C#.NET VT17

Gör testet
Ansök här
Sista ansökningsdag: 
2017-01-08
Microsofts C#programspråk och .NET-plattform är väl utbrett i både Sverige och övriga världen. Ramverket kör till hög utsträckning de kommersiella applikationerna i dagens högteknologiska samhälle. I .NET-plattformen kan du utveckla en rad olika applikationer för både mobil och webb. Varje version som släpps av ramverket kommer med nya komponenter och möjligheter vilket gör den än mer kraftfull. Just kraftfullhet och användarvänlighet är kännetecken för Microsofts utveckling av C#.NET.

Utbildningens innehåll i korthet:

  • Introduktion till programmering
  • Hur du sätter upp din egen utvecklingsmiljö
  • Navigera i utvecklarens verktygslåda – Visual Studio
  • Microsoftspråket C# och ramverket .NET‍
  • Microsoft SQL Server ASP.NET, Web Services
  • HTML, JavaScript och CSS
  • ‍Användarvänlig design (UX)

Om utbildningen

Att lära sig systemutveckling och programspråk är inte gjort i en handvändning. Vi är dock övertygade om att det är möjligt att göra på 12 veckor med rätt verktyg, och vårt stöd. Mot denna bakgrund har vi tagit fram ett unikt utbildningsprogram där du förutom programmering även får lära dig hur du blir en framgångsrik konsult inom IT-branschen.

Vi vet att lärarledd utbildning är det bästa sättet att verkligen lära sig att programmera och på vår Academy varvar vi teori och praktik. Därför har vi ett upplägg där våra lärare finns på plats varje dag, hela dagen, för att hjälpa och coacha samtliga elever, både som individer och i grupp. Men att bli en framgångsrik konsult inom IT kräver också mer än den tekniska kompetens du får, därför kommer du också att få lära dig kommunikation, konsultmässighet, projektledning och agila metoder. I slutet av utbildningsperioden kommer du inte bara ha en fin utbildning på pappret och ett stort nätverk inom branschen, utan även din egen portfolio att visa alla framtida arbetsgivare. Utbildningen bedrivs på svenska det är därför ett krav att du behärskar det svenska språket i tal och skrift för att kunna bli antagen.

Hur säkra är vi på att ovanstående upplägg fungerar? Så säkra att vi erbjuder alla elever som fullföljer utbildningen en fast anställning!

Vem kan söka?

Academy är öppen för alla att söka oavsett tidigare bakgrund. Rätt attityd är viktigare än tidigare erfarenheter när vi avgör vilka som får gå utbildningen.

Vi söker dig med förmåga att snabbt ta till dig ny kunskap. Rätt kandidat kan uppnå sin fulla potential om de bara får rätt verktyg – oavsett tidigare bakgrund.

Utbildningsperiod:

2017-02-27
  —  
2017-05-19

Vem kan söka?

Academy är öppen för alla att söka oavsett tidigare bakgrund. Rätt attityd är viktigare än tidigare erfarenheter när vi avgör vilka som får gå utbildningen. Vi söker kandidater som är motiverade, ambitiösa och har förmågan att snabbt ta till sig ny kunskap. Vi söker de som genom engagemang och driv har möjlighet att uppnå sin fulla potential om de bara får rätt verktyg – oavsett tidigare bakgrund. 

Vanliga frågor om testet

Får man göra om urvalstestet?

Jag är jättenyfiken på mitt testresultat, hur gick det för mig?

se alla svar

Klassens konsulter

Johanna Kallin

StockholmÖrebro

Johanna är en driven person vars engagemang smittar av sig. Tidigare har Johanna arbetat som junior analytiker inom digital marknadsföring men är nu redo för att skapa egna lösningar som systemutvecklare. Sin analytiska förmåga har hon finslipat under sina tre år på Handelshögskolan i Stockholm. Hennes akademiska bakgrund gör att hon har lätt för att se till helhetsbilden och tänka ett steg längre för att hitta den bästa lösningen.

Jonas Jilmefors

Stockholm

Jonas har lång erfarenhet av att hålla utbildning kopplat till IT. Han började med webben som sin primära utvecklingsplattform och ett starkt IT-intresse ledde honom vidare till C#. Detta i kombination med sin dubbla examen inom biologi och pedagogik gör att han kan lösa komplicerade problem på enkla sätt. Jonas fritidsintresse består av att koppla ihop hård- och mjukvara, ofta genom enklare IoT-projekt. Han har en hög ambitionsnivå och går alltid in helhjärtat för ett uppdrag. Han är en naturlig problemlösare och tänker gärna utanför ramarna.

Alexander Arana

Stockholm

Alexander strävar alltid efter att tillgodogöra sig ny kunskap. Genom Academy har han nu verktygen för att visa hur genomtänkta IT-system underlättar och effektiviserar arbetslivet och vardagen. Alexander har under sina år som operativ och taktisk inköpare arbetat mycket projektbaserat och samarbetat med olika avdelningar vilket gör att han snabbt kan sätta sig in i ett problem från olika synvinklar. Nu ser han fram emot att fortsätta med det som alltid har präglat hans liv; att hitta effektiva och enkla lösningar.

Mats Åström

Stockholm

Mats har en gedigen erfarenhet av IT-försäljning. Senast kommer han från en roll som produktchef där han arbetat med lösningsförsäljning. Mats är ambitiös, kreativ och noggrann och upplevs som väldigt lojal i sina samarbeten. Mats är bra på att leda grupper och att jobba mot gemensamma mål. Han ser alltid lösningar på problem och trivs med att ha flera projekt igång samtidigt. Mats drivs av utmaningar och han jobbar hårt för att nå det bästa resultatet.

Magnus Åkerblom

Stockholm

Magnus har en magisterexamen i företagsekonomi från Lunds universitet. Han började sin karriär som controller och har därefter varit analytiker på en konsultfirma för bolag inom mediebranschen. Med ett stort intresse för teknik och IT lockades Magnus av Academy och möjligheten att arbeta som utvecklare. Magnus tycker om utmaningar och problemlösning. Han arbetar gärna i grupp och tycker det är givande att utbyta idéer. Han beskrivs ofta som trevlig, positiv och sympatisk.

Victor Öman

Stockholm

Victor har god vana av att arbeta i projekt och har lätt för att leverera mervärde till uppdragsgivaren. Han är strukturerad, effektiv och drivs av att lära sig nya saker. Victor stimuleras av att skapa goda resultat och hitta optimala lösningar på problem.

Jonathan Gunnarsson

Stockholm

Under sin utbildning inom datavetenskap från Mälardalens Högskola har Jonathan utvecklat goda problemlösningskunskaper och lärt sig programmering med bland annat C#. Sina tekniska kunskaper kompletterar han med erfarenhet inom försäljning, där han lärt sig bygga upp och underhålla goda långsiktiga kundrelationer. Jonathan strävar ständigt efter att utvecklas och ser fram emot att få bredda sina kunskaper i rollen som IT-konsult.

Viktor Warg

StockholmÖrebro

Viktor är hjälpsam, nyfiken och fokuserad. Med en bakgrund inom IT har han lätt för att ta till sig nya kunskaper inom området. Som person är Viktor en glad och tålmodig problemlösare som brinner för IT i alla dess former. Han tycker om att lära sig nya saker och ägnar gärna sin fritid åt att testa ny teknologi. Viktor vill alltid se till att gruppen fungerar optimalt och kan därför verkligen anstränga sig för att hjälpa till att lösa problem som medlemmarna stött på.

Henrik Forsberg

StockholmGöteborg

Henrik är utbildad nationalekonom från Handelshögskolan i Göteborg vars programmeringsintresse väcktes när han läste statistik. Förutom utmaningar och högt tempohar han ett stort intresse för strategispel och är lite av en bokmal. Henrik har från sina tidigare roller som behandlingsassistent och collector fått stor vana av både personlig interaktion och kundbemötande och kan knappt vänta på att få ta sina första steg som IT-konsult.

Niklas Redgert

StockholmÖrebro

Niklas har en bakgrund inom ingenjörsstudier från både Chalmers tekniska högskola samt Örebro universitet. Han tycker om att utmana sina kunskaper. Han har ett stort allmänt intresse för teknik och lär sig gärna hur saker fungerar från grunden. Han har tidigare även jobbat som säljare och trivts otroligt bra med att möta nya människor. Niklas känner nu att han har hittat rätt i rollen som IT-konsult där han får kombinera tekniken med det sociala.

Björn Green

StockholmMalmö

Björn har en civilingenjörsutbildning i teknisk fysik med specialisering inom reglerteknik. Utbildningen har gett Björn ökad problemlösningsförmåga och inlärningsteknik. Vilket gynnat Björn då han har hög ambitionsnivå och kunskapshunger. Med bakgrund inom detaljhandeln samt lagsport har Björn god känsla för service och laganda. Björn brinner för problemlösning och att effektivisera processer. Hans utbildningsbakgrund i kombination med Academy utgör en utmärkt grund för att arbeta med detta inom IT-branschen

Johan Arneving

Stockholm

Johan är utbildad civilingenjör inom elektroteknik med inriktning medicinteknik. Efter avslutade studier började Johan arbeta med teknisk support och försäljning av produkter mot automation och processindustri. Johan har alltid varit intresserad av systemutveckling och hans nyfikenhet har nu tagit honom vidare till IT-branschen. Han är van att arbeta i team och har alltid kundens nytta i fokus. Johan har hela sitt liv ägnat sig åt lagsporter, något som givit honom mycket när det kommer till lojalitet, samarbete och laganda.

Sofia Unnerståle

Stockholm

Sofia är forskaren som länge velat bli programmerare. Först nu, via Academy, har hon fått chansen. Sofia har arbetat som forskare inom läkemedelsindustrin och är i grunden civilingenjör i bioteknik samt doktor i kemi. Hennes nyfikenhet samt noggranna och strukturerade arbetssätt gör att hon passar bra som IT-konsult. Som person är Sofia prestigelös och ambitiös.

Fredrik Bergman

StockholmGöteborg

Fredrik har lång erfarenhet av olika IT-roller, som exempelvis IT-ansvarig och projektledare. Senast var han IT-samordnare och utgjorde länken mellan affärsverksamheten och IT-organisationen. Fredrik har ett stort intresse för IT och tycker det är inspirerande att arbeta med att hitta lösningar som leder till förbättringar och effektiviseringar. Utmaningen i att förstå en verksamhets arbetssätt och behov samt att hitta de bästa lösningarna utifrån givna ramar är något som driver Fredrik. Som person är Fredrik prestigelös, strukturerad och lösningsorienterad.

Carolina Saavedra

Stockholm

Carolina är civilekonom med en examen i International Business från Stockholms universitet. Hon har en lång bakgrund inom finansbranschen. Carolina har bland annat arbetat som riskanalytiker på Riksgälden och deltagit i ett SIDA-finansierat program genom vilket hon arbetade med mikrofinans i Tanzania. Hon brinner för problemlösning och vill ständigt utmanas samt utvecklas. Carolina har länge haft ett intresse för IT och programmering och via Academy ser hon fram emot en karriär som IT-konsult.

Linus Yng

Stockholm

Linus har en utbildning i arkitektur från KTH, med ett utbytesår i Tokyo. Linus har god erfarenhet av försäljning vilket bidragit till hans förmåga att läsa kundens behov och ge god service. Linus har en intuitiv förståelse för systemutveckling och genom ett stort intresse för programmering har Linus skapat en teknisk grund att stå på. Linus ser nu fram emot att ta det ett steg vidare som IT-konsult.

Alexander Edvinsson

Stockholm

Alexander har en kandidatexamen i strategisk kommunikation och har sedan examen 2016 arbetat som SEO-konsult och lärare. Med utbildningen och erfarenheterna som lärare följer en god förståelse för kommunikation och pedagogik, som kombinerat med kunskaperna inom programmering skapar förutsättningar för att både utveckla och förklara digitala implementationer. Alexander vill genom IT utnyttja sin logiska förmåga till fullo och bidra till utvecklingen inom den digitala världen. Utöver att hitta spännande områden inom programmering brinner Alexander för filosofi och psykologi.

Tor Seldén

StockholmLinköping

Tor är en kreativ problemlösare. Med bakgrund som analytisk kemist från läkemedelsindustrin och statliga Rättsmedicinalverket har han jobbat med allt från narkotikaanalyser till nikotintuggummin. Intresset för programmering har funnits där lika länge som intresset för kemi. Efter en tid som IT-samordnare fick han upp ögonen för Academys C#.NET-utbildning. Han ser Academy som en fantastisk chans att få vässa sina verktyg och utvecklas som programmerare. Förutom C#.NET programmerar han gärna Arduino och VBA. Som person är han positiv, hjälpsam, och prestigelös.

Sofia Karlsson

Stockholm

Sofia har en filosofie kandidatexamen inom medieteknik. Hon inriktade sig tidigt på grafisk formgivning och fann genom detta ett intresse för det mer tekniska. Hon har jobbat med olika tekniska yrken, bland annat genom digitalisering av läromedel inom matematik. Genom sina uppdrag på olika företag har Sofia skapat sig en förmåga att snabbt bekanta sig med en ny arbetsplats och hon har viljan att ständigt lära sig, något hon tar med sig till IT-branschen. Som person är hon driven, engagerad och mån om en trivsam arbetsplats.

Sara Pettersson

Stockholm

Sara är utbildad inom webbutveckling, webbdesign och digital design. Hon har via eget företag drivit webbutik och varit ansvarig för all administration och kundkontakt samt arbetat som hundinstruktör. Hon har även arbetat med formgivning och text till olika publikationer. Sara trivs med att arbeta i team, hon har en stor ansvarskänsla och drivs av att göra ett riktigt bra jobb. Sara strävar hela tiden efter att förbättra sina kunskaper och älskar att lära sig nya områden inom programmering och webb.

Linnéa Larsson

StockholmMalmö

Linnea är norrlänningen som halkade in på IT-banan av en slump. Efter sin utbildning i affärslogistik har hon arbetat i kundnära IT-projekt med transportadministrationssystem i flera år. Intresset för att själv arbeta som utvecklare kom när hon fick sitta tillsammans med utvecklare med felsökning av kod och upptäckte att hon ofta hittade fel lika snabbt som, eller snabbare än, utvecklarna själva. Linnea gillar problemlösning och ser fram emot att få kombinera sina erfarenheter av att jobba utifrån ett användarperspektiv med sina nyvunna kunskaper från Academy.

Linus Zachrisson

StockholmSundsvall

Linus är en samhällsvetande ekonom i grunden och har haft ett stort intresse av IT och media sedan han först blev introducerad till detta av sin bror som barn. Han har studerat på universitet där han läste kurser inom kommunikation och PR. Efter och mellan studier har Linus arbetat inom flera olika branscher, som försäkringsbranschen (Folksam) och inom logistik (DHL Freight). Linus är mycket servicemedveten och har fått slipa denna förmåga genom sina erfarenheter.

Christobal Calderon

Stockholm

Christobal är hårt arbetande, ansvarstagande samt gillar att lära sig nya saker. Han arbetar fokuserat, flitigt och med glädje. Dessa egenskaper tillsammans med en kandidatexamen inom data- och systemvetenskap samt tidigare uppdragserfarenhet gör honom till en unik tillgång i teamet. Christobal har arbetat som systemutvecklare i flera projekt i Norge och har bland annat utvecklat marknadsföringsmaterial åt kunder som Statoil, Rema1000 och Fazer.

Per Jenelius

StockholmSundsvall

Med en bakgrund inom fastighetsdrift är Per en duktig problemlösare som ofta kommer med nya idéer och perspektiv. Som utbildad lärare har han också kunskaper inom pedagogik och kommunikation och kan utveckla system som passar alla. Förmågan att skapa och upprätthålla fungerande säkerhetsrutiner är en av hans styrkor, vare sig det gäller brandskydd eller informationsflöden i ett datornätverk. Per har länge varit intresserad av hårdvara och Academy blev hans chans att lära sig mer om hur han kan styra hårdvaran med kod.

Lisa Nelander

Stockholm

Lisa är nyfiken, initiativrik och har en stark social kompetens. Hon har en kandidatexamen i företagsekonomi med inriktning marknadsföring, organisation och internationellt företagande från Uppsala universitet. Lisa har även en lång erfarenhet av försäljning och service samt fördjupade kunskaper i butikskommunikation, inköp och avdelningslogistik. Hon trivs bra i kreativa miljöer och där det finns möjlighet att utvecklas. Hon är en lagspelare som gillar att lösa problem. Lisa anser att IT-branschen är framtidens bransch och ser sina kombinerade kunskaper av programmering, ekonomi och försäljning som en möjlighet att sticka ut ur mängden.

Jörgen Eliasson

StockholmGöteborg

Jörgen har en ekonomie kandidatexamen med inriktning logistik och har jobbat operativt med varuflöden och mycket kundservice i både stora och små team. Han är en uppskattad och lojal lagspelare. Till Academy sökte han sig för chansen att snabbt förvärva nya IT-kunskaper och kombinera dessa med intresset för logistik. Med sina erfarenheter från olika serviceyrken har Jörgen utvecklat ett kundfokus och ett service-tänk i allt han gör. Drivkraften är att få ta tillvara på sin kreativitet i den nya rollen som IT-konsult.

Madeleine Ingemarsson

Stockholm

Madeleine har en bakgrund inom datorspelsutveckling med inriktning design. Som person är Madeleine noggrann, social och gillar kreativt skapande. Hennes passion för teknik gjorde att hon började intressera sig för programmering. Madeleine har sedan tidigare erfarenhet inom Photoshop och försäljning med nära kundkontakt. Hon drivs av att ständigt få vidareutveckla sina kompetenser och anser att man växer som snabbast i en miljö omgiven av dem som besitter mer kunskap än en själv.

vägen till Academy

Följ vägen mot att bli IT-konsult via Academy - steg för steg.
1
Logiskt, NUMERISKT OCH VERBALT TEST
Vi mäter din kognitiva och analytiska förmåga.
2
Skicka in CV och motivationsbrev
Matchar du profilen vi söker? Din motivering väger tungt i detta steg!
3
Telefonintervju
Vi stämmer av med dig kring praktiska detaljer
4
Motivations- och Personlighets­bedömning
Vi är nyfikna på hur du fungerar och vad som driver dig i arbetslivet.
5
Djupintervju och referenstagning
Du träffar en av våra rekryterare
6
Grattis!
Du har säkrat en plats på Academy

SÅ TYCKER VÅRA IT-KONSULTER

”Tack vare Academy kunde jag fördjupa mina tekniska kunskaper och snabbt etablera mig i IT-branschen. Idag är jag ute på ett konsultuppdrag och jobbar med front-end utveckling och trivs jättebra.”
C#.NET HT16Amanda Jäderlind
Att utbilda sig till IT-konsult via Academy har varit en mycket givande resa som jag varmt rekommenderar till andra digitalt intresserade att uppleva.
C#.NET sommar16Elias Aarflot
Klicka på kartan för att aktivera den   

Läs mer

Accelerated Learning

Accelerated Learning är en snabb väg till en ny karriär för de som vill mest. Den fokuserar på högt tempo, aktivitetsbaserat lärande, ständigt teamarbete och outtröttlig feedbackdialog. Med dessa komponenter skapar vi engagerade deltagare med en brant utvecklingskurva, och eftertraktad kompetens.

Läs meR

Academy och Tjejer Kodar på programmeringscamp i Berlin

Berlin, 15-18 juni 2017. Regnet öser ner utanför fönstret men vad gör det när man sitter i samma rum som 40 supertaggade nybörjare som under 3 dagar ska lära sig webbutveckling. De som deltar på kod-campet har alla olika bakgrunder och erfarenheter men med två gemensamma nämnare; de är kvinnor och de vill lära sig koda.

Läs artikeln

Vanliga frågor om utbildningen

Kan man få hjälp att skaffa boende i Stockholm under utbildningen?
Ersättning under utbildningen?
Var finns utbildningen?
Se svaren

Vanliga frågor om utbildningen

Kan man få hjälp att skaffa boende i Stockholm under utbildningen?
Ersättning under utbildningen?
Var finns utbildningen?
se svaren