Läs mer

Academys smällkarameller – en tillbakablick på 2018

Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
Under 2018 har fler än 30 000 personer sökt till Academys program. 337 personer har utexaminerats och jobbar idag som konsulter via Academic Work.

2018 närmar sig sitt slut och det är med ödmjukhet och stolthet som vi på Academy ser tillbaka på året som gått. Det känns som att det var igår vi stod inför 2018 och med stora planer på nya program vi skulle genomföra och fler länder vi skulle etablera i. Ni ska nu få följa med i en kort återblick om vad som hänt det senaste året och kanske även in i sneek peek på vad 2019 har att vänta.

337

Det vi är absolut stoltast över är att vi under året genomfört 19 program och utexaminerat så många som 337 personer som numera jobbar som konsulter via Academic Work i nya karriär. Detta innebär en ökning på totalt 80% jämfört med 2017. WOW!

30 000

Under 2018 så sökte fler än 30 000 personer runt om i Sverige till våra program! Våra IT program har sedan start alltid haft mellan 2000–3000 sökande men det var svårt att räkna med att även våra program inom redovisning och projektledning också skulle ha högt söktryck med snitt på ca 1000–1500 ansökningar per program!

106

Vi genomförde vår hittills största examensfirande där 106 konsulter tog examen samma dag!

3

Nu öppnades möjligheten upp att byta karriär i fler affärsområden än IT. Vi genomförde våra första program inom både Redovisning, Projektledning inom bygg och inom Life Science i samarbete med Octapharma. Utöver detta så hade vi även vårt första program i Miami tillsammans med vår systerskola Wyncode.

4

För första gången kunde vi erbjuda lokala program i 4 nya städer: Linköping, Malmö, Sundsvall och Göteborg. Söktrycket till dessa har varit enormt och vi vet redan nu att Sundsvall även i sommar kommer få ytterligare ett lokalt program. Vi kommer 2019 även stolt addera Borlänge till listan där vi nu rekryterar till Academy för Trafikverket.

Vi finns numera även i 4 länder! Academy finns i detta ögonblick etablerade i Sverige, Finland, Tyskland och Norge. Finland smygstartade redan under 2017 men drog igång ordentligt under 2018. Tyskland genomförde sina första program och utexaminerade sina första konsulter. I Norge har vi under hösten anställt en Managing Director och kommer starta rekryteringen till Norges första program redan i februari.

8

I år har 8 företag valt att skapa skräddarsydda program tillsammans med Academy. Stort tack till Collector Bank, Tieto, Strukton, EVRY, Salesforce, Octapharma, ServiceNow och Swedbank för att ni visar vägen framåt för branschen och ger oss förtroendet att leverera kompetens.

14

Utöver alla siffror ovan så består Academy Sverige numera av 14 medarbetare jämfört med 9 medarbetare i början av 2018. En ökning på 55%.

1

2018 var även året då Academy vann sitt första pris! I November fick Academy stolt ta emot priset som Årets Affärsmodellsutmanare av Cordial, 4potentials och Affärsvärlden.

179

Ingenting av ovan skulle vara möjligt utan våra fantastiska lärare. Eftersom vi jobbar med yrkesverksamma lärare som är branschexperter inom respektive område så innebär det mer jobb för oss, men det innebär också att kvalitén på programmen är svåra att slå. Under 2018 har vi haft 179 olika lärare till våra program, stort tack för ert brinnande engagemang!

2019

Vi är mer än redo att fortsätta utmana branschen under 2019. Vi kommer inte slå av på tempot och ser fram emot att få välkommna ännu fler konsulter och företag till Academy! Välkommen till oss oavsett om du vill byta karriär eller om ditt företag behöver skräddarsydd kompetens.

Mer på temat 

#aktuellt

Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-08-14
Besiktningsingenjör – inget för den fege!

Inför höstens Academyutbildning av besiktningsingenjörer till Kiwa Inspecta får vi följa med Mattias en dag på jobbet för att lyfta på locket och lära oss vad arbetet innebär.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-08-12
Andreas har påbörjat resan för att bli automationsingenjör på 12 veckor

Andreas är inne på vecka 2 av utbildningen med inriktning industriautomation. Vi ställde 3 snabba frågor kring hans förväntningar på programmet och hans nya karriärsväg.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-07-24
Q&A med alumnen Dafvid

Dafvid Skoogh har alltid varit teknikintresserad men saknade de tekniska färdigheterna för att kunna bygga och utveckla appar själv. Academy blev startskottet för hans IT-karriär och förutom att jobba med IT utvecklar han just nu en webbapp med två av sina vänner. Vi ville höra mer!

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-07-23
Sanna: "Därför ska du satsa på en karriär som besiktningsingenjör"

Sanna Sandkvist brinner för att ständigt utvecklas och att bygga relationer med sina kunder – detta har gjort att hon trivs extra bra i rollen som besiktningsingenjör. Vi träffade henne för att lära oss mer om vad man gör i rollen och varför du som kvinna inte ska tveka att ge dig in i denna bransch.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-07-17
3 snabba frågor till IT-konsulten Patrik

Sedan Patrik tog examen från Academy hösten 2017 har han hunnit jobba som fullstack-utvecklare, kravställare, testare och SCRUM-master. Här svarar han på tre frågor som rör hans vardag inom IT.

Läs mer