Gör urvalstesterna nu
Läs mer

Från kundtjänstmedarbetare till utvecklingschef på 2 år

Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
"Det är verkligen bland det roligaste jag gjort. Väldigt utmanande och högt tempo, men alla som gick programmet var väldigt drivna och vi tog oss igenom det tillsammans."

Wilhelm Perdahl jobbade som kundtjänstmedarbetare på en storbank när han insåg att det inte var där han ville vara. Det var inte tillräckligt utmanande eller utvecklande vilket gjorde att han valde att säga upp sig utan en egentlig plan på vad han skulle göra därnäst. Trots en ekonomiexamen i ryggen valde han att efter ungefär 6 månader läsa en kurs vid Luleå Universitet inom digital teknik och där förnyades intresset för IT.

- I samma veva ringde en vän till mig och berättade om ett företag som hade roliga tester och där man även kunde få en snabb väg in i IT-branschen. Så jag valde mellan att fortsätta läsa några år på universitetet eller att försöka komma in på den här 12 veckors utbildningen och få jobb direkt, enkelt val egentligen, säger Wilhelm.

Wilhelm gjorde testerna och kom in på Javaprogrammet och 12 veckor senare var han en utexaminerad junior IT-konsult.  

- Det är verkligen bland det roligaste jag gjort. Väldigt utmanande och högt tempo, men alla som gick programmet var väldigt drivna och vi tog oss igenom det tillsammans.

Direkt efter utbildningen fick han jobb som junior utvecklare på Abalon tillsammans med en annan Academy alumn som gick utbildningen med Wilhelm.

- Jag har alltid varit väldigt strukturerad och ordningsam så redan efter ett par månader fick jag erbjudande om att bli SCRUM Master i ett projekt.

I samma veva så börja han tänka ännu mer i banorna kring hur arbetet runt omkring utvecklingen kunde organiseras för att arbetet skulle flyta på så bra som möjligt och han började kolla mer på olika systemlösningar för continous delivery. Där hittade han Google Cloud och kompletterade med en utbildning för att bli certifierad Google Cloud arkitekt. Efter ungefär 1,5 år på Abalon gick den dåvarande utvecklingschefen vidare till nya utmaningar och Wilhelm fick frågan om att bli utvecklingschef.

- Jag svarade att jag var tvungen att sova på saken, men väldigt snabbt kändes det helt rätt, berättar Wilhelm.

Han tackade ja och när den dåvarande utvecklingschefen gick vidare tillträdde Wilhelm. Nu består hans dagar mest av att inspirera och engagera sina medarbetare men även att fortsätta förbättra Google Cloud arkitekturen.

- Jag får dock fortfarande utveckla en del vilket är kul, säger han och skrattar.

Han berättar att de nu ska anställa fler utvecklare till teamet och att de väldigt gärna skulle vilja anställa fler Academy alumner.

- Jag har faktiskt redan anställt en till Academy alumn men hoppas självklart på att anställa ännu fler i framtiden!

Vill du också byta karriär och lära dig programmera på 12 veckor? Gör urvalstesterna till höstens program inom Java eller C#.NET redan idag!

Wilhelm Perdahl
Wilhelm norrlänningen från Haparanda som har en utbildning inom Ekonomie Magister från Linköpings universitet. Under studietiden identifierade Wilhelm ett stort intresse för de tekniska delarna inom finans då han kom i kontakt med tekniker som Excel, VBA, LISP, Ada och VHDL. De valbara kurser som fanns riktade därför Wilhelm mot programmering och datateknik. Wilhelm har sedan 2012 arbetat hos Länsförsäkringar i säljorienterade roller och är nu redo att satsa på sitt stora intresse för IT.

Mer på temat 

#konsulter-berättar

Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-08-12
3 snabba frågor med konsulten Andreas

Vill du få en inblick i våra konsulters vardag på Academy? Klart du vill! Vi ger dig tre snabba frågor och svar med konsulten Andreas.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-08-21
Christoffer spetsade sin IT-kompetens med en 12 veckors intensivutbildning i C/C++

På fritiden varvar Christoffer Palm kampsport och husrenovering med ett av hans största intressen, nämligen IT. Han har alltid haft ett intresse för teknik, datorer och spel och han har även en utbildning som nätverks- och systemtekniker från Jönköping Tekniska Högskola. För drygt ett år sedan valde han att ta en annan riktning i karriären och började Academys intensivutbildning i C/C++. Vi är nyfikna på vad som gjorde honom intresserad av C/C++ och vad han jobbat med sedan examen från Academy.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-04-25
1000 examinerade konsulter!

Idag har vi examinerat 1000 konsulter från Academy, det är vi enormt stolta över! Tack till alla våra konsulter som valt att göra denna karriärsresa tillsammans med oss.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2018-08-22
En språngbräda in i programmeringens värld

Nu har du som vill jobba i Göteborg fler möjligheter än någonsin att byta karriär och bli en efterfrågad IT-konsult på 12 veckor! Innan Academy gjorde Ida Ahlström lite av varje, som hon beskriver det själv, men jobbar sedan en tid tillbaka som utvecklare på Collector Bank. Vill du göra samma resa som Ida? Missa inte chansen att söka till höstens Academy program!

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2018-02-11
Johanna blev QA manager efter Academy

Johanna tog examen från Academy hösten 2016. Sedan dess har mycket hänt och vi har träffat henne för att höra vad hon gör idag.

Läs mer