Program //
JavaScript

JavaScript

Vi lanserar vår första intensivutbildning inom JavaScript på Academy Campus i Stockholm! Gillar du webb, är nyfiken på IT-branschen och vill lära dig programmering på 12 veckor? Sök då in till vårt senaste program, efter examen kan du jobba som webbutvecklare inom en mängd olika fält.
Nästa programstart kommer snart
gör urvalstestet nu

Vill du bli meddelad när programmet startar?
Påminn mig

Kursens innehåll:

  • ‍Introduktion till webbutveckling inklusive HTML 5, JavaScript, CSS 3
  • Hur du sätter upp din egna utvecklingsmiljö för webbutveckling med NodeJS
  • Användarvänlighet och UX
  • Introduktion till front-end biblioteket Bootstrap
  • JavaScript-ramverket React
  • Introduktion till språket SQL för arbete med relationsdatabaser och NoSQL-databasen MongoDB
  • Webbteknologier som AJAX och dataformatet JSON
  • Hur man skapar och använder REST API:er till webbtjänster
  • Arbeta agilt i team efter den agila utvecklingsmetoden SCRUM

Om utbildningen

Lär dig att programmera i JavaScript, ett av världens mest populära programmeringsspråk. Fler och fler företag efterfrågar kompetens inom webbutveckling och JavaScript. Därför lanserar vi nu ett helt nytt program på Academy, där du förutom att lära dig programmering även kommer få insikt och verktyg för hur du blir en framgångsrik konsult inom IT-branschen.

Om programspråket

JavaScript är ett av världens mest populära programmeringsspråk och används för att bygga webbsidor och andra digitala produkter som exempelvis videospel. Tillsammans med HTML och CSS utgör JavaScript grunden i hur man utvecklar för webben. Det används för att göra hemsidor interaktiva och stöds av samtliga moderna webb browsers. Genom att lära sig JavaScript möjliggör du för en ny karriär inom webb och kan jobba med att bl.a. utveckla användarupplevelsen för webbtjänster och skapa kreativa, snygga gränssnitt.

Frågor & svar

Så fungerar antagningen

Vi söker dig som är nyfiken på IT-branschen, har en logisk problemlösningsförmåga och är redo att byta karriär under en intensiv 12 veckorsperiod. Academy är öppen för alla över 18 år att söka oavsett tidigare bakgrund. Motivation och drivkraft är viktigare än tidigare erfarenheter när vi avgör vilka som blir antagna. Vi söker kandidater som är motiverade och ambitiösa och har förmågan att snabbt ta till sig kunskap.

Vår rekryteringsprocess fokuserar uteslutande på individens förmågor, egenskaper och motivation. Det viktiga för oss är vad du kan göra imorgon, inte vad du gjorde igår. Därför börjar urvalsprocessen med tester som mäter om du har vad som krävs för att lära dig programmering på 12 veckor, gör testen här. Jobbannonsen i sin helhet hittar på hos Academic Work.

Intensivutbildning med garanterad tillsvidareanställning

Att lära sig webbutveckling och programspråk är inte gjort i en handvändning. Vi är dock övertygade om att det är möjligt att göra på 12 veckor med rätt verktyg och vårt stöd. Mot denna bakgrund har vi tagit fram ett nytt utbildningsprogram där du förutom programmering även får lära dig hur du blir en framgångsrik konsult inom IT-branschen.

Vi vet att lärarledd utbildning är det bästa sättet att verkligen lära sig att programmera på. Därför har vi ett upplägg där våra lärare finns på plats varje dag, hela dagen, för att hjälpa och coacha samtliga konsulter. Både som individer och i grupp. Men att bli en framgångsrik konsult inom IT kräver också mer än den tekniska kompetens du får, därför kommer du också att få lära dig kommunikation, konsultmässighet, projektledning och agila metoder. I slutet av utbildningsperioden kommer du ha rätt verktyg för att starta din nya karriär som junior IT-konsult, ett stort nätverk inom branschen och även din egen portfolio att visa framtida arbetsgivare.

Hur säkra är vi på att ovanstående upplägg fungerar? Så säkra att vi erbjuder alla deltagare som fullföljer utbildningen en garanterad tillsvidareanställning som IT-konsult med uppdrag via Academic Work.

Utbildningsplats

Utbildningen bedrivs på Academy i Kista, på svenska, det är därför ett krav att du behärskar det svenska språket i tal och skrift för att kunna bli antagen. Du kan välja att efter examen jobba i följande städer; Stockholm, Göteborg, Linköping, Örebro, Malmö eller Umeå. Detta väljer du i sista steget i ansökningsprocessen.

Konsulter från JavaScript

StockholmUmeå

Jens Nordström

Jens har en lång bakgrund inom B2B-försäljning, där han även haft större ansvar för företags ekonomi och administration. Att förstå människors behov, organisera och problemlösa är drivkrafter som fått Jens att rikta in sig mot ett mer kreativt yrke och efter ett års studerande samt ett internship inom utveckling beslutade han sig för att satsa på en karriär inom IT.

StockholmMalmö

Jeremias Hillerberg

Jeremias har arbetat på AcademicWork sedan 2016 och har erfarenhet från ett flertal olika uppdrag och roller. Senast kommer han från en tjänst som systemtestare på mobiloperatören Tre. I utbildningsbagaget har Jeremias några terminer från juristprogrammet i Lund samt enskilda kurser i retorik, webbutveckling, interaktionsdesign och datavetenskap. Jeremias ser Academy som en spännande möjlighet att ta ett ordentligt kliv in i utvecklingsvärlden, och - utrustad med de senaste verktygen och metoderna - skapa mjukvara och användarupplevelser i världsklass.

Stockholm

Denizhan Kilic

Denizhan är en aspirerande programvaruutvecklare som för närvarande utbildar sig till JavaScript frontend/backend programmerare. Han strävar efter att kunna bygga webbplatser som gör underbara och magiska saker som gör både användarna och arbetsgivarna glada.

Stockholm

Daniel Malvi

Daniel har över tio års erfarenhet från detaljhandeln. Han började som säljare, för att sedan avancera till butikschef och därefter axlade han rollen som operativ inköpare. Denna resa har gjort att han skaffat sig mycket god kunskap om hela flödet i en affärsverksamhet - från produktion till slutkund. Hans öga för detaljer samt förmåga att identifiera brister och förbättringar i olika processer har utvecklat intresset för programmering. Efter utbildningen vill Daniel arbeta med att utveckla lösningar i en IT-bransch där kraven på användarvänlighet och effektivitet konstant ökar.

Stockholm

Marie Flem Honningdalnes

Marie är utbildad inom marknadsföring med en kandidatexamen i International Business. Hon har arbetslivserfarenhet från finansbranschen, primärt inom betalningstjänster för e-handel. Marie har även arbetat som kategoriansvarig hos Adlibris, en av Sveriges största e-handlare. Med bakgrund från såväl den norska som svenska arbetsmarknaden har hon stor erfarenhet av samarbeten över flera länder, avdelningar och kulturer. Tack vare arbetet inom e-handel utvecklade Marie intresse för programmering. Som IT-konsult vill hon kombinera sin kommersiella erfarenhet med sina nya tekniska kunskaper.

StockholmLinköping

Igor Semiz

Igor har en bakgrund som civilekonom med inriktning finansiell riskhantering och företagsvärdering. Han har tidigare arbetat som amanuens vid Linköpings universitet. Under studietiden arbetade han med portföljförvaltning där han flitigt arbetade med Excel och VBA, vilket ledde till ett växande intresse för IT. Igor är en social och positiv person som efter utbildningen vill kombinera förståelsen för affärsverksamheter med sina IT-kunskaper för att kunna vässa sina kompetenser inom utveckling samt problemlösning.