C#.NET sommar16

Gör testet
Ansök här
Sista ansökningsdag: 

Utbildningens innehåll i korthet:

 • Objektorienterad programmering
 • C#.NET
 • ASP.NET
 • SQL Server 2014
 • Visual Studio 2015
 • Användarvänlig design (UX)
 • Agila metoder (SCRUM)
 • HTML, JavaScript och CSS.

Vem kan söka?

Academy är öppen för alla att söka oavsett tidigare bakgrund. Rätt attityd är viktigare än tidigare erfarenheter när vi avgör vilka som får gå utbildningen.

Vi söker dig med förmåga att snabbt ta till dig ny kunskap. Rätt kandidat kan uppnå sin fulla potential om de bara får rätt verktyg – oavsett tidigare bakgrund.

Utbildningsperiod:

2016-05-30
  —  
2016-09-02
 • Huvudlärare – Patrik Jönsson
 • ‍Assisterande lärare – Håkan Johansson 
 • Lärare – Pontus Wittenmark 
 • Gästföreläsare - Nils-Erik Gustafsson UX

Vanliga frågor om testet

Varför börjar ni rekryteringsprocessen med tester?

Jag är jättenyfiken på mitt testresultat, hur gick det för mig?

se alla svar

Klassens konsulter

Toni Lee

StockholmGöteborg

Utöver sin kandidatexamen i ekonomi har Toni en bakgrund från Swedbank. Tonis dröm är att få jobba som programmerare och om möjligheten ges kombinera detta med hans ekonomibakgrund. Han har sedan gymnasiet haft ett stort IT-intresse och har programmerat en hel del innan bland annat i HTML, CSS, Java och Python. Applikationsutveckling är något han tycker är roligt och inom en snar framtid vill han släppa sin första egna app.

Christoffer Karlberg

Stockholm

På gymnasiet läste Christoffer teknikprogrammet med inriktning mot datateknik och där väcktes hans intresse för programmering och webbdesign. Efter att ha läst kemiteknik ett år flyttade Christoffer till Japan där han spenderade några år med att studera och arbeta. När han kom tillbaka valde han att läsa till civilekonom med fördjupning inom finans på International Business Program. Nu återvänder Christoffer till IT tack vare intresset som funnits där sedan länge.

Tim Phan

Stockholm

Tim är precis klar med en kombinerad utbildning inom finans och systemvetenskap i Lund. Han känner att han skulle vilja få djupare och mer praktisk erfarenhet av programmering och har därför sökt till Academy där han kan få just den intensivutbildning som passar de önskemålen. Tim har ett stort socialt och ideellt engagemang, där han exempelvis deltagit i mentorskapsprogram för utbytesstudenter.

Joel Jönsson

Stockholm

Joel har de senaste åren jobbat som CAD-projektör samt startat och drivit en vintagebutik. Han är utbildad maskiningenjör och möbelsnickare med tidigare kunskaper inom WordPress, HTML och CSS. Joel har sedan tidigare byggt en hel del hemsidor och vill nu kombinera sitt logiska och kreativa tänk, med ett stort IT-intresse, för att ta steget mot en ny spännande roll som utvecklare.

Josefine Hovmark

Stockholm

Josefine är en person som inte är rädd för att ta sig an nya utmaningar. Efter att ha gjort lumpen och bott i New York i några år har hon insett att systemutveckling är det hon vill satsa på och Josefine hade börjat titta på en liknande utbildning i San Francisco när hon fick höra talas om Academy. Josefine har en lång bakgrund inom olika serviceyrken och ser fram emot att komplettera dessa erfarenheter med den tekniska kompetensen.

Carina Wedengren

Stockholm

Carina var först inne på att arbeta inom idrotten som naprapat och hann med att läsa två år på denna utbildning innan hon insåg att det egentligen var IT hon ville satsa på. Hon läste under ett år webbdesign med fokus på grafisk design och efter det läste hon ytterligare ett år inom webbutveckling. Carina fick här med sig kunskaper inom HTML, CSS, JavaScript, PHP och asp.net och hon kände att detta var vad hon vill satsa på i framtiden. Carina ser Academy som en chans att få

Simon Lindahl

Stockholm

Simon gillar det logiska, är enligt egen utsago ”besatt av detaljer” och vill skapa sådant som gör världen bättre för andra. Trots en ekonomexamen inriktning marknadsföring i bagaget var han fortsatt intresserad av programmering, så när Academys intensivutbildning dök upp var det en för bra chans för att missa! Simon har visat ett enormt driv genom hela rekryteringsprocessen och lär inte sakta ner på tempot framöver heller.

Eric Beijner

Stockholm

Eric har läst till Civilingenjör inom Maskinteknik och är en kurs ifrån examen. Han har alltid haft ett intresse för datorer och teknik och ser nu sin chans att utveckla sitt intresse till en ny karriär. Eric har de senaste åren arbetat på Swedbank som Lending Excellence Officer, en roll som innebär att utreda och kvalitetssäkra hur handläggarna följer regelverket. Eric ser nu fram emot att kunna använda sina kunskaper och erfarenheter i sin kommande roll som IT-konsult.

Karin Nilsson

Stockholm

Karin har gått flyggymnasium, är projektledare inom energieffektivisering och i grunden civilingenjör i kemiteknik. Hon trivs med vad hon gör, men vill vidare och har länge funderat på just programmering hon gillar problemlösning och tror att Academy kan vara precis rätt sätt att få arbeta med det! Karin är den som kompisarna vänder sig till när de har datarelaterade problem och hon tar mer än gärna tag i dem.

Johan Ahrens

Stockholm

Johan är fysikdoktorn som vill vidare och prova på det han under många år på universitetet har nosat på – programmering. Johan är en analytisk och logisk kille som verkligen vill förstå det han tar sig an på djupet, problemlösning och klurigheter är hans melodi. Han har programmerat en del under studierna, provat på internetbaserade kurser och känner att han är helt rätt ute och vill nu via en praktisk utbildning vässa kodkunskaperna.

Dino Petrovic

StockholmLinköping

Dino har alltid varit fascinerad och intresserad av datorer och de möjligheter som teknik medför. Hans intresse för IT har vuxit sig starkare och under hans utbildning inom internationell ekonomi vid Linköpings Universitet har han fått möjlighet att se hur VBA-programmering fungerar. Dino har ett öga för siffror och älskar att grotta sig in i kluriga problem och detaljer. Dino vill nu satsa helhjärtat på att bli utvecklare och ser det som en perfekt kombination att kunna addera IT-kompetensen till sin ekonomibakgrund.

Paula Widén

Stockholm

Smålänningen Paula har studerat psykologi och gjorde som kandidatarbete en neuropsykologisk forskningsstudie om minne i förhållande till kontext, där hon kom i kontakt med programmering och fick upp ögonen för det. Hon har länge funderat på vad hon vill göra och om psykologi är det rätta, eller om hon vill bredda sig ytterligare. Paula har funderat på Academy tidigare och med tanke på hennes humanistiska bakgrund kan hon ta med sig flera erfarenheter som gör henne till en värdefull konsult.

Julia Dang

StockholmGöteborg

Julia har en masterexamen i offentlig förvaltning och under sin studietid har hon bland annat jobbat som politisk sekreterare på Sveriges Riksdagskansli. När Julia jobbade som marknadskoordinator på svenska handelskammaren i Atlanta fick hon möjlighet att arbeta med marknadsföring och IT-relaterade frågor. Hon har grundläggande programmeringskunskaper och har valt Academy för att lära sig mer och utvecklas inom området.

Bernhard Lo

Stockholm

Bernhard har studerat Datorspelsutveckling och är nu redo att bredda sin IT-kompetens via Academy. Bernhard är en ambitiös och positiv lagspelare med god känsla för problemlösning och innovativt tänkande. Sedan ung ålder har han haft stort intresse för tankenötter och gåtor vilket medfört kunskap inom språken Java, SQL och C++. Bernhard kan med säkerhet dra slutsatsen att programmering är det han vill satsa på och han hoppas på att få tillföra tekniska lösningar såväl som trivsel till det team han tillhör i framtiden!

Aladin El-Khalil

StockholmMalmö

Aladin är skåningen som sökt Academy för att ytterligare vässa sin IT-kompetens. Han har en bakgrund som datavetare, där han tar examen nu till sommaren. För att få en flygande start på karriären väljer han att i sommar gå Academy för att lära sig ännu mer programmering. Aladin är handlingskraftig och letar alltid förbättringsmöjligheter i allt han gör och vill hela tiden utvecklas.

Jimmy Lord

Stockholm

Jimmy hade redan bestämt sig för att han skulle satsa på en karriär inom IT och systemutveckling när han såg annonsen för Academy. Han har en bakgrund inom ekonomi med en kandidatexamen med inriktning mot finans från Griffith University i Australien. Efter sina studier har Jimmy arbetat med Masterdata både på Accenture och Telia och programmerat en del i VBA.

Viktor Hansen

Stockholm

Viktor är civilekonomen som gick en programmeringskurs och fastnade! Efter sin utbildning vid Umeå Universitet sökte han sig vidare till systemvetenskapliga programmet i Uppsala. Viktor är otroligt motiverad att komma in i IT-branschen och ser Academy som den optimala lösningen. Han ägnar en stor del av sin fritid till programmeringsprojekt och har genom intresse och studier fått kunskaper inom C#.NET, HTML/CSS såväl som systemen Movex, Visma SPCS, Navision, Minitab och SPSS. Viktor har varit engagerad i Uppsala Sytemvetares IT-utskott och har genom olika projekt där fått ta stort ansvar.

Dennis Fosse

Stockholm

Dennis är nyexaminerad från Mastersprogrammet Innovations- och tillväxtekonomi på KTH, ett program inom Industriell Ekonomi. Hans examensuppsats handlar om hur digitaliseringen påverkar etablerade bolag och branschen. Detta tillsammans med hans deltidsarbete på SimCorp, där han satt upp VPN-tunnlar för företagets programvara gjorde att Dennis fick upp ögonen för utveckling och därmed ser Academy som ett naturligt steg i karriären.

Johan Ekblom

StockholmÖrebro

Johan är värmlänningen som har en examen inom Elektroteknik vid Karlstad Universitet. Efter sina studier började han arbeta på Ericsson i rollen som Test Development Engineer där han utvecklade automatiserade testprogram för kretskort. Efter 5 år i denna roll gick Johan vidare som konsult och har nu landat i att han vill utmanas vidare i karriären där systemutveckling blir nästa naturliga steg.

Oliver Mohlin

StockholmGöteborg

Oliver har studerat grafisk design och har en bred kunskap inom olika delar av IT. Han har mycket goda kunskaper inom Photoshop och Illustrator och har även jobbat med både tryck och animation. Han har en kandidatexamen i datavetenskap från högskolan i Skövde där han studerade dataspelsutveckling. På Olivers senaste arbete jobbade han med teknisk support och som webbadministratör.

Elias Aarflot

Stockholm

Elias är en kreativ problemlösare som till hösten avslutar sina studier inom Digital Business från Hyper Island. Utbildningen har en bakgrund i digital transformation och affärsutveckling och Elias önskar nu fördjupa sina tekniska kompetenser inom programmering. Elias har lätt för att ta till sig logik och besitter grundläggande programmeringsförståelse inom tekniker som WordPress, CSS/HTML, JavaScript, PHP, Joomla samt kreativa verktyg som Illustrator, Photoshop och InDesign. Elias har tidigare haft goda resultat inom försäljning, kundservice och marknadsföring där kvalitetssäkring varit genomgående.

Tim Kirstein

Stockholm

Tim har under de senaste tre åren har jobbat i Norge som restaurangchef. Han är civilekonom med kandidatexamen från Macquarie University i Australien och har en gedigen erfarenhet från servicebranschen. Tim vill arbeta inom IT-branschen och ser Academy som den perfekta vägen in. 2012 blev Tim tilldelad priset ”Rookie of the year” då han i sin roll inom sälj och projektledning på en hotellkedja ökade sina försäljningssiffror markant. Tim trivs bäst i en lärande miljö och är otroligt motiverad till att starta sin nya karriär som IT-konsult!

Samuel Wrååk

Stockholm

Med en förkärlek till matematik och programmering har Samuel ett tag gått och funderat på hur han på bästa sätt ska få arbeta med det han trivs allra bäst med. Academy blev svaret. Han har tidigare arbetat som lärarvikarie och kan därigenom ta med sig erfarenheter av att kunna vara flexibel och anpassa sig efter olika omgivningar, något som kommer väl till pass i rollen som IT-konsult.

Andreas Danielsson

StockholmLinköping

Andreas har läst 3 år på kandidatprogrammet Innovativ programmering vid Linköpings Universitet. En bred utbildning som gett Andreas erfarenhet av flertalet programmeringsspråk, agila utvecklingsmetoder och praktisk problemlösning. Andreas har förkunskaper inom C++, Java, Python, Ruby och SQL och vill genom Academy förbättra och fräscha upp sina kompetenser ytterligare. Efter att senast ha arbetat inom logistikbranschen önskar Andreas nu få en flygande start som programmerare.

Linnéa Teigen

StockholmGöteborg

Linnéa har ett starkt intresse för IT. Hon har studerat grafisk design, reklam och visuell kommunikation, varav en termin som utbytesstudent i England. Hon är även nyutexaminerad Crossmedia Digital Producer och har sedan tidigare goda kunskaper i HTML, CSS, WordPress samt flera av Adobe-programmen. Linnéa ser Academy som ett sätt att lära sig hittills outforskade områden inom programmering och som en bra start på sin nya karriär som utvecklare.

Timothy Jalgard

Stockholm

Timothy har precis avslutat sina studier som Produktionsledare inom Media vid Malmö Högskola, en utbildning som innehåller kurser inom projektledning och viss webbutveckling inom CSS och HTML. Han har även hunnit med en termins studier i Medie- och kommunikationsvetenskap. Timothy har ett stort intresse för IT och ser sin framtid inom branschen, där drömmen är att kunna använda sina kunskaper inom projektledning samt sina erfarenheter av service och försäljning.

Johanna Björklund Tedenborg

Stockholm

Johanna har arbetat inom IT-branschen de senaste två åren och är nu redo att ta klivet mot rollen som utvecklare. Hos Klarna har Johanna arbetat som teknisk support och på så sätt kommit i kontakt med både kod och med systemutvecklarna på företaget. Detta är något som gett Johanna en god inblick i hur rollen som utvecklare kan se ut. Johanna har väntat länge på denna möjlighet och ser nu fram emot att få utvecklas i sin roll. Att få jobba med nya projekt är något som motiverar Johanna mycket.

Pauline Thornberg

Stockholm

Pauline har en nyfikenhet och en stark vilja att förbättra världen, vilket har lett henne till en examen i ekonomi vid Handelshögskolan, att tala flera språk, flerårig erfarenhet som analytiker, för att sedan satsa på ett egeninitierat integrationsprojekt. Men för att nå förbättring och lösa problem behöver man verktyg, vilket väckte hennes intresse till att bli utvecklare och IT-konsult. Med en förkärlek till Virtual Reality och ny teknologi tar hon nu steget fullt ut och satsar allt på att bli utvecklare på Academy.

vägen till Academy

Följ vägen mot att bli IT-konsult via Academy - steg för steg.
1
Logiskt, NUMERISKT OCH VERBALT TEST
Vi mäter din kognitiva och analytiska förmåga.
2
Skicka in CV och motivationsbrev
Matchar du profilen vi söker? Din motivering väger tungt i detta steg!
3
Telefonintervju
Vi stämmer av med dig kring praktiska detaljer
4
Motivations- och Personlighets­bedömning
Vi är nyfikna på hur du fungerar och vad som driver dig i arbetslivet.
5
Djupintervju och referenstagning
Du träffar en av våra rekryterare
6
Grattis!
Du har säkrat en plats på Academy

SÅ TYCKER VÅRA IT-KONSULTER

”Genom Academy upptäckte jag ett helt nytt sätt att lösa problem på. Som fullständig nybörjare har de här tre intensiva månaderna gett mig insyn i en helt ny värld.”
C#.NET HT15Albina Abdulina
Takten man lärde sig saker på var riktigt brant, speciellt om man jämför med universitetstiden. Pedagogiken var verkligen utformad för människor som lär sig fort, vilket jag fann väldigt stimulerande för min inlärning. Samtidigt får man inte glömma allt omkring, alla härliga klasskamrater med spännande bakgrunder och vilka infallsvinklar det gav på problemlösningen, det fina och fräscha lokalerna och lärarna och personalen på Academy som verkligen var rätt personer på rätt plats!
Java HT16Wilhelm Perdahl
Klicka på kartan för att aktivera den   

Läs mer

Accelerated Learning

Accelerated Learning är en snabb väg till en ny karriär för de som vill mest. Den fokuserar på högt tempo, aktivitetsbaserat lärande, ständigt teamarbete och outtröttlig feedbackdialog. Med dessa komponenter skapar vi engagerade deltagare med en brant utvecklingskurva, och eftertraktad kompetens.

Läs meR

Academy och Tjejer Kodar på programmeringscamp i Berlin

Berlin, 15-18 juni 2017. Regnet öser ner utanför fönstret men vad gör det när man sitter i samma rum som 40 supertaggade nybörjare som under 3 dagar ska lära sig webbutveckling. De som deltar på kod-campet har alla olika bakgrunder och erfarenheter men med två gemensamma nämnare; de är kvinnor och de vill lära sig koda.

Läs artikeln

Vanliga frågor om utbildningen

Kan man få hjälp att skaffa boende i Stockholm under utbildningen?
Ersättning under utbildningen?
Var finns utbildningen?
Se svaren

Vanliga frågor om utbildningen

Kan man få hjälp att skaffa boende i Stockholm under utbildningen?
Ersättning under utbildningen?
Var finns utbildningen?
se svaren