Läs mer

Academys smällkarameller – en tillbakablick på 2018

Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
Under 2018 har fler än 30 000 personer sökt till Academys program. 337 personer har utexaminerats och jobbar idag som konsulter via Academic Work.

2018 närmar sig sitt slut och det är med ödmjukhet och stolthet som vi på Academy ser tillbaka på året som gått. Det känns som att det var igår vi stod inför 2018 och med stora planer på nya program vi skulle genomföra och fler länder vi skulle etablera i. Ni ska nu få följa med i en kort återblick om vad som hänt det senaste året och kanske även in i sneek peek på vad 2019 har att vänta.

337

Det vi är absolut stoltast över är att vi under året genomfört 19 program och utexaminerat så många som 337 personer som numera jobbar som konsulter via Academic Work i nya karriär. Detta innebär en ökning på totalt 80% jämfört med 2017. WOW!

30 000

Under 2018 så sökte fler än 30 000 personer runt om i Sverige till våra program! Våra IT program har sedan start alltid haft mellan 2000–3000 sökande men det var svårt att räkna med att även våra program inom redovisning och projektledning också skulle ha högt söktryck med snitt på ca 1000–1500 ansökningar per program!

106

Vi genomförde vår hittills största examensfirande där 106 konsulter tog examen samma dag!

3

Nu öppnades möjligheten upp att byta karriär i fler affärsområden än IT. Vi genomförde våra första program inom både Redovisning, Projektledning inom bygg och inom Life Science i samarbete med Octapharma. Utöver detta så hade vi även vårt första program i Miami tillsammans med vår systerskola Wyncode.

4

För första gången kunde vi erbjuda lokala program i 4 nya städer: Linköping, Malmö, Sundsvall och Göteborg. Söktrycket till dessa har varit enormt och vi vet redan nu att Sundsvall även i sommar kommer få ytterligare ett lokalt program. Vi kommer 2019 även stolt addera Borlänge till listan där vi nu rekryterar till Academy för Trafikverket.

Vi finns numera även i 4 länder! Academy finns i detta ögonblick etablerade i Sverige, Finland, Tyskland och Norge. Finland smygstartade redan under 2017 men drog igång ordentligt under 2018. Tyskland genomförde sina första program och utexaminerade sina första konsulter. I Norge har vi under hösten anställt en Managing Director och kommer starta rekryteringen till Norges första program redan i februari.

8

I år har 8 företag valt att skapa skräddarsydda program tillsammans med Academy. Stort tack till Collector Bank, Tieto, Strukton, EVRY, Salesforce, Octapharma, ServiceNow och Swedbank för att ni visar vägen framåt för branschen och ger oss förtroendet att leverera kompetens.

14

Utöver alla siffror ovan så består Academy Sverige numera av 14 medarbetare jämfört med 9 medarbetare i början av 2018. En ökning på 55%.

1

2018 var även året då Academy vann sitt första pris! I November fick Academy stolt ta emot priset som Årets Affärsmodellsutmanare av Cordial, 4potentials och Affärsvärlden.

179

Ingenting av ovan skulle vara möjligt utan våra fantastiska lärare. Eftersom vi jobbar med yrkesverksamma lärare som är branschexperter inom respektive område så innebär det mer jobb för oss, men det innebär också att kvalitén på programmen är svåra att slå. Under 2018 har vi haft 179 olika lärare till våra program, stort tack för ert brinnande engagemang!

2019

Vi är mer än redo att fortsätta utmana branschen under 2019. Vi kommer inte slå av på tempot och ser fram emot att få välkommna ännu fler konsulter och företag till Academy! Välkommen till oss oavsett om du vill byta karriär eller om ditt företag behöver skräddarsydd kompetens.

Mer på temat 

#aktuellt

Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-10-23
Träffa Oscar, vår lärare i C#.NET

Lärarna är extremt viktiga för oss på Academy. Det är dem som pushar, coachar och utmanar våra deltagare varje dag. Men vilka är våra lärare och vad gör de när det inte undervisar på Academy? Vi ställde några frågor till en av dem, Oscar Olsson, som utbildar inom C#.NET.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-10-22
Hur är det att jobba med Salesforce? En av världens främsta CRM-plattformar

Just nu har Academy ett samarbete med Salesforce, där du har möjlighet att utbilda dig på 12 veckor och efteråt jobba med en av världens största CRM-plattformar. Vi pratade med Tine Engberg, som är Salesforce-konsult på Accenture för att höra mer om hur det är att jobba med Salesforce.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-10-15
Marcus tipsar om varför du ska börja jobba på STANLEY Security

Just nu rekryterar vi till ett nytt program i samarbete med STANLEY Security, en intensivutbildning där du blir IT-konsult inom service eller installation på 12 veckor. Marcus Åström har jobbat på STANLEY Security de senaste 11 åren och är nu systemspecialist. Vi träffar honom på kontoret i Linköping och pratar om varför man ska satsa på en karriär inom säkerhetsbranschen.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-10-11
"Det bästa med att jobba inom IT är att det alltid går att lära sig nytt"

Petter lärde sig programmera på 12 veckor med Academys intensivutbildning inom C#.NET sommaren 2017. Idag är han mjukvaruchef och leder ett eget team. Hör mer om hans resa här.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2018-10-25
Funktionalitet och design lockade Lina till en intensivutbildning i JavaScript

Nu är Academy tillbaka med en andra omgång vårt program i JavaScript. Men varför ska man söka till Academy och varför är just JavaScript så spännande? Vi har träffat alumnen Lina för att höra vad som fick henne att söka! Lina kommer från Eskilstuna och har en masterexamen i företagsekonomi sedan tidigare. Hon har även jobbat på en inköpsavdelning med administrering av masterdata. Sedan några veckor tillbaka har hon jobbat som IT-konsult på ett av Sveriges största telekomföretag.

Läs mer