Läs mer

Emelie Bernhardsson ny Sverige-vd på Academy

"Att arbeta på Academy, tillsammans med så drivna medarbetare och deltagare, är en sådan förmån så när jag fick frågan kändes det självklart att ta ett ännu större ansvar för vår fortsatta tillväxt"

Snabbväxande utbildningsföretaget Academy, ett systerbolag till Academic Work, utser Emelie Bernhardsson till ny Sverige-vd. Emelie Bernhardsson, 29 år och tidigare COO, är medgrundare till Academy och tar över efter Micael Holmström som blir koncern-vd.

Stockholm, 1 juni 2018 – Academy grundades 2015 och har utvecklat ett koncept som kombinerar kostnadsfria intensivutbildningar inom bristyrken med garanterad tillsvidareanställning. På så vis säkrar Academy både en snabb och hållbar kompetensförsörjning åt företag samtidigt som deltagarna får möjlighet att snabbt omskola sig till en ny karriär.

Programmen på 12 veckor bygger på metoden Accelerated Learning och utbildar deltagare – oftast utan krav på förkunskaper – inom bristyrken som systemutvecklare, automationsingenjör och processtekniker. Academy har sedan starten vuxit snabbt. Hittills har över 500 deltagare utbildats och företaget räknar med att utbilda ytterligare 350 deltagare i år. Samtidigt har Academy nyligen inlett en utlandsexpansion med verksamheter i Finland och Tyskland som inom kort får sällskap av fler marknader.

För att möjliggöra Academys fortsatta tillväxt utses Emelie Bernhardsson, tidigare COO, till Sverige-vd och tar därmed över efter Micael Holmström som blir koncern-vd med fokus på gruppens internationella expansion.

- Emelie är en väldigt begåvad person med en passion för att förändra hela kompetensförsörjningsbranschen och en förmåga att hjälpa både medarbetare, deltagare och kunder att nå sin fulla potential. Emelie var delaktig i det omfattande undersökningsarbetet av globala utbildningssektorn som genomfördes innan vi drog igång Academy, hon var själv aktiv i rekryteringen av deltagarna till vårt första program och har sedan dess gjort ett enastående jobb som COO som till stor del gör att Academy är där vi är idag, säger Micael Holmström, vd på Academy Holding.

- Att arbeta på Academy, tillsammans med så drivna medarbetare och deltagare, är en sådan förmån så när jag fick frågan kändes det självklart att ta ett ännu större ansvar för vår fortsatta tillväxt, säger Emelie Bernhardsson, vd på Academy Sverige. Trots att vi har vuxit väldigt snabbt de tre första åren har vi ännu bara skrapat på ytan. Vi räknade initialt med att vi 2022 skulle nå en årstakt av 1 000 utbildade deltagare per år. Nu kan vi konstatera att vi med stor sannolikhet kommer nå det målet långt tidigare.

För mer information kontakta: 

Micael Holmström, VD, Academy Holding 0709-919 677, micael.holmstrom@academy.se

Emelie Bernhardsson, VD, Academy Sverige 0736-448 555, emelie.bernhardsson@academy.se

Mer på temat 

#pressmeddelande

Yrket är fritt, omväxlande och räknas som en grundfunktion i det svenska samhället. Ändå är bristen stor på distributionselektriker. Därför har Vattenfall Services tagit hjälp av utbildningsföretaget Academy för att hitta och utbilda framtidens medarbetare. Efter examen väntar en garanterad tillsvidareanställning på Vattenfall Services.

Läs mer

Det svenska AI-bolaget Sana Labs inleder ett samarbete med Academy, den ledande aktören i Sverige inom intensivutbildningar inom IT och teknik. Samarbetet gör att Academy kan effektivisera sina utbildningar för att nå en ännu högre kompetensnivå.

Läs mer

Pär Lager är en av Sveriges mest framgångsrika personer inom utbildningssektorn. Nu tar han plats som arbetande styrelseordförande i​ Academy, ett snabbväxande dotterbolag till Academic Work som har utvecklat ett unikt koncept för intensivutbildningar inom IT och teknik.

Läs mer

För att säkra kompetensförsörjningen till sin produktionsanläggning i Stockholm ger globala läkemedelsföretaget Octapharma i uppdrag åt utbildningsföretaget Academy att rekrytera och intensivutbilda 15 personer till blivande processtekniker. Utbildningen – som inte kräver några förkunskaper – bygger på metoden Accelerated Learning och startar i september.

Läs mer

Amerikanska ServiceNow är ett av världens snabbast växande mjukvaruföretag med verksamhet i över 70 länder. Nu får Academy i uppdrag att intensivutbilda konsulter åt ServiceNow för att säkerställa kompetenstillförseln hos deras svenska partnerbolag.

Läs mer