Läs mer om Javaprogrammet här
Läs mer

”Idag är programmering lika mycket mitt jobb som min hobby”

Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office

Viktor Johansson jobbar sedan 2016 som systemutvecklare på CGI i Kiruna. Hans intresse för IT har funnits där hela livet men det var först när han lärde sig koda under gymnasietiden som han fastnade på riktigt. Efter studenten påbörjade han en YH-utbildning inom spelutveckling i Falun. Viktor beskriver att en av anledningarna till varför han valde att satsa på en karriär inom IT var att jobbutsikterna var så goda. Efter examen började Viktor jobba på CGI i Kiruna.

Varför CGI

”Varför jag valde CGI var för att de trodde på mig, trots att jag var nyexaminerad. Det var en mycket bra start på min karriär”, berättar Viktor. En annan anledning till att han valde CGI var för att han upplevde att de hade bra förmåner och att det fanns många alternativ för arbete inom IT. Och en karriär inom IT passade honom perfekt. ”Idag är programmering lika mycket mitt jobb som min hobby, jag har verkligen hittat det jag vill jobba med i livet”, säger Viktor.

Rollen som IT-konsult

Viktor beskriver att han i rollen som systemutvecklare har breddat sina kunskaper ordentligt. Trots att rollen främst innehåller kodning så sitter han även med en del testning. En stor del av rollen som IT-konsult fokuserar på teamwork, det är därför viktigt att man är duktig på kommunikation berättar han.

Viktor beskriver att CGI:s kontor i Kiruna och Gällivare är mindre än andra kontor och att man som ny snabbt kommer in i gemenskapen. Han beskriver att kollegorna blir som en familj som har roligt tillsammans och som ofta hittar på aktiviteter ihop. ”CGI erbjuder en utmärkt start på karriären, eftersom vi är ett konsultföretag så har du chansen att prova på olika delar inom IT beroende på vilken kund du jobbar med”, beskriver Viktor. ”Det finns stora möjligheter till att testa och hitta rätt jobb för dig inom IT branschen med hjälp av CGI”, fortsätter han.

Att lyckas inom IT-branschen

När Viktor funderar över sina bästa tips till den som är nyfiken på IT-branschen så tycker han att de är viktigt att man inte ska stressa. ”Ifall man saknar eller bara har lite kunskap inom programmering så kommer det ta tid och för att komma in i hur och vad man bör göra i vissa situationer. Det kommer med tiden, säkerheten innan man kan säga att ’det här kan jag’ tar ett tag att arbeta in”, förklarar Viktor. Viktor fortsätter beskriva att man som ny inte ska vara rätt för att be om hjälp. ”Den bästa vännen du kan ha i programmering är internet. Man kan hitta svaren till nästan alla vanliga fel i kodning och det tar lite tid innan man vet exakt vad man ska söka på för att hitta rätt”, beskriver han. ”Ta även hjälp av dina medarbetare, ibland behövs det bara att någon annan förklarar det åt en för att man ska kunna pussla ihop klossarna”, fortsätter Viktor.

Är du Viktors framtida kollega? Nu har du chansen att byta karriär på 12 veckor och efter examen få uppdrag hos CGI i Kiruna eller Gällivare. Gör urvalstesterna idag för vårt program i Java!

Mer på temat 

#aktuellt

Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-10-23
Träffa Oscar, vår lärare i C#.NET

Lärarna är extremt viktiga för oss på Academy. Det är dem som pushar, coachar och utmanar våra deltagare varje dag. Men vilka är våra lärare och vad gör de när det inte undervisar på Academy? Vi ställde några frågor till en av dem, Oscar Olsson, som utbildar inom C#.NET.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-10-22
Hur är det att jobba med Salesforce? En av världens främsta CRM-plattformar

Just nu har Academy ett samarbete med Salesforce, där du har möjlighet att utbilda dig på 12 veckor och efteråt jobba med en av världens största CRM-plattformar. Vi pratade med Tine Engberg, som är Salesforce-konsult på Accenture för att höra mer om hur det är att jobba med Salesforce.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-10-15
Marcus tipsar om varför du ska börja jobba på STANLEY Security

Just nu rekryterar vi till ett nytt program i samarbete med STANLEY Security, en intensivutbildning där du blir IT-konsult inom service eller installation på 12 veckor. Marcus Åström har jobbat på STANLEY Security de senaste 11 åren och är nu systemspecialist. Vi träffar honom på kontoret i Linköping och pratar om varför man ska satsa på en karriär inom säkerhetsbranschen.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-10-11
"Det bästa med att jobba inom IT är att det alltid går att lära sig nytt"

Petter lärde sig programmera på 12 veckor med Academys intensivutbildning inom C#.NET sommaren 2017. Idag är han mjukvaruchef och leder ett eget team. Hör mer om hans resa här.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2018-10-25
Funktionalitet och design lockade Lina till en intensivutbildning i JavaScript

Nu är Academy tillbaka med en andra omgång vårt program i JavaScript. Men varför ska man söka till Academy och varför är just JavaScript så spännande? Vi har träffat alumnen Lina för att höra vad som fick henne att söka! Lina kommer från Eskilstuna och har en masterexamen i företagsekonomi sedan tidigare. Hon har även jobbat på en inköpsavdelning med administrering av masterdata. Sedan några veckor tillbaka har hon jobbat som IT-konsult på ett av Sveriges största telekomföretag.

Läs mer