Gör urvalstesten nu!
Läs mer

Från butikssäljare till IT-konsult på 12 veckor

Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
"Kunde inte vara mer nöjd! Jag har fått precis det jag önskade mig: en utmaning i arbetet, bra kollegor, en väldigt stabil arbetsgivare i ryggen och mer tid till mina barn!"

Pontus Segerstad testade på programmering och blev direkt intresserad. När han såg en annons från Academy var det självklart – han tog ditt pick och pack och flyttade från Linköping till Stockholm för att lära sig programmering och för att byta karriär. Efter 12 veckor flyttade han hem till Linköping igen för att börja sitt nya jobb som IT-konsult på SundaHus.

Vad gjorde du innan Academy?

Innan Academy så arbetade jag som butikssäljare i 13 år. Jag pluggade även till flygingenjör för ganska många år sedan, men läste aldrig färdigt.

Hur kommer det sig att du ville skola om dig och bli IT-konsult?

Jag ville utmana mig själv i mitt arbete. Jag ser mig själv som teknisk och problemlösande och hade under några år funderat på vad jag skulle kunna skola om till. Men som ensamstående småbarnsförälder så är det inte enkelt att börja ett flerårigt universitetsprogram. Så när jag trillade över Academyutbildningen så kändes det så klockrent!

När bestämde du dig för att det var just kod du ville lära dig? Och varför?

Ett år innan så läste jag Programmering A på distans, bara för att testa på om det var något för mig. Och det var det! Jag tyckte att det både var utmanande och roligt!

Vad tänkte du när du hörde om Academy?

Jag har en vän, och numera kollega som gick på Academy när jag var i rekryteringsprocessen, så jag hade ganska bra insikt i hur det funkade. Jag var redan positivt inställd till intensivutbildningar, och jag gillade verkligen hela konceptet med Academy!

Hur hittade du till Academy?

Jag vill minnas att det var en annons på Facebook. Och jag älskar tester, så det var bara att köra på!

Vad tyckte du om din tid på Academy?

Det var otroligt spännande, givande och tufft! Vi hade en väldigt bra sammanhållning i våran klass och utan att överdriva så var lärarna toppklass!

Jag visste sen innan att det krävdes mycket av en själv, så jag fokuserade all min tid i veckorna på studierna, för att kunna vara ledig med mina barn på helgerna. Självklart var det tufft, men verkligen värt det!

Vad gör du nu?

Nu är jag på ett uppdrag på SundaHus som gör miljöbedömningar av produkter på uppdrag av företagskunder. Min roll skulle jag beskriva som fullstack, vilket innebär att jag både skriver bakomliggande kod, men även det visuella. Projektet jag arbetar i är ett nytt system som kunder använder för att administrera sina projekt i.

En vanlig dag så sitter jag och skriver kod för en funktion i projektet. Det kan ta allt från några dagar till flera veckor beroende på omfattningen och komplexiteten i funktionen. Då jag är väldigt färsk så har jag tre andra fantastiska kollegor i rummet att fråga, varav två av dom faktiskt har gått på Academy.

Är du glad över att ha bytt karriär?

Kunde inte vara mer nöjd! Jag har fått precis det jag önskade mig: en utmaning i arbetet, bra kollegor, en väldigt stabil arbetsgivare i ryggen och mer tid till mina barn!

Vad skulle du ge för tips till någon som kanske står i samma vägskäl just nu?

Fundera på vad som är viktigt för just dig! Är du beredd att lägga fullt fokus i 12 veckor på att lära dig något helt nytt, för att göra livet bättre för dig själv? Kör!

Vill du också byta karriär och lära dig programmering? Vänta inte - gör urvalstesterna nu! Rekryteringen sker löpande.

Pontus Segerstad
Pontus har en lång bakgrund inom detaljhandel och kundservice från sin tid på Phonehouse. Under sina studier på Mälardalens högskola läste han kurser inom matematik, fysisk samt mekanik. IT och programmering har fångat Pontus intresse under det senaste året och han ser Academy som en fantastisk möjlighet att utvecklas inom framför allt programmering. Efter utbildningen vill Pontus utvecklas på en ny arbetsplats och kombinera sina tidigare kunskaper inom försäljning samt service med sina nyvunna kunskaper.

Mer på temat 

#konsulter-berättar

Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-08-12
3 snabba frågor med konsulten Andreas

Vill du få en inblick i våra konsulters vardag på Academy? Klart du vill! Vi ger dig tre snabba frågor och svar med konsulten Andreas.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-08-21
Christoffer spetsade sin IT-kompetens med en 12 veckors intensivutbildning i C/C++

På fritiden varvar Christoffer Palm kampsport och husrenovering med ett av hans största intressen, nämligen IT. Han har alltid haft ett intresse för teknik, datorer och spel och han har även en utbildning som nätverks- och systemtekniker från Jönköping Tekniska Högskola. För drygt ett år sedan valde han att ta en annan riktning i karriären och började Academys intensivutbildning i C/C++. Vi är nyfikna på vad som gjorde honom intresserad av C/C++ och vad han jobbat med sedan examen från Academy.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-04-25
1000 examinerade konsulter!

Idag har vi examinerat 1000 konsulter från Academy, det är vi enormt stolta över! Tack till alla våra konsulter som valt att göra denna karriärsresa tillsammans med oss.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2018-07-10
Från kundtjänstmedarbetare till utvecklingschef på 2 år

Wilhelm Perdahl jobbade som kundtjänstmedarbetare på en storbank när han insåg att det inte var där han ville vara. Det var inte tillräckligt utmanande eller utvecklande vilket gjorde att han valde att säga upp sig utan en egentlig plan på vad han skulle göra därnäst. Trots en ekonomiexamen i ryggen valde han att efter ungefär 6 månader läsa en kurs vid Luleå Universitet inom digital teknik och där förnyades intresset för IT.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2018-08-22
En språngbräda in i programmeringens värld

Nu har du som vill jobba i Göteborg fler möjligheter än någonsin att byta karriär och bli en efterfrågad IT-konsult på 12 veckor! Innan Academy gjorde Ida Ahlström lite av varje, som hon beskriver det själv, men jobbar sedan en tid tillbaka som utvecklare på Collector Bank. Vill du göra samma resa som Ida? Missa inte chansen att söka till höstens Academy program!

Läs mer