Läs mer

Från lärare till elev, så tog Åsa steget in i en ny bransch på 12 veckor!

"Det roligaste har varit att man lär sig så mycket nytt varje dag tillsammans med helt fantastiska människor!"

Vi ger människor möjligheten att på 12 veckor omskola sig och istället få möjligheten att starta en ny karriär där arbetsmarknaden skriker efter kompetens. Åsa Tysk har under våren gått vårt program i C#.NET och har nyligen tagit examen och påbörjat sin karriär som IT-konsult. Vi har pratat med henne för att höra hur hon upplevt utbildningen och hur hennes väg hit har sett ut.

Vad gjorde du innan Academy?

Tidigare har jag arbetat som utbildare och undervisat bland annat Svenska för invandrare, matte och engelska. I rollen som utbildare nosade jag på Accelerated Learning och digitala verktyg. Vi lade stort fokus på praktiskt arbete, något som jag upplever är mer utvecklande än traditionell undervisning med långa genomgångar. Detta väckte ett intresse för pedagogiken som man tillämpar på Academy, där just Accelerated Learning står i fokus.

Hur kom det sig att du bytte inriktning till IT?

Trots att jag trivdes i rollen som utbildare var jag intresserad av att jobba inom IT. Intresset väcktes när jag läste en Javakurs vid universitetet där jag fick kunskaper inom back-end programmering. Först letade jag efter IT-relaterade jobb på Academic Works hemsida men då hittade jag Academys intensivutbildningar och tyckte det lät riktigt spännande. I programinnehållet fanns flera delar som jag skulle vilja lära mig mer om, som C#, Scrum och .NET. Jag tyckte även konceptet om 12 veckor var något som skulle passa mig bra eftersom jag har lätt för att lära. C# kändes som ett modernt språk och för mig var det värdefullt att bredda mina kunskaper till front-end utveckling också.

Var har varit roligast och mest utmanande?

För mig som bara jobbat med back-end utveckling tidigare har det varit utmanande att tänka front-end. Förut har jag varit nöjd med att en graf visas, men nu måste man även tänka på att sidan ska se snygg ut, vara responsiv och en massa annat. Det roligaste har varit att man lär sig så mycket nytt varje dag tillsammans med helt fantastiska människor!

Hur såg vardagen ut på Academy?

En dag på Academy är inte den andra lik. En fredag skrev vi applikationer som kommunicerade med Web API:n och några dagar senare jobbade vi med UX. Det är intensivt tempo med långa dagar och även kvällar. Ibland anordnas även kvällsföreläsningar, after works och på rasterna spelar många pingis inför den avslutande turneringen mellan klasserna. Det är superroligt att det hela tiden är något nytt på gång!

Var ser du dig själv jobba i framtiden?

Jag vill jobba i en roll som .NET utvecklare, detta tycker jag är mest intressant. Men jag vill inte stänga några dörrar utan är öppen för det mesta.

Är du sugen på att byta karriär precis som Åsa? Sök höstens IT utbildningar redan nu så kan du ha en ny karriär redan till årsskiftet! Som vanligt är du garanterad en tillsvidareanställning via Academic Work efter utbildningen. Vi rekryterar löpande så vänta inte med att göra urvalstesterna.

Mer på temat 

#konsulter-berättar

Johanna tog examen från Academy hösten 2016. Sedan dess har mycket hänt och vi har träffat henne för att höra vad hon gör idag.

Läs mer

Per är fastighetsskötaren som vid 36 års ålder bestämde sig för att byta karriär och bli IT-konsult. Han vände sig till Academy och blev antagen till intensivutbildningen i Java. Just nu söker Academy dig som tillsammans med 15 andra motiverade karriärbytare har chans att gå vårt första lokala program i Sundsvall.

Läs mer

Nu har du som vill jobba i Göteborg fler möjligheter än någonsin att byta karriär och bli en efterfrågad IT-konsult på 12 veckor! Innan Academy gjorde Ida Ahlström lite av varje, som hon beskriver det själv, men jobbar sedan en tid tillbaka som utvecklare på Collector Bank. Vill du göra samma resa som Ida? Missa inte chansen att söka till höstens Academy program!

Läs mer

Wilhelm Perdahl jobbade som kundtjänstmedarbetare på en storbank när han insåg att det inte var där han ville vara. Det var inte tillräckligt utmanande eller utvecklande vilket gjorde att han valde att säga upp sig utan en egentlig plan på vad han skulle göra därnäst. Trots en ekonomiexamen i ryggen valde han att efter ungefär 6 månader läsa en kurs vid Luleå Universitet inom digital teknik och där förnyades intresset för IT.

Läs mer

Cecilia Girell har precis tagit examen från Javaprogrammet på Academy. Efter att ha jobbat inom modebranschen med marknadsföring och webbdesign ville hon fördjupa sin tekniska kompetens och såg Academy som en effektiv väg till en ny karriär. Nu har hon precis landat sitt första uppdrag som IT-konsult på Schibsted. Här berättar hon om sitt karriärbyte och tipsar om hur man får ut det mesta av en intensivutbildning på Academy.

Läs mer