Program //
Redovisningsekonom

Redovisningsekonom

Academy erbjuder för första gången en intensivutbildning till framtidens redovisningsekonom med stor affärs- och systemförståelse. Behovet av redovisningsekonomer med praktisk kunskap och systemförståelse ökar hela tiden men är svåra att få tag i. Därför gör vi denna satsning för att erbjuda fler en snabb väg in i en ny framtidsanpassad karriär med stora utvecklingsmöjligheter. Under 12 intensiva veckor kommer du få praktisk kunskap inom redovisningens grunder, från bokföring till bokslut samt årsredovisning. Samtidigt får du förståelse för hur redovisningsekonomens roll påverkar den övriga verksamheten. Efter avslutad utbildning är du redo att börja jobba som affärsinriktad redovisningsekonom och går över i en tillsvidareanställning som konsult via Academic Works nätverk.
Nästa programstart kommer snart
gör urvalstestet nu

Vill du bli meddelad när programmet startar?
Påminn mig

Kursens innehåll:

  • Redovisningens grunder och principer i praktiken
  • Resultat- och balansräkning
  • Bokslut och årsredovisning
  • Moms och Skatt
  • Systemförståelse
  • Affärsförståelse
  • Presentationsteknik

Om utbildningen

Mot bakgrund av den stora kompetensbristen inom området har vi, tillsammans med branschexperter, tagit fram ett skräddarsytt utbildningsprogram där du förutom kunskap i praktisk redovisning även utbildas i affärsförståelse och vad som krävs för att lyckas i din nya roll. Utbildningsmetodiken bygger på Accelerated Learning som är en snabb väg till en ny karriär för de som vill mest. Den fokuserar på praktiskt lärande med högt tempo, ständigt teamarbete och outtröttlig feedbackdialog. Utbildningen utgår hela tiden från konkreta uppgifter som är relevanta för yrkesrollen som redovisningsekonom. Detta gör att lärandeprocessen blir extremt effektiv och är den utbildningsmetod som ger bäst resultat på kortast tid när man ska bli duktig på ett nytt yrke.

Vi vet att lärarledd utbildning är ett effektivt sätt att lära sig ett nytt yrke på under en intensiv tidsperiod. Därför har vi ett upplägg där våra lärare finns på plats varje dag, hela dagen, för att hjälpa och coacha samtliga konsulter. Både som individer och i grupp. Men att bli en framgångsrik redovisningsekonom kräver också mer än den kunskap om redovisning du får, därför kommer du också att få lära dig hur digitaliseringen påverkar branschen, affärsmässighet och hur du kan påverka bolaget i stort. I slutet av utbildningsperioden kommer du inte bara ha en gedigen grund att stå på, ett stort nätverk inom branschen, utan även praktisk kunskap av det arbete som förväntas av den framtida redovisningsekonomen.

Utbildningen sker på Academy Campus i Kista och bedrivs på svenska, det är därför ett krav att du behärskar det svenska språket i tal och skrift för att kunna bli antagen.

Hur säkra är vi på att ovanstående upplägg fungerar? Så säkra att vi erbjuder alla deltagare som fullföljer utbildningen en fast anställning som redovisningsekonom med uppdrag via Academic Work.

Om programspråket

Frågor & svar

Hur söker jag?

Vår rekryteringsprocess fokuserar uteslutande på individens förmågor, egenskaper och motivation. Det viktiga för oss är vad du kan göra imorgon, inte vad du gjorde igår. Därför börjar urvalsprocessen med tester som mäter om du har vad som krävs för att bli vass på redovisning på 12 veckor, gör testen här. Hela jobbannonsen hittar du hos Academic Work.

Kan jag söka?

Vi söker dig som har ett stort intresse för redovisning och dess påverkan på organisationer. Som person ser vi gärna att du är analytisk lagd och har drivet att klara en tuff intensivutbildning. Du har också en förmåga att väga noggrannheten gentemot effektiviteten och förstår vikten av att säkerställa en hög kvalitet på ditt arbete samtidigt som du inte fastnar i detaljer. För att trivas i rollen och som konsult hos Academic Work ser vi att du är kommunikativ, ansvarstagande och proaktiv.

Var kan jag jobba?

Efter utbildningen kan du välja att jobba i Stockholm, Göteborg, Malmö och Örebro. Detta väljer du i sista steget i ansökningsprocessen.

Konsulter från Redovisningsekonom

StockholmStockholm

Lise Olsson

Innan Lise utbildade sig till redovisningsekonom hade hon skaffat sig erfarenhet från olika arbetsområden och studier. Hon har arbetat både självständigt och i team inom detaljhandeln, fastighetsskötsel samt med digitala läromedel. Lise är positiv, nyfiken och trivs mycket bra med yrkesroller som kräver social kompetens.

StockholmMalmö

Nora Biba

Noras starkaste egenskaper är att hon brinner för personlig och yrkesverksam utveckling, är ambitiös i det hon tar sig an i livet och har stor social kompetens. Hon har en kandidatexamen i ekonomi från Lunds universitet, där hon inriktade sig på redovisning och finansiering. Under sina studier så har Nora arbetat inom servicesektorn där hon fick erfarenhet av kundservice, samarbetsförmåga och problemlösning. Efter utbildningen vill Nora inkorporera sina tidigare erfarenheter inom servicesektorn med nyfunnen kunskap för att stå ut i rollen som redovisningskonsult.

StockholmStockholm

Niklas Halvarsson

Under universitetsstudierna i företagsekonomi fick Niklas en bra grundförståelse för ämnet. Kurserna i statistik och affärsredovisning väckte ett speciellt intresse för redovisning vilket lett fram till att Niklas valde att förkovra sig och utvecklas inom just det området. Niklas är, genom att ha arbetat både inom skolans värld men även på sjukhus, mycket van att bemöta och jobba med människor i olika åldrar samt med skiftande bakgrund. Han har flerårig erfarenhet som aktiv inom olika lagidrotter vilket gett honom bred erfarenhet av att arbeta i grupp.

Stockholm

Pär Karlsson

Vårterminen 2018 är Pär klar med sin kandidatexamen i företagsekonomi med inriktning mot finansiering. Studierna har gett honom en chans att utveckla sitt analytiska tänkande. Under kurserna i finansiell analys insåg Pär vikten av att kunna förstå och tolka företagens redovisningar, han ser Academys Finance program som ett utmärkt sätt att fördjupa och utveckla sina kunskaper. Pär är väldigt nyfiken och utåtriktad, något som fått honom att vilja utmana sig själv och testa många olika yrkesroller både i Sverige och utomlands, bland annat inom flyg-, bygg- och restaurangbranschen.

StockholmStockholm

Yongan Kim

Yongan är utbildad civilekonom med inriktning redovisning. Yongans professionella bakgrund omfattar budget- och försäljningsansvar från olika bolag inom retail där hon även skaffat sig breda kunskaper i inköp, logistik, butikskommunikation och butiksdrift. Genom att kombinera sin erfarenhet av kommersiella affärsverksamheter med sina nyförvärvade redovisningskunskaper kan Yongan bidra till att skapa mer effektiva processer och kvalitativa beslutsunderlag för ekonomistyrning. Yongan är effektiv och drivs av att leverera ett bra jobb.

StockholmStockholm

Simon Glyssner

Simon har både arbetat med HR-frågor, bland annat rekrytering, och har bred erfarenhet av olika former av säkerhetsarbeten vilket övat upp hans förmåga att snabbt analysera situationer och fatta beslut. Han är en strukturerad improvisatör med förmågan att kunna lösa problem i stressade situationer. Logik och analys är några av hans starkaste sidor och genom att utbilda sig till redovisningsekonom kombinerar Simon dessa förmågor. Med Simon får ni en lösningsorienterad lagspelare som sätter en stolthet i att leverera mervärde till kunden.