Gör urvalstesten här

Konsulter från 

Automationsingenjör

Automationsingenjör

Observera att rekryteringen till detta program är slutförd och du kan därför inte längre söka till programmet
Vill du arbeta med automatisering inom industrin? Då är Academy något för dig! I rollen som automationsingenjör kommer du med dina nyvunna kunskaper inom teknik och programmering kunna förbättra system och processer inom industrin. När produktionen i industrin blir allt mer automatiserad med självstyrda anläggningar och industrirobotar behövs det personer som kan utveckla, underhålla och reparera dessa. Bristen på denna kompetens på arbetsmarknaden är enorm och därför lanserar vi nu vårt första program där du på 12 veckor blir automationsingenjör. Efter examen väntar en tillsvidareanställning hos Academic Work.
Gör urvalstesten här
Påminn mig senare

Lämna din ansökan senast:

2019-07-10

Examen:

Start:

2019-10-25

2019-08-05

Om jobbet

Automation inom industrin är ett brett område och detta program ger dig en attraktiv profil med många valmöjligheter. Inom rollen som automationsingenjör ryms det mycket och kan innebära  varierande arbetsuppgifter. I jobbet kan det bland annat ingå kravställning, projektering, systemering & systemdesign, applikationsutveckling & programmering, felsökning, driftsättning och testning.

Framtiden inom automation

I framtiden har du många möjligheter. Automation är i ständig utveckling och många företag skriker efter kompetensen i och med digitaliseringen. Potentiella roller efter Academy är bland annat Automationstekniker, Automationsingenjör, Applikationstekniker, Driftoperatör, Installationstekniker, Underhållstekniker, Serviceingenjör av kontroll- och automationsutrustning, Styr- och reglertekniker, Supportingenjör (av automationsutrustning) med mera. Listan över vad du kan tänkas göra i framtiden kan göras lång och det kommer vara dina drivkrafter och din motivation som styr.

Om utbildningen

Intensivutbildningen är skräddarsydd och framtagen i nära samarbete med arbetslivet för att du direkt efter examen ska kunna vara produktiv som automationsingenjör från dag ett. Utbildningsmetodiken baseras på Accelerated Learning som är en snabb väg till en ny karriär för de som vill mest. Den fokuserar på praktiskt lärande med högt tempo, ständigt teamarbete och outtröttlig feedbackdialog. Utbildningen utgår hela tiden från konkreta uppgifter som är relevanta för yrkesrollen vilket gör lärandeprocessen extremt effektiv och är den utbildningsmetod som ger bäst resultat på kortast tid. Utbildningen bedrivs på svenska och hålls på vårt campus i Kista, Stockholm.

Utbildningsinnehåll i korthet:

  • Grundläggande ellära  
  • Flödesscheman
  • Olika tillverkningsindustrier
  • Mätteknik, Styr-reglerteknik
  • EL-CAD
  • PLC-programmering
  • HMI-programmering
  • Driftsättning och felsökning
  • Projektgenomförande
  • Självledarskap och kommunikation

Vad händer efter examen?

Efter examen väntar en tillsvidareanställning på Academic Work med uppdrag hos ett av deras spännande partnerföretag. Du är inte färdiglärd när du tar examen utan du kommer fortsätta lära dig och utvecklas på jobbet i din nya roll som automationsingenjör.

Efter examen kan du välja att jobba i antingen Stockholm, Borlänge eller Örebro. Vill du veta vad våra alumner gör efter examen? Läs vad Ammar gör, 2 år efter examen från Academy.

Hur ansöker jag?

För att delta i denna utbildning måste du ha goda kunskaper i svenska och engelska, samt vara över 18 år. Vår rekryterings­process fokuserar uteslutande på individens förmågor, egenskaper och motivation. Det viktiga för oss är vad du kan göra imorgon, inte vad du gjorde igår. Därför börjar urvalsprocessen med tester som mäter om du har vad som krävs för att lära dig det nya yrket på 12 veckor. Det är ett personlighetsformulär och ett logiskt problemlösande test. Tillsammans tar de ca 40 minuter att genomföra. Platserna tillsätts löpande och kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Om Outotec

Outotec tillhandahåller ledande tekniska lösningar för en hållbar användning av jordens naturtillgångar. De arbetar världsomspännande med teknologier, produkter och tjänster inom i första hand metall-, gruv-, och processindustri.

Om Eurocon

Eurocon är ett expanderade teknikkonsultbolag kännetecknat av korta beslutsvägar och goda utvecklingsmöjligheter. I drygt 25 år har vi erbjudit kvalificerade tekniska tjänster inom industri-, installations- och energisektorn. Projekten omfattar både ny- och ombyggnationer med varierande storlek och komplexitet. Eurocon sysselsätter i dagsläget tillsammans med de helägda bolagen KLT Konsult och Pidab AB cirka 275 medarbetare med kontor på drygt tio orter från Kiruna i norr till Karlshamn i söder. Våra medarbetare är kända för att leverera kvalitativa och genomtänka lösningar med kunderna i fokus.

No items found.