Läs mer

Emelie Bernhardsson ny Sverige-vd på Academy

Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
"Att arbeta på Academy, tillsammans med så drivna medarbetare och deltagare, är en sådan förmån så när jag fick frågan kändes det självklart att ta ett ännu större ansvar för vår fortsatta tillväxt"

Snabbväxande utbildningsföretaget Academy, ett systerbolag till Academic Work, utser Emelie Bernhardsson till ny Sverige-vd. Emelie Bernhardsson, 29 år och tidigare COO, är medgrundare till Academy och tar över efter Micael Holmström som blir koncern-vd.

Stockholm, 1 juni 2018 – Academy grundades 2015 och har utvecklat ett koncept som kombinerar kostnadsfria intensivutbildningar inom bristyrken med garanterad tillsvidareanställning. På så vis säkrar Academy både en snabb och hållbar kompetensförsörjning åt företag samtidigt som deltagarna får möjlighet att snabbt omskola sig till en ny karriär.

Programmen på 12 veckor bygger på metoden Accelerated Learning och utbildar deltagare – oftast utan krav på förkunskaper – inom bristyrken som systemutvecklare, automationsingenjör och processtekniker. Academy har sedan starten vuxit snabbt. Hittills har över 500 deltagare utbildats och företaget räknar med att utbilda ytterligare 350 deltagare i år. Samtidigt har Academy nyligen inlett en utlandsexpansion med verksamheter i Finland och Tyskland som inom kort får sällskap av fler marknader.

För att möjliggöra Academys fortsatta tillväxt utses Emelie Bernhardsson, tidigare COO, till Sverige-vd och tar därmed över efter Micael Holmström som blir koncern-vd med fokus på gruppens internationella expansion.

- Emelie är en väldigt begåvad person med en passion för att förändra hela kompetensförsörjningsbranschen och en förmåga att hjälpa både medarbetare, deltagare och kunder att nå sin fulla potential. Emelie var delaktig i det omfattande undersökningsarbetet av globala utbildningssektorn som genomfördes innan vi drog igång Academy, hon var själv aktiv i rekryteringen av deltagarna till vårt första program och har sedan dess gjort ett enastående jobb som COO som till stor del gör att Academy är där vi är idag, säger Micael Holmström, vd på Academy Holding.

- Att arbeta på Academy, tillsammans med så drivna medarbetare och deltagare, är en sådan förmån så när jag fick frågan kändes det självklart att ta ett ännu större ansvar för vår fortsatta tillväxt, säger Emelie Bernhardsson, vd på Academy Sverige. Trots att vi har vuxit väldigt snabbt de tre första åren har vi ännu bara skrapat på ytan. Vi räknade initialt med att vi 2022 skulle nå en årstakt av 1 000 utbildade deltagare per år. Nu kan vi konstatera att vi med stor sannolikhet kommer nå det målet långt tidigare.

För mer information kontakta: 

Micael Holmström, VD, Academy Holding 0709-919 677, micael.holmstrom@academy.se

Emelie Bernhardsson, VD, Academy Sverige 0736-448 555, emelie.bernhardsson@academy.se

Mer på temat 

#pressmeddelande

Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-09-16
Salesforce-partners i Norden går ihop – utbildar konsulter via Academy

Salesforce är idag en av de snabbast växande tekniska plattformarna för kundrelationer. Den snabba tillväxten har lett till en enorm brist på kompetens inom Salesforce. För att råda bot på det går nu några av Salesforce kunder och partners ihop och tar hjälp av Academy, ett systerbolag till Academic Work, för att få fram ny kompetens.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-08-26
STANLEY Security tar hjälp av Academy för att säkra behovet av IT-kompetens

Säkerhetsleverantören STANLEY Security tar hjälp av Academy, ett systerbolag till Academic Work, för att säkra deras långsiktiga kompetensförsörjning inom IT. Under ett 12 veckor långt skräddarsytt program, med stort fokus på programmering, ska 17 personer förberedas för en karriär inom driftsättning och systemunderhåll hos STANLEY Security.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-06-24
Kiwa Inspecta utbildar besiktningsingenjörer i samarbete med Academy

Stockholm, 24 juni 2019 - För att säkra långsiktig kompetensförsörjning tar Kiwa Inspecta hjälp av Academy för att hitta och utbilda 20 personer till besiktningsingenjörer. Kiwa är en global organisation ledande inom provning, besiktning och certifiering med 750 medarbetare i Sverige. Utbildningen kräver inga tidigare kunskaper, bygger på metoden Accelerated Learning och startar i oktober.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-02-26
Handelsbanken, Tieto och Apper gör gemensam sak för att under 12 intensiva veckor utbilda programmerare för viktiga IT-system

Bristen på programmerare/systemutvecklare har gått från att vara hög till akut de senaste åren och för många företag hjälper det inte med rekryteringsannonser eftersom det helt enkelt inte finns tillräckligt många utbildade.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-01-28
Vattenfall Services i samarbete med Academy i jakten på framtidens medarbetare

Yrket är fritt, omväxlande och räknas som en grundfunktion i det svenska samhället. Ändå är bristen stor på distributionselektriker. Därför har Vattenfall Services tagit hjälp av utbildningsföretaget Academy för att hitta och utbilda framtidens medarbetare. Efter examen väntar en garanterad tillsvidareanställning på Vattenfall Services.

Läs mer