Gör urvalstesterna nu
Läs mer

Från kundtjänstmedarbetare till utvecklingschef på 2 år

"Det är verkligen bland det roligaste jag gjort. Väldigt utmanande och högt tempo, men alla som gick programmet var väldigt drivna och vi tog oss igenom det tillsammans."

Wilhelm Perdahl jobbade som kundtjänstmedarbetare på en storbank när han insåg att han inte var där han ville vara. Det var inte tillräckligt utmanande eller utvecklande vilket gjorde att han valde att säga upp sig utan en egentlig plan på vad han skulle göra därnäst. Trots en ekonomiexamen i ryggen valde han att efter ungefär 6 månader läsa en kurs vid Luleå Universitet inom digital teknik och där förnyades intresset för IT.

- I samma veva ringde en vän till mig och berättade om ett företag som hade roliga tester och där man även kunde få en snabb väg in i IT-branschen. Så jag valde mellan att fortsätta läsa några år på universitetet eller att försöka komma in på den här 12 veckors utbildningen och sedan få jobb direkt, enkelt val egentligen, säger Wilhelm.

Wilhelm gjorde testerna och kom in på Javaprogrammet och 12 veckor senare var han en utexaminerad junior IT-konsult.  

- Det är verkligen bland det roligaste jag gjort. Väldigt utmanande och högt tempo, men alla som gick programmet var väldigt drivna och vi tog oss igenom det tillsammans.

Direkt efter utbildningen fick han jobb som junior utvecklare på Abalon tillsammans med en annan Academy alumn som gick utbildningen tillsammans med Wilhelm.

- Jag har alltid varit väldigt strukturerad och ordningsam så redan efter ett par månader fick jag erbjudande om att bli SCRUM Master i ett projekt.

I samma veva så börja han tänka ännu mer i banorna kring hur arbetet runt omkring utvecklingen kunde organiseras för att arbetet skulle flyta på så bra som möjligt och han började kolla mer på olika systemlösningar för continous delivery. Där hittade han Google Cloud och kompletterade med en utbildning för att bli certifierad Google Cloud arkitekt. Efter ungefär 1,5 år på Abalon gick den dåvarande utvecklingschefen vidare till nya utmaningar och Wilhelm fick frågan om att bli utvecklingschef.

- Jag svarade att jag var tvungen att sova på saken, men väldigt snabbt kändes det helt rätt, berättar Wilhelm.

Han tackade ja och när den dåvarande utvecklingschefen gick vidare tillträdde Wilhelm. Nu består hans dagar mest av att inspirera och engagera sina medarbetare men även att fortsätta förbättra Google Cloud arkitekturen.

- Jag får dock fortfarande utveckla en del, säger han och skrattar.

Han berättar att de nu ska anställa fler utvecklare till teamet och att de väldigt gärna skulle vilja anställa fler Academy alumner.

- Jag har faktiskt redan anställt en till Academy alumn men hoppas självklart på att anställa ännu fler i framtiden!

Vill du också byta karriär och lära dig programmera på 12 veckor? Gör urvalstesterna till höstens program inom Java eller C#.NET redan idag!

Wilhelm Perdahl
Wilhelm norrlänningen från Haparanda som har en utbildningsbakgrund till Ekonomie Magister från Linköpings universitet. Under studietiden identifierade Wilhelm ett stort intresse för de tekniska delarna inom finans då han kom i kontakt med tekniker som Excel, VBA, LISP, Ada och VHDL. De valbara kurser som fanns riktade därför Wilhelm mot programmering och datateknik. Wilhelm har sedan 2012 arbetat hos Länsförsäkringar i säljorienterade roller och är nu redo att satsa på sitt stora intresse för IT.
Mer på temat 
#konsulter-berättar

Adam flyttade från Malmö till Stockholm för att byta karriär och lära sig programmera på 12 veckor. Nu har han flyttat tillbaka och jobbar heltid som IT-konsult på Verisure. Innan han fick upp ögonen för Academy så jobbade han med allt från att vara målare och arkitektassistent till att vara kameraman. Nu senast kommer han från en roll som digitaliseringsansvarig för ett företag i byggbranschen.

Läs mer

Vi ger människor en möjlighet att på 12 veckor skola om sig för att istället börja jobba med IT. Det spelar ingen roll vad du har gjort tidigare, det viktigaste är dina förmågor, din motivation och vad du kan göra imorgon. Nu rekryterar vi till höstens program där du får lära dig programmeringsspråken Java eller C# och där du efter nyår kan ha påbörjat en helt ny karriär som IT-konsult.

Läs mer

Damir brinner för optimering och innovation och drömde om att lära sig programmering. Han lade upp en fem års plan där han planerade att läsa kvällskurser vid sidan av sitt dåvarande jobb. Då hittade han Academy, där han på 12 veckor kunde bli IT-konsult. Våren 2016 tog han steget och gick Academys program för att lära sig programmera med C#.NET. Sedan dess har Damir arbetat som konsult och idag jobbar han med front end-utveckling. Vi har träffat honom för att höra mer!

Läs mer

Vi ger människor möjligheten att på 12 veckor omskola sig och istället få möjligheten att starta en ny karriär där arbetsmarknaden skriker efter kompetens. Åsa Tysk har under våren gått vårt program i C#.NET och har nyligen tagit examen och påbörjat sin karriär som IT-konsult. Vi har pratat med henne för att höra hur hon upplevt utbildningen och hur hennes väg hit har sett ut.

Läs mer

Nu öppnar rekryteringen till Acando Academy, programmet där du på 12 veckor får den grund du behöver för att bli en expert på utveckling av digitala handelslösningar. I programmet kommer du lära dig programmering med C#.NET, skapande av webbfunktionalitet, User Experience och mycket annat. Men varför ska man lära sig programmera i C#.NET via Academy? Vi pratade med Academy-alumnen Tobias Rondin som tog examen hösten 2017.

Läs mer