Hogia Academy i Stenungsund - bli systemutvecklare på 12 veckor

Gör testet
Ansök här
Sista ansökningsdag: 
2017-05-29
Tillsammans med Hogia startar vi nu Hogia Academy i Stenungsund. Är du intresserad av IT och redo för en ny utmaning? Vill du vara med på Hogias resa för att skapa nästa generations IT-lösningar? Nu söker vi dig som gillar problemlösning och har rätt motivation för att klara en intensivutbildning och bli systemutvecklare på Hogia. Under 12 veckor med start 7e augusti, utbildas du och nio andra inom programmering i C#.NET i Hogias lokaler i Stenungsund. Utbildningen är kostnadsfri och efteråt erbjuder vi dig en tillsvidareanställning som IT-konsult genom Academic Work på Hogia.

Utbildningens innehåll i korthet:

 • ‍Objektorienterad programmering
 • C#.NET
 • ASP.NET
 • Databaser
 • Användarvänlig design (UX)
 • HTML, JavaScript och CSS
 • Aurelia
 • Scrum
 • Versionshantering med Git
 • Självledarskap

Om utbildningen

Intensivutbildningen är skräddarsydd och framtagen i nära samarbete med Hogia. Att lära sig systemutveckling och programspråk är inte gjort i en handvändning. Vi är dock övertygade om att det är möjligt att göra på 12 veckor med rätt verktyg och vårt stöd. Mot denna bakgrund har vi tillsammans med Hogia tagit fram ett unikt utbildningsprogram där du förutom programmering även får lära dig Hogias företagskultur och arbetssätt.

Utbildningsmetodiken bygger på Accelerated Learning som är en snabb väg till en ny karriär för de som vill mest. Den fokuserar på praktiskt lärande med högt tempo, ständigt teamarbete och outtröttlig feedbackdialog. Utbildningen utgår hela tiden från konkreta uppgifter som är relevanta för yrkesrollen. Detta gör att lärandeprocessen blir extremt effektiv och är den utbildningsmetod som ger bäst resultat på kortast tid när man ska lära sig ett nytt yrke.

Efter utbildningen går du direkt över till ditt uppdrag som systemutvecklare på Hogia. Du kommer arbeta som en del i ett team i en agil miljö med såväl stora som små projekt på en gemensam plattform inom de senaste teknikerna. Du kommer alltså att bli del av en teknikorienterad utvecklarorganisation med stora möjligheter att utvecklas både som programmerare och som person. Inom den småskaliga organisationen samt genom nära mentorskap kommer du att få de verktyg du behöver för att kunna ta nästa steg inom utvecklarrollen och på sikt även kunna ta dig an andra roller inom Hogia.

Du hittar hela jobbannonsen här och rekryteringsprocessen startar med ett första logiskt test som du gör via "ansök här".

Hogia-gruppen består av 27 bolag i Norden och Storbritannien med sammanlagt 600 medarbetare. Med programvaror som gemensam nämnare bedriver Hogia-gruppen i dag verksamhet inom tre områden: ekonomi- och affärssystem, personaladministrativa system och transportsystem.

Vem kan söka?

Academy är öppen för alla att söka oavsett tidigare bakgrund. Rätt attityd är viktigare än tidigare erfarenheter när vi avgör vilka som får gå utbildningen.

Vi söker dig med förmåga att snabbt ta till dig ny kunskap. Rätt kandidat kan uppnå sin fulla potential om de bara får rätt verktyg – oavsett tidigare bakgrund.

Utbildningsperiod:

2017-08-07
  —  
2017-10-27

Vem kan söka?

Du som har ett års arbetslivserfarenhet alternativt att du har en eftergymnasial utbildning & minst 6 månaders arbetslivserfarenhet.

För att passa i denna roll ser vi att du:

 • Har goda kunskaper i svenska och engelska då utbildningen hålls på svenska och kommunikationen på företaget sker på både svenska och engelska.
 • Det anses vara meriterande om du:
  - Har tidigare erfarenhet av att arbeta i team
  - Har tidigare erfarenhet av programmering, kravarbete eller testning

Placering?

Hogia, Stenungsund.

Vanliga frågor om testet

Hur fungerar testerna?

Jag är jättenyfiken på mitt testresultat, hur gick det för mig?

se alla svar

Klassens konsulter

Snart kommer dom!
Här visas snart aktuella konsulter för detta program.

vägen till Academy

Följ vägen mot att bli IT-konsult via Academy - steg för steg.
1
Logiskt, NUMERISKT OCH VERBALT TEST
Vi mäter din kognitiva och analytiska förmåga.
2
Skicka in CV och motivationsbrev
Matchar du profilen vi söker? Din motivering väger tungt i detta steg!
3
Telefonintervju
Vi stämmer av med dig kring praktiska detaljer
4
Motivations- och Personlighets­bedömning
Vi är nyfikna på hur du fungerar och vad som driver dig i arbetslivet.
5
Djupintervju och referenstagning
Du träffar en av våra rekryterare
6
Grattis!
Du har säkrat en plats på Academy

SÅ TYCKER VÅRA IT-KONSULTER

Utbildningen var helt klart över min förväntan, trots mina förkunskaper så har jag lärt mig otroligt mycket från väldigt kompetenta lärare.
C#.NET sommar16Andreas Danielsson
"Tack vare kompetenta lärare och bra innehåll i utbildningsplanen gav Academy mig möjlighet att byta till en karriär inom systemutveckling."
C#.NET sommar16Johanna Björklund Tedenborg
Klicka på kartan för att aktivera den   

Läs mer

Accelerated Learning

Accelerated Learning är en snabb väg till en ny karriär för de som vill mest. Den fokuserar på högt tempo, aktivitetsbaserat lärande, ständigt teamarbete och outtröttlig feedbackdialog. Med dessa komponenter skapar vi engagerade deltagare med en brant utvecklingskurva, och eftertraktad kompetens.

Läs meR

Emelie fick sitt drömjobb genom Academy

Emelie Orraryd gick Academys första utbildningsomgång i höstas och har idag sitt drömuppdrag som IT-konsult på Nethouse i Linköping. För henne var det avgörande att hon snabbt kunde skola om sig till en ny karriär och fortsatt kunna bo kvar och jobba i Linköping efter utbildningen.

Läs artikeln

Vanliga frågor om utbildningen

Kan man få hjälp att skaffa boende i Stockholm under utbildningen?
Ersättning under utbildningen?
Var finns utbildningen?
Se svaren

Vanliga frågor om utbildningen

Kan man få hjälp att skaffa boende i Stockholm under utbildningen?
Ersättning under utbildningen?
Var finns utbildningen?
se svaren