt nyfiken på koden bakom appen. Därefter började hon gå på workshops samt ta onlinekurser inom kodning. Henrietta ser fram emot att kunna kombinera hennes kreativa sida med problemlösning, ansvar och logiskt tänkande.

Malmö Academy C#.NET

Fredrik Holmqvist

Fredrik började programmera när han som åttaåring fick sin första dator. Han kom till Academy med ambitionen att realisera sin hobby till en karriär. Han har tidigare arbetat inom kundservice för både privatpersoner samt företag, där han haft en rad olika roller och ansvarsområden. Efter utbildningen siktar Fredrik på att ta sig ut på arbetsmarknaden med sina nyvunna IT-kunskaper och tidigare erfarenheter av att leda grupp inom kundservice. Detta för att bygga upp en karriär och uppfylla de drömmar han haft sedan barnsben, nämligen att arbeta med utveckling.

Malmö Academy C#.NET

Andreas Åberg

Andreas är en ambitiös person med lång erfarenhet från tjänstesektorn. Han har haft varierande arbetsuppgifter inom olika branscher, däribland skatt, fastighetssäkerhet och transport/logistik. Avsaknaden av snabba resultat och ständig utveckling ledde honom in i IT-världen. Ledstjärnor under karriären har varit långsiktiga relationer, högkvalitativ service och goda affärer. Efter utbildningen vill Andreas kombinera sina nyvunna kunskaper med tidigare erfarenheter genom att interagera inblandade parter, som kravställare/utförare, för att effektivisera systemutveckling hos uppdragsgivaren.

Malmö Academy C#.NET

Boris Torbica

Boris är utbildad civilingenjör i bioteknik med inriktning processingenjör. Tidigare har han arbetat som kvalitetsingenjör på Findus och som konsult på Prevas. Boris kärlek till IT väcktes efter att ha genomfört några programmeringskurser utanför sin master, något han fick användning av i rollen som applikationskonsult. Han ser Academy som en utmärkt läroplattform och ett steg närmre sin dröm att arbeta med IT. Efter utbildningen vill han kombinera sin processbakgrund med sina IT-kunskaper. Som person är Boris nyfiken, engagerad, glad och ordningsam.

Malmö Academy C#.NET

Anna Schelin

Anna har en bakgrund inom beteendevetenskap från Lunds universitet. Innan hon fick upp ögonen för programmering arbetade hon inom Kriminalvården där hennes kunskaper inom kommunikation samt konflikthantering utvecklades i rasande takt. Detta tror Anna kommer vara värdefulla egenskaper som IT-konsult. Den konstanta förändringen och progressionen inom IT, som aldrig ger avkall på möjligheten till personlig utveckling, väckte hennes intresse för IT-branschen. Anna tycker det ska bli enormt spännande att se var Academys utbildning, i kombination med hennes unika bakgrund, kan föra henne

Malmö Academy C#.NET

Oskar Arnetz 

Oskar har en bakgrund av högskolestudier inom primärt kriminologi, men han har även studerat ämnen inom ingenjörsvetenskap och ekonomi. Samtidigt har Oskar även arbetat med administrativt arbete inom olika branscher. Oskar drivs av målet att alltid göra bättre ifrån sig än tidigare och vetskapen om att han alltid kan nå längre. Oskar ser planering och strategi som grundpelarna till ett bra arbete och han är alltid öppen till kritik och förslag på hur han kan bättra sig. Efter utbildningen ser Oskar fram emot att skapa nya projekt och lösa problem.

Malmö Academy C#.NET

Emma Ljungdahl

Emma har en bakgrund inom vården där hon arbetat i flera hemtjänstgrupper. Hon är van vid att jobba flexibelt, lyhört och i grupp. Hon programmerade första gången för ett år sedan och sedan dess inte kunnat släppa tanken på att jobba inom IT. Emma är logiskt lagd och drivs av att komma fram till effektiva och smarta lösningar. Hon ser fram emot att jobba och utvecklas i en dynamisk bransch.

Java sommar18

Kajsa Stoll Kuroczik

Kajsa har en kandidatexamen i digitala kulturer och har tidigare arbetat inom kommunikation samt projektledning. Under sin studietid vid Lunds universitet har hon engagerat sig ideellt och ansvarade då för olika digitala plattformar vilket gjorde att hon fick blodad tand för webbutveckling och programmering. Hennes tidigare erfarenheter från både utbildning och ideella engagemang är ett bra komplement till den nyvunna kunskapen från Academy. Kajsa är en positiv person som trivs med att arbeta i team och gillar att hitta kreativa samt effektiva problemlösningar.

JavaScript sommar18

Jeremias Hillerberg

Jeremias har arbetat på AcademicWork sedan 2016 och har erfarenhet från ett flertal olika uppdrag och roller. Senast kommer han från en tjänst som systemtestare på mobiloperatören Tre. I utbildningsbagaget har Jeremias några terminer från juristprogrammet i Lund samt enskilda kurser i retorik, webbutveckling, interaktionsdesign och datavetenskap. Jeremias ser Academy som en spännande möjlighet att ta ett ordentligt kliv in i utvecklingsvärlden, och - utrustad med de senaste verktygen och metoderna - skapa mjukvara och användarupplevelser i världsklass.

JavaScript sommar18

Victor Piquer

Victor har sin bakgrund inom tåg- och restaurangbranschen. I dessa roller har han ansvarat för personal, rekrytering och utbildning. Victor blev intresserad av byggbranschen när han var byggherre över sitt egenritade hus utanför Malmö. I och med att han är väldigt nyfiken och har stor kunskapsaptit gick det fort för honom att sätta sig in i bygget och fick "blodad tand". Han hoppas få möjlighet att utveckla sina kunskaper inom bygg i ett företag som kan tillgodose hans ambitioner om att få utvecklas.

Academy Technology sommar18

Elin Johansson

Elin är läkaren vars hjärta klappar lite fortare för kod. Hon har framförallt arbetat inom akutsjukvård och har en läkarexamen från Lunds universitet. Efter att ha deltagit på programmeringsträffar via Pink Programming fördjupades hennes intresse för problemlösning och hon sökte sig till Academy. Elin är lösningsfokuserad och van vid att arbeta i team samt bidrar alltid till ett gott arbetsklimat genom sin nyfikenhet och positiva livsinställning. Hon ser fram emot att kunna kombinera sin kompetens från hälso- och sjukvården med sin nyförvärvade kunskap som junior utvecklare.

Java VT18

Håkan Ahlström

Håkan är utbildad ekonom med erfarenhet av redovisning. Han drivs av sin nyfikenhet, är lösningsorienterad och har under många år ägnat tid åt mindre programmeringsprojekt. Med hjälp av Academys koncept ska han nu börja arbeta med det som intresserar honom mest. Håkans erfarenheter inom försäljning och ekonomi, samt programmeringsintresse skapar rätt förutsättningar för att han ska bli framgångsrik även i sin nya roll som IT-konsult.

Java VT18

Jakob Nyström

Jakob har en bakgrund inom ekonomi och tog examen från det internationella civilekonomprogrammet vid Linköpings universitet i juni 2017. Ett växande intresse för IT, samt ett tydligt behov av ekonomer med IT-kunskaper på arbetsmarknaden fick honom att söka till denna utmaning. Gränslandet mellan ekonomi och IT är också ett område han kan tänka sig att jobba med i framtiden. Jakob är engagerad, socialt kompetent och lägger stor vikt vid sitt fortsatta lärande.

Java VT18

Maryia Pekarskaya

Maryia har en masterexamen i nationalekonomi från Lunds Universitet. Under utbildningen skaffade hon ett stort intresse för redovisning och företagsekonomi, vilket fördjupades när hon arbetade som ekonomiassistent. Hennes backgrund som forskare på FN hjälpte henne att vidareutveckla sin analytiska tänkande och passion för siffror. Ambitionen är att kombinera sin expertis i nationalekonomi, internationell erfarenhet och nya kunskaper inom redovisning i rollen som redovisningskonsult. Maryia är en engagerad och empatisk lagspelare, uppskattar utmaningar och har ett driv att få saker gjorda.

Finance VT18

Nora Biba

Noras starkaste egenskaper är att hon brinner för personlig och yrkesverksam utveckling, är ambitiös i det hon tar sig an i livet och har stor social kompetens. Hon har en kandidatexamen i ekonomi från Lunds universitet, där hon inriktade sig på redovisning och finansiering. Under sina studier så har Nora arbetat inom servicesektorn där hon fick erfarenhet av kundservice, samarbetsförmåga och problemlösning. Efter utbildningen vill Nora inkorporera sina tidigare erfarenheter inom servicesektorn med nyfunnen kunskap för att stå ut i rollen som redovisningskonsult.

Finance VT18

Maria Presits

Maria har studerat till produktionsledare inom medieteknik på Malmö högskola. Under sista terminen valde hon att praktisera på bolaget Planeto som producerar quiz-appar. Där fick Maria upp ögonen för utveckling och kände att hon vill kombinera det med sina tidigare kunskaper. När hon hörde talas om Academy kände hon direkt att den utbildningen var helt rätt. Maria är en positiv problemlösare som älskar att arbeta hårt mot sina mål. När Maria får kombinera sitt logiska sinne med sin kreativitet mår hon som bäst.

C#.NET VT18

Henrik Söderström

Henrik har en bakgrund inom industriell ekonomi. Han har läst en magister i industriell organisation och innovation. Sommaren 2017 arbetade han på Tetra Pak med Business Intelligence (Power BI), vilket utvecklade hans IT-intresse. Henrik ser Academy som en chans att komplettera sina tidigare studier och att komma in i en spännande bransch. Efter utbildningen vill Henrik kombinera sin förståelse för organisationer och IT för att kunna effektivisera och förbättra verksamheter. Henrik är välorganiserad, lätt att samarbeta med och sätter alltid kunden i fokus.

C#.NET VT18

Rikard Weijmer

Rikard har en bakgrund inom media där han tidigare jobbat med flertalet produktioner för Sveriges Radio P3 och även haft sitt eget radioprogram. Under studierna vid Luleå tekniska universitet stod mediekommunikation och medieproduktion i fokus. Han ser utbildningen på Academy som en chans att byta karriär till en bransch med en ljus framtid och detta är en utmärkt möjlighet att utvecklas professionellt. Rikard är en nyfiken, lättlärd och mångsidig person.

Java HT17

Marie Backman

Marie har tidigare arbetat som forskare med fokus på simuleringar inom materialfysik och hållfasthet. Hon är doktor i fysik och har tillbringat de senaste sex åren i USA med forskning på universitet, där hon hade möjligheten att bidra till en open source-simuleringskod. Den erfarenheten väckte Maries intresse för en karriär inom systemutveckling och hon bestämde sig för att söka till Academy. Marie är strukturerad, positiv och har lätt för att lära sig nya saker.

Java HT17

Simona Sevelin

Simona är en driven, kreativ och ansvarsfull person med lösningsfokus. Med en bakgrund inom medieteknik har hon deltagit i olika projekt inom mediaproduktion, interaktionsdesign och visuell kommunikation. Simona uppskattar konstruktiv kritik och ser det som oerhört värdefullt att ge och ta emot feedback för att kunna vidareutvecklas. Simona är en lagspelare men när det gäller att ta ett större ansvar står hon först i kön. Tekniken har alltid funnits bland hennes intressen och med en nyfiken inställning bestämde hon sig för att det var dags att få en fot in i IT-branschen.

C#.NET HT17

Tobias Rondin

Tobias har arbetat som klassisk slagverkare och framträtt med Malmö symfoniorkester. Musikhögskoleutbildningen skedde i Stockholm och Zürich. De färdigheter han fått tar han med sig in i IT-branschen, som ett seriöst förhållningssätt till arbetet och en rejäl dos självdisciplin. Han ställer höga krav på sig själv och ger sig inte förrän målet är uppnått. Tobias har alltid haft ett stort datorintresse. Programmering är något han brinner för och dessutom kommer hans färdigheter från musikeryrket väl till pass. Därför kändes det självklart att söka till Academy.

C#.NET HT17

Albin Nilsson af Sillén

Albin är en lagspelare som uppskattar att få och ta emot konstruktiv kritik. Under studietiden var han förtroendevald att sitta i studentföreningen med bland annat bokföring och budgetansvar, detta parallellt med heltidsstudier och helgarbete. Academy är ett naturligt nästa steg i karriären, Albins synsätt är att hårt jobb kommer löna sig i längden. I framtiden hoppas han kunna knyta samman sin ekonomiexamen med IT. Albins ödmjuka och glada framtoning gör honom till en bra teammedlem. Han besitter unika erfarenheter från olika organisationer och kulturer.

C#.NET HT17

Adam Berntsson

Adam har en bakgrund inom utveckling av processer och ledningssystem. Hans senaste roll som digitaliseringsansvarig väckte intresset för programmering. Med sin kreativitet samt sitt öga för design och funktionalitet tror Adam att hans tidigare livserfarenheter kombinerat med Academys koncept kan ge intressanta resultat. Adam är examinerad i Business Management samt Marketing efter sina studier i USA.

Java sommar17

Helen Luu

Helen har tidigare arbetat med marknadsföring, webb och sociala medier. Hon har en kandidatexamen i medie- och kommunikationsvetenskap, med inriktning medieaktivism, strategi och entreprenörskap. Redan som 13-åring började Helen lära sig koda på egen hand, och har bland annat skapat hemsidor och grafiskt material till flertal organisationer på en frilans basis. Trots en passion för kommunikation så märkte Helen snabbt att det var IT hon drogs till, och valde därför att söka till Academy. Helen är en driven, glad och energisk person som trivs i dynamiska och kreativa miljöer, där hon har möjligheten att både ständigt lära sig nytt och samtidigt maximera användningen av sina befintliga kunskaper. I teamet är Helen den som ser till att saker händer, vare sig det är som ledare eller en del av teamets pelare.

C#.NET sommar17

Linnéa Larsson

Linnea är norrlänningen som halkade in på IT-banan av en slump. Efter sin utbildning i affärslogistik har hon arbetat i kundnära IT-projekt med transportadministrationssystem i flera år. Intresset för att själv arbeta som utvecklare kom när hon fick sitta tillsammans med utvecklare med felsökning av kod och upptäckte att hon ofta hittade fel lika snabbt som, eller snabbare än, utvecklarna själva. Linnea gillar problemlösning och ser fram emot att få kombinera sina erfarenheter av att jobba utifrån ett användarperspektiv med sina nyvunna kunskaper från Academy.

C#.NET VT17

Björn Green

Björn har en civilingenjörsutbildning i teknisk fysik med specialisering inom reglerteknik. Utbildningen har gett Björn ökad problemlösningsförmåga och inlärningsteknik. Vilket gynnat Björn då han har hög ambitionsnivå och kunskapshunger. Med bakgrund inom detaljhandeln samt lagsport har Björn god känsla för service och laganda. Björn brinner för problemlösning och att effektivisera processer. Hans utbildningsbakgrund i kombination med Academy utgör en utmärkt grund för att arbeta med detta inom IT-branschen

C#.NET VT17

Danijel Buljat

Danijel har sedan barnsben haft IT-intresset med sig och efter civilingenjörsexamen inom maskinteknik, med inriktning mot logistik, bestämde han sig för att satsa helhjärtat på IT. Under examensarbetet fattade han tycke för det variationsrika arbete som det innebär att vara konsult och Academy lät honom förena sin passion för IT med önskan om att jobba som IT-konsult. Danijel ser stora möjligheter till personlig utveckling i branschen och tror att Academy kommer att spela en nyckelroll för den framtida karriären.

Java VT17

Marcus Wikstrand

Lundabo som studerat Systemvetenskap, kom ut 2008 då det fanns väldigt få jobb i Skåne. Tycker att sin egen kunskap har blivit för gammal, vill få in en fot i IT-branschen, vilket han aldrig fick en chans till. Har en hel del Java från skolan, suttit med C++ på egen hand. Ser detta som en fantastisk chans!

C#.NET HT15

Aladin El-Khalil

Aladin är skåningen som sökt Academy för att ytterligare vässa sin IT-kompetens. Han har en bakgrund som datavetare, där han tar examen nu till sommaren. För att få en flygande start på karriären väljer han att i sommar gå Academy för att lära sig ännu mer programmering. Aladin är handlingskraftig och letar alltid förbättringsmöjligheter i allt han gör och vill hela tiden utvecklas.

C#.NET sommar16

Arvid Nikka

Arvid är journalisten från Malmö som i somras bestämde sig för att byta klickbetesrubriker mot C#-syntax och lära sig knacka kod på riktigt. Fick första gången upp ögonen för programmering när han skrev sin kandidatuppsats på temat robotjournalistik och har sedan dess fortsatt att glänta på dörren via olika onlinekurser. I Academy ser Arvid en unik möjlighet att på kort tid och i en innovativ utbildningsmiljö lära sig vad som krävs för att bli en framgångsrik utvecklare.

C#.NET HT16

Nils Carlsson

Norrbottning som utvandrat till Skåne! Nils har en kandidatexamen i ljudteknik och har arbetat som Lead Sound Designer på ett spelutvecklingsföretag i Malmö. Förutom personalansvar har en stor uppgift varit att konstruera ett system för att få spelmusiken att anpassa sig efter vad spelaren gör. Att jobba nära programmerare fick Nils att inse att han gillar den blandning av kreativitet och problemlösning som jobbet som utvecklare erbjuder. Nu vill han gå vidare inom systemutvecklingen och då passar Academy perfekt!

C#.NET HT16

Victor Söderman

Victor har en bakgrund inom försäljning av IT- och telefonitjänster till företag. Han kommer senast från ett arbete som egenföretagare inom samma bransch. Victor har lärt sig vikten av målinriktat arbete och långsiktiga kundrelationer. Under de senaste åren har Victors IT-intresse stärkts och även blivit en större del av vardagen, såväl i arbetet som privat. Han ser Academy som en mycket bra möjlighet att vidareutveckla sina kunskaper. Victor är kreativ, lösningsorienterad, lättlärd och vill ständigt utvecklas.

Max Müssbichler

Max har en bakgrund som avdelningschef inom lager och logistik. Med en strävan efter att leverera högsta kvalitet är han van att arbeta lugnt och metodiskt även under stressiga förhållanden. Från denna yrkesroll har han även lärt sig vikten av att lyssna och ta till sig idéer från andra men också att leda genom tydliga direktiv. Utöver det är han alltid villig att ta sig an nya utmaningar och kunskaper. Att arbeta inom IT-branschen har han länge velat göra och han ser verkligen fram emot att starta den nya karriären som en av Academic works starka konsult-team.

Maria Eckerberg

Maria har en bakgrund som säljare och kundrådgivare, med en examen i kognitionsvetenskap från Linköpings universitet. Där intresserade hon sig särskilt för psykologi samt användarcentrerad design. Hon profilerade sig mot User Experience och webbdesign. Hon är en orädd, positiv och kreativ problemlösare som lärt sig vikten av att inte bara fråga "hur" utan även "varför". Hon har en förmåga att lyfta andras styrkor och leda en grupp mot gemensamma mål. På Academy vill Maria vässa sina IT-kunskaper för att kunna arbeta med hela utvecklingsprocessen.

Annelie Irmalm

Annelie har lång erfarenhet av arbete inom vård och service. Efter logopedutbildningen vid Karolinska Institutet har hon de senaste åren arbetat som logoped och utrett läs- och skrivsvårigheter. I denna yrkesroll har Annelie vässat sin förmåga att kommunicera och samarbeta med människor med skiftande bakgrund. Annelie är engagerad, initiativrik, anpassningsbar och gillar att utvecklas. Hon drivs av att lära sig nya saker vilket också är en av anledningarna som lockade henne till Academy och programmering.

Tom Ilestrand

Tom har en civilingenjörsexamen i kemisk biologi från Linköpings Tekniska högskola. Där har han skaffat sig bra verktyg för inlärning och problemlösning. Tidigare har han arbetat som laboratorieassistent inom LifeScience-sektorn, med tillverkning av molekyler för in vitro-diagnostik. Fascinationen för naturvetenskap har han haft lika länge som intresset för IT och programmering. Tom ser utbildningen på Academy som en fantastisk möjlighet att utvecklas, både som programmerare och privatperson. Som person är han optimistisk, hjälpsam och prestigelös.

Fredrik Jäderland

Fredrik har lång erfarenhet av studier inom IT. Senast studerade han civilingenjörsprogrammet med inriktning medieteknik på Linköpings universitet. Fredrik drivs av projektarbete, problemlösning och viljan att lära sig nya saker. Han har tidigare arbetat som expeditör, vilket innebar en social vardag med många nya ansikten. Han lärde sig att skapa goda kundrelationer och att göra sitt yttersta för att ge bästa service. Med detta i bagaget känner Fredrik att han hittat rätt utbildning och ser fram emot nya erfarenheter.

Erica Åkerblom

Erica är en driven, social och lösningsfokuserad person som älskar att motivera människor i sin omgivning. Senast arbetade hon som områdeschef med kundansvar. Att leda och arbeta mot uppsatta mål är en del av hennes kompetens och hon ger alltid utmärkt service. Erica är lagspelaren som gillar att utbyta idéer, tänka utanför boxen och kan snabbt lära sig ny teknik. Academy är Ericas första professionella steg i IT-branschen. Hon ser fram emot en framtida karriär inom programmering.

Emelie Andersson 

Emelie är målinriktad, fokuserad och har ett starkt driv. Hon har en bakgrund som Store Controller, Floor Manager och Store Manager inom detaljhandeln. Detta har resulterat i goda ledaregenskaper samt ett lösningsorienterat sinne. Emelie är självgående men arbetar även effektivt i team. Hon introducerades till Academy och programmering genom en vän som tidigare studerat där. Intresset för IT har hon haft sedan barnsben och genom denna utbildning blir en yrkeskarriär nu möjlig.

Caspian Berggren Norén

Caspian har en bakgrund inom naturvetenskap och matematik med flera års ingenjörsstudier på KTH i bagaget. Parallellt med studierna arbetade han med service och kundkontakt för att bredda sin kompetens. Intresset för programmering samt problemlösning växte och till slut sökte han sig till Academy. Caspian ser utbildningen som en utmärkt möjlighet att förbättra sina programmeringskunskaper i en intensiv och yrkesanpassad miljö för att nå sin fulla potential som utvecklare. Caspian värderar prestigelöshet, "våga-fråga"-mentalitet och initiativtagande.

Emilia Frankén

Emilia har erfarenhet av att arbeta med arbetsuppgifter som kräver stark analytisk förmåga, och ett sinne för detaljer. Detta har hon arbetat med genomgående under sin tid som egenföretagande Kostekonom, i sammanhang av att granska offentliga upphandlingar inom måltidssektorn. Emilia använder sin kompetens genom att på ett kreativt sätt förmedla sitt budskap till olika målgrupper. Emilia kan med sin kommunikativa förmåga möta olika målgrupper på den plats de befinner sig just då, så de kan på ett enklare sätt ta till sig ny kunskap.

Caroline Malmgren

Caroline har en kandidatexamen i psykologi med inriktning personalvetenskap. Hon har tidigare arbetat inom olika administrativa roller, främst med logistik och offentlig verksamhet. Senast var hon kompletteringshandläggare samt kundservicemedarbetare på Alfa-kassan. Innan dess bodde och arbetade hon i Wellington, Nya Zeeland, under 1,5 år. Caroline är strukturerad, flexibel och vill ständigt utvecklas i sin yrkesroll. Nu tar hon chansen att genom utbildningen på Academy bli en serviceinriktad och problemlösande systemutvecklare.

Axel Detlofsson

Axel har en bakgrund som IT-tekniker. Han har sedan barnsben haft ett stort intresse för programmering vilket resulterat i en stabil teknisk grund. Med Academys C#.NET-utbildning i ryggen ser han fram emot att utvecklas och möta nya utmaningar. Som person är Axel hjälpsam, ambitiös och kreativ.

Nils Nyman

Nils har en bakgrund inom informationsförmedling och marknadsföring. Senast arbetade han som webbadministratör på en butikskedja inom hemelektronik. Ett starkt intresse för internet förde Nils från arbetet som copywriter till att administrera en nätbutik i tre länder. Academy blir nu nästa steg för Nils. Utbildningen erbjuder möjligheten att kombinera tidigare erfarenheter med intresset för teknik. Efter utbildningen ser Nils fram emot att få omsätta sina nya kunskaper och fortsätta växa i rollen som konsult. Nils är motiverad, noggrann, positiv och alltid redo att hjälpa till.

Jennifer Lundberg

Jennifer har en examen i företagsekonomi och en bakgrund inom finansbranschen. Hon är en problemlösare med förkärlek för effektiva och smarta lösningar. I hennes senaste tjänst som Backoffice-chef kom dessa egenskaper väl till pass när företaget befann sig i ett expansivt skede. För att förbättra Backoffice-funktionen lärde hon sig skapa egna Excelmodeller men kände snart att hon ville fördjupa kunskaperna inom programmering för att kunna förverkliga sina idéer. Efter utbildningen vill Jennifer bli en vass IT-konsult som noggrant, strukturerat och målmedvetet tillgodoser kundens behov.

Daniela Nordlund

Daniela har en tandläkarexamen från Karolinska Institutet. Hon har även studerat kompletterande kurser inom vetenskapsteori, forskningsmetodik och kemi. Förutom sin yrkeserfarenhet som tandläkare har Daniela även haft en arbetsledande position inom kolloverksamhet för barn och ungdomar med utvecklingsstörningar där hon även arbetat som kolloledare. Daniela har vanan att träffa olika slags människor och trivs bäst när hon arbetar i team mot ett gemensamt mål. Med god social kompetens och fokus på problemlösning ser Daniela fram emot att arbeta inom IT.

William Skoglycke

William har över tio års erfarenhet inom sälj, service och ledarskap. Han har jobbat både strategiskt och operativt inom food tech samt nära kund i sin egen matvarubutik. William drivs av att leverera bästa möjliga service. Han har ett stort teknikintresse och målet är att bli tech lead i en nära framtid. Under sin tid som KAM och säljchef i en start-up fick han god inblick i den snabbrörliga och utvecklande tech-branschen. Dessa tidigare erfarenheter samt utbildningen på Academy ger honom nu möjlighet att förverkliga drömmen om att bli utvecklare

Welid Ketab

Welid har en bakgrund som företags- och nationalekonom. Han har arbetat många år inom bank samt finans, senast som utredare för Nordea. Sedan gymnasietiden har han intresserat sig för programmering och IT, ett intresse som förstärktes ytterligare när han studerade dataanalys på Stockholms universitet. I arbetet som utredare upptäckte han hur mycket IT genomsyrade hans dagliga arbete. Då sökte han sig till Academy. Welid är en engagerad problemlösare som alltid vill utvecklas. Han ser fram emot rollen som IT-konsult och tar med sig en bred samt värdeskapande erfarenhet från finansbranschen.

Therese Andersson

Med dubbla kandidatexamen i informatik samt media och kommunikation har Therese en bred grund. Efter utbildningen jobbade hon som fullstack webbprogrammerare och utvecklade mjukvara till Svenska och Norska Rallyt. Therese blev därefter professionell gamer och reste runt i världen på spelturneringar och techmässor. Efter avslutad esport-karriär startade hon eget företag och jobbade som redigerare för bland andra SVT, Discovery och två Olympiska spel. Therese drivs av att utvecklas och lära sig nya saker och ser Academy som en fantastik möjlighet att få jobba med logisk problemlösning.

Rikard Jalex

Rikard har en bakgrund inom försäljning då han har arbetat som butikschef och säljledare på Stadium. Han har även studerat Sport Management med inriktning företagsekonomi och marknadsföring på Örebro universitet. Rikard har under sin yrkeskarriär utvecklats till en riktig lagspelare och han bidrar aktivt till en positiv arbetsmiljö. I sin yrkeskarriär har även IT-intresset vuxit fram och han ser fram emot att ge sig in i en bransch som är i ständig förändring och där han får utmanas och utvecklas.

Patrik Meijer

Patrik är utbildad arkeolog och har även arbetat inom lager samt logistik. Patrik har tidigare varit regionsansvarig för Artmove i Göteborg och har även arbetat som arkeolog. Intresset för IT har funnits sedan barnsben och han ser Academy som en möjlighet att utveckla denna hobby till en karriär. Att ta ansvar för sina handlingar är en viktig grund att stå på enligt Patrik och det visar sig i en bättre arbetsmiljö. På fritiden är natur och friluftsliv en viktig del i Patriks liv. På vintrarna är skidåkning det stora kallet och på sommaren lockar fisket och fjälltopparna.

Nina Lestrup

Nina har en bakgrund inom restaurangbranschen, ett arbete som utvecklat hennes färdigheter inom flexibilitet och stresstålighet. Parallellt med arbetet har hon studerat språk, litteratur, idéhistoria och teknik. Studier inom kemi och fysik gjorde att hon utvecklade ett intresse för IT. Enkel programmering av processer var en fascinerande del av utbildningen och drömmen om att lära sig mer väcktes. Nina är analytisk, positiv och hängiven. Hon ser Academy som en möjlighet att få verka inom en variationsrik framtid där IT utgör en självklar del.

Mikael Wall

Mikael har tidigare arbetat som skadereglerare samt kundtjänstmedarbetare inom teknik. Han har genom dessa arbeten utvecklat goda kunskaper inom problemlösning och lagarbete. Mikael har ett stort intresse för teknik. Han trivs mycket bra med att möta nya människor och bygga relationer. I rollen som IT-konsult får han möjlighet att kombinera sina tekniska och sociala förmågor.

Louise Hollingworth

Louise har en lärarexamen från Örebro universitet samt en kvalificerad yrkeshögskoleexamen inom sälj och marknadsföring. Louises yrkesroller har de senaste tio åren genomsyrats av ansvar och ledarskap. Hon är en pedagogisk, projektledande och lösningsorienterad person som kännetecknas av sin målmedvetenhet att alltid skapa optimala förbättringar. Genom sin nyfikenhet och goda samarbetsförmåga bidrar hon till en positiv arbetsmiljö. Att ge sig in i IT-branschen var precis den utmaning hon väntat på, en bransch som befinner sig i ständig förändring passar henne perfekt

Lina Siksjö

Lina är utbildad journalist och har som fotograf för Aftonbladets räkning tagit bilder på allt ifrån Barack Obama till Melodifestivalen. Nyligen ansvarade hon för uppbyggnaden av en videocontentorganisation på en av landets största kommunikationsavdelningar. Hon har även projektlett stora kommunikationsinsatser. När Lina deltog i utvecklingen av livesändningsutrustning till Nikons kameror väcktes intresset för programmering. Nu vill hon satsa på det fullt ut. Linas problemlösningsförmåga och stora nyfikenhet kommer väl till pass i rollen som IT-konsult.

Kherota Roil Beto

Kherotas IT-intresse tog fart när hon som tonåring skapade en egen blogg. IT-kunskaperna fördjupades genom en Bosch-utbildning som gick ut på att undersöka olika menyer och funktioner i programvaran KTS. Kherota ser Academy som en spännande möjlighet att utveckla en ny karriär som junior Java-utvecklare. Som person är Kherota aktiv och positiv. På fritiden ägnar hon sig gärna åt konst och design, då får hon utlopp för sin kreativitet och fantasi.

Johan Mackegård

Johan har via studier på Medieinstitutet i Stockholm samt genom självstudier lärt sig C#, Sharepoint, Office365 samt webbdesign/implementering/deployment (HTML, JavaScript, CSS, WordPress). Han är en positiv, social och noggrann person som gärna arbetar i team. Han drivs av att ständigt utvecklas genom utbildning via webbseminarium samt Youtube, studielitteratur och egna PC-övningar. Johan ser Academys utbildning som en möjlighet att bli en fulländad Java-utvecklare och systemdesigner som hjälper kunden att finna de optimala lösningarna.

Albin Sjödin Persson

Albin har en kandidatexamen i ekonomi med inriktning marknadsföring och har tidigare arbetat som chef på Abercrombie & Fitch. Som person är Albin positiv, ansvarstagande, nyfiken och utåtriktad. IT-intresset tog fart när han drev spelservrar och forum redan som tonåring. Sedan växte det sig starkare genom arbetslivet där han strävade efter effektivisering och därmed blev superuser på olika arbetsplatser. Albin ser Academy som en spännande chans att få kombinera sin förståelse för affärsverksamheter med sina nyförvärvade IT-kunskaper för en karriär som junior Java-utvecklare.

Gergana Tanova

Gergana har en bakgrund inom företagsekonomi och har tidigare arbetat som ekonom och systemadministratör. Hon har jobbat med olika datasystem och lade mycket tid på problemlösning och att utveckla arbetsprocesser. Dessutom har hon arbetat med underhåll av ett företags databaser vilket skapade ett intresse för IT-branschen. Gergana ser utbildningen på Academy som en unik möjlighet att få mer kunskap om samt erfarenhet inom fältet, där utvecklingsmöjligheterna och möjligheter till problemlösning är oändliga.

Victor Mobäck

Victor har en bakgrund som konsertviolinist och har senast arbetat som chef på Spira. Han har även haft roller som projektgrundare, konsult och stadsplanerare i Stockholm. Med sina erfarenheter inom ledarskap och innovation, samt sitt brinnande intresse för IT och design ser Victor Academy som en chans att utveckla sina ledarskapsförmågor samt sina kunskaper inom IT. Efter utbildningen vill han kombinera sin förståelse för ledarskap och sin förmåga att leda projekt med de nya IT-kunskaperna för att skapa en effektivare problemlösning. Victor är ambitiös, engagerad och har social kompetens.

Pooya Shahryari

Pooya trivs med ansvar, människor och möjligheten att påverka och prioritera. Hans tidigare erfarenheter och roller har gett honom en gedigen förståelse för varför teknik, bra kommunikation och användarupplevelse underlättar för såväl kunder och företag. Hans sociala färdigheter, ledarskapsegenskaper och flexibilitet är de viktigaste egenskaperna som han tar med sig från sina tidigare uppdrag. Pooya vill kombinera sin nuvarande erfarenhet och kunskap med de nyförvärvade IT-kunskaperna som erbjuds under denna utbildning och sedan vill han vara med och skapa användbara och effektiva kundlösningar.

Ludwig Hedeby

Ludwig har en bakgrund inom ingenjörsstudier från Kungliga tekniska högskolan. Han har även studerat matematik och fysik vid Stockholms universitet. Under denna tid har han utvecklat en mycket god problemlösningsförmåga. Med sina tidigare studieerfarenheter och en vilja att alltid lära sig nya saker har han nu hittat den rätta rollen som IT-konsult, där han får utnyttja sitt lösningsorienterade sinne.

Love Ahnström

Love har tidigare studerat klassisk musik med inriktning sång och piano. Han besitter en stor förkärlek för problemlösning och har en stark vilja att utvecklas inom IT. Därför kastar han sig nu ut i en ny bransch. Ett stort intresse för teknik och datorer har han alltid haft. Han är självlärd inom språk som Python, HTML och CSS. Nu är han redo att ta intresset till en ny nivå och axla rollen som Academy-konsult. Som person är Love målmedveten och driven med en stark arbetsmoral. Utöver studierna har han tidigare arbetat inom äldreomsorgen.

Katarina Sandart

Katarina har en magisterutbildning i förlagskunskap, litteraturvetenskap och retorik och har under de senaste åren arbetat i förlagsbranschen. Där har hon jobbat både med textredigering och marknadsföring. Genom sina yrkesroller har Katarina utvecklat sin förmåga att leda projekt samt att samarbeta med olika avdelningar inom företaget. Att ha så mycket kontakt med både interna och externa partner har gett Katarina möjligheten att arbeta upp starka sociala färdigheter. Katarina har alltid haft ett stort intresse för IT och drivs av att färdigställa projekt samt att utvecklas i sin yrkesroll.

Johan Aronsson

Johan är utbildad Civilekonom och har de senaste åren arbetat med internrevision på Skandia. Han har alltid haft ett gediget teknikintresse och har genom sin karriär sökt sig till arbetsuppgifter som kräver problemlösning. Under sin karriär som revisor har Johan utvecklat en förmåga att snabbt kunna förstå verksamheter och komplexa processer. Efter utbildningen kan Johan kombinera sina kunskaper inom Java-utveckling med en förmåga att förstå processer och verksamheter, allt för att utveckla program som är väl anpassade till verksamheters behov.

Jimmy Edberg

Jimmy har en varierad teknisk bakgrund vad gäller både studier och arbete. Med en start på gymnasiet inom maskinteknik, som via ett arbete som elektriker, ledde till en kandidatutbildning inom systemvetenskap. Denna utbildning på Stockholms Universitet hade inriktningen Spelutveckling Design och har tjänat som en stabil grund att bygga vidare på. Efter utbildningen ser Jimmy fram emot att ta sig an nya utmaningar och att fortsätta att utvecklas. Lärandet är en stor drivkraft för Jimmy, som också en problemlösare ut i fingerspetsarna.

Jennie Ahlberg

Jennie har en bakgrund från handeln och kommer senast från en tjänst som etableringsansvarig på ett stort detaljhandelsföretag. Under sitt arbetsliv har hon utvecklat en god förståelse för kundservice, ledningsgruppsarbete och effektivt arbete. Jennie har alltid intresserats av teknik och att få saker att fungera. Hon ser Academy som sin chans att utvecklas inom IT. Efter utbildningen vill Jennie kombinera sina tidigare erfarenheter med sina nya kunskaper från Academy för att effektivisera processer och människor. Jennie är en flexibel problemlösare som alltid sätter kunden i första rummet.

Javier De Las Casas Chung

Javier har lång erfarenhet av Service samt ett gediget intresse för teknik och datorer. Han tycker om att utmanas och att utveckla sina kunskaper, vilket gör honom anpassningsbar, självgående och stresstålig. Javier fokuserar på resultat, professionalitet och framtidsvision. Hans bakgrund inom musik och humanitära projekt ger att Javier förstår vikten av samarbete och kreativ problemlösning. Academys utbildning ger Javier möjlighet att använda sin kreativitet och sin känsla för service inom IT-branschen. Han vill hjälpa företag till nya idéer och att stärka förhållandet till sina kunder.

Gustaf Matsson

Gustaf är lugn och brinner för att lära sig nya saker och få nya erfarenheter. Gustaf har tidigare studerat Marknadskommunikation och IT på Stockholms universitet, där han märkte att intresset för systemutveckling gick från ett fritidsintresse till ett drömyrke. För att ta intresset vidare gjorde Gustaf en utbytestermin i Paris där han enbart studerade praktisk programmering. Gustaf som har utövat flertalet lagsporter trivs bäst med att arbeta i team och nå utsatta mål. Han har tidigare erfarenhet inom industri, butikshandel, service och support.

Gustaf Wallnerström

Gustaf har en bakgrund inom kemiteknik och har tidigare arbetat med programmering för att lösa kemitekniska problem. Han är en analytisk och driven person som har lätt för att lära sig nya saker. Gustaf arbetar noggrant och strukturerat och är alltid mån om att leverera ett väl utfört arbete. Han är en positiv person som tycker om att träffa nya människor. Efter Academy är Gustaf nyfiken på att arbeta i nya branscher där han kan bidra med sin problemlösningsförmåga.

Gabriela Letelier

Gabriela är ekonom i grunden med en examen inom finans från Stockholms Universitet. Hon har en bakgrund i finansbranschen och har tidigare arbetat med produkt - och affärsutveckling på Avanza. Intresset för utvecklig har kommit under tiden hos Avanza där hon arbetat i IT-projekt och suttit tillsammans med utvecklare när de byggt system hon beställt. Hon är nu redo att skapa egna systemlösningar och kombinera de nyförvärvade IT-kunskaperna med sin erfarenhet inom ekonomi och sin förståelse för affärsverksamheten. Gabriela är nyfiken, engagerad, noggrann och har en stor social kompetens.

Christopher Mauricci

Christopher har en examen i ljudteknik och ljudproduktion från studier hos Middlesex University. Han har haft flertalet ljuddesignuppdrag för TV-spel och kom därigenom i kontakt med diverse kodspråk. Därefter har intresset bara vuxit. Efter avslutad utbildning hoppas Christopher på att kunna arbeta med, och fördjupa sig inom AI.

Anna Wildt

Med en fil kand i medie- och kommunikationsvetenskap och ett stort intresse för IT så har Anna valt att utveckla sina kunskaper och sitt intresse genom Academys Java-utbildning. Hennes bakgrund är ett bra komplement för IT-utveckling då hon kan se hur program och system kan skapas ur ett användarvänligt perspektiv. Anna strävar ständigt efter att lära sig nya saker och utveckla sin existerande kunskap och som person. På arbetsplatsen tar hon den roll som behövs och kan vara en stark drivkraft för gruppen då hon är lösningsorienterad och målinriktad.

Karin Berglind

Karin är en fokuserad problemlösare med lång bakgrund inom retail som nu har bytt bana för att söka nya utmaningar i en bransch där det finns goda möjligheter att utvecklas. Hon har tidigare haft ledande positioner och drivit både stora förändringar samt dagliga optimeringar. Det finns alltid något att förbättra, stort som smått. Utbildningen blir startskottet för en ny karriär där tidigare erfarenheter kompletteras med ny teknisk förståelse för att ta sig an nya roller. Karin är driven, kreativ och ser fram emot att jobba i team där många kompetenser möts.

Sebastian Sandqvist

Sebastian har många års erfarenhet från telekombranschen där han började arbeta som kundansvarig och sedan coach/utbildare. Detta efter att ha visat ett brinnande intresse för problemlösning. Därefter befordrades han till gruppchef där han hade resultatansvar för ca. 20 personer. Sebastians arbetslivserfarenhet samt hans intresse för teknik och kreativitet gör att det känns naturligt för honom att arbeta inom IT, med inriktning på front-end-programmering. Hos Academy får han utveckla teknikintresset och använda sina tidigare erfarenheter för att leverera kreativa lösningar av högsta kvalitet.

Peder Auvinen

Peder har en bakgrund inom rekrytering och kompetensförsörjning, senast i rollen som konsultchef. Han har tidigare studerat Fastighet och finans vid Kungliga Tekniska högskolan. Med ett stort intresse för teknik och IT har Peder sökt sig till Academy för att påbörja sin nya karriär inom IT. Som person är han prestigelös och social vilket har visats i arbetslivet genom att han snabbt kommer in i arbetsgrupper och hittar sin roll och blir effektiv. Peder gillar att jobba med problemlösning och drivs av att jobba mot deadlines som han möter genom att ha ett strukturerat arbetssätt.

Marcus Hong

Marcus har läst till civilingenjör inom molekylär bioteknik. Under sin utbildning har han varit engagerad i ett flertal webbrelaterade projekt både för föreningar och tävlingar, vilket lett till ett ökat intresse för IT. Utbildningen har givit honom goda erfarenheter av problemlösning och logisk tänkande. Efter utbildningen har Marcus arbetat med antibiotikaforskning, ett område som kräver noggrannhet och fokus. Marcus har länge haft ett stort teknikintresse och ser nu fram emot att nyttja sina tidigare erfarenheter som blivande IT-konsult.

Felipe Nyström

Med examen i både socialantropologi och journalistik har Felipe en förmåga att förstå och kommunicera med olika slags människor. Nyfikenheten är hans främsta drivkraft och han är därför inte rädd för nya utmaningar. Felipe har en gedigen bakgrund inom media med filmredigering, inslagsproduktion samt animation som spetskompetens. Han utvecklas bäst tillsammans med andra vilket gör honom till en lagspelare och en lojal arbetskamrat. Webbutveckling ser han som nästa steg i sin digitala utveckling och med sin breda kompetens är han en stark kandidat för framtida arbetsgivare.

Jens Filipsson

Jens har efter sin utbildning vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm arbetat professionellt som frilansande saxofonist i tio år, såväl i Sverige som internationellt. Han har turnerat med välkända artister, arbetat med studioinspelningar och konserter. Han drivs av att ständigt utvecklas och håller sig alltid uppdaterad på det senaste inom teknikens värld. Vid sidan av musiken har webbutveckling alltid varit ett starkt komplement och Jens har genom åren drivit mängder av hemsidor, på senare år gärna med WordPress som grund. Sin första hemsida byggde han redan 1996.

Marie Flem Honningdalnes

Marie är utbildad inom marknadsföring med en kandidatexamen i International Business. Hon har arbetslivserfarenhet från finansbranschen, primärt inom betalningstjänster för e-handel. Marie har även arbetat som kategoriansvarig hos Adlibris, en av Sveriges största e-handlare. Med bakgrund från såväl den norska som svenska arbetsmarknaden har hon stor erfarenhet av samarbeten över flera länder, avdelningar och kulturer. Tack vare arbetet inom e-handel utvecklade Marie intresse för programmering. Som IT-konsult vill hon kombinera sin kommersiella erfarenhet med sina nya tekniska kunskaper.

Daniel Malvi

Daniel har över tio års erfarenhet från detaljhandeln. Han började som säljare, för att sedan avancera till butikschef och därefter axlade han rollen som operativ inköpare. Denna resa har gjort att han skaffat sig mycket god kunskap om hela flödet i en affärsverksamhet - från produktion till slutkund. Hans öga för detaljer samt förmåga att identifiera brister och förbättringar i olika processer har utvecklat intresset för programmering. Efter utbildningen vill Daniel arbeta med att utveckla lösningar i en IT-bransch där kraven på användarvänlighet och effektivitet konstant ökar.

Denizhan Kilic

Denizhan är en aspirerande programvaruutvecklare som för närvarande utbildar sig till JavaScript frontend/backend programmerare. Han strävar efter att kunna bygga webbplatser som gör underbara och magiska saker som gör både användarna och arbetsgivarna glada.

Kajsa Lindholm

Kajsa har en bakgrund som högstadielärare i matematik och svenska, med viss erfarenhet av SFI. Hon har ett specialpedagogiskt intresse och har arbetat med analfabeter, språkstörningar, NPF och andra typer av särskilda behov under hela sin tid i skolans värld. Intresset för tydliga, intuitiva hjälpmedel har fört in Kajsa på IT och hon hoppas att i sin roll som konsult kunna bidra till att göra det både mer tillgängligt för de som finner det utmanande, och till högre funktionalitet för mer avancerade användare.

Felix Hägglund Wennergren

Felix har en kandidatexamen i möbeldesign från Buckinghamshire New University. Han har ägnat de senaste åren åt produktutveckling inom WASH med fokus på sanitetslösningar för slumområden och flyktingläger. Utöver produktutveckling och projektledning har Felix erfarenhet av produktion och tillverkning. Han har bland annat satt upp produktionslinjer i Sverige, Tyskland och Kenya. Intresset för programmering växte när han agerade webbutvecklare vid behov i tidigare tjänster. Efter att ha knackat kod om kvällarna under en längre tid bestämde han sig för att ta steget in i en ny karriär.

Lina Pajala

Lina har en bakgrund inom företagsekonomi och har under sina studier vid Uppsala universitet inriktat sig mot management, kommunikation och IT. Det var genom studierna intresset för IT växte. Lina har arbetat med administration av masterdata på Menigos inköpsavdelning där hon även deltog i projekt inom digitalisering av manuella processer. Efter utbildningen vill hon kombinera förståelsen för verksamhetsprocesser med de nyförvärvade IT-kunskaperna för att kunna arbeta med problemlösning och processutveckling. Lina är nyfiken, ansvarstagande och eftersträvar att hela tiden utvecklas.

Ellinor Carlstedt

Ellinor är personalvetare med examen från Stockholms universitet. Under åren på Gröna Lunds HR-avdelning väcktes intresset för hur IT-lösningar kan förenkla administrativa processer. Ellinor kan konsten att arbeta effektivt utan att tumma på sitt sinne för detaljer. Hon drivs av att alltid nå högsta kvalitet på sitt arbete och trivs bäst i ett team där allas kompetenser kommer till nytta. Hon ser Academy som ett avstamp mot en framtidsbransch och vill använda sina nya kompetenser till att skapa användarvänliga och smarta lösningar.

Houssem Ben Mohamed

Houssem har en bakgrund som datatekniker i Tunisien. När han flyttade till Sverige sökte han sig till skolvärlden där han bland annat varit fritidsledare och lärarvikarie för barn i olika åldrar. Som skolassistent var han länken mellan skola och vårdnadshavare. Houssem ansvarade för schemaläggning och materialinköp. Nu har han fått möjlighet att byta karriär. Han ser en ljus framtid inom bygg- och anläggningsbranschen där han som arbetsledare kan använda sin strukturerade sida. Houssem är ambitiös med stark social kompetens och ser fram emot nya utmaningar.

Patrik Ågren

Efter avslutad måleriutbildning tog Patrik klivet in i bilbranschen då han tog anställning på sin fars bilverkstad. Han har även arbetat på en bilrekondfirma. Därefter var han verksam inom byggbranschen, där de sista åren som lagbas innebar mycket kundkontakt och planerande tillsammans med underentrepenörer. Denna roll gjorde honom nyfiken på arbetsledarrollen vilket var anledningen till att han sökte till Academys utbildning. Patrik ser fram emot att utvecklas i rollen som arbetsledare inom bygg & anläggning.

Davor Remic

Davor har en bakgrund inom byggbranschen där han har varit med på många olika projekt allt från villor, bostadsrätter, hyresrätter, kontorslokaler och skolor. På gymnasiet utbildade han sig till snickare och har efter examen 2009 jobbat på Peab i Uppsala. Davor är en lättlärd, målmedveten, utåtriktad och social person som vill använda sin tidigare erfarenhet från byggbranschen för att effektivisera framtida byggprojekt. Han ser Academy som en möjlighet att få en bra utbildning inom arbetsledning och se byggbranschen ur ett annat perspektiv.

Sergej Ehrenstal

Sergej har en magisterexamen i språk och kommunikationsvetenskap samt tio års erfarenhet inom byggbranschen. Han vill kombinera sina akademiska kunskaper med sina praktiska erfarenheter. Han är teknikintresserad och håller sig ständigt uppdaterad på det senaste inom teknikens värld. Sergej är en problemlösare som tycker om att analysera och tänka kritiskt. Han samarbetar effektivt i grupp, är bra på att koordinera och leda samt att styra arbetet. Han är även driven, strukturerad och gillar utmaningar.

Samuel Berggren

Samuel har tidigare arbetat som målare på byggarbetsplatser. Han tar sig an uppdragsbeskrivningar på ett effektivt samt strukturerat sätt och ser alltid till att hålla deadlines. Samuel är en social och utåtriktad lagspelare som gärna tar egna initiativ på arbetsplatsen. Han är flexibel och anser att ingen uppgift är för svår, därför strävar han alltid efter att hitta de mest optimala lösningarna. Samuel vill utveckla sina ledar kunskaper mer och förståelsen inom byggprocessen genom utbildningen.

Sabina Sandström

Sabina har en bakgrund inom försäljning, kundservice och ledarskap. Som teamleader för ett säljteam i Newcastle med ansvar sex medarbetare, följde Sabina upp försäljnings- och utvecklingsmål. Hon fick lära sig planera, utbilda och leda andra. Sabina har även arbetat som mäklare och fick erfara stort tålamod samt utveckla driv och noggrannhet. Av detta lärde hon sig hantera människor under press och att planera sin tid. Sabina ser Academy som en möjlighet att ta sig an en ny bransch. Hon har höga förhoppningar om att utvecklas inom byggbranschen och att till slut få övergripande ansvar.

Onur Ugan

Onur har en bakgrund inom byggbranschen. Han har tidigare arbetat som projektör och konstruktör inom konstruktion på konsultbolaget Projektengagemang AB. Han har en examen från Nackademin Yrkeshögskola till projektkonstruktör - BIM. Målet är att fortsätta utvecklas och han ser fram emot sin framtida roll som arbetsledare inom bygg och anläggning. Onur är positiv, engagerad, social och har mycket goda ledaregenskaper.

Alewya Merzuk

Alewya är utbildad inom företagsekonomi, och har tidigare erfarenhet av revisionsarbete, med stort intresse för företagsekonomi och administration. Som en person är hon ödmjuk, ansvarig, punktlig med en känsla av service och effektivitet, samtidigt som man behåller flexibilitet när det gäller att utföra uppgifter. Hon åtagit sig att arbeta och skaffa sig praktisk erfarenhet av Academic work och dess kunder för att uppnå sitt mål att bli redovisningskonsult.

Nadezda Chusova

Nadezda har en studiebakgrund inom finans och statistik vid Stockholms universitet. Men hon har även studerat språk och varit utbytesstudent i Kina under ett år. Under studietiden växte intresset för IT och programmering fram, eftersom problemlösning och kreativt tänkande är något hon brinner för. Efter att ha arbetat flera år i yrkesroller som försäljare, ekonomiassistent och språklärare är hon nu redo att träda in i en ny roll som IT-konsult. Nadezda är målmedveten, nyfiken och drivs av att nå resultat.

Satu Kaharisto

Satu är orädd, gillar utmaningar och att ta ansvar faller sig naturligt för henne. Som avdelningsansvarig säljare blev hon van att driva olika projekt samt att hålla inspirationsseminarier för kunderna. Under sin tid som webbredaktör blev Satu intresserad av programmering och sökte sig därför till Academys Java-utbildning. Satu utgår alltid från kundernas behov och ser till att leverera resultat över förväntan i allt hon gör. Hon tror starkt på att med rätt attityd och genom att arbeta tillsammans kan man uppnå och överträffa förväntningar. Satu brinner för att hjälpa och inspirera andra.

Henrik Olsson

Henrik är en nyfiken och påhittig problemlösare som har lätt för att anpassa sig till nya situationer. Med en bakgrund som manager inom logistikbranschen, där han dagligen hanterade kommunikation mellan olika avdelningar, är han van att formulera sig för olika målgrupper. Henrik har erfarenhet av att arbeta i systemutvecklingsprojekt, vilket ledde till att han ville vidareutbilda sig till mjukvaruutvecklare. Via studier på KTH hittade Henrik Academys utbildning där han skaffat sig verktyg och kunskap för att effektivt kunna arbeta med problemlösning inom IT.

Madeleine Karlsson

Madeleine har tidigare arbetat som ekonomiassistent och avtalsadministratör, bland annat på Visma Enterprise AB. Hos Academy har hon nu utvecklat ett starkt intresse för IT. Hon ser utbildningen som en fantastisk chans att få arbeta med spännande människor i en ny och stimulerande miljö. Madeleine är en väldigt positiv, lättlärd och nyfiken person som gärna hjälper till där det behövs. Med en lugn och sansad inställning tar hon sig gärna an nya utmaningar.

Niklas Burman

Niklas är motiverad, hjälpsam och snabblärd. Med ett brinnande intresse för IT finner han det lätt att lära sig nya saker inom området. Niklas är som person självsäker och pedagogisk. Med tidigare erfarenheter från att arbeta i stora samt små team har han testat på och finner sig bekväm i ledande såväl som stödjande roller. Niklas motiveras av att ha mycket att göra och presterar väl under stress. Han är driven och siktar alltid på bästa möjliga resultat.

Robin Backman

Robin är en positiv och trevlig kille med hög arbetsmoral som har en bakgrund inom stålindustrin. Han har tidigare arbetat som trådbänksoperatör på Fagersta Stainless AB. Därefter fick han en ny tjänst på företaget som materialman. Eftersom IT är ett stort intresse sökte han till Academy. Han ser utbildningen som en chans till stor personlig utveckling och intressanta utmaningar.

Maria Sjölin

Med en logopedexamen från Karolinska Institutet är Maria specialist på tal, språk och kommunikation. De senaste åren har hon arbetat med att utreda och behandla barn med språkliga svårigheter, samt stötta och utbilda anhöriga. I sin arbetsroll är hon ansvarstagande, flexibel och trivs med att ha mycket att göra. Maria har lätt att samarbeta med alla typer av människor och är en omtyckt medarbetare. Ett stort intresse för problemlösning samt fallenhet för logik fick Maria att söka sig till programmering och hon ser ljust på sin framtida karriär som IT-konsult.

Sofia Axelsson

Sofia besitter en god strategisk förmåga och är väldigt noggrann. Ledord i hennes arbete är struktur och effektivitet. Dessa förmågor har hon utvecklat genom sina tidigare erfarenheter som arbetsterapeut och där har hon även skapat en god förståelse för att leda samt arbeta i team med människor. Med ett ökat intresse för programmering och strävan efter en ny utmanade karriär valde Sofia att söka sig till IT-branschen. Sofia är en problemlösande lagspelare som alltid strävar efter goda resultat och relationer.

Erik Lindeborg

Erik har en bakgrund som egenföretagare inom musik, konst och multimedia. Han har arbetat som pianist, skivproducent, filmfotograf och redigerare, med Sverige och Europa som arbetsfält. Han är van att arbeta i projektform, både som deltagare och projektledare. Erik gillar att ta sig an nya utmaningar, jobba hårt samt lära sig de färdigheter som krävs för att utföra uppgiften. Erik har ett stort intresse för det mesta inom IT och ser Academy som en fantastisk möjlighet att ta nästa steg i karriären.

Sandra Wikman

Sandra har flera års erfarenhet av försäljning och uppskattar högt tempo. Hon är lösningsorienterad och har alltid haft ett stort IT-intresse. Hon lägger stor vikt vid effektivisering och försöker ofta tänka utanför boxen för att hitta bästa möjliga tillvägagångssätt. Sandra ser Academy som en optimal möjlighet att utvecklas till en riktigt duktig utvecklare och ta nästa steg i karriären.

Simon Pellijeff

Simon har en bakgrund inom statsvetenskap och juridik. Efter att ha studerat data- och systemvetenskap vill han fördjupa sig inom mjukvaruutveckling. Hans bakgrund som studiecoach har gett honom stor erfarenhet av att förklara komplicerade koncept på ett förståeligt sätt. Simon ser Academy som en unik möjlighet att få praktisk erfarenhet och fördjupa sina kunskaper inom utveckling. Han tycker om att lösa problem och förbättra system så att de blir mer användarvänliga.

Oskar Weinreich

Oskar är nyfiken och har många varierande intressen, vilket resulterat i att han axlat olika arbetsroller och även studerat olika högskolekurser. Genom åren har han varit chef för en hemvärnsinsatspluton, studerat biologi, psykologi samt systemvetenskap vid högskolan. Han har även arbetat som läkarassistent och IT-konsult. Oskar har både akademisk samt praktisk erfarenhet av IT och stimuleras av att se hur olika sorters system växer fram och utvecklas, då i synnerhet inom informationsteknik. Academys utbildning är en möjlighet för Oskar att påbörja en ny karriär som utvecklare.

Daniel Lecoq

Daniel har en bakgrund inom digitala medier, informationsstudier, samt filosofi. Han har alltid haft ett stort intresse för IT och under studierna vid University of Glasgow undersökte han kompetensbristen inom IT-branschen. Viljan att lära sig programmera och öka sin anställbarhet har lett honom till Academy. Daniel ser programmering som ett verktyg för att förverkliga sina idéer och på lång sikt starta eget. Efter utbildningen vill han kombinera sina kunskaper inom digitala medier med programmering för att skapa användarvänlig programvara. Daniel är en problemlösare som gärna jobbar i team.

Eugen Cazacu

Eugen har studerat maskinteknik vid Lunds Tekniska Högskola och har en kandidatexamen inom webbutveckling och medieproduktion från BTH. Karriären inleddes som digital formgivare och fortsatte med försäljning, kundrelationer och ledarskap inom telekom. Eugen har under hela sitt liv haft en förkärlek till programmering och han drivs av att lära sig nya färdigheter. Han sökte till Academy för att arbeta med sin kreativitet och sätta problemlösningsförmågan på prov.

Jesper Nyström

Jesper har en bakgrund inom försäljning, butiksansvar och projektledning. Efter gymnasieexamen i matematik och datorteknik på Cybergymnasiet Odenplan började arbetslivet som säljare och drömmen om att bli programmerare fick vänta. Men nu är Jesper redo för utbildningen på Academy och ser fram emot nästa steg i karriären samt att utvecklas som programmerare. Jesper är en driven, positiv och engagerad person med stor social kompetens.

Pär Karlsson

Vårterminen 2018 är Pär klar med sin kandidatexamen i företagsekonomi med inriktning mot finansiering. Studierna har gett honom en chans att utveckla sitt analytiska tänkande. Under kurserna i finansiell analys insåg Pär vikten av att kunna förstå och tolka företagens redovisningar, han ser Academys Finance program som ett utmärkt sätt att fördjupa och utveckla sina kunskaper. Pär är väldigt nyfiken och utåtriktad, något som fått honom att vilja utmana sig själv och testa många olika yrkesroller både i Sverige och utomlands, bland annat inom flyg-, bygg- och restaurangbranschen.

Niklas Halvarsson

Under universitetsstudierna i företagsekonomi fick Niklas en bra grundförståelse för ämnet. Kurserna i statistik och affärsredovisning väckte ett speciellt intresse för redovisning vilket lett fram till att Niklas valde att förkovra sig och utvecklas inom just det området. Niklas är, genom att ha arbetat både inom skolans värld men även på sjukhus, mycket van att bemöta och jobba med människor i olika åldrar samt med skiftande bakgrund. Han har flerårig erfarenhet som aktiv inom olika lagidrotter vilket gett honom bred erfarenhet av att arbeta i grupp.

Johan Axelsson

Johan har en bakgrund inom ekonomi där han har en magisterexamen samt har arbetat med bokföring på en redovisningsfirma i Stockholm, från detta har han en vana att arbeta både i team och självständigt. Vidare har flera års utövande av lagsporter i kombination med självstudier på distans tränat honom i att ta ansvar samt driva på sig själv och övriga teammedlemmar. Genom utbildningen hos Academy tar Johan nu nästa steg när det gäller att fördjupa sina kunskaper inom redovisning och utvecklas som redovisningsekonom.

Ola Belin

Ola har en bakgrund inom B2B- och B2C-försäljning samt butiksansvar. Han har varit butikschef och ansvarig för inköp av varor, personalhantering, planering av budget och löpande redovisning. Ola ser Academy som ett tillfälle att utvecklas inom ramen för redovisning och bli en mer komplett tillgång för verksamheten. Efter utbildningen ser han fram emot att använda sina omfattande kunskaper inom affärsverksamheter, spetsat med den nyförvärvade expertisen inom ekonomi och redovisning. Ola är en pålitlig och snabbtänkt problemlösare som besitter stor social kompetens.

Ann-Charlotte Lidman

Ann-Charlotte har en bakgrund inom restaurang och detaljhandel där hon dagligen har kommit i kontakt med olika former av ekonomi. Intresset att fördjupa sig inom redovisning har främst kommit från tjänsterna som butikschef och assisterade restaurangchef. Efter utbildningen vill Ann-Charlotte använda sina påbyggda ekonomikunskaper med intresset för redovisning och bokföring. Som person är hon glad, nyfiken och har stor social kompetens.

Simon Glyssner

Simon har både arbetat med HR-frågor, bland annat rekrytering, och har bred erfarenhet av olika former av säkerhetsarbeten vilket övat upp hans förmåga att snabbt analysera situationer och fatta beslut. Han är en strukturerad improvisatör med förmågan att kunna lösa problem i stressade situationer. Logik och analys är några av hans starkaste sidor och genom att utbilda sig till redovisningsekonom kombinerar Simon dessa förmågor. Med Simon får ni en lösningsorienterad lagspelare som sätter en stolthet i att leverera mervärde till kunden.

Lise Olsson

Innan Lise utbildade sig till redovisningsekonom hade hon skaffat sig erfarenhet från olika arbetsområden och studier. Hon har arbetat både självständigt och i team inom detaljhandeln, fastighetsskötsel samt med digitala läromedel. Lise är positiv, nyfiken och trivs mycket bra med yrkesroller som kräver social kompetens.

Yongan Kim

Yongan är utbildad civilekonom med inriktning redovisning. Yongans professionella bakgrund omfattar budget- och försäljningsansvar från olika bolag inom retail där hon även skaffat sig breda kunskaper i inköp, logistik, butikskommunikation och butiksdrift. Genom att kombinera sin erfarenhet av kommersiella affärsverksamheter med sina nyförvärvade redovisningskunskaper kan Yongan bidra till att skapa mer effektiva processer och kvalitativa beslutsunderlag för ekonomistyrning. Yongan är effektiv och drivs av att leverera ett bra jobb.

Hanna Pawahi

Hanna är en engagerad och analytisk teamplayer som brinner för problemlösning. Efter ingenjörsstudierna har hon skaffat sig erfarenhet från arbete inom ett internationellt företag. Med sig i ryggsäcken har hon kunskaper inom retail, Customer Relationship Managment (CRM) och projektplanering. Organisationer med hög ambitionsnivå inspirerar Hanna att kontinuerligt utmana och utveckla sina förmågor.

Pardis Ghadrdanastaneh

Pardis har en studiebakgrund inom nationalekonomi och statistik. I hennes senaste roll växte hennes intresse för automatisering av processer och utveckling av digitala system. Hon har bred erfarenhet av kundrelationer, privatekonomi och affärsstöd. Hon vill kombinera sin förståelse för affärsverksamheter, passion för problemlösning med sin nya kompetens inom systemutveckling. Som person drivs hon av att ständigt utvecklas och arbeta i en dynamisk miljö. Hon är en prestigelös lagspelare som värdesätter relationer. Detta ser hon som grundläggande för att utvecklas i rollen som utvecklare.

William Eriksson

William har en bakgrund inom finansmarknaden samt värdepappersarbete. Han har studerat till civilingenjör vid Uppsala universitet och ser nu fram emot studierna vid Academy, där han får möjlighet att utveckla sina förmågor inom IT. Efter utbildningen vill han använda sina nyförvärvade kunskaper för att lösa diverse problem. William är en nyfiken, teknikintresserad och lugn person.

Marcus Darberg

Marcus har en bakgrund inom IT-branschen och sju års erfarenhet av att arbeta som servicetekniker, en bred yrkesroll som innefattar allt från IT-reparationer och beställning av reservdelar till kundkontakt samt ansvar för in- och utleverans. Efter att ha läst en sommarkurs i programmering fick Marcus upp ögonen för området och ser Academy som en spännande möjlighet att få arbeta med systemutveckling. Marcus är positiv, snabblärd, stresstålig och har lätt för att samarbeta.

David Skoglund

David har en gedigen bakgrund som Business Analyst och säljanalytiker av FMCG. Som kundtjänstmedarbetare har han utvecklat goda servicekunskaper och den största drivkraften var att alltid överträffa kundens förväntningar. Intresset för IT-utveckling har blivit starkare med åren eftersom utmaningarna han ställts inför blivit mer komplexa. David brinner för problemlösning och analys. Med en lugn och trevlig personlighet är han en naturlig person att vända sig till vid problem.

Simon Westberg

Simon har en bakgrund inom trävaruhandeln och har arbetat som sälj- samt logistikchef på ett medelstort varuhus i norra Sverige. Som logistikchef märkte han att det är under systemen han vill arbeta, för att förändra och förbättra. Han är en problemlösare som tror på helheten. Simon har alltid varit noggrann och hårt arbetande, hans mål är högt satta för att ge honom den utmaning han behöver. Han ser Academy som en möjlighet att snabbt byta karriär till något som ligger honom varmt om hjärtat. Som person är Simon lugn, nyfiken och glad.

Elin Skanne

Elin har en bakgrund inom journalistik och har tidigare arbetat som webbredaktör på Aftonbladets dottersajt MiniMedia. Där producerade de kundsajter till företag såsom Unionen, SEB och Eleven. Efter sin journalistutbildning insåg hon snabbt att hon gillade att jobba mot webben. Hon gick på Pink Progamming-träffar för programmeringsintresserade kvinnor och deltog i en Tjejer Kodar-utbildning i Barcelona. Där insåg hon att det var IT och programmering hon ville arbeta med och sökte till Academy. Efter utbildningen vill Elin kombinera sin erfarenhet inom kommunikation med sina nya IT-kunskaper.

Hanna Nordberg

Hanna har sin akademiska grund inom ekonomi och har de senaste åren arbetat som Business Controller. Hennes ekonomibakgrund samt utvecklarkompetens ger henne en god helhetssyn och bred affärsförståelse. Hanna arbetar analytiskt och strukturerat vilket gör att hon snabbt tar till sig information, väger in flera perspektiv och bryter upp ett problem i hanterbara bitar. Hanna brukar vara mycket uppskattad för sitt flexibla, kommunikativa och engagerande arbetssätt och har lätt för att bygga nya relationer. Hennes främsta styrka är kombinationen av logisk förmåga och sociala kvalitéer.

Eric Resch

Eric har en bakgrund inom Human Resources och har tidigare arbetat som HR-generalist. Eric har en kandidatexamen med inriktning psykologi och har alltid haft ett intresse för samspelet mellan människor och teknik. När Eric kom i kontakt med Academy kändes det som en självklarhet att påbörja en karriär som IT-konsult och att få arbeta med logisk problemlösning där det tekniska intresset samt analytiska tankesättet äntligen kan tillfredsställas.

Maria Tolunay

Maria har tidigare utbildat sig till folkhälsovetare vid Karolinska Institutet. Under utbildningen nischade Maria in sig och började arbeta med insatser som förebygger psykisk ohälsa bland ensamkommande asylsökande ungdomar. Drygt tio år senare hittade Maria av en förträfflig slump utbildningen till IT-konsult. Maria kommer använda sina tidigare kunskaper inom teamarbete och ledarskap i sin nya roll som IT-konsult. Som person är Maria driven och ambitiös. Hon satsar hårt på sitt arbete och har en balanserad fritid.

Stefan Terdell

Stefan kommer senast från Facility Management, där han arbetat främst med kundtjänst och logistik. Han var även i nära kontakt med beställare med fokus på merförsäljning. Stefan har också arbetat som gruppledare och har erfarenhet av delegering samt viss projektledning. När intresset för processritning och kravspecifikation växte kändes programmering som nästa logiska steg. Stefan vill förmedla sina tidigare erfarenheter och nyförvärvade kunskaper till alla möjliga framtida projekt.

Jonas Pettersson

Jonas älskar att utmanas och utvecklas. Han har studerat strategisk kommunikation samt ekonomi. Med dessa studier tar han med sig ett unikt perspektiv som tillsammans med kunskaperna inom programmering kommer hjälpa honom att lösa problem mer effektivt. Jonas har även en stor social kompetens och tycker det är viktigt att ha en bra relation med sina kollegor.

Åsa Tysk

Åsa är nyfiken, ansvarstagande och ständigt på jakt efter ny kunskap. Under flera år har hon arbetat som utbildare i Svenska för invandrare, där hon fick utmana sin pedagogiska förmåga till det yttersta. Tidigare har Åsa studerat civilingenjörsprogrammet i teknisk fysik vid Uppsala universitet vilket väckte ett intresse för programmering. När arbetsplatsen sjösatte ett nytt system blev Åsa tillfrågad att hjälpa till med introduktionen av medarbetare. Där och då föddes längtan efter att söka sig till IT-branschen och Academy blev den perfekta möjligheten.

Oscar Combes

Oscar har en bakgrund inom företagsekonomi och marknadsföring. Han har tidigare arbetat som produktchef inom bland annat detaljhandeln. Under sina tidigare arbeten kom han i kontakt med både produktutveckling och digitala tjänster, vilket banade väg för ett växande IT-intresse. Oscars syfte med Academy är att få kunskap i utveckling av olika IT-system. Efter utbildningen vill Oscar skaffa sig värdefull erfarenhet som utvecklare, för att på sikt eventuellt kombinera sina IT-kunskaper med sin goda affärsförståelse och kommunikationsförmåga.