Läs mer om C#.NET-programmet här
Läs mer

Johan flyttade 9200 km för att bli programmerare

Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office

Johan satt i en liten by i nordöstra Malaysia när han sökte till Academy. Några månader senare befinner han sig 9200 km norrut, nämligen i Kista i Stockholm, där han spenderar dagarna med att knacka kod. Nu i januari kommer han påbörja ett nytt äventyr som programmerare på ÅF. Hur har vägen hit sett ut? Vi träffade Johan för att höra mer.

Hej Johan. Berätta om vad du gjorde innan du utbildade dig till C#.NET-utvecklare!

Jag hade precis flyttat hem till Molkom utanför Karlstad efter sju år i Malaysia och Australien. Min fru kommer från Malaysia och efter att jag hade flyttat dit läste jag upp mina gymnasiebetyg och påbörjade en kandidatexamen i Software Engineering. Vid sidan av detta drev jag en cateringfirma i Kuala Lumpur med fokus på svensk mat. Efter att ha gjort detta parallellt bestämde jag mig för att fokusera på företaget. För att finansiera detta åkte jag till Australien för att jobba men där trivdes vi så bra att vi blev kvar i 3,5 år. Jag jobbade med allt från receptionschef på hotell, på en salladsfarm, en betongfabrik och som trädgårdsanläggare. Jag passade också på att läsa 1 år för att få ett certifikat i IT nätverk i Melbourne. Man kan säga att jag varit lite av en mångsysslare, men intresset för IT har alltid funnits där.

Hur kom det sig att du sökte till Academy?

Vi bestämde oss för att flytta hem till Sverige igen. När jag letade efter jobb fick jag upp ögonen för Academy. Ju mer jag läste om Academys koncept desto mer tilltalande verkade det! Eftersom att det var några år sedan jag kodade så kändes det säkrare att fräscha upp kunskaperna, samtidigt som man kunde känna sig trygg i en garanterad tillsvidareanställning hos Academic Work efter utbildnings slut. Redan innan utbildningen fick jag gå på intervjuer hos ÅF, där jag fick uppdrag efter examen.

Varför ville du läsa C#.NET?

Under antagningsprocessen till Academy fick jag välja om jag ville läsa Java eller C#. Jag hade läst en hel del Java tidigare när jag läste Software Engineering och kände att det kunde vara bättre att komplettera mina tidigare kunskaper med något nytt. Jag tycker även C# känns också lite vassare just nu.

Hur känns det att jobba på ÅF efter examen?

ÅF känns som ett väldigt spännande företag som verkligen ligger i framkant och där man kan utvecklas vidare i många olika riktningar. Möjligheterna är enorma samtidigt som man har trygghet i att tillhöra en stor organisation. Dessutom har de redan två Academy-alumner som jobbar på Karlstadskontoret, vilket känns tryggt då de vet vad de kan förvänta sig av mig samtidigt som jag vet att de kommer att kunna ta emot mig på ett bra sätt.

Vet du vad du kommer få jobba med än?

Det är inte helt klart exakt vad jag kommer att få arbeta med, men det är ganska sannolikt att det kommer bli fokus på webbutveckling. Det finns en hel del projekt i pipen som kan kommer att bli aktuella efter nyår. Den som lever får se, men oavsett kommer det att bli spännande!

Vill du också jobba med IT? Just nu rekryterar vi till vårens program i C#.NET som börjar 18 februari. Tveka inte att göra våra urvalstester idag för att se om du har vad som krävs!

Mer på temat 

#aktuellt

Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2018-10-25
Funktionalitet och design lockade Lina till en intensivutbildning i JavaScript

Nu är Academy tillbaka med en andra omgång vårt program i JavaScript. Men varför ska man söka till Academy och varför är just JavaScript så spännande? Vi har träffat alumnen Lina för att höra vad som fick henne att söka! Lina kommer från Eskilstuna och har en masterexamen i företagsekonomi sedan tidigare. Hon har även jobbat på en inköpsavdelning med administrering av masterdata. Sedan några veckor tillbaka har hon jobbat som IT-konsult på ett av Sveriges största telekomföretag.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-02-25
12 skäl att satsa på Academy om du vill byta till en karriär inom IT

En karriär inom IT låter spännande, men du kanske undrar varför du borde välja just Academy? Det kan våra alumner svara på! Vi frågade konsulter från tidigare program inom C#.NET och Java om varför de valde att byta karriär genom Academy. Här har vi samlat 12 skäl till varför du ska klicka in och göra urvalstesterna redan idag.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-08-14
Besiktningsingenjör – inget för den fege!

Inför höstens Academyutbildning av besiktningsingenjörer till Kiwa Inspecta får vi följa med Mattias en dag på jobbet för att lyfta på locket och lära oss vad arbetet innebär.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-08-12
Andreas har påbörjat resan för att bli automationsingenjör på 12 veckor

Andreas är inne på vecka 2 av utbildningen med inriktning industriautomation. Vi ställde 3 snabba frågor kring hans förväntningar på programmet och hans nya karriärsväg.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-07-24
Q&A med alumnen Dafvid

Dafvid Skoogh har alltid varit teknikintresserad men saknade de tekniska färdigheterna för att kunna bygga och utveckla appar själv. Academy blev startskottet för hans IT-karriär och förutom att jobba med IT utvecklar han just nu en webbapp med två av sina vänner. Vi ville höra mer!

Läs mer