Gör testet

Konsulter från 

Linköping Academy C/C++

Linköping Academy C/C++

ITAB
Toyota Material Handling
Flex
Autoliv
Kapsch
ACTIA
Bristen på programmerare växer stadigt och för Östergötland och Småland är efterfrågan på kompetens inom C/C++ extra stor. Därför startar nu vi nu en ny intensivutbildning i Linköping med inriktning på just C/C++. Gillar du problemlösning och är intresserad av en ny karriär inom IT-branschen – då är Linköping Academy för dig!
Gör testet
Påminn mig
Gör testet

Lämna din ansökan senast:

2018-05-13

Examen:

Start:

2018-09-14

2018-06-11

Utbildningsuppehåll v.30-31

Om utbildningen

Under 12 veckors intensivutbildning kommer du lära dig inte bara programspråken C/C++ utan du får även rätt verktyg för att kunna gå ut i rollen som junior IT-konsult och vara produktiv från första dagen efter utbildningen. I nära samarbete med lokala företag har vi tagit fram en utbildning som varvar teori och praktik, intresset från branschen är stort och flera företag har redan bokat konsulter från programmet innan det startat. Fem av utbildningsplatserna är reserverade för deltagare från Göteborg som efter utbildningen går ut i konsultuppdrag i Göteborg. En av platserna är reserverad för deltagare från Stockholm som efter utbildningen börjar på konsultuppdrag i Stockholm, resterande platser är dedikerade Linköping och Jönköping.

Utbildningsinnehåll

 • ‍Introduktion till programmering och hårdvara samt algoritmer och datastrukturer
 • Inbyggda system och plattformar; Raspberry PI och Arduino
 • Programmering i C och introduktion till utveckling i Linux-miljö
 • Programmering i C++ och introduktion till objektorienterad samt funktionell programmering
 • Programmering i Python
 • Microcontrollers och verktyg
 • Versionshantering med GIT och SCRUM
 • Utvecklarens vardag och rollen som konsult
 • Kommunikation och självledarskap

Intensivutbildning med garanterad tillsvidareanställning

Utbildningsmetodiken bygger på Accelerated Learning som är en snabb väg till en ny karriär för de som vill mest. Den fokuserar på praktiskt lärande med högt tempo, ständigt teamarbete och outtröttlig feedbackdialog. Utbildningen utgår hela tiden från konkreta uppgifter som är relevanta för yrkesrollen som IT-konsult. Detta gör att lärandeprocessen blir extremt effektiv och är den utbildningsmetod som ger bäst resultat på kortast tid.

Vi vet att lärarledd utbildning är ett bra och effektivt sätt att lära sig ett nytt yrke på under en intensiv tidsperiod. Därför har vi ett upplägg där våra lärare finns på plats varje dag, hela dagen, för att hjälpa och coacha samtliga konsulter. Både som individer och i grupp. I slutet av utbildningsperioden kommer du inte bara ha en gedigen grund att stå på, ett stort nätverk inom branschen, utan även praktisk kunskap av det arbete som förväntas av dig i din nya roll som IT-konsult med inriktning programmering i C/C++.

Hur säkra är vi på att ovanstående upplägg fungerar? Så säkra att vi erbjuder alla deltagare som fullföljer utbildningen en tillsvidareanställning som IT-konsult med uppdrag via Academic Work i Linköping, Jönköping eller Göteborg.

Så fungerar antagningen

Vi söker dig som är nyfiken på IT-branschen, har en logisk problemlösningsförmåga och är redo att byta karriär under en intensiv 12 veckorsperiod. Academy är öppen för alla över 18 år att söka oavsett tidigare bakgrund. Motivation och drivkraft är viktigare än tidigare erfarenheter när vi avgör vilka som blir antagna. Vi söker kandidater som är motiverade och ambitiösa och har förmågan att snabbt ta till sig kunskap.

Vår rekryteringsprocess fokuserar uteslutande på individens förmågor, egenskaper och motivation. Det viktiga för oss är vad du kan göra imorgon, inte vad du gjorde igår. Därför börjar urvalsprocessen med tester som mäter om du har vad som krävs för att bli IT-konsult på 12 veckor, gör testen här. Hela jobbannonsen hittar du hos Academic Work.

Utbildningen sker i Linköping och bedrivs på svenska, det är därför ett krav att du behärskar det svenska språket i tal och skrift för att kunna bli antagen.

Jobba i Linköping, Jönköping, Göteborg eller Stockholm

Efter utbildningen kan du jobba i antingen Linköping, Jönköping, Göteborg eller Stockholm, detta anger du i sista steget i ansökningsprocessen. Samtliga deltagare som tar examen från utbildningen garanteras en tillsvidareanställning som IT-konsult med uppdrag via Academic Work. Vissa av platserna på programmet är redan förbokade av företag som på förhand visat intresse för att ta emot konsulter efter utbildningen. Du kan anmäla intresse för att jobba på respektive företag i sista steget i ansökningsprocessen. Dessa företag presenteras närmre nedan.

Om C/C++

C är ett av världens mest använda programmeringsspråk med rötter från 70-talet. C++ är en utbyggnad av C som adderar möjligheten att bygga program enligt ett objektorienterat arbetssätt. Båda språken används brett men har starkt fäste i tillämpningar där det finns begränsade resurser – exempelvis inom inbyggda system (embedded). Vanligt förekommande är exempelvis IT-system som används för driftstyrning eller övervakning i teknisk utrustning som maskiner och fordon. Ofta är det relativt små, driftsäkra inbyggda system där programvaran ligger dolt med någon typ av realtidskrav.

Om våra samarbetspartners

ITAB  Shop Concept AB är en av Europas främsta leverantörer av butikskoncept, kassadiskar, belysning, inredningar och butiksutrustning. Vi skapar varje dag kundunika, nyckelfärdiga butikskoncept, exklusiva, varumärkesbyggande miljöer och shop in shop-koncept. Vår rutin från dagligvaruhandel och butiksmiljöer med behov av basinredning, effektiva kassalinjer och flödesskapande entréer är å andra sidan lika gedigen. Bland kunderna finns några utav de ledande aktörerna i större delen av Europa. ITAB bedriver egen verksamhet i 22 länder och har 17 produktionsanläggningar i norra Europa och i Kina. Intresset för nya metoder, säker betalning och effektiv utcheckning i butik har ökat lavinartat de senaste åren. ITAB ScanFlow AB är ett utvecklingsbolag inom ITAB koncernen som driver utvecklingen av nästa generations lösningar inom retail. Nu har du chansen att bli en del av ett innovativt team som präglas av samarbete, kvalité och god stämning. 

Kapsch TrafficCom är leverantör av intelligenta transportsystem (ITS) inom segmenten vägtullssystem, system för trafikhantering, säkerhet och trygghet, smart rörlighet i städer och anslutna bilar. De heltäckande lösningar som Kapsch TrafficCom erbjuder omfattar hela den värdeskapande kedjan hos kunderna i ett enda samlat paket, från komponenter och konstruktion till installation och drift av system. Här får du chansen att arbeta i en kreativ miljö med framtidens teknik i ett företag som har hela utvecklingskedjan. Du kommer börja din karriär på Kapsch i mjukvaruteamet där du kommer fokusera på mjukvarutest. Du jobbar tätt ihop med andra testare, utvecklare och projektledare och får här stor möjlighet att utvecklas inom många olika kompetensområden. 

 

Autoliv ligger i absolut framkant inom utveckling och produktion av aktiva och passiva säkerhetssystem för bilar, system som möjliggör framtidens självkörande bilar. Varje år räddar Autolivs produkter 30 000 liv, och målet är att rädda 150 000 liv årligen. Vi erbjuder en unik möjlighet att arbeta med spännande teknik i utmanande miljöer tillsammans med individer som hjälper varandra att utvecklas. I Linköping utvecklas våra kamerasystem för självkörande bilar från ax till limpa – från kretskort och mekanik till algoritmer och mjukvara. Vill du vara med och forma nästa generations bildbaserade säkerhetssystem? Vill du vara med i det paradigmskifte som bilindustrin står inför, ett skifte som innebär att bilen och dess system tar över ansvaret från föraren? Då kan detta vara uppdraget för dig!

 

ACTIA Nordic AB är ett dotterbolag till ACTIA Group, som har sitt huvudsäte i Toulouse, Frankrike. Från vårt Tech center i Linköping, arbetar cirka 100 dedikerade ingenjörer i telematikprojekt för ledande kunder inom fordonsindustrin. Med vår teknik kan bilföraren koppla upp sin mobil mot bilen – du ser vart den är parkerad, om den är låst och kan sätta på motorvärmaren med ett knapptryck i telefonen. Vår teknik möjliggör också för fordonet att själv larma räddningstjänsten om olyckan är framme. Vi är också med och utvecklar teknik för självkörande bilar.  ACTIA är det lilla, men innovativa automotive företaget i Mjärdevi. Här blir du en viktig kugge för vår framtida utveckling.

 

Flex är företaget med fokus på innovation, design och spännande teknik. På Flex kommer du som konsult att få chansen att vara en del av projekt av varierad storlek som sträcker sig mellan 6 och 9 månader. På så sätt kommer du att se mängder av tekniska lösningar tas fram men även känna en delaktighet i processen. Du är nära produkten då hårvaruprototypen tas fram en våning ned! Har du en Chromecast hemma? Eller kanske en Valve Steam Controller? I så fall har du redan kommit i kontakt med exempel på produkter som  Flex varit med och utvecklat! Om du gillar teknik, teamwork och variation så rekommenderar vi dig att ange att du är intresserad av företaget i din ansökan.

 

Toyota Material Handling utvecklar truckar och materialhanteringslösningar i världsklass. Det händer mycket hos oss och inom branschen – automatiserade lösningar, uppkopplade truckar och nya produktmarknader. Det är en spännande tid och det går väldigt bra för oss. Vi tar nu flera steg där klassisk mekanik samverkar i komplexa system med mjukvaruintensiva lösningar. Vi på Toyota finns på flera platser i Sverige. I Mjölby har vi vårt huvudkontor och här finns: produktutveckling, marknad, säljstöd med mera. I Mjölby finns också en stor del av vår produktion. Är du intresserad av en roll där du får arbeta med ny teknik i en kreativ miljö och ha en stor påverkan på våra produkters framtida utveckling? Då kan detta vara rätt för dig.

Hyr in konsulter

Är du också intresserad av att hyra in konsulter från Linköping Academy C/C++? 

Kontakta Sales Team Manager Jesper Friström på jesper.fristrom@academicwork.se eller 0701617949.

Min upplevelse av Academy var helt fantastisk. Jag blev själv förvånad över hur mycket man kan lära sig under 12 veckors tid när man är omgiven av människor som alla har samma mål.
C#.NET VT16Viktor Karlsson
Jag valde att byta inriktning till en branch jag knappt hade några förkunskaper inom, men fick jobb direkt efter Academy. Nu har jag jobbat som utvecklare i några månader och inte ångrat mitt beslut en dag. Det är så roligt! Trots att utbildningen var kort, fick jag en användbar grund att bygga vidare på. Att jobba inom IT ger dig oändliga möjligheter, du måste bara se till att aldrig sluta lära.
Java VT17Moa Mackegård
Jag rekommenderar verkligen Academy till alla som känner att de har ett intresse och vill prova IT-branschen. Det är en fantastisk möjlighet att, med hjälp av Academic Works nätverk, landa sin första IT-konsultroll.
C#.NET VT16Jonas Eriksson
Klicka på kartan för att aktivera den   

Linköping Academy C/C++

Sista ansökningsdag: 
2018-05-13
Bristen på programmerare växer stadigt och för Östergötland och Småland är efterfrågan på kompetens inom C/C++ extra stor. Därför startar nu vi nu en ny intensivutbildning i Linköping med inriktning på just C/C++. Gillar du problemlösning och är intresserad av en ny karriär inom IT-branschen – då är Linköping Academy för dig!

Om utbildningen

Under 12 veckors intensivutbildning kommer du lära dig inte bara programspråken C/C++ utan du får även rätt verktyg för att kunna gå ut i rollen som junior IT-konsult och vara produktiv från första dagen efter utbildningen. I nära samarbete med lokala företag har vi tagit fram en utbildning som varvar teori och praktik, intresset från branschen är stort och flera företag har redan bokat konsulter från programmet innan det startat. Fem av utbildningsplatserna är reserverade för deltagare från Göteborg som efter utbildningen går ut i konsultuppdrag i Göteborg. En av platserna är reserverad för deltagare från Stockholm som efter utbildningen börjar på konsultuppdrag i Stockholm, resterande platser är dedikerade Linköping och Jönköping.

Utbildningsinnehåll

 • ‍Introduktion till programmering och hårdvara samt algoritmer och datastrukturer
 • Inbyggda system och plattformar; Raspberry PI och Arduino
 • Programmering i C och introduktion till utveckling i Linux-miljö
 • Programmering i C++ och introduktion till objektorienterad samt funktionell programmering
 • Programmering i Python
 • Microcontrollers och verktyg
 • Versionshantering med GIT och SCRUM
 • Utvecklarens vardag och rollen som konsult
 • Kommunikation och självledarskap

Intensivutbildning med garanterad tillsvidareanställning

Utbildningsmetodiken bygger på Accelerated Learning som är en snabb väg till en ny karriär för de som vill mest. Den fokuserar på praktiskt lärande med högt tempo, ständigt teamarbete och outtröttlig feedbackdialog. Utbildningen utgår hela tiden från konkreta uppgifter som är relevanta för yrkesrollen som IT-konsult. Detta gör att lärandeprocessen blir extremt effektiv och är den utbildningsmetod som ger bäst resultat på kortast tid.

Vi vet att lärarledd utbildning är ett bra och effektivt sätt att lära sig ett nytt yrke på under en intensiv tidsperiod. Därför har vi ett upplägg där våra lärare finns på plats varje dag, hela dagen, för att hjälpa och coacha samtliga konsulter. Både som individer och i grupp. I slutet av utbildningsperioden kommer du inte bara ha en gedigen grund att stå på, ett stort nätverk inom branschen, utan även praktisk kunskap av det arbete som förväntas av dig i din nya roll som IT-konsult med inriktning programmering i C/C++.

Hur säkra är vi på att ovanstående upplägg fungerar? Så säkra att vi erbjuder alla deltagare som fullföljer utbildningen en tillsvidareanställning som IT-konsult med uppdrag via Academic Work i Linköping, Jönköping eller Göteborg.

Så fungerar antagningen

Vi söker dig som är nyfiken på IT-branschen, har en logisk problemlösningsförmåga och är redo att byta karriär under en intensiv 12 veckorsperiod. Academy är öppen för alla över 18 år att söka oavsett tidigare bakgrund. Motivation och drivkraft är viktigare än tidigare erfarenheter när vi avgör vilka som blir antagna. Vi söker kandidater som är motiverade och ambitiösa och har förmågan att snabbt ta till sig kunskap.

Vår rekryteringsprocess fokuserar uteslutande på individens förmågor, egenskaper och motivation. Det viktiga för oss är vad du kan göra imorgon, inte vad du gjorde igår. Därför börjar urvalsprocessen med tester som mäter om du har vad som krävs för att bli IT-konsult på 12 veckor, gör testen här. Hela jobbannonsen hittar du hos Academic Work.

Utbildningen sker i Linköping och bedrivs på svenska, det är därför ett krav att du behärskar det svenska språket i tal och skrift för att kunna bli antagen.

Jobba i Linköping, Jönköping, Göteborg eller Stockholm

Efter utbildningen kan du jobba i antingen Linköping, Jönköping, Göteborg eller Stockholm, detta anger du i sista steget i ansökningsprocessen. Samtliga deltagare som tar examen från utbildningen garanteras en tillsvidareanställning som IT-konsult med uppdrag via Academic Work. Vissa av platserna på programmet är redan förbokade av företag som på förhand visat intresse för att ta emot konsulter efter utbildningen. Du kan anmäla intresse för att jobba på respektive företag i sista steget i ansökningsprocessen. Dessa företag presenteras närmre nedan.

Vem kan söka?

Academy är öppen för alla att söka oavsett tidigare bakgrund. Rätt motivation är viktigare än tidigare erfarenheter när vi avgör vilka som får gå utbildningen.

Vi söker dig med förmåga att snabbt ta till dig ny kunskap. Rätt kandidat kan uppnå sin fulla potential om de bara får rätt verktyg – oavsett tidigare bakgrund.

Utbildningsperiod:

2018-06-11
 — 
2018-09-14
Utbildningsuppehåll v.30-31

Om C/C++

C är ett av världens mest använda programmeringsspråk med rötter från 70-talet. C++ är en utbyggnad av C som adderar möjligheten att bygga program enligt ett objektorienterat arbetssätt. Båda språken används brett men har starkt fäste i tillämpningar där det finns begränsade resurser – exempelvis inom inbyggda system (embedded). Vanligt förekommande är exempelvis IT-system som används för driftstyrning eller övervakning i teknisk utrustning som maskiner och fordon. Ofta är det relativt små, driftsäkra inbyggda system där programvaran ligger dolt med någon typ av realtidskrav.

Om våra samarbetspartners

ITAB  Shop Concept AB är en av Europas främsta leverantörer av butikskoncept, kassadiskar, belysning, inredningar och butiksutrustning. Vi skapar varje dag kundunika, nyckelfärdiga butikskoncept, exklusiva, varumärkesbyggande miljöer och shop in shop-koncept. Vår rutin från dagligvaruhandel och butiksmiljöer med behov av basinredning, effektiva kassalinjer och flödesskapande entréer är å andra sidan lika gedigen. Bland kunderna finns några utav de ledande aktörerna i större delen av Europa. ITAB bedriver egen verksamhet i 22 länder och har 17 produktionsanläggningar i norra Europa och i Kina. Intresset för nya metoder, säker betalning och effektiv utcheckning i butik har ökat lavinartat de senaste åren. ITAB ScanFlow AB är ett utvecklingsbolag inom ITAB koncernen som driver utvecklingen av nästa generations lösningar inom retail. Nu har du chansen att bli en del av ett innovativt team som präglas av samarbete, kvalité och god stämning. 

Kapsch TrafficCom är leverantör av intelligenta transportsystem (ITS) inom segmenten vägtullssystem, system för trafikhantering, säkerhet och trygghet, smart rörlighet i städer och anslutna bilar. De heltäckande lösningar som Kapsch TrafficCom erbjuder omfattar hela den värdeskapande kedjan hos kunderna i ett enda samlat paket, från komponenter och konstruktion till installation och drift av system. Här får du chansen att arbeta i en kreativ miljö med framtidens teknik i ett företag som har hela utvecklingskedjan. Du kommer börja din karriär på Kapsch i mjukvaruteamet där du kommer fokusera på mjukvarutest. Du jobbar tätt ihop med andra testare, utvecklare och projektledare och får här stor möjlighet att utvecklas inom många olika kompetensområden. 

 

Autoliv ligger i absolut framkant inom utveckling och produktion av aktiva och passiva säkerhetssystem för bilar, system som möjliggör framtidens självkörande bilar. Varje år räddar Autolivs produkter 30 000 liv, och målet är att rädda 150 000 liv årligen. Vi erbjuder en unik möjlighet att arbeta med spännande teknik i utmanande miljöer tillsammans med individer som hjälper varandra att utvecklas. I Linköping utvecklas våra kamerasystem för självkörande bilar från ax till limpa – från kretskort och mekanik till algoritmer och mjukvara. Vill du vara med och forma nästa generations bildbaserade säkerhetssystem? Vill du vara med i det paradigmskifte som bilindustrin står inför, ett skifte som innebär att bilen och dess system tar över ansvaret från föraren? Då kan detta vara uppdraget för dig!

 

ACTIA Nordic AB är ett dotterbolag till ACTIA Group, som har sitt huvudsäte i Toulouse, Frankrike. Från vårt Tech center i Linköping, arbetar cirka 100 dedikerade ingenjörer i telematikprojekt för ledande kunder inom fordonsindustrin. Med vår teknik kan bilföraren koppla upp sin mobil mot bilen – du ser vart den är parkerad, om den är låst och kan sätta på motorvärmaren med ett knapptryck i telefonen. Vår teknik möjliggör också för fordonet att själv larma räddningstjänsten om olyckan är framme. Vi är också med och utvecklar teknik för självkörande bilar.  ACTIA är det lilla, men innovativa automotive företaget i Mjärdevi. Här blir du en viktig kugge för vår framtida utveckling.

 

Flex är företaget med fokus på innovation, design och spännande teknik. På Flex kommer du som konsult att få chansen att vara en del av projekt av varierad storlek som sträcker sig mellan 6 och 9 månader. På så sätt kommer du att se mängder av tekniska lösningar tas fram men även känna en delaktighet i processen. Du är nära produkten då hårvaruprototypen tas fram en våning ned! Har du en Chromecast hemma? Eller kanske en Valve Steam Controller? I så fall har du redan kommit i kontakt med exempel på produkter som  Flex varit med och utvecklat! Om du gillar teknik, teamwork och variation så rekommenderar vi dig att ange att du är intresserad av företaget i din ansökan.

 

Toyota Material Handling utvecklar truckar och materialhanteringslösningar i världsklass. Det händer mycket hos oss och inom branschen – automatiserade lösningar, uppkopplade truckar och nya produktmarknader. Det är en spännande tid och det går väldigt bra för oss. Vi tar nu flera steg där klassisk mekanik samverkar i komplexa system med mjukvaruintensiva lösningar. Vi på Toyota finns på flera platser i Sverige. I Mjölby har vi vårt huvudkontor och här finns: produktutveckling, marknad, säljstöd med mera. I Mjölby finns också en stor del av vår produktion. Är du intresserad av en roll där du får arbeta med ny teknik i en kreativ miljö och ha en stor påverkan på våra produkters framtida utveckling? Då kan detta vara rätt för dig.

Hyr in konsulter

Är du också intresserad av att hyra in konsulter från Linköping Academy C/C++? 

Kontakta Sales Team Manager Jesper Friström på jesper.fristrom@academicwork.se eller 0701617949.

Klassens konsulter

Snart kommer dom!
Här visas snart aktuella konsulter för detta program.

vägen till Academy

Följ vägen mot att bli konsult via Academy - steg för steg.
1
Logiskt, NUMERISKT OCH VERBALT TEST
Vi mäter din kognitiva och analytiska förmåga.
2
Skicka in CV och motivationsbrev
Matchar du profilen vi söker? Din motivering väger tungt i detta steg!
3
Telefonintervju
Vi stämmer av med dig kring praktiska detaljer
4
Motivations- och Personlighets­bedömning
Vi är nyfikna på hur du fungerar och vad som driver dig i arbetslivet.
5
Djupintervju och referenstagning
Du träffar en av våra rekryterare
6
Grattis!
Du har säkrat en plats på Academy

SÅ TYCKER VÅRA KONSULTER

Jag sitter i ett projekt tillsammans med en annan senior .Netutvecklare där jag fått möjligheten att vara med i flera steg. Från systemdesign och arkitekturfrågor till utveckling, testning och slutligen implementation. Jag får också möjligheten att jobba både frontend och backend.
C#.NET HT15Ferhat Sömnez
Takten man lärde sig saker på var riktigt brant, speciellt om man jämför med universitetstiden. Pedagogiken var verkligen utformad för människor som lär sig fort, vilket jag fann väldigt stimulerande för min inlärning. Samtidigt får man inte glömma allt omkring, alla härliga klasskamrater med spännande bakgrunder och vilka infallsvinklar det gav på problemlösningen, det fina och fräscha lokalerna och lärarna och personalen på Academy som verkligen var rätt personer på rätt plats!
Java HT16Wilhelm Perdahl
Klicka på kartan för att aktivera den   

Läs mer

Accelerated Learning

Accelerated Learning är en snabb väg till en ny karriär för de som vill mest. Den fokuserar på högt tempo, aktivitetsbaserat lärande, ständigt teamarbete och outtröttlig feedbackdialog. Med dessa komponenter skapar vi engagerade deltagare med en brant utvecklingskurva, och eftertraktad kompetens.

Läs meR

Gustav från Örebro blir IT-konsult på 12 veckor

Vi ger människor en möjlighet att på 12 veckor skola om sig för att istället börja jobba med IT. Det spelar ingen roll vad du har gjort tidigare, det viktigaste är dina förmågor, din motivation och vad du kan göra imorgon. Nu rekryterar vi till höstens program där du får lära dig programmeringsspråken Java eller C# och där du efter nyår kan ha påbörjat en helt ny karriär som IT-konsult.

Läs artikeln

Vanliga frågor om utbildningen

Jag har gjort testerna i en annan omgång, måste jag göra dem igen?
Får man göra om urvalstestet?
Varför börjar ni rekryteringsprocessen med tester?
se svaren