Intensivutbildning till automationsingenjör hos Nordomatic

2017-03-27
2017-06-16
Utbildningsort:Kista, Stockholm
Har du en utbildningsbakgrund inom el och vill ta nästa kliv i karriären mot en tekniskt avancerad roll? Vill du jobba med energieffektivisering och klimatsmarta byggnader? Academic Work erbjuder nu i samarbete med Nordomatic ett skräddarsytt utbildningspaket för dig som vill jobba som Automationsingenjör inom fastigheter. Utbildningen startar 27 mars och tillsammans med 14 andra konsulter kommer du få en flygande start på dina nya karriär inom fastighetsautomation på Nordomatic och en garanterad tillsvidareanställning efter avklarad utbildning!

Utbildningens innehåll i korthet:

  • Introduktion till fastighetsautomation
  • Klimatsmarta byggnader och energieffektivisering
  • PLC-programmering anpassad till fastigheter
  • Ventilations-, värme- och kylsystem
  • Byggprocessen från A till Ö
  • Elritningslära
  • Självledarskap

Intensivutbildningen är specialanpassad och framtagen i nära samarbete med Nordomatic och flera utbildningsaktörer inom branschen. Utbildningen startar med en grundläggande genomgång av området fastighetsautomation med inriktning på systemfunktioner, tekniska begrepp, beteckningar, symboler och enheter inom området värme, ventilation & fastighetsstyrning. Risker och säkerhet vid arbeten i fastigheter samt energioptimering och klimatsmarta byggnader kommer vara viktiga delar inledningsvis. Du kommer även lära dig förstå flöden inom ventilations-, värme- och kylsystem  samt få en helheltsförståelse för byggprocessen från A till Ö. En stor del av utbildningen kommer bestå av PLC-programmering av apparatskåpen som styr driften av fastigheter. Utbildningen bygger på konceptet Accelerated Learning som är ett effektivt och fokuserat lärande under kort och intensiv tid. Korta genomgångar kommer varvas med praktisk tillämpning och utbildningen sker i Academys nya, specialanpassade utbildningslokaler i Kista. 

Förutom den tekniska kompetensen kommer du även utbildas inom självledarskap för att få självinsikt i rollen som projektledare samt i coachande ledarskap. Utbildningen varvar teori och praktik och du kommer ha stöd utav erfarna och duktiga lärare samt 14 andra motiverade konsulter som också startar sina nya karriärer via detta utbildningspaket. Vi garanterar dig en tillsvidareanställning som konsult hos Academic Work efter avslutat utbildning med uppdrag på Nordomatic som har en ambition om att överrekrytera dig efter 12 månader. Utbildningen är kostnadsfri. 

Nordomatic är ett svenskägt företag som grundades 1967 och var först i Sverige med idén att erbjuda fabrikatsoberoende lösningar åt fastighetsmarknaden. Deras vision är att vara den ledande samarbetspartnern för helhetslösningar avseende klimatkontroll och energibesparingar i byggnader.

Vem kan söka?

Academy är öppen för alla att söka oavsett tidigare bakgrund. Rätt attityd är viktigare än tidigare erfarenheter när vi avgör vilka som får gå utbildningen.

Vi söker dig med förmåga att snabbt ta till dig ny kunskap. Rätt kandidat kan uppnå sin fulla potential om de bara får rätt verktyg – oavsett tidigare bakgrund.

Vem kan söka?

Du som har en gymnasial eller eftergymnasial utbildning med inriktning el samt har cirka två års erfarenhet från arbete på fältet, såsom arbete med elektronik, tele, larm, passagesystem, brandlarm eller liknande.

Efterfrågade specifika kompetenser:

  • Tekniskt intresse
  • Har goda kunskaper i svenska då utbildningen hålls på svenska och merparten av kommunikationen på företaget sker på svenska
  • B-körkort

Placering:

Stockholm, Göteborg, Malmö, Växjö, Jönköping, Linköping eller Norrköping.

Vanliga frågor om testet

se alla svar 

Sista dag för ansökan: 

2017-05-29
Gör testet

Sista dag för ansökan: 

2017-04-30
Gör testet

Sista dag för ansökan: 

2017-04-30
Gör testet

Sista dag för ansökan: 

2017-03-03
Gör testet

konsulter från 

Automationsingenjör

Snart kommer dom!
Här visas snart aktuella konsulter för detta program.

vägen till Academy

Följ vägen mot att bli IT-konsult hos Academy - steg för steg.
1
Logiskt test
Har du logiken i blodet?
2
Numeriskt och
verbalt test
Vi mäter din analytiska förmåga och lär känna lite om din personlighet
3
Skicka in CV och motivationsbrev
Matchar du profilen vi söker? Din motivering väger tungt i detta steg!
4
Telefonintervju
Vi stämmer av med dig kring praktiska detaljer
5
Motivationstest
Vi är nyfikna på vad som driver dig och motiverar dig i ditt arbete.
6
Djupintervju och referenstagning
Du träffar en av våra rekryterare
7
Grattis!
Du har säkrat en plats på Academy
Klicka på kartan för att aktivera den   

Läs mer

Accelerated Learning

Accelerated Learning är en snabb väg till en ny karriär för de som vill mest. Den fokuserar på högt tempo, aktivitetsbaserat lärande, ständigt teamarbete och outtröttlig feedbackdialog. Med dessa komponenter skapar vi engagerade deltagare med en brant utvecklingskurva, och eftertraktad kompetens.

Läs meR 

SCRUM på schemat

Vi är nu inne på vecka fyra för klassen och under ett par dagar har SCRUM stått på schemat. Det är vår egen Sam Alvandpour, Business Developer IT och Professional Scrum Master som håller i den här delen av utbildningen.

Läs artikeln

Vanliga frågor om utbildningen

Kan man få hjälp att skaffa boende i Stockholm under utbildningen?
Ersättning under utbildningen?
Var finns utbildningen?
Se svaren

Vanliga frågor om utbildningen

Kan man få hjälp att skaffa boende i Stockholm under utbildningen?
Ersättning under utbildningen?
Var finns utbildningen?
se svaren