Konsulter från 

Java VT17

Markus Takalo

StockholmGöteborg

Markus har en filosofisk kandidat inom informatik inriktad mot användardriven interaktionsdesign samt en magister i IT-management. Under studierna fastnade han för utveckling och fortsatte att på egen hand utöka sina kunskaper inom JavaScript, HTML, CSS och Python. Markus trivs bäst i situationer där han kan hjälpa andra och samtidigt utveckla sina egna kunskaper.

Danijel Buljat

StockholmMalmö

Danijel har sedan barnsben haft IT-intresset med sig och efter civilingenjörsexamen inom maskinteknik, med inriktning mot logistik, bestämde han sig för att satsa helhjärtat på IT. Under examensarbetet fattade han tycke för det variationsrika arbete som det innebär att vara konsult och Academy lät honom förena sin passion för IT med önskan om att jobba som IT-konsult. Danijel ser stora möjligheter till personlig utveckling i branschen och tror att Academy kommer att spela en nyckelroll för den framtida karriären.

Matilda Bergman

Stockholm

Matilda har ett öga för allt som är vackert och hon uppskattar att arbeta kreativt. Hon har en bred erfarenhet från servicerelaterade yrken och har arbetat både som administratör och i butik. Matilda har tidigare läst tekniskt basår på KTH och därefter tagit en kandidatexamen innehållande psykologi samt arbetskunskap och management. Hennes bakgrund kombinerat med kompetensen från Academy gör Matilda till värdefull pusselbit till vilket team som helst.

Robin Cox

StockholmSkellefteå

Robin som brinner för den skapande processen har en kandidatexamen inom mediedesign från Luleå Tekniska Universitetet. Han har tidigare arbetat inom webbranschen både som anställd och som egenföretagare. Då han drev sin webbyrå, ansvarade han för hela processen från initial kundkontakt till leverans och efterföljande kundvård. I detta ingick både webbdesign och programmering. Detta helhetsperspektiv innebär att han lätt kan sätta sig in i de olika parternas situation vid olika projekt, vilket tillsammans med att han är väldigt social, underlättar för ett gott samarbete med både kollegor och kunder.

Patrik Englund

Stockholm

Patrik har mångårig erfarenhet som webbredaktör och web master. Han har ansvarat för det löpande arbetet med att publicera i, bygga och utveckla olika företag och organisationers webbplatser och digitala kanaler. Den tekniska biten av IT och programmering har alltid intresserat Patrik. Därför har han studerat webbutveckling på Högskolan Väst där han fick lära sig HTML5, CSS, JavaScript, PHP och SQL. För att lära sig mer om programmering och för att utvecklas som IT-konsult har Patrik valt Academy som han tror är rätt väg för att ta sin karriär till nästa steg.

Nadia Mefroum

Stockholm

Efter flera års erfarenhet från försäljning- och rekryteringsbranschen startade Nadia upp en innovativ plattform för sponsorer. Under åren som egenföretagare var hon ständigt i kontakt med olika människor inom media/IT och har på så sätt utvecklat sin kommunikativa sida och ett skarpt affärstänk. Nadia sökte till Academy då hon själv såg bristerna inom IT på marknaden och ser nu fram emot en framtid inom branschen som konsult.

Johan Yngwe

Stockholm

Med en kandidatexamen inom ekonomi, samt arbetslivserfarenhet från ekonomiavdelningar kan Johan erbjuda ett annorlunda perspektiv inom systemutveckling. Detta eftersom han har suttit på användarsidan av flera affärssystem, och vet vilka problem och önskemål som just ekonomer upplever på arbetsplatsen. Denna kombination av hans tidigare erfarenheter och Academys utbildning gör att Johan kan tillföra mycket som IT konsult. Då intresset för IT alltid funnits där var det ett naturligt beslut att ta rollen som IT konsult och utbilda sig via Academy.

Kristoffer Schmidt

StockholmLinköping

Kristoffer är utbildad civilekonom och vill med hjälp av Academy utveckla sitt stora intresse för IT och systemutveckling. Som person är han samlad och hela tiden nyfiken på att lära sig, både privat och professionellt. Kristoffer är väldigt lösningsorienterad och ser gärna helheten för att förstå hur olika situationer och processer hänger ihop. Med en bakgrund som arbetsledare är han heller inte rädd för att ta ansvar eller att arbeta i projekt. Academy blir ett perfekt steg in i IT världen!

Meridjaan Lysmar

Stockholm

Meridjaan har flera års erfarenhet inom sälj på blandannat Spotify och Hitta.se vilket har ställt höga krav på kundfokus och att skapa långsiktiga kundrelationer. Hennes målmedvetenhet har följt med sedan barnsben då hon som tonåring tävlingsdansat på elitnivå. Meridjaan, som är framåtsträvande och som ständigt vill utmanas valde IT-branschen för att den har goda framtidsutsikter och möjligheter att både utvecklas, lära sig nya saker och nischa sig rejält. Att komma ut som junior programmerare och arbeta som IT-konsult är ett riktigt bra första steg in i IT-världen.

Simon Bodsten

StockholmLinköping

Simon har tidigare arbetat inom IT, senast som projektledare och dessförinnan som konsult med bland annat CRM system, förvaltning av system och applikationer samt databasadministration. Simon är en generalist som nu tar ett steg för att specialisera sig och jobba mer renodlat med systemutveckling. Simon önskar nu kombinera sina tidigare erfarenheter med nya kunskaper inom Java och programmering i rollen som IT konsult.

Java VT17

Observera att rekryteringen till detta program är slutförd och du kan därför inte längre söka till programmet
Java är ett av världens mest använda programmeringspråk och finns i allt från spel på mobilen, i superdatorer till stora affärskritiska system inom exempelvis bank och försäkring. Det är objektorienterat och plattformsoberoende vilket gör att många företag använder det för olika typer av mjukvarusystem. Java marknadsförs som snabbt, säkert och tillförlitligt.

Lämna din ansökan senast:

2016-11-27

Examen:

Start:

2017-04-07

2017-01-16

Utbildningens innehåll i korthet:

  • Hur du sätter upp din egna utvecklingsmiljö
  • Versionshantering med Git och GitHub
  • Introduktion till programmering i Java
  • Datastrukturer och algoritmer
  • Objektorienterad programmering (OOP)
  • JVM och Java-plattformen
  • Introduktion tilll Databaser och SQL samt kopplingen till Java
  • Introduktion till webbutveckling inklusive HTTP, HTML, JavaScript, CSS

Om utbildningen

Vi vet att lärarledd utbildning är det bästa sättet att verkligen lära sig att programmera och på vår Academy varvar vi teori och praktik. Därför har vi ett upplägg där våra lärare finns på plats varje dag, hela dagen, för att hjälpa och coacha samtliga elever, både som individer och i grupp. 

Men att bli en framgångsrik konsult inom IT kräver också mer än den tekniska kompetens du får, därför kommer du också att få lära dig kommunikation, konsultmässighet, projektledning och agila metoder. 

I slutet av utbildningsperioden kommer du inte bara ha en fin utbildning på pappret och ett stort nätverk inom branschen, utan även din egen portfolio att visa alla framtida arbetsgivare. Utbildningen bedrivs på svenska det är därför ett krav att du behärskar det svenska språket i tal och skrift för att kunna bli antagen. Hur säkra är vi på att ovanstående upplägg fungerar? Så säkra att vi erbjuder alla elever som fullföljer utbildningen en fast anställning!

Övrig information:

Huvudlärare - Andreas Olsson
Assisterande lärare — Usman Rajab
Antal deltagare — 22

Vilket gäng, vilka fantastiska människor! Med grymma lärare, stöttande klasskamrater och härliga Academy så klarade vi 12 veckor. Trodde inte att man kunde lära sig så mycket på så kort tid. Jag skulle rekommendera alla som är intresserade av IT-branschen att göra den här resan.
Anna TaliveerJava HT17
Genom Academy har en helt ny värld öppnat sig och jag har fått möjligheten att träffa fantastiska kollegor. Under tre intensiva månader på Academy har jag lärt mig att tänka och analysera problem på ett helt nytt sätt. För mig är det här bara början på resan och jag kommer att ta med mig all kunskap jag har fått och fortsätta att utvecklas.
Vanessa Wanjin ManJava HT17
Takten man lärde sig saker på var riktigt brant, speciellt om man jämför med universitetstiden. Pedagogiken var verkligen utformad för människor som lär sig fort, vilket jag fann väldigt stimulerande för min inlärning. Samtidigt får man inte glömma allt omkring, alla härliga klasskamrater med spännande bakgrunder och vilka infallsvinklar det gav på problemlösningen, det fina och fräscha lokalerna och lärarna och personalen på Academy som verkligen var rätt personer på rätt plats!
Wilhelm PerdahlJava HT16