Academy HT16 JAVA

Gör testet
Ansök här
Sista ansökningsdag: 

Utbildningens innehåll i korthet:

 • Objektorienterad programmering
 • JAVA
 • datastrukturer och algoritmer
 • JVM
 • SQL
 • användarvänlig design (UX)
 • agila metoder (SCRUM)
 • HTML, JavaScript, CSS och Angular.

Vem kan söka?

Academy är öppen för alla att söka oavsett tidigare bakgrund. Rätt attityd är viktigare än tidigare erfarenheter när vi avgör vilka som får gå utbildningen.

Vi söker dig med förmåga att snabbt ta till dig ny kunskap. Rätt kandidat kan uppnå sin fulla potential om de bara får rätt verktyg – oavsett tidigare bakgrund.

Utbildningsperiod:

2016-08-08
  —  
2016-10-28
 • Huvudlärare - Tore Nestenius
 • Assisterande lärare – Armin Vojnikovic 
 • Javalärare – Nils-Erik Gustafsson UX

Vanliga frågor om testet

Jag är jättenyfiken på mitt testresultat, hur gick det för mig?

Får man göra om urvalstestet?

se alla svar

Klassens konsulter

Emil Båth

Stockholm

Emil har ett stort intresse för matematik och fastnade under sin utbildning inom just matematik och filosofi för de programmeringsbitar som ingick. Han triggas av problemlösning och ser matematiken som ett verktyg han gärna vill lära sig använda mer, där han tror att programmering kan vara helt rätt väg att gå! Efter att ha läst ytterligare kurser inom matematik och programmering vill Emil nu få möjlighet att prova på att arbeta med detta i skarpt läge, något som Academy ger honom möjlighet till.

Gustav Andersson

Stockholm

Gustav har studerat vid Göteborgs universitet till dietist och har arbetslivserfarenhet från yrket via Lasarettet i Helsingborg. De senaste två åren har han bott i Barcelona för att lära sig spanska. Intresset för IT har alltid funnits och han har valt Academy för att lära sig programmering, utvecklas inom området och i en ny bransch för att såsmåningom specialisera sig och bli expert.

Kajsa Lampa

StockholmGöteborg

Kajsa Lampa har en kandidatexamen i arkitektur och har de senaste åren studerat kurser på universitet i programmering. Hon har goda kunskaper i HTML,CSS och Java. Kajsa ser Academy som ett sätt att lära sig hittills outforskade områden inom programmering och få komma ut i arbetslivet som utvecklare.

Shadan Sevinik

Stockholm

I juni 2016 avslutade Shadan sina internationella studier i Polen som läkare. Shadans stora intresse sedan barnsben har dock varit IT och det har bara eskalerat genom åren. Shadan har ett stort intresse för det kreativa och logiska som IT har att erbjuda och har på fritiden byggt hemsidor och arbetat med hårdvara. Shadan har en utbred rationell och logisk förmåga som tillsammans med hans drivkraft, serviceorientering och nyfikenhet gör honom till en mycket uppskattad kollega.

Mohammed Haidar

Stockholm

Mohammed Haidar är nyligen examinerad civilingenjör inom farkostteknik inriktat på hållfasthetslära. Under sina studier har intresset för IT växt och Mohamed ser IT som en spännande industri där hans nyfikenhet och fascination för det tekniska verkligen får komma till uttryck. Mohamed har under de senaste åren, parallellt med sina studier skapat webbsidor via ett eget företag och har genom detta bland annat kunskap i HTML/CSS, Java, PHP, Matlab, Solid Edge, Netbeans, Eclipse och Visual Studio

Kim Capretti

StockholmGöteborg

Sedan barnsben har Kim varit intresserad av IT och är idag utbildad ekonom från Jönköping International Business School. Under tiden har Kim arbetat med försäljning och säljledning, där han haft höga resultat och erhållit utmärkelser. Tack vare stort driv, hög inlärningsförmåga och ambition att utvecklas anser han att IT-branschen är rätt väg för nästa steg i karriären.

Lisa Solovyeva

Stockholm

Lisa Solovyeva tog en distanskurs inom Python och efter det var hon fast besluten att detta var något hon skulle jobba med. Efter att vägt utbildningsalternativen mellan varandra föll valet på Academy, då utbildningen erbjuder högt tempo, en brant inlärningskurva och engagerade studiekamrater. Lisa har visat ett stort driv under hela rekryteringsprocessen och så fort kodandet börjar tror vi bara att drivet kommer växa.

Sirar Alsam

Stockholm

Våren 2015 avslutade Sirar Alsam sin läkarutbildning. Hans intresse för IT och teknik väcktes då han parallellt med sina studier forskade på Institutionen för medicinsk teknik. Efter examen valde han därför att först studera teknisk fysik och elektroteknik för att sedan söka in till Academy. Vid sidan av studierna har Sirar ägnat mycket tid åt att experimentera med mjukvaruutveckling och har därigenom förvärvat kompetens inom C++, Python, PHP, SQL, MySQL, Django, R, JavaScript, Java och HTML/CSS. Målet med studierna efter läkarexamen har hela tiden varit att få in en fot i IT branschen och efter många års studier ser Sirar Academy som en fantastisk möjlighet att snabbt få omsätta sin kompetens och sitt stora intresse i praktiken.

Kevin Lundberg

StockholmÖrebro

Kevin är en Örebroare med en examen inom företagsekonomi. I sin utbildning har Kevin fått en inblick i digitalisering och den utmaning många etablerade företag står inför, han har också på fritiden spenderat mycket tid vid datorer och gett sig på lite enklare programmering. Academy och steget in i programmeringsvärlden ser Kevin som en otrolig möjlighet att få kombinera hans intressen för människor och teknik.

Ella Haldén

Stockholm

Ella har en magisterexamen inom ekonomi och har under sina senaste år arbetat på Tele2 som junior controller. Under hennes tid på Tele2 har Ella bland annat skrivit macros i Excel och fastnat helt för programmering! Hon vill nu bredda sina kunskaper och faktiskt förstå systemen djupare och bättre. Ella har en mycket hög energinivå och ser gärna lösningar istället för problem. Hennes driv och engagemang är något som verkligen passar rollen som utvecklare.

Wilhelm Perdahl

Stockholm

Wilhelm norrlänningen från Haparanda som har en utbildningsbakgrund till Ekonomie Magister från Linköpings universitet. Under studietiden identifierade Wilhelm ett stort intresse för de tekniska delarna inom finans då han kom i kontakt med tekniker som Excel, VBA, LISP, Ada och VHDL. De valbara kurser som fanns riktade därför Wilhelm mot programmering och datateknik. Wilhelm har sedan 2012 arbetat hos Länsförsäkringar i säljorienterade roller och är nu redo att satsa på sitt stora intresse för IT.

Josefin Karlgrund

StockholmGöteborg

Josefin är legitimerad dietist och har en master i affärsskapande inom biomedicin. Josefin har ett stort intresse för nyttogörande av forskning och har såväl undervisat inom området, arbetat som företagsutvecklare och drivit ett projekt i tidig fas inom läkemedelsutveckling. Hon kom i kontakt med Javaprogrammering 2004 och har med åren insett att programmering inte bara är roligt utan även centralt i många utvecklingsprocesser och knyter samman en mängd olika discipliner. Logik och matematik är något som alltid legat henne varmt om hjärtat och därför tror hon Academy är en bra start på sin nya karriär.

Fredrik Viksten

Stockholm

Fredrik började sin karriär som ekonomiansvarig för ett bolag och har sedan dess riktat sitt arbetsliv mot företagsekonomi och då främst redovisning. Fredrik har ett otroligt utvecklingsfokus och en stor vilja att lära. Efter ett år i Ryssland där Fredrik lärde sig språket fann han att IT kombinerade hans stora intresse för kreativitet och logik. 2013 påbörjade han därför sina studier inom Marknadskommunikation- och IT vid Stockholms Universitet och har därigenom fått grundläggande kompetens inom Python, C++, Java, JavaScript, PHP och Android.

Martin Portin

Stockholm

Martin har en kombinerad utbildningsbakgrund inom filosofi och pedagogik, och har sedan han flyttade till Sverige arbetat som lärare på olika skolor. 2012 påbörjade Martin sin master inom Communication for Development som fokuserar på kommunikationens roll för samhällsutvecklingen och känner nu att det är IT-branschen som kommer att ge honom störst möjlighet att vara med och påverka. Martin trivs bäst i organisationer där han får möjlighet att ha en positiv inverkan och där han ständigt får utmana och utveckla sig själv och sina kompetenser. Martins erfarenhet från läraryrket har utvecklat hans förmåga att bemöta och arbeta med andra människor.

Roberto Angius

Stockholm

Roberto har haft med sig IT-intresset redan från barnsben och är nu civilingenjör från KTH. Under utbildningen fick han möjlighet att vara ute och arbeta i projekt på företag och kände där att möjligheten att få arbeta som konsult var precis hans grej! Under sista året läste ha en del programmeringskurser och kände att han ville ha mer. Att Academy ger honom möjligheten att lära sig mer om IT, samtidigt som han sedan får arbeta som konsult ser han som en perfekt start på karriären.

Mathias Fernstedt

StockholmÖrebro

Efter ett par års erfarenhet inom kundtjänstarbete känner Mathias från Örebro att han nu är redo att ta steget in i det han drömt om att göra i många år – programmera. Mathias har sedan han läste media och estetiska programmet på gymnasiet byggt på med en KY utbildning inom grafik, efter detta så gick det vidare mot en utbildning inom CNC. Vid sidan av studierna har de alltid funnits en kreativ ådra som har lett till att han sysslat en hel del med webbutveckling tidigare. Utöver arbetet har han drivit ett eget företag med inriktning mot profiltryck och profilering. Att nu kunna kombinera hans kreativa ådra ihop med programmering och utveckling ser Mathias som en otrolig chans och han är redo att starta sin nya karriär.

Steven Hu

Stockholm

Steven har en civilingenjörsexamen inom medicinsk teknik och har studerat fem år på KTH. Under utbildningen fick han upp intresset för programmeringskurserna, vilket gjort att han sökt sig till Academy. Under hans tid på Karolinska Universitetssjukhuset har han skapat en medicinsk teknisk databas i FileMaker, vilket började som ett kandidatexamensarbete men fortsatte som ett deltidsarbete. Steven är mycket analytisk och eftertänksam och drivs av att alltid utvecklas med den senaste tekniken

vägen till Academy

Följ vägen mot att bli IT-konsult via Academy - steg för steg.
1
Logiskt, NUMERISKT OCH VERBALT TEST
Vi mäter din kognitiva och analytiska förmåga.
2
Skicka in CV och motivationsbrev
Matchar du profilen vi söker? Din motivering väger tungt i detta steg!
3
Telefonintervju
Vi stämmer av med dig kring praktiska detaljer
4
Motivations- och Personlighets­bedömning
Vi är nyfikna på hur du fungerar och vad som driver dig i arbetslivet.
5
Djupintervju och referenstagning
Du träffar en av våra rekryterare
6
Grattis!
Du har säkrat en plats på Academy

SÅ TYCKER VÅRA IT-KONSULTER

Utbildningen var helt klart över min förväntan, trots mina förkunskaper så har jag lärt mig otroligt mycket från väldigt kompetenta lärare.
C#.NET sommar16Andreas Danielsson
För tre månader sedan påbörjade jag en utbildning där målet var att bli systemutvecklare på 12 veckor. Jag släppte ett jobb som produktchef på en IT-distributör, kastade mig ut och tog chansen! Jag har lärt mig så otroligt mycket mer än jag trodde var möjligt på så kort tid. Jag börjar snart mitt uppdrag på ett väldigt intressant företag och ser fram emot min nya karriär som junior systemutvecklare.
C#.NET VT17Mats Åström
Klicka på kartan för att aktivera den   

Läs mer

Accelerated Learning

Accelerated Learning är en snabb väg till en ny karriär för de som vill mest. Den fokuserar på högt tempo, aktivitetsbaserat lärande, ständigt teamarbete och outtröttlig feedbackdialog. Med dessa komponenter skapar vi engagerade deltagare med en brant utvecklingskurva, och eftertraktad kompetens.

Läs meR

Academy och Tjejer Kodar på programmeringscamp i Berlin

Berlin, 15-18 juni 2017. Regnet öser ner utanför fönstret men vad gör det när man sitter i samma rum som 40 supertaggade nybörjare som under 3 dagar ska lära sig webbutveckling. De som deltar på kod-campet har alla olika bakgrunder och erfarenheter men med två gemensamma nämnare; de är kvinnor och de vill lära sig koda.

Läs artikeln

Vanliga frågor om utbildningen

Kan man få hjälp att skaffa boende i Stockholm under utbildningen?
Ersättning under utbildningen?
Var finns utbildningen?
Se svaren

Vanliga frågor om utbildningen

Kan man få hjälp att skaffa boende i Stockholm under utbildningen?
Ersättning under utbildningen?
Var finns utbildningen?
se svaren