Gör urvalstesten

Konsulter från 

Java

Java

Observera att rekryteringen till detta program är slutförd och du kan därför inte längre söka till programmet
Vill du rivstarta en karriär inom IT och lära dig programmera? Lär dig programmeringsspråket Java med vårt 12 veckors Accelerated Learning Program som ger dig alla verktyg du behöver för att bli en duktig IT-konsult, dessutom garanterar vi dig en tillsvidareanställning efter examen! Som Java-utvecklare bygger du allt från spel på mobilen till stora affärskritiska system. Java används inom en rad system, och fler och fler företag behöver IT-konsulter med just Java-kunskaper.
Gör urvalstesten
Påminn mig senare

Lämna din ansökan senast:

2019-01-05

Examen:

Start:

2019-09-06

2019-06-03

Sommaruppehåll v.29-30

OBS! Platserna till flera av arbetsorterna har redan fyllts upp. Skicka in din ansökan nu om du vill byta karriär i sommar!

Utbildningens innehåll i korthet:

• Versionshantering med Git och GitHub

• Introduktion till programmering i Java

• Datastrukturer och algoritmer

• Objektorienterad programmering (OOP)

• JVM och Java-plattformen

• Introduktion till Databaser och SQL samt kopplingen till Java

• Introduktion till webbutveckling inklusive HTTP, HTML, JavaScript, CSS

Om utbildningen

Att lära sig systemutveckling och programspråk är inte gjort i en handvändning. Vi är dock övertygade om att det är möjligt att göra på 12 veckor med rätt verktyg, och vårt stöd. Mot denna bakgrund har vi tagit fram ett unikt utbildningsprogram där du förutom programmering även får lära dig hur du blir en framgångsrik konsult inom IT-branschen.

Vi vet att lärarledd utbildning är det bästasättet att verkligen lära sig att programmera på. Därför har vi ett upplägg där våra lärare finns på plats varje dag, hela dagen, för att hjälpa och coacha samtliga konsulter. Både som individer och i grupp. Men att bli en framgångsrik konsult inom IT kräver också mer än den tekniska kompetens du får, därför kommer du också att få lära dig kommunikation, konsultmässighet, projektledning och agila metoder. I slutet av utbildningsperioden kommer du inte bara ha en fin utbildning på pappret och ett stort nätverk inom branschen, utan även din egen portfolio att visa framtida arbetsgivare.

Efter examen garanterar vi dig en tillsvidareanställning som IT-konsult på vårt systerbolag Academic Work, med uppdrag hos något av deras spännande partnerbolag. Utbildningen går i Stockholm men efteråt kan du välja att jobba i antingen: Stockholm (fullt), Göteborg (fullt), Malmö (fullt), Kiruna, Gällivare eller Uppsala (fullt).

Utbildningen bedrivs på svenska, det är därför ett krav att du behärskardet svenska språket i tal och skrift för att kunna bli antagen.

Hur söker jag?

Vår rekryterings­process fokuserar uteslutande på individens förmågor,egenskaper och motivation. Det viktiga för oss är vad du kan göra imorgon, inte vad du gjorde igår. Därför börjar urvalsprocessen med tester som mäter om du har vad som krävs för att lära dig programmering på 12 veckor.

Visste du att vi även rerkyterar till program inom RPG, C#.NET, lönekonsult och distributionselektiker? Du hittar alla program här.

Om programspråket och plattformen

Java är ett av världens mest använda programmeringsspråk och finns i alltfrån spel på mobilen, i superdatorer till stora affärskritiska system inom exempelvis bank och försäkring. Det är objektorienterat, plattformsoberoende och har bra prestanda vilket gör att språket har ett brett användningsområde och många företag använder det för att bland annat utveckla mjukvarusystem, bygga plattformar och appar.

Jag är glad att det finns den här möjligheten att byta karriär på bara 12 veckor. Jag har redan gått en lång utbildning och jobbat, men ville gärna ändra inriktning till systemutveckling. Alla som kommer in på Academy är motiverade och nyfikna och det gör att stämningen på utbildningen blir väldigt god.
Marie BackmanJava HT17
I den här branschen är man i konstant lärande så övergången från skola till arbete känns verkligen som en flytande gräns. Jag ser fram emot att fortsätta den här resan.
Mathias VessbergJava sommar18
Vilket gäng, vilka fantastiska människor! Med grymma lärare, stöttande klasskamrater och härliga Academy så klarade vi 12 veckor. Trodde inte att man kunde lära sig så mycket på så kort tid. Jag skulle rekommendera alla som är intresserade av IT-branschen att göra den här resan.
Anna TaliveerJava HT17