Gör testet

Konsulter från 

C#.NET HT16

Axel Yung

Stockholm

Axel tog en BA i Nationalekonomi och Matematik på Vassar College i USA år 2013. Sedan flyttade han tillbaka till Sverige och har frilansat som ljudtekniker och musikproducent i Göteborg. Han valde att söka till Academy eftersom han sökte en karriär som kunde kombinera hans intresse för kreativt skapande och fallenhet för logisk problemlösning. Axel ser nu fram emot att ta sig an nya utmaningar i sin kommande roll som IT-konsult.

Daniel Erdmann

StockholmGöteborg

Daniel gillar problemlösning och har ett djupt intresse för IT och teknik. Tidigare har han studerat en KY-linje till systemutvecklare inom C#.NET. Efter att ha arbetat som teknisk support för en e-handelplattform i 2år där han utvecklat djupare förståelse för integrationer, kundkontakt och user experience var det dags att återgå till utvecklingsbranschen och få möjlighet att använda denna erfarenhet praktiskt. Studierna hos Academy ger honom en möjlighet att färska upp kunskaperna inom utveckling och raketstarta karriären.

Jesper Klintestam

Stockholm

Tidigare har Jesper gått utbildningar inom konst och grafisk design, frilansat som fotograf och läst projektledning inom media. Första kontakten med programmering var när han läste ITpedagogik på Stockholms universitet, så användarvänligheten är högt prioriterad. Genom tidigare yrkeserfarenhet har han god vana av service och kundbemötande samt ITrelaterade frågor och problemlösningar. Jesper ser Academy som det perfekta verktyget på vägen till sin nya karriär och motivationen är nu stor att börja jobba med systemutveckling där intresset för teknik och IT kan kombineras med kreativt skapande.

Carl Flodén

Stockholm

Carl har under de senaste fyra åren studerat företagsekonomi vid Örebro Universitet. Där kom han i kontakt med systemutveckling för första gången och fastnade direkt! Carl har en förkärlek till det logiska och problemlösning är hans stora intresse. När han sedan fick höra talas om Academys intensivutbildning visste han direkt vad han ville göra i framtiden. Under studietiden arbetade Carl även som konsult med uppdrag hos DHL och kan därigenom ta med sig värdefulla erfarenheter inför rollen som IT-konsult.

Weronika Skoog

Stockholm

Weronika har en magisterexamen inom företagsekonomi där finansiering har varit hennes huvudämne. Hon har även läst nationalekonomi för att få bättre överblick. Weronika har gedigen arbetslivserfarenhet huvudsakligen på NCC där hon arbetat bl.a. som analytiker inom M&A-projekt men även på andra avdelningar. Med en naturvetenskaplig bakgrund och ett intresse för logisk problemlösning har det varit ett spännande, men naturligt, steg att påbörja Academys intensivutbildning inom programmering. Weronika känner sig redo för nya utmaningar som konsult inom IT- branschen!

Rickard Mellgren

Stockholm

Rickard är hortonom och maskiningenjör och alltid redo för nya utmaningar. Han har arbetat som mjukvarutestare på mjölkningssystem och som serviceingenjör för pipetteringsrobotar. Dessa arbeten innebar mycket kontakt med både hård- och mjukvara och intresset växte att arbeta mer med systemutveckling och automatiska tester. För Rickard var möjligheten som Academy erbjöd perfekt med högt tempo och motiverade lärare och klasskamrater.

Linn Karlsson

Stockholm

Linn har en bakgrund som Application Specialist på Visma SPCS. Efter 5 år har hon med sig mycket erfarenhet och kunskap i både ekonomi, olika bokföringssystem och service. Hon är en person som ständigt vill utvecklas och därför sökte hon sig till Academy. Där ser hon möjligheten att ständigt få ta sig an nya utmaningar och ha ett yrke där det alltid finns nya vägar för att hitta bättre lösningar.

Johan Strandberg

Stockholm

Johan har studerat International Business i fyra år genom Stockholms Universitet och även spenderat mycket tid boende utomlands, både för studier och jobb. De senaste fem åren har han arbetat med mäkleri av olika sorters finansiella instrument, allt från CFDs till HighYield bonds. Johan är driven, ambitiös och en uppskattad lagspelare som ser IT och Academy som ett naturligt nästa steg i utvecklingen för någon som vill jobba med att skapa tradingalgoritmer.

Nils Grashorn

StockholmGöteborg

Nils nyfikenhet och intresse för människor och andra kulturer har lett honom till att bo i flera länder och lära sig flera språk. Efter en utbildning inom maskinteknik flyttade Nils till Sverige för en master inom Hållbara energisystem på Chalmers tekniska högskola och under utbildningstiden blev han mer och mer intresserad av programmering. I sitt mastersarbete simulerade Nils eldrivna vägnät och fångades fullständigt av programmeringens möjligheter. I Academy ser han chansen att nå fördjupad kunskap inom sin nya passion och bli flytande även i programmeringens språk.

Robert Ericsson

Stockholm

Robert har dubbla magisterexamen inom Ekonomi samt IT & management från Linköpings Universitet. Efter att ha lett ett team av systemutvecklare på Scania IT har Robert fått en god insyn i systemutvecklingsprocessen och samtidigt insett att systemutveckling går hand i hand med hans naturliga intresse för problemlösning. Robert ser Academy som en ”match made in heaven” och en ovanlig möjlighet att skapa en god grund inom sitt framtida drömyrke.

Johanna Samuelsen

Stockholm

Johanna är driven och fokuserad, med ett brinnande intresse för programmering, som upptäcktes vid en programmeringskurs på programmet Samhällsbyggnad på KTH. Hon fascineras av datorer, är intresserad av språk och matematik, och tar sig an nya kunskapsområden med passion. Johanna har ett års studier i Datateknik på KTH i bakfickan, och ser fram emot att snabbt komma ut i yrkeslivet efter utbildningen hos Academy, och fortsätta utveckla sina kunskaper och bygga en karriär som utvecklare.

Lars Almén

StockholmÖrebro

Lars är en kreativ problemlösare med bakgrund inom elektronik, automation och energiteknik som alltid haft ett brett intresse av IT. Han är en logisk kille som gärna läser in sig på djupet i frågor som fångar hans intresse. När han stod vid ett vägval att antingen fortsätta nischa sig in mot fastighetsteknisk automation eller studera vidare mot IT-branschen blev han tipsad om Academy och såg det som en idealisk lösning att snabbt få djupa kunskaper inom programmering, och samtidigt ha nytta av sina tidigare erfarenheter!

Viktor Ilestrand

Stockholm

Linköpingssonen Viktor jobbade tidigare som Service Manager på Swedavia innan han fick upp ögonen för Academy. Han har tidigare studerat Data- och Systemvetenskap på Stockholms Universitet där intresset för programmering väcktes till liv av diverse Java-kurser. C-uppsatsen avhandlade autentisering och åtkomstkontroll i framtidens smarta hem. Tack vare sin nyfikenhet och vilja att förstå hur saker och ting fungerar, har han lätt för att ta till sig, och lära sig av nya utmaningar.

Malin Ulriksson

Stockholm

Malin är utbildad personalvetare med en examen i pedagogik. Under studier i Kalifornien kom hon i kontakt med UX-design, och tanken på att kunna kombinera analytiskt och logiskt tänkande med kunskap om hur människor fungerar lät ultimat. Hon började på egen hand lära sig HTML, CSS och grunderna inom UX. Under det senaste året har Malin arbetat i London som säljare på ett programvaruföretag där intresset för systemutveckling etablerades, och hon ser nu Academy som en perfekt möjlighet att vidareutveckla IT-intresset till en karriär.

Nathaniel Vaughn

Stockholm

Nathaniel är en kille som alltid älskat att ta sig an nya utmaningar. Den senaste tiden har han jobbat inom lager och logistik samtidigt som han har rest runt i världen. En längre tid kände han att det var dags för nya utmaningar och eftersom att han alltid har haft ett intresse för IT och teknik, så var det ingen fråga om att en karriär inom IT är något som han skulle satsa på och Academy var såklart det självklara valet!

Andreas Fullmestad

StockholmLinköping

Andreas har under många år arbetat som grafiker och webbdesigner med stort intresse för datorer och teknik. Men i grunden är han utbildad verktygskonstruktör. Nu, mitt i karriären, känner han att det är dags att utvecklas åt ett annat håll än det han arbetar med idag och fick då upp ögonen för Academy. Andreas ser Academy som en enorm chans att utvecklas inom något som lockar både honom och arbetsmarknaden, få fördjupa sitt IT- och teknikintresse och samtidigt få användning av sin förmåga för problemlösning.

Lina Jonsson

Stockholm

Lina är civilekonomen som ser Academy som ett gyllene tillfälle till att ta steget in i IT-branschen. Förutom att Lina brinner för att effektivisera och strukturera är hon även en nyfiken person vilket har lett henne till olika platser i världen. Hon har tidigare bott utomlands, nu senast i Kanada. Under flertalet år arbetade hon på Skatteverket där hon utvecklade sin förmåga att bemöta olika människor. I framtiden hoppas hon på att kunna knyta samman sin ekonomiexamen, känsla för service samt sina IT-kunskaper i en roll inom IT Management.

Sebastian Camtrell

Stockholm

Sebastian är den nyfikne typen som ständigt motiveras av att anta nya utmaningar. Efter att ha spenderat flertalet år utomlands för både arbete och studier, och med en kandidatexamen inom Ekonomi och Marknadsföring i ryggen, växte sig nyfikenheten för IT allt större. Sebastian har alltid gillat det logiska och när Academy dök upp var det inget att tveka på längre, det var dags för ett karriärbyte! Trots begränsade tidigare erfarenhet av programmering, är Sebastian övertygad om en spännande och framgångsrik karriär inom IT. Med motivation och rätt inställning kommer man långt!

Amanda Jäderlind

Stockholm

Amanda är en skånetjej som har stort intresse för IT. Hon har studerat webbutveckling och har kandidatexamen i Turismvetenskap samt Medieteknik och är nu redo att bredda sin kompetens via Academy. Sedan ung ålder har hon haft ett starkt intresse för utveckling och har idag goda kunskaper inom HTML, CSS, WordPress, PHP och SQL. Amanda ser Academy som ett sätt att få en fot in i IT branschen och jobba med något som hon verkligen gillar.

Asim Saifi

Stockholm

Efter att ha studerat Data- och Systemvetenskap på Stockholmsuniversitet har Asim arbetat som testare och testledare. Som testare har han bland annat sett till att hitta buggar och säkerställt att kraven uppfyllts innan nya releaser. Asim är en målmedveten person som älskar utmaningar och strävar hela tiden efter utveckling, både när det kommer till honom som person och i sitt arbete. Efter några år i IT-branschen har han insett vikten av att kunna programmera för att utvecklas ytterligare i sin roll. Han ser Academy som nyckeln till att bli ännu vassare som testare samtidigt som det öppnar upp för nya möjligheter.

Robin Savelid

StockholmGöteborg

Robin är en problemlösare som gärna tar sig an logiska problem. Han har en utbildning som sjöingenjör och har tidigare jobbat på fartyg. Ett PLC-projekt återväckte dock ett djupt rotat intresse för programmering, ett intresse som växte med ytterligare projekt inom databas-design och webbutveckling. Robin har tidigare kunskap när det kommer till HTML och CSS och han har arbetat med PHP och SQL. Nu satsar han på att på allvar ta det stora intresset för programmering från en hobby till ett arbete.

Arvid Nikka

StockholmMalmö

Arvid är journalisten från Malmö som i somras bestämde sig för att byta klickbetesrubriker mot C#-syntax och lära sig knacka kod på riktigt. Fick första gången upp ögonen för programmering när han skrev sin kandidatuppsats på temat robotjournalistik och har sedan dess fortsatt att glänta på dörren via olika onlinekurser. I Academy ser Arvid en unik möjlighet att på kort tid och i en innovativ utbildningsmiljö lära sig vad som krävs för att bli en framgångsrik utvecklare.

Martin Nyström

StockholmLinköping

Martin har ett brinnande intresse för problemlösning och ser ingenting som omöjligt. Han har gått ut kandidatprogrammet i Systemvetenskap vid Linköpings Universitet. Med sig därifrån har han erfarenheter av flera olika programmeringsspråk, agila utvecklingsmetoder och verksamhetsmodellering. Martin har förkunskaper inom PHP, Ada och Java samt hantering av relationsdatabaser med SQL. Under universitetsstudierna valde han den breda inriktningen IT och Management, och önskar nu att genom Academy kunna inleda en djupdykning inom området programmering.

Kristoffer Törnblom

Stockholm

Kristoffer kommer senast från detaljhandeln där han jobbat som operativ inköpare. Kristoffer har där fått inblick och delaktighet i arbetsprocesser från logistikledet upp till att sammanställa presentationsmaterial till styrelser. Kristoffer har även varit drivande i specificering och testning vid förändringar av systemverktyg. När han fick nys om Academy fastnade han för deras snabba och kompromisslösa anfallsvinkel till lärande. Att förstärka signaler och minimera brus rimmar bra med Kristoffers arbetsmetoder.

Anders Moldin

Stockholm

Under sin studietid i Uppsala har Anders haft ett brett engagemang, allt från teater till idrott och marknadsföring, vilket slutligen kulminerade i uppdraget som Förste kurator vid Uplands nation. Anders har även ett stort socialt och ideellt engagemang, exempelvis som nämndeman i Svea hovrätt. Efter medicin- och humaniorastudier bestämde han sig för att satsa på systemutveckling, något som ligger nära till hands då Anders redan i gymnasiet grundade ett e-handelsbolag. Valet av Academy var självklart – en optimal möjlighet att komma in i IT-branschen.

Malin Ardell

StockholmGöteborg

Malin har studerat till civilekonom inom företagsekonomi och marknadsföring. Efter sin examen har hon arbetat som redovisningsekonom och kommer senast från Göteborgs universitet. Under sina år som ekonom har hon funderat på om det inte egentligen är IT hon vill satsa på. Därför kände hon genast att hon ville söka till Academy när möjligheten dök upp. Malin tror att ett yrke inom IT och programmering skulle passa henne utmärkt då hon vill ha en varierande och kreativ yrkesroll.

Nils Carlsson

StockholmMalmö

Norrbottning som utvandrat till Skåne! Nils har en kandidatexamen i ljudteknik och har arbetat som Lead Sound Designer på ett spelutvecklingsföretag i Malmö. Förutom personalansvar har en stor uppgift varit att konstruera ett system för att få spelmusiken att anpassa sig efter vad spelaren gör. Att jobba nära programmerare fick Nils att inse att han gillar den blandning av kreativitet och problemlösning som jobbet som utvecklare erbjuder. Nu vill han gå vidare inom systemutvecklingen och då passar Academy perfekt!

Basel Aiesh

Stockholm

Basel är en analytisk problemlösare med sin logiska förmåga som främsta vapen. I Uppsala studerade han teknisk fysik med inriktning mot beräkning och datoriserad bildanalys. Han har på senare tid fått upp intresset för konsultrollen men kände att han först ville bredda och fördjupa sina IT-kunskaper. Valet av Academy blev då en självklarhet för Basel som ser detta som en utmärkt möjlighet att rivstarta sin karriär.

Damir Semiz

StockholmLinköping

Damir är en internationell civilekonom från Linköpings universitet med inriktning inom strategi och innovation. Under hans utlandsstudier på Ludwig-Maximilians-Universität i München upptäckte han ett brinnande intresse för utveckling, både när det kommer till företag och honom själv. Efter sin civilekonomexamen fortsatte Damir att söka nya utmaningar och möjligheter för att utveckla sina kompetenser och hittade då sin väg till Academy. Damirs filosofi präglas av orden – where there is a will, there is a way som leder till att han arbetar lika hårt på sig själv som har gör på jobbet.

C#.NET HT16

Påminn mig

Lämna din ansökan senast:

Examen:

Start:

2016-12-02

2016-09-12

Utbildningens innehåll i korthet:

 • Objektorienterad programmering
 • C#.NET
 • ASP.NET
 • SQL Server 2014
 • Visual Studio 2015
 • användarvänlig design (UX)
 • agila metoder (SCRUM)
 • HTML
 • JavaScript
 • CSS 
 • Angular
 • Huvudlärare — Patrik Jönsson
 • Assisterande lärare – Håkan Johansson
 • Lärare – Pontus Wittenmark C#.NET 
 • Lärare – Nils-Erik Gustafsson UX
Takten man lärde sig saker på var riktigt brant, speciellt om man jämför med universitetstiden. Pedagogiken var verkligen utformad för människor som lär sig fort, vilket jag fann väldigt stimulerande för min inlärning. Samtidigt får man inte glömma allt omkring, alla härliga klasskamrater med spännande bakgrunder och vilka infallsvinklar det gav på problemlösningen, det fina och fräscha lokalerna och lärarna och personalen på Academy som verkligen var rätt personer på rätt plats!
Java HT16Wilhelm Perdahl
Jag sitter i ett projekt tillsammans med en annan senior .Netutvecklare där jag fått möjligheten att vara med i flera steg. Från systemdesign och arkitekturfrågor till utveckling, testning och slutligen implementation. Jag får också möjligheten att jobba både frontend och backend.
C#.NET HT15Ferhat Sömnez
Om man är nybörjare - som jag var för ett år sedan - så finns det ingen kortare väg till ett av de roligaste jobben som finns. Efter bara 12 veckor är man mitt i smeten och jobbar som utvecklare på riktiga projekt.
C#.NET HT16Nils Grashorn
Klicka på kartan för att aktivera den   

HT16 C#.NET

Sista ansökningsdag: 

Utbildningens innehåll i korthet:

 • Objektorienterad programmering
 • C#.NET
 • ASP.NET
 • SQL Server 2014
 • Visual Studio 2015
 • användarvänlig design (UX)
 • agila metoder (SCRUM)
 • HTML
 • JavaScript
 • CSS 
 • Angular

Vem kan söka?

Academy är öppen för alla att söka oavsett tidigare bakgrund. Rätt motivation är viktigare än tidigare erfarenheter när vi avgör vilka som får gå utbildningen.

Vi söker dig med förmåga att snabbt ta till dig ny kunskap. Rätt kandidat kan uppnå sin fulla potential om de bara får rätt verktyg – oavsett tidigare bakgrund.

Utbildningsperiod:

2016-09-12
 — 
2016-12-02
 • Huvudlärare — Patrik Jönsson
 • Assisterande lärare – Håkan Johansson
 • Lärare – Pontus Wittenmark C#.NET 
 • Lärare – Nils-Erik Gustafsson UX

Klassens konsulter

Rickard Mellgren

Stockholm

Rickard är hortonom och maskiningenjör och alltid redo för nya utmaningar. Han har arbetat som mjukvarutestare på mjölkningssystem och som serviceingenjör för pipetteringsrobotar. Dessa arbeten innebar mycket kontakt med både hård- och mjukvara och intresset växte att arbeta mer med systemutveckling och automatiska tester. För Rickard var möjligheten som Academy erbjöd perfekt med högt tempo och motiverade lärare och klasskamrater.

Nathaniel Vaughn

Stockholm

Nathaniel är en kille som alltid älskat att ta sig an nya utmaningar. Den senaste tiden har han jobbat inom lager och logistik samtidigt som han har rest runt i världen. En längre tid kände han att det var dags för nya utmaningar och eftersom att han alltid har haft ett intresse för IT och teknik, så var det ingen fråga om att en karriär inom IT är något som han skulle satsa på och Academy var såklart det självklara valet!

Sebastian Camtrell

Stockholm

Sebastian är den nyfikne typen som ständigt motiveras av att anta nya utmaningar. Efter att ha spenderat flertalet år utomlands för både arbete och studier, och med en kandidatexamen inom Ekonomi och Marknadsföring i ryggen, växte sig nyfikenheten för IT allt större. Sebastian har alltid gillat det logiska och när Academy dök upp var det inget att tveka på längre, det var dags för ett karriärbyte! Trots begränsade tidigare erfarenhet av programmering, är Sebastian övertygad om en spännande och framgångsrik karriär inom IT. Med motivation och rätt inställning kommer man långt!

Robert Ericsson

Stockholm

Robert har dubbla magisterexamen inom Ekonomi samt IT & management från Linköpings Universitet. Efter att ha lett ett team av systemutvecklare på Scania IT har Robert fått en god insyn i systemutvecklingsprocessen och samtidigt insett att systemutveckling går hand i hand med hans naturliga intresse för problemlösning. Robert ser Academy som en ”match made in heaven” och en ovanlig möjlighet att skapa en god grund inom sitt framtida drömyrke.

Axel Yung

Stockholm

Axel tog en BA i Nationalekonomi och Matematik på Vassar College i USA år 2013. Sedan flyttade han tillbaka till Sverige och har frilansat som ljudtekniker och musikproducent i Göteborg. Han valde att söka till Academy eftersom han sökte en karriär som kunde kombinera hans intresse för kreativt skapande och fallenhet för logisk problemlösning. Axel ser nu fram emot att ta sig an nya utmaningar i sin kommande roll som IT-konsult.

Robin Savelid

StockholmGöteborg

Robin är en problemlösare som gärna tar sig an logiska problem. Han har en utbildning som sjöingenjör och har tidigare jobbat på fartyg. Ett PLC-projekt återväckte dock ett djupt rotat intresse för programmering, ett intresse som växte med ytterligare projekt inom databas-design och webbutveckling. Robin har tidigare kunskap när det kommer till HTML och CSS och han har arbetat med PHP och SQL. Nu satsar han på att på allvar ta det stora intresset för programmering från en hobby till ett arbete.

Anders Moldin

Stockholm

Under sin studietid i Uppsala har Anders haft ett brett engagemang, allt från teater till idrott och marknadsföring, vilket slutligen kulminerade i uppdraget som Förste kurator vid Uplands nation. Anders har även ett stort socialt och ideellt engagemang, exempelvis som nämndeman i Svea hovrätt. Efter medicin- och humaniorastudier bestämde han sig för att satsa på systemutveckling, något som ligger nära till hands då Anders redan i gymnasiet grundade ett e-handelsbolag. Valet av Academy var självklart – en optimal möjlighet att komma in i IT-branschen.

Lars Almén

StockholmÖrebro

Lars är en kreativ problemlösare med bakgrund inom elektronik, automation och energiteknik som alltid haft ett brett intresse av IT. Han är en logisk kille som gärna läser in sig på djupet i frågor som fångar hans intresse. När han stod vid ett vägval att antingen fortsätta nischa sig in mot fastighetsteknisk automation eller studera vidare mot IT-branschen blev han tipsad om Academy och såg det som en idealisk lösning att snabbt få djupa kunskaper inom programmering, och samtidigt ha nytta av sina tidigare erfarenheter!

Amanda Jäderlind

Stockholm

Amanda är en skånetjej som har stort intresse för IT. Hon har studerat webbutveckling och har kandidatexamen i Turismvetenskap samt Medieteknik och är nu redo att bredda sin kompetens via Academy. Sedan ung ålder har hon haft ett starkt intresse för utveckling och har idag goda kunskaper inom HTML, CSS, WordPress, PHP och SQL. Amanda ser Academy som ett sätt att få en fot in i IT branschen och jobba med något som hon verkligen gillar.

Linn Karlsson

Stockholm

Linn har en bakgrund som Application Specialist på Visma SPCS. Efter 5 år har hon med sig mycket erfarenhet och kunskap i både ekonomi, olika bokföringssystem och service. Hon är en person som ständigt vill utvecklas och därför sökte hon sig till Academy. Där ser hon möjligheten att ständigt få ta sig an nya utmaningar och ha ett yrke där det alltid finns nya vägar för att hitta bättre lösningar.

Johanna Samuelsen

Stockholm

Johanna är driven och fokuserad, med ett brinnande intresse för programmering, som upptäcktes vid en programmeringskurs på programmet Samhällsbyggnad på KTH. Hon fascineras av datorer, är intresserad av språk och matematik, och tar sig an nya kunskapsområden med passion. Johanna har ett års studier i Datateknik på KTH i bakfickan, och ser fram emot att snabbt komma ut i yrkeslivet efter utbildningen hos Academy, och fortsätta utveckla sina kunskaper och bygga en karriär som utvecklare.

Jesper Klintestam

Stockholm

Tidigare har Jesper gått utbildningar inom konst och grafisk design, frilansat som fotograf och läst projektledning inom media. Första kontakten med programmering var när han läste ITpedagogik på Stockholms universitet, så användarvänligheten är högt prioriterad. Genom tidigare yrkeserfarenhet har han god vana av service och kundbemötande samt ITrelaterade frågor och problemlösningar. Jesper ser Academy som det perfekta verktyget på vägen till sin nya karriär och motivationen är nu stor att börja jobba med systemutveckling där intresset för teknik och IT kan kombineras med kreativt skapande.

Carl Flodén

Stockholm

Carl har under de senaste fyra åren studerat företagsekonomi vid Örebro Universitet. Där kom han i kontakt med systemutveckling för första gången och fastnade direkt! Carl har en förkärlek till det logiska och problemlösning är hans stora intresse. När han sedan fick höra talas om Academys intensivutbildning visste han direkt vad han ville göra i framtiden. Under studietiden arbetade Carl även som konsult med uppdrag hos DHL och kan därigenom ta med sig värdefulla erfarenheter inför rollen som IT-konsult.

Damir Semiz

StockholmLinköping

Damir är en internationell civilekonom från Linköpings universitet med inriktning inom strategi och innovation. Under hans utlandsstudier på Ludwig-Maximilians-Universität i München upptäckte han ett brinnande intresse för utveckling, både när det kommer till företag och honom själv. Efter sin civilekonomexamen fortsatte Damir att söka nya utmaningar och möjligheter för att utveckla sina kompetenser och hittade då sin väg till Academy. Damirs filosofi präglas av orden – where there is a will, there is a way som leder till att han arbetar lika hårt på sig själv som har gör på jobbet.

Andreas Fullmestad

StockholmLinköping

Andreas har under många år arbetat som grafiker och webbdesigner med stort intresse för datorer och teknik. Men i grunden är han utbildad verktygskonstruktör. Nu, mitt i karriären, känner han att det är dags att utvecklas åt ett annat håll än det han arbetar med idag och fick då upp ögonen för Academy. Andreas ser Academy som en enorm chans att utvecklas inom något som lockar både honom och arbetsmarknaden, få fördjupa sitt IT- och teknikintresse och samtidigt få användning av sin förmåga för problemlösning.

Kristoffer Törnblom

Stockholm

Kristoffer kommer senast från detaljhandeln där han jobbat som operativ inköpare. Kristoffer har där fått inblick och delaktighet i arbetsprocesser från logistikledet upp till att sammanställa presentationsmaterial till styrelser. Kristoffer har även varit drivande i specificering och testning vid förändringar av systemverktyg. När han fick nys om Academy fastnade han för deras snabba och kompromisslösa anfallsvinkel till lärande. Att förstärka signaler och minimera brus rimmar bra med Kristoffers arbetsmetoder.

Lina Jonsson

Stockholm

Lina är civilekonomen som ser Academy som ett gyllene tillfälle till att ta steget in i IT-branschen. Förutom att Lina brinner för att effektivisera och strukturera är hon även en nyfiken person vilket har lett henne till olika platser i världen. Hon har tidigare bott utomlands, nu senast i Kanada. Under flertalet år arbetade hon på Skatteverket där hon utvecklade sin förmåga att bemöta olika människor. I framtiden hoppas hon på att kunna knyta samman sin ekonomiexamen, känsla för service samt sina IT-kunskaper i en roll inom IT Management.

Martin Nyström

StockholmLinköping

Martin har ett brinnande intresse för problemlösning och ser ingenting som omöjligt. Han har gått ut kandidatprogrammet i Systemvetenskap vid Linköpings Universitet. Med sig därifrån har han erfarenheter av flera olika programmeringsspråk, agila utvecklingsmetoder och verksamhetsmodellering. Martin har förkunskaper inom PHP, Ada och Java samt hantering av relationsdatabaser med SQL. Under universitetsstudierna valde han den breda inriktningen IT och Management, och önskar nu att genom Academy kunna inleda en djupdykning inom området programmering.

Weronika Skoog

Stockholm

Weronika har en magisterexamen inom företagsekonomi där finansiering har varit hennes huvudämne. Hon har även läst nationalekonomi för att få bättre överblick. Weronika har gedigen arbetslivserfarenhet huvudsakligen på NCC där hon arbetat bl.a. som analytiker inom M&A-projekt men även på andra avdelningar. Med en naturvetenskaplig bakgrund och ett intresse för logisk problemlösning har det varit ett spännande, men naturligt, steg att påbörja Academys intensivutbildning inom programmering. Weronika känner sig redo för nya utmaningar som konsult inom IT- branschen!

Daniel Erdmann

StockholmGöteborg

Daniel gillar problemlösning och har ett djupt intresse för IT och teknik. Tidigare har han studerat en KY-linje till systemutvecklare inom C#.NET. Efter att ha arbetat som teknisk support för en e-handelplattform i 2år där han utvecklat djupare förståelse för integrationer, kundkontakt och user experience var det dags att återgå till utvecklingsbranschen och få möjlighet att använda denna erfarenhet praktiskt. Studierna hos Academy ger honom en möjlighet att färska upp kunskaperna inom utveckling och raketstarta karriären.

Nils Grashorn

StockholmGöteborg

Nils nyfikenhet och intresse för människor och andra kulturer har lett honom till att bo i flera länder och lära sig flera språk. Efter en utbildning inom maskinteknik flyttade Nils till Sverige för en master inom Hållbara energisystem på Chalmers tekniska högskola och under utbildningstiden blev han mer och mer intresserad av programmering. I sitt mastersarbete simulerade Nils eldrivna vägnät och fångades fullständigt av programmeringens möjligheter. I Academy ser han chansen att nå fördjupad kunskap inom sin nya passion och bli flytande även i programmeringens språk.

Basel Aiesh

Stockholm

Basel är en analytisk problemlösare med sin logiska förmåga som främsta vapen. I Uppsala studerade han teknisk fysik med inriktning mot beräkning och datoriserad bildanalys. Han har på senare tid fått upp intresset för konsultrollen men kände att han först ville bredda och fördjupa sina IT-kunskaper. Valet av Academy blev då en självklarhet för Basel som ser detta som en utmärkt möjlighet att rivstarta sin karriär.

Johan Strandberg

Stockholm

Johan har studerat International Business i fyra år genom Stockholms Universitet och även spenderat mycket tid boende utomlands, både för studier och jobb. De senaste fem åren har han arbetat med mäkleri av olika sorters finansiella instrument, allt från CFDs till HighYield bonds. Johan är driven, ambitiös och en uppskattad lagspelare som ser IT och Academy som ett naturligt nästa steg i utvecklingen för någon som vill jobba med att skapa tradingalgoritmer.

Malin Ardell

StockholmGöteborg

Malin har studerat till civilekonom inom företagsekonomi och marknadsföring. Efter sin examen har hon arbetat som redovisningsekonom och kommer senast från Göteborgs universitet. Under sina år som ekonom har hon funderat på om det inte egentligen är IT hon vill satsa på. Därför kände hon genast att hon ville söka till Academy när möjligheten dök upp. Malin tror att ett yrke inom IT och programmering skulle passa henne utmärkt då hon vill ha en varierande och kreativ yrkesroll.

Viktor Ilestrand

Stockholm

Linköpingssonen Viktor jobbade tidigare som Service Manager på Swedavia innan han fick upp ögonen för Academy. Han har tidigare studerat Data- och Systemvetenskap på Stockholms Universitet där intresset för programmering väcktes till liv av diverse Java-kurser. C-uppsatsen avhandlade autentisering och åtkomstkontroll i framtidens smarta hem. Tack vare sin nyfikenhet och vilja att förstå hur saker och ting fungerar, har han lätt för att ta till sig, och lära sig av nya utmaningar.

Asim Saifi

Stockholm

Efter att ha studerat Data- och Systemvetenskap på Stockholmsuniversitet har Asim arbetat som testare och testledare. Som testare har han bland annat sett till att hitta buggar och säkerställt att kraven uppfyllts innan nya releaser. Asim är en målmedveten person som älskar utmaningar och strävar hela tiden efter utveckling, både när det kommer till honom som person och i sitt arbete. Efter några år i IT-branschen har han insett vikten av att kunna programmera för att utvecklas ytterligare i sin roll. Han ser Academy som nyckeln till att bli ännu vassare som testare samtidigt som det öppnar upp för nya möjligheter.

Malin Ulriksson

Stockholm

Malin är utbildad personalvetare med en examen i pedagogik. Under studier i Kalifornien kom hon i kontakt med UX-design, och tanken på att kunna kombinera analytiskt och logiskt tänkande med kunskap om hur människor fungerar lät ultimat. Hon började på egen hand lära sig HTML, CSS och grunderna inom UX. Under det senaste året har Malin arbetat i London som säljare på ett programvaruföretag där intresset för systemutveckling etablerades, och hon ser nu Academy som en perfekt möjlighet att vidareutveckla IT-intresset till en karriär.

Arvid Nikka

StockholmMalmö

Arvid är journalisten från Malmö som i somras bestämde sig för att byta klickbetesrubriker mot C#-syntax och lära sig knacka kod på riktigt. Fick första gången upp ögonen för programmering när han skrev sin kandidatuppsats på temat robotjournalistik och har sedan dess fortsatt att glänta på dörren via olika onlinekurser. I Academy ser Arvid en unik möjlighet att på kort tid och i en innovativ utbildningsmiljö lära sig vad som krävs för att bli en framgångsrik utvecklare.

Nils Carlsson

StockholmMalmö

Norrbottning som utvandrat till Skåne! Nils har en kandidatexamen i ljudteknik och har arbetat som Lead Sound Designer på ett spelutvecklingsföretag i Malmö. Förutom personalansvar har en stor uppgift varit att konstruera ett system för att få spelmusiken att anpassa sig efter vad spelaren gör. Att jobba nära programmerare fick Nils att inse att han gillar den blandning av kreativitet och problemlösning som jobbet som utvecklare erbjuder. Nu vill han gå vidare inom systemutvecklingen och då passar Academy perfekt!

vägen till Academy

Följ vägen mot att bli konsult via Academy - steg för steg.
1
Logiskt, NUMERISKT OCH VERBALT TEST
Vi mäter din kognitiva och analytiska förmåga.
2
Skicka in CV och motivationsbrev
Matchar du profilen vi söker? Din motivering väger tungt i detta steg!
3
Telefonintervju
Vi stämmer av med dig kring praktiska detaljer
4
Motivations- och Personlighets­bedömning
Vi är nyfikna på hur du fungerar och vad som driver dig i arbetslivet.
5
Djupintervju och referenstagning
Du träffar en av våra rekryterare
6
Grattis!
Du har säkrat en plats på Academy

SÅ TYCKER VÅRA KONSULTER

Om man är nybörjare - som jag var för ett år sedan - så finns det ingen kortare väg till ett av de roligaste jobben som finns. Efter bara 12 veckor är man mitt i smeten och jobbar som utvecklare på riktiga projekt.
C#.NET HT16Nils Grashorn
Jag sökte till Academy för att bredda min kunskap inom IT och trots 12 väldigt intensiva veckor så har jag aldrig haft så roligt! Otroligt proffsiga medarbetare och lärare gjorde att jag lärde mig mer än vad jag någonsin kunnat föreställa mig.
C#.NET VT18Maria Presits
Klicka på kartan för att aktivera den   

Läs mer

Accelerated Learning

Accelerated Learning är en snabb väg till en ny karriär för de som vill mest. Den fokuserar på högt tempo, aktivitetsbaserat lärande, ständigt teamarbete och outtröttlig feedbackdialog. Med dessa komponenter skapar vi engagerade deltagare med en brant utvecklingskurva, och eftertraktad kompetens.

Läs meR

Stefan byggde ett spel som examensprojekt på Academy

När det var dags för IT-systemen att bytas ut på Stefan Terdells tidigare jobb insåg han att han var på fel plats. Han ville byta karriär och istället bli den programmerare som kan genomföra systembytet.

Läs artikeln

Vanliga frågor om utbildningen

Jag har gjort testerna i en annan omgång, måste jag göra dem igen?
Får man göra om urvalstestet?
Varför börjar ni rekryteringsprocessen med tester?
se svaren