Gör urvalstesten här

Konsulter från 

Automationsingenjör

Automationsingenjör

Observera att rekryteringen till detta program är slutförd och du kan därför inte längre söka till programmet
Brinner du för teknik och vill jobba med automatisering inom industrin? Grattis! Nu har du återigen chans att bli automationsingenjör på 12 veckor med Academy. I rollen som automationsingenjör kan du arbeta med att utveckla, underhålla och reparera självstyrda anläggningar och system inom industrin. Efter examen väntar en tillsvidareanställning hos Academic Work, med uppdrag hos ett av deras kundföretag.
Gör urvalstesten här
Påminn mig senare

Lämna din ansökan senast:

Examen:

Start:

2020-05-08

2020-02-17

Rekryteringen sker löpande, försök därför skicka in din ansökan så snart du bara kan!

Rollen som automationsingenjör

Efter denna intensivutbildning inom industriautomation kan du hamna i flera potentiella roller, förutom automationsingenjör kan du exempelvis jobba som automationstekniker, applikationstekniker, driftoperatör, installationstekniker, underhållstekniker, serviceingenjör av kontroll- och automationsutrustning, styr- och reglertekniker och supportingenjör av automationsutrustning. Automation inom industrin är under ständig utveckling och digitalisering, vilket gör att många företag skriker efter just denna kompetens. Listan över vad du kan tänkas göra i framtiden kan göras lång och det kommer vara dina drivkrafter och din motivation som styr din väg framåt.

Inom rollen som automationsingenjör ryms mycket och i jobbet kan det bland annat ingå kravställning, projektering, systemering, systemdesign, applikationsutveckling, programmering, felsökning, driftsättning och testning. Din roll handlar ständigt om att förbättra system och processer inom industrin, som exempelvis industrirobotar.

Om utbildningen

Intensivutbildningen är skräddarsydd och framtagen i nära samarbete med arbetslivet för att du direkt efter examen ska kunna vara produktiv som automationsingenjör från dag ett. Utbildningsmetodiken baseras på Accelerated Learning som är en snabb väg till en ny karriär för de som vill mest. Den fokuserar på praktiskt lärande med högt tempo, ständigt teamarbete och outtröttlig feedbackdialog. Utbildningen utgår hela tiden från konkreta uppgifter som är relevanta för yrkesrollen vilket gör lärandeprocessen extremt effektiv och är den utbildningsmetod som ger bäst resultat på kortast tid. Utbildningen bedrivs på svenska och hålls på vårt campus i Kista, Stockholm.

Programinnehåll i korthet:

  • Grundläggande ellära  
  • Flödesscheman
  • Olika tillverkningsindustrier
  • Mätteknik, Styr-reglerteknik
  • EL-CAD
  • PLC-programmering
  • HMI-programmering
  • Driftsättning och felsökning
  • Projektgenomförande
  • Självledarskap och kommunikation

Vad händer efter examen?

Efter examen väntar en tillsvidareanställning på Academic Work med uppdrag hos ett av deras spännande kundföretag. Efter utbildningen på Academy fortsätter din utveckling och lärande ute på uppdrag, där du kan välja att jobba i en av följande städer: Gävle, Göteborg, Malmö, Stockholm, Sundsvall, Luleå och Skellefteå.

Hur ansöker jag?

För att delta i denna utbildning måste du ha goda kunskaper i svenska och engelska, samt vara över 18 år. Vår rekryterings­process fokuserar uteslutande på individens förmågor, egenskaper och motivation. Det viktiga för oss är vad du kan göra imorgon, inte vad du gjorde igår. Därför börjar urvalsprocessen med tester som mäter om du har vad som krävs för att lära dig det nya yrket på 12 veckor. Det är ett personlighetsformulär och ett logiskt problemlösande test. Tillsammans tar de ca 40 minuter att genomföra. Platserna tillsätts löpande och kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

No items found.