Läs mer

En vanlig dag på Acando

"Din vanliga dag blir lite vad du väljer att göra den till, du kan välja mellan att ha en kontinuerlig tillvaro i ett uppdrag eller att bygga upp specialistådran och köra på den på flera fronter samtidigt, det finns alla möjligheter. Det blir som sagt lite vad du väljer att göra det till"

Vi lanserar nu Acando Academy för dig som vill få den grund du behöver för att bli en expert på utveckling av digitala handelslösningar. Tillsammans med Acando har vi tagit fram ett program där du under en intensiv 12-veckorsperiod drillas i tekniker för skapande av e-handelsfunktionalitet. Vi pratade med Fredrik Arenhag på Acando för att höra mer om varför man borde jobba hos dem och hur en vanlig dag på Acando kan se ut.

Fredrik har jobbat på Acando i 10 år och är idag agil coach vilket innebär att han, utöver sina uppdrag ute hos kunder, bland annat driver Acandos Center of Excellence Agile och även är ansvarig för Acando How, ett gruppeffektivitetsträningsprogram.

Hur kommer det sig att du stannat så länge på Acando?

- Jag har aldrig haft en tydlig arbetsbeskrivning vilket kan tyckas både bra och dåligt. För mig har det varit bra då jag fått de här rollerna för att de litar på mig och jag känner mig trygg i att jag gör det bra. Då kan jag fortsätta med det även i nya roller utan en arbetsbeskrivning, det har jag alltid tyckt varit väldigt kul. Jag har gått från många olika roller som till exempel teamchef till ansvarig för Acando How, you name it, och det är ingen som pekat ut vad det är jag ska göra, eller hur jag ska göra det. Det har på ett sätt gjort att jag kunnat byta jobb utan att byta jobb. Som teamchef hade jag i och för sig mer rutiner som jag behövde följa på grund av personalansvar, men i övrigt har inställningen från Acando alltid varit att ”du är bra, gör bra saker”. Det har gjort att jag varit kvar i 10 år.

Vad är det första man gör när man kommer in på morgonen? 

- Det första som händer är att man har man tre samtal med sköna kollegor på vägen till kaffemaskinen, om man är i tid det vill säga. Är man inte i tid rusar man till mailboxen och ser om det är något som brinner, haha! Annars är det den sociala aspekten, det är en väldigt social tillvaro här.

Kan du beskriva en vanlig dag?

- Dagarna är olika allihopa eftersom jag gör olika saker. Även om ett uppdrag kan vara mer linjärt kommer vi som företag fortfarande finnas som en inramning med massa olika roller och fiffiga saker. En vanlig dag för mig kan vara massor av olika saker vilket kan vara frustrerande och stressande, men för mig är det också fantastiskt roligt att få göra så många olika saker och träffa olika människor i olika situationer. Den ombytligheten är viktig för mig och jag trivs väldigt bra med att ha kunnat skapa mig den situationen här. En aspekt av att vara agil coach är att tänka och filosofera, prata om tankarna och se vad resultatet blir och vad det ger för reflektioner och även vilken respons jag får på det.

- Din vanliga dag blir lite vad du väljer att göra den till, du kan välja mellan att ha en kontinuerlig tillvaro i ett uppdrag eller att bygga upp specialistådran och köra på den på flera fronter samtidigt, det finns alla möjligheter. Det blir som sagt lite vad du väljer att göra det till.

Är du också intresserad av en karriär på Acando? Sök till Acando Academy redan idag!

Acando
Teknologi driver förändring, men det är användarens vilja och förmåga att använda den som skapar värde. Med lika delar teknisk spetskompetens och insikt i mänskliga beteenden och triggers - och såklart ett rågat mått kreativitet - skapar Acando idéer, löser problem och mobiliserar organisationer till förändring. Våra 1 200 konsulter i Stockholm, Göteborg, Malmö, Västerås och Borlänge/Falun har en lokal branschkunskap, och vi är extra stolta att våra kunder rankar oss högt när det gäller personligt engagemang och samarbetet med deras organisation. Totalt är vi 1 900 konsulter i fem länder, Sverige, Norge, Finland, Tyskland och Lettland.

Mer på temat 

#samarbeten

Just nu rekryterar vi 15 personer till en intensivutbildning i samarbete med ServiceNow och deras partnerbolag, Service Management Academy. Under 12 veckor får du de verktyg du behöver för att börja jobba som Service Now-konsult. Vi har pratat med Henrik Svanberg som har den rollen idag på ett av partnerbolagen, Sofigate.

Läs mer

Är du intresserad av teknik och tycker om att bygga långsiktiga relationer? Vårt program Service Management Academy utbildar dig till ServiceNow-konsult på 12 veckor vilket möjliggör ett snabbt karriärbyte där du blir bryggan mellan ServiceNow-plattformen och det partnerföretag du jobbar på. Efter examen får du en garanterad tillsvidareanställning via Academic Work i Stockholm eller Göteborg.

Läs mer

Nu har du som bor i Kiruna möjlighet att byta karriär, lära dig programmeringsspråket Java på 12 veckor och sedan få jobba som utvecklare på CGI. Vi pratade med Stina Lundstöm som jobbar på CGI om hur en vanlig dag kommer att se ut och varför man borde jobba på CGI.

Läs mer

Nu har du som bor i Kiruna möjlighet att byta karriär, lära dig programmeringsspråket Java på 12 veckor och sedan få jobba som utvecklare på CGI. Vi pratade med Bo Lahti som jobbat på CGI sedan 1998 och hur en vanlig dag kommer att se ut och varför man borde jobba på CGI.

Läs mer

Är du intresserad av en karriär som expert inom utveckling av digitala webbaserade tjänster och handelslösningar på Acando? Då är Acando Academy något för dig! Tillsammans med Acando har vi tagit fram ett program där du under en intensiv 12-veckorsperiod drillas i tekniker för skapande e-handelsfunktionalitet. Under programmet kommer du få kunskap om IT-arkitektur och bland annat hur agila team arbetar, framförallt kommer du lära dig de praktiska och faktiska handgreppen.

Läs mer