Läs mer

Academys smällkarameller – en tillbakablick på 2018

Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
Under 2018 har fler än 30 000 personer sökt till Academys program. 337 personer har utexaminerats och jobbar idag som konsulter via Academic Work.

2018 närmar sig sitt slut och det är med ödmjukhet och stolthet som vi på Academy ser tillbaka på året som gått. Det känns som att det var igår vi stod inför 2018 och med stora planer på nya program vi skulle genomföra och fler länder vi skulle etablera i. Ni ska nu få följa med i en kort återblick om vad som hänt det senaste året och kanske även in i sneek peek på vad 2019 har att vänta.

337

Det vi är absolut stoltast över är att vi under året genomfört 19 program och utexaminerat så många som 337 personer som numera jobbar som konsulter via Academic Work i nya karriär. Detta innebär en ökning på totalt 80% jämfört med 2017. WOW!

30 000

Under 2018 så sökte fler än 30 000 personer runt om i Sverige till våra program! Våra IT program har sedan start alltid haft mellan 2000–3000 sökande men det var svårt att räkna med att även våra program inom redovisning och projektledning också skulle ha högt söktryck med snitt på ca 1000–1500 ansökningar per program!

106

Vi genomförde vår hittills största examensfirande där 106 konsulter tog examen samma dag!

3

Nu öppnades möjligheten upp att byta karriär i fler affärsområden än IT. Vi genomförde våra första program inom både Redovisning, Projektledning inom bygg och inom Life Science i samarbete med Octapharma. Utöver detta så hade vi även vårt första program i Miami tillsammans med vår systerskola Wyncode.

4

För första gången kunde vi erbjuda lokala program i 4 nya städer: Linköping, Malmö, Sundsvall och Göteborg. Söktrycket till dessa har varit enormt och vi vet redan nu att Sundsvall även i sommar kommer få ytterligare ett lokalt program. Vi kommer 2019 även stolt addera Borlänge till listan där vi nu rekryterar till Academy för Trafikverket.

Vi finns numera även i 4 länder! Academy finns i detta ögonblick etablerade i Sverige, Finland, Tyskland och Norge. Finland smygstartade redan under 2017 men drog igång ordentligt under 2018. Tyskland genomförde sina första program och utexaminerade sina första konsulter. I Norge har vi under hösten anställt en Managing Director och kommer starta rekryteringen till Norges första program redan i februari.

8

I år har 8 företag valt att skapa skräddarsydda program tillsammans med Academy. Stort tack till Collector Bank, Tieto, Strukton, EVRY, Salesforce, Octapharma, ServiceNow och Swedbank för att ni visar vägen framåt för branschen och ger oss förtroendet att leverera kompetens.

14

Utöver alla siffror ovan så består Academy Sverige numera av 14 medarbetare jämfört med 9 medarbetare i början av 2018. En ökning på 55%.

1

2018 var även året då Academy vann sitt första pris! I November fick Academy stolt ta emot priset som Årets Affärsmodellsutmanare av Cordial, 4potentials och Affärsvärlden.

179

Ingenting av ovan skulle vara möjligt utan våra fantastiska lärare. Eftersom vi jobbar med yrkesverksamma lärare som är branschexperter inom respektive område så innebär det mer jobb för oss, men det innebär också att kvalitén på programmen är svåra att slå. Under 2018 har vi haft 179 olika lärare till våra program, stort tack för ert brinnande engagemang!

2019

Vi är mer än redo att fortsätta utmana branschen under 2019. Vi kommer inte slå av på tempot och ser fram emot att få välkommna ännu fler konsulter och företag till Academy! Välkommen till oss oavsett om du vill byta karriär eller om ditt företag behöver skräddarsydd kompetens.

Mer på temat 

#aktuellt

Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-04-03
Konsult på 12 veckor - vad händer sen? Hör vad kunderna säger!

Vilka företag anställer konsulter från Academy och hur kan de jämföras med att anställa från universiteten? Eurostep är en kund som finns i Stockholm och Göteborg som tagit in flera IT-konsulter från Academy och vi träffade Hannah Börefelt, Cheif People Officer, för att höra hur våra konsulter ställs i jämförelse med andra utbildningar.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-05-16
Academys vd Emelie Bernhardsson – en av 101 supertalanger hos Veckans Affärer

Varje år listar Veckans Affärer de 101 vassaste talangerna i näringslivet, där Academys vd Emelie Bernhardsson finns med. Superroligt tycker vi!

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-05-08
3 skäl till att bli automationsingenjör med Academy

Är du nyfiken på teknik och digitalisering? Vi listar skälen till varför du borde satsa på en karriär som automationsingenjör via Academy!

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-04-30
"Arbeta i en bra miljö med intressanta tekniska utmaningar"

Just nu kan du kan utbilda dig till automationsingenjör med Academy och efter examen har du chans att hamna på uppdrag hos Outotec i Skellefteå. Vi träffade Nils som är team leader hos Outotecs elavdelning för att höra mer om denna spännande roll

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-04-17
Accelerated Learning blev startskottet för Markus livslånga lärande

För ett år sedan tog Markus examen från ett av Academys Accelerated Learning-program. Nu är han tillbaka i Göteborg där han jobbar som en utvecklare på ett stort rederi. Vi har träffat honom för att höra mer om hans karriärsresa.

Läs mer