Java

Vill du rivstarta din karriär inom IT och lära dig programmera? Lär dig programmeringsspråket Java med vårt 12 veckors Accelerated Learning Program som ger dig alla verktyg du behöver för att bli en duktig IT-konsult, dessutom garanterar vi dig en tillsvidareanställning efter examen! Som Java-utvecklare bygger du allt från spel på mobilen till stora affärskritiska system. Java används inom en rad system, och fler och fler företag behöver IT-konsulter med just Java-kunskaper.
Nästa programstart kommer snart
gör urvalstestet nu

Vill du bli meddelad när programmet startar?
Påminn mig

Kursens innehåll:

• Versionshantering med Git och GitHub

• Introduktion till programmering i Java

• Datastrukturer och algoritmer

• Objektorienterad programmering (OOP)

• JVM och Java-plattformen

• Introduktion till Databaser och SQL samt kopplingen till Java

• Introduktion till webbutveckling inklusive HTTP, HTML, JavaScript, CSS

Om utbildningen

Att lära sig systemutveckling och programspråk är inte gjort i en handvändning. Vi är dock övertygade om att det är möjligt att göra på 12 veckor med rätt verktyg, och vårt stöd. Mot denna bakgrund har vi tagit fram ett unikt utbildningsprogram där du förutom programmering även får lära dig hur du blir en framgångsrik konsult inom IT-branschen.

Vi vet att lärarledd utbildning är det bästa sättet att verkligen lära sig att programmera på. Därför har vi ett upplägg där våra lärare finns på plats varje dag, hela dagen, för att hjälpa och coacha samtliga konsulter. Både som individer och i grupp. Men att bli en framgångsrik konsult inom IT kräver också mer än den tekniska kompetens du får, därför kommer du också att få lära dig kommunikation, konsultmässighet, projektledning och agila metoder. I slutet av utbildningsperioden kommer du inte bara ha en fin utbildning på pappret och ett stort nätverk inom branschen, utan även din egen portfolio att visa framtida arbetsgivare.

Utbildningen bedrivs på svenska, det är därför ett krav att du behärskar det svenska språket i tal och skrift för att kunna bli antagen.

Hur säkra är vi på att ovanstående upplägg fungerar? Så säkra att vi erbjuder alla deltagare som fullföljer utbildningen en fast anställning som IT-konsult med uppdrag via Academic Work.

Om programspråket

Java är ett av världens mest använda programmeringsspråk och finns i allt från spel på mobilen, i superdatorer till stora affärskritiska system inom exempelvis bank och försäkring. Det är objektorienterat, plattformsoberoende och har bra prestanda vilket gör att språket har ett brett användningsområde och många företag använder det för att bland annat utveckla mjukvarusystem, bygga plattformar och appar.

Frågor & svar

Hur söker jag?

Vår rekryterings­process fokuserar uteslutande på individens förmågor, egenskaper och motivation. Det viktiga för oss är vad du kan göra imorgon, inte vad du gjorde igår. Därför börjar urvalsprocessen med tester som mäter om du har vad som krävs för att lära dig programmering på 12 veckor, gör testen här. Samtliga jobbannonser för respektive stad hittar du hos Academic Work.

Konsulter från Java

Stockholm

Wilhelm Perdahl

Wilhelm norrlänningen från Haparanda som har en utbildning inom Ekonomie Magister från Linköpings universitet. Under studietiden identifierade Wilhelm ett stort intresse för de tekniska delarna inom finans då han kom i kontakt med tekniker som Excel, VBA, LISP, Ada och VHDL. De valbara kurser som fanns riktade därför Wilhelm mot programmering och datateknik. Wilhelm har sedan 2012 arbetat hos Länsförsäkringar i säljorienterade roller och är nu redo att satsa på sitt stora intresse för IT.

StockholmGöteborg

Anton Wahlberg

Anton kommer in i IT-branschen med en musikbakgrund och med ett långvarigt intresse för teknologi sedan unga år. Före studierna på Göteborgs universitet arbetade han inom flera olika områden, som omsorg, utbildning och service för att sedan hitta hem i programmeringen. Under studietiden växte Antons intresse för systemutveckling, vilket gjorde valet av fördjupning självklart. Efter studierna på Academy ser han fram emot att bidra med sina tankesätt till världens mångfald samt komplexitet och möjligheterna att kunna utvecklas tillsammans med goda samarbetspartners.

StockholmMalmö

Rikard Weijmer

Rikard har en bakgrund inom media där han tidigare jobbat med flertalet produktioner för Sveriges Radio P3 och även haft sitt eget radioprogram. Under studierna vid Luleå tekniska universitet stod mediekommunikation och medieproduktion i fokus. Han ser utbildningen på Academy som en chans att byta karriär till en bransch med en ljus framtid och detta är en utmärkt möjlighet att utvecklas professionellt. Rikard är en nyfiken, lättlärd och mångsidig person.

Stockholm

Patrik Fridström

Med en bakgrund inom service- och försäljningsbranschen har Patrik visat god kommunikationsförmåga och löser problem på ett enkelt och effektivt sätt. Hos ett ledande teknikföretag inom solkraft var Patrik anställd som försäljningsassistent och höll ordning samt struktur i sitt arbete. Med en programmerare i familjen har intresset för datorer och IT alltid funnits nära till hands.

Stockholm

Marcus Borgenstrand

Marcus har tidigare arbetat med försäljning inom mediabranschen med en roll som ställt höga krav på kundfokus och att både skapa samt bibehålla goda kundrelationer. Han har alltid gillat att arbeta mot högt uppsatta mål samt att utveckla sig själv varenda dag. Marcus har sedan barnsben ett stort intresse för IT och ser fram emot att kunna kombinera de kunskaper han har inom IT med de erfarenheter han har inom försäljning och kundfokus i en roll som IT-konsult.

Stockholm

Vanessa Wanjin Man

Med en examen i grafisk design är Vanessa en kreativ person som gillar att ta sig an nya utmaningar för att ständigt utvecklas. Hon fick upp ögonen för IT under designutbildningen, då hon upptäckte att programmering är en perfekt kombination av det hon brinner för, nämligen kreativt tänkande och problemlösning. Med en bakgrund inom detaljhandel har hon erfarenhet av både försäljning och kundkontakt. Som person är Vanessa nyfiken och målinriktad. Hon ser Academy som en perfekt möjlighet att ta klivet in i IT-branschen.