Linköping

I Sverige råder brist på kompetens på fler platser än bara i Stockholmsregionen. Academys konsulter råder bot på detta från Malmö i söder, till Skellefteå i norr. Läs mer om dem, den utbildning de gått och när.

Mohamed Dawil

Mohamed has a background in customer service and has worked with corporate services and management of technical and administrative issues at Telenor. His duties have led him to develop a high level of collaborative ability and team spirit. He is educated as communications engineer at the University of Aleppo, Syria. Programming interest aroused when he studied C++ and algorithms at the university. As a person, Mohamed is social, solution and goal-oriented and gets stimulated by seeing people grow. Mohamed has a big ability to gain new knowledge and always continuously to learn new things.

C#.NET HT18

Tomasz Kloda

Tomasz är forskare med licentiatexamen från Stockholms universitet. Från sin utbildning och arbetslivserfarenhet som experimentell fysiker har han utvecklat en god vana av att ständigt lära sig nya saker samt att lösa praktiska och teoretiska problem. Genom Academy ser Tomasz en spännande möjlighet att få fördjupa sina kunskaper inom programmering och sedan utnyttja sin analytiska förmåga som IT-konsult. Som person är han noggrann, lugn och har god samarbetsförmåga

Linköping Academy C/C++

Tobias Andersson

Tobias har tidigare studerat till Civilingenjör inom Teknisk Fysik och Elektroteknik med inriktning System On Chip som har gett honom en bra grund för både hårdvaru- och mjukvarurelaterat arbete. Tobias har en stark ansvarskänsla, lär sig snabbt nya saker och har alltid haft en förmåga för kritiskt tänkande. I arbete strävar han alltid efter att se helhetsbilden. Tobias kan snabbt upptäcka brister som behöver rättas till och hittar ofta alternativa lösningar på problem.

Linköping Academy C/C++

Robert Dunblad

Robert har en bred arbetslivserfarenhet då han har arbetat med alltifrån svetsning och målning, till bokföring samt pedagogik. Han är serviceinriktad och strävar alltid efter att leverera hög kvalitet. Robert har fallenhet för att analysera samt lösa problem och brinner för att lära sig nya saker. Han har sedan tidig ålder varit intresserad av teknik samt datorer och är entusiastisk till möjligheten att genom Academy föra samman sitt datorintresse med yrket som IT-konsult.

Linköping Academy C/C++

Lisa Henriksson

Lisa har en civilingenjörsexamen i kemisk biologi från Linköpings universitet. Det var under utbildningen som Lisa blev intresserad av IT och programmering. Genom examensarbetet fick Lisa möjlighet att utvecklas inom programmering och enklare databehandling. Hon ser fram emot att få kombinera sina tidigare kunskaper från civilingenjörsutbildningen med sina nyvunna kunskaper från Academy. Lisa tycker att det är roligt med problemlösning och är inte rädd för att försöka hitta nya lösningsmetoder. Hon tar snabbt till sig nya teorier och och vill gärna prova att tillämpa dem i praktiken.

Linköping Academy C/C++

Daniel Pihlajamaa

Daniel har som tekniker på ett företag inom verktygstillverkning lärt sig att vara drivande och samverka i förbättrings- och utvecklingsprojekt. Han är van att med ett starkt engagemang och på ett tålmodigt sätt lösa praktiska samt teoretiska problem på arbetsplatsen. Han brinner för utveckling och förbättring av produkter samt tjänster, men även för personlig utveckling. Efter utbildningen på Academy vill Daniel arbeta med programmering av inbyggda system.

Linköping Academy C/C++

Omar Hussain Fawzi

Omar har en bakgrund inom IT och vibrationsteknik. Under sina studier har Omar skaffat sig goda kunskaper inom signalbehandling och programmering. Tidigare har han arbetat med tillverkning av vibrationsmätningsinstrument samt viss programmering, vilket ledde till ett växande intresse för IT. Omar ser Academy som en möjlighet att fördjupa sig inom programmering av inbyggda system. Målet är att skaffa sig en bra grund för att bli en professionell utvecklare. Omar är positiv, social, energisk, ansvarsfull och brinner för att ständigt lära sig nya saker.

Linköping Academy C/C++

Christoffer Törnroos

Christoffer har en bakgrund som gymnasielärare och egenföretagare. Genom läraryrket har Christoffer skaffat sig goda kunskaper inom pedagogik, kommunikation och ledarskap. Tack vare många års erfarenhet som egenföretagare har han även stor erfarenhet av kundbemötande samt att snabbt identifiera kundens behov. Christoffer är en analytisk och lugn person med en god förmåga att vända och vrida på resonemang för att hitta optimala lösningar. Intresset för programmering har följt med sedan barnsben och nu är det dags att göra slag i saken.

Linköping Academy C/C++

Katrin Eckert

Katrin är en rutinerad problemlösare med en bakgrund inom logistik- och byggbranschen. Katrins stora intresse för kreativt skapande och IT bidrog till att hon började intressera sig för programmering. Hon tycker det är inspirerande att hitta lösningar som leder till förbättringar och effektiviseringar. Som person är Katrin noggrann och levererar gärna genomtänkta lösningar och trivs med att arbeta i ett högt tempo. Hon har ett helhetstänk och utför uppgiften på ett sätt som gynnar kunden, företaget och även kollegorna. Hon är driven och ser gärna på hur nuet kan påverka framtiden.

Java sommar18

Igor Semiz

Igor har en bakgrund som civilekonom med inriktning finansiell riskhantering och företagsvärdering. Han har tidigare arbetat som amanuens vid Linköpings universitet. Under studietiden arbetade han med portföljförvaltning där han flitigt arbetade med Excel och VBA, vilket ledde till ett växande intresse för IT. Igor är en social och positiv person som efter utbildningen vill kombinera förståelsen för affärsverksamheter med sina IT-kunskaper för att kunna vässa sina kompetenser inom utveckling samt problemlösning.

JavaScript sommar18

Julia Kristiansson

Julia är en nyfiken och målinriktad person. Hon har en kandidatexamen i geovetenskap från Göteborgs universitet. Under sina studier har hon berört de flesta områden inom geologi, så som geokemi, hydrogeologi och geografiska informationssystem. Utöver dessa ämnen har Julia även läst miljökunskap, linjär algebra och datorstödd konstruktion. Academy har gett Julia möjligheten att snabbt utvecklas och hon vill nu kombinera en roll som arbetsledare med sina tidigare kunskaper inom geovetenskap. Att arbeta inom byggbranschen är något som hon ser som både motiverande och spännande.

Academy Technology sommar18

Rasmus Ottosson

Rasmus har en bakgrund inom serviceyrke och har tidigare arbetat som skoförsäljare. Han har även påbörjat en högskoleutbildning vid Linköpings universitet och det var där hans intresse för IT tog fart. Rasmus ser Academy som en möjlighet att utvecklas, utmanas och en chans att lära sig mer om IT. Efter studierna vill Rasmus kombinera sina tidigare kunskaper inom serviceyrket med sina IT-kunskaper för att enklare bryta ned problem och finna optimala lösningar. Rasmus är engagerad, positiv, nyfiken, ambitiös och hjälpsam.

Java VT18

Henrik Larsson

Henrik har en bakgrund inom CAD-branschen, både som konsult och applikationssupport. Under tiden på Linköpings universitet upptäckte Henrik sitt stora intresse för programmering som han nu hoppas kultivera ytterligare hos Academy. Henrik är en vetgirig och prestigelös utvecklare som gillar att analysera och lära sig saker från grunden.

Java VT18

Tobias Hamerslag

Tobias har en mångfacetterad bakgrund där IT-intresset löper som en röd tråd genom hela utbildningsperioden. Han studerade på IT-gymnasium och därefter på högskolan med kurser inom både IT och kognitionsvetenskap. Tobias ser Academy som en möjlighet att finslipa sina befintliga programmeringskunskaper och utveckla sin yrkesrelaterade kompetens. Efter utbildningen vill han gärna jobba med att utveckla användarvänliga produkter och på sikt vidareutveckla den ledarerfarenhet han fick som vice chef i ett studiesocialt utskott. Tobias är en driven och engagerad person som älskar att utvecklas.

Java VT18

Dick Karlsson

Tidigare har Dick tillbringat många år inom livsmedelsindustrin. Där har han provat på allt från att vara avbytare på produktionslinje till rollen som produktionsledare, samt även tillbringat några år inom lager och logistik. Dick har en kandidatexamen inom informatik/informationssystem från systemvetenskapliga programmet vid Linköpings universitet. Han tycker att Academy har hjälpt honom att utvecklas och genom utbildningen får han en stadigare grund att stå på som systemutvecklare. Som person är Dick en lugn och stabil person.

C#.NET VT18

Pontus Segerstad

Pontus har en lång bakgrund inom detaljhandel och kundservice från sin tid på Phonehouse. Under sina studier på Mälardalens högskola läste han kurser inom matematik, fysisk samt mekanik. IT och programmering har fångat Pontus intresse under det senaste året och han ser Academy som en fantastisk möjlighet att utvecklas inom framför allt programmering. Efter utbildningen vill Pontus utvecklas på en ny arbetsplats och kombinera sina tidigare kunskaper inom försäljning samt service med sina nyvunna kunskaper.

C#.NET VT18

Aram Barzanjeh

Aram är en målinriktad kille med ett stort intresse för IT och teknik. Han besitter en god strategisk förmåga, är väldigt noggrann och strävar alltid efter att nå ett optimalt resultat. Aram är en lagspelare och gillar att jobba med människor. Civilingenjörsstudierna inom datateknik i kombination med Academy har gett Aram goda grundläggande kunskaper inom programmering och IT. Aram är en social och snabblärd person som tar alla arbetsuppgifter på största allvar. Han är ambitiös, hjälpsam och lugn med god samarbetsförmåga. Aram söker ständigt ny kunskap och strävar alltid efter att utvecklas.

Java HT17

Adis Zelic

Adis har en bakgrund inom ekonomi och även erfarenheter från statlig myndighet som beslutsfattare. Med ett stort intresse för IT och system vill Adis bredda sina kunskaper och karriärmöjligheter i framtiden, vilket gör Academy till en perfekt språngbräda för honom. Som person är Adis driven och målinriktad, i kombination med en vilja att ständigt söka sig till nya utmaningar.

Java sommar17

Christian Jigander

Christian är en social och lyhörd person som gillar att lära sig nya saker. Han har en mångårig bakgrund från detaljhandeln där, förutom ansvar för verksamheten, försäljning, teamwork och kundservice stått i fokus. Han sökte till Academy för att han tilltalades av formatet där man kan byta karriär på tre månader. Christian ser IT-branschen som nutidens och framtidens bransch och gillar blandningen mellan kreativitet, analys och teknik.

C#.NET sommar17

Markus Johansson

Markus är en nyfiken person som drivs av att lära sig nya saker. Han började sin bana med att läsa ekonomi i ett halvår och utbildade sig därefter till drifttekniker. Efter studier inledde han sitt arbetsliv inom energibranschen, där han arbetade som drifttekniker i 4 år, och sedan som systemtekniker i 1 år. När möjligheten att effektivt byta bransch dök upp, så bestämde han sig för att satsa helhjärtat på programmering, något som han under lång tid haft som en hobby. Markus tilltalas av det kreativa med programmering och utmaningen i att branschen ständigt utvecklas. Hans intensiva intresse för logisk problemlösning gör att han ser problem som utmaningar snarare än hinder.

C#.NET sommar17

Tor Seldén

Tor är en kreativ problemlösare. Med bakgrund som analytisk kemist från läkemedelsindustrin och statliga Rättsmedicinalverket har han jobbat med allt från narkotikaanalyser till nikotintuggummin. Intresset för programmering har funnits där lika länge som intresset för kemi. Efter en tid som IT-samordnare fick han upp ögonen för Academys C#.NET-utbildning. Han ser Academy som en fantastisk chans att få vässa sina verktyg och utvecklas som programmerare. Förutom C#.NET programmerar han gärna Arduino och VBA. Som person är han positiv, hjälpsam, och prestigelös.

C#.NET VT17

Kristoffer Schmidt

Kristoffer är utbildad civilekonom och vill med hjälp av Academy utveckla sitt stora intresse för IT och systemutveckling. Som person är han samlad och hela tiden nyfiken på att lära sig, både privat och professionellt. Kristoffer är väldigt lösningsorienterad och ser gärna helheten för att förstå hur olika situationer och processer hänger ihop. Med en bakgrund som arbetsledare är han heller inte rädd för att ta ansvar eller att arbeta i projekt. Academy blir ett perfekt steg in i IT världen!

Java VT17

Simon Bodsten

Simon har tidigare arbetat inom IT, senast som projektledare och dessförinnan som konsult med bland annat CRM system, förvaltning av system och applikationer samt databasadministration. Simon är en generalist som nu tar ett steg för att specialisera sig och jobba mer renodlat med systemutveckling. Simon önskar nu kombinera sina tidigare erfarenheter med nya kunskaper inom Java och programmering i rollen som IT konsult.

Java VT17

Emelie Orraryd

Läst en masterutbildning i samhälls- och välfärdsstudier som avslutades 2013. Sedan dess har hon arbetat på Arbetsförmedlingen, både som administratör och som kvalificerad handläggare. Hon har alltid varit teknikintresserad och fick på Arbetsförmedlingen möjlighet att vara kravställare av deras IT-stöd vilket ledde till ett intresse av att lära sig mer om programmering. Emelie har även en kandidatexamen som bebyggelseantikvarie

C#.NET HT15

Dino Petrovic

Dino har alltid varit fascinerad och intresserad av datorer och de möjligheter som teknik medför. Hans intresse för IT har vuxit sig starkare och under hans utbildning inom internationell ekonomi vid Linköpings Universitet har han fått möjlighet att se hur VBA-programmering fungerar. Dino har ett öga för siffror och älskar att grotta sig in i kluriga problem och detaljer. Dino vill nu satsa helhjärtat på att bli utvecklare och ser det som en perfekt kombination att kunna addera IT-kompetensen till sin ekonomibakgrund.

C#.NET sommar16

Andreas Danielsson

Andreas har läst 3 år på kandidatprogrammet Innovativ programmering vid Linköpings Universitet. En bred utbildning som gett Andreas erfarenhet av flertalet programmeringsspråk, agila utvecklingsmetoder och praktisk problemlösning. Andreas har förkunskaper inom C++, Java, Python, Ruby och SQL och vill genom Academy förbättra och fräscha upp sina kompetenser ytterligare. Efter att senast ha arbetat inom logistikbranschen önskar Andreas nu få en flygande start som programmerare.

C#.NET sommar16

Damir Semiz

Damir är en internationell civilekonom från Linköpings universitet med inriktning inom strategi och innovation. Under hans utlandsstudier på Ludwig-Maximilians-Universität i München upptäckte han ett brinnande intresse för utveckling, både när det kommer till företag och honom själv. Efter sin civilekonomexamen fortsatte Damir att söka nya utmaningar och möjligheter för att utveckla sina kompetenser och hittade då sin väg till Academy. Damirs filosofi präglas av orden – where there is a will, there is a way som leder till att han arbetar lika hårt på sig själv som har gör på jobbet.

C#.NET HT16

Victor Söderman

Victor har en bakgrund inom försäljning av IT- och telefonitjänster till företag. Han kommer senast från ett arbete som egenföretagare inom samma bransch. Victor har lärt sig vikten av målinriktat arbete och långsiktiga kundrelationer. Under de senaste åren har Victors IT-intresse stärkts och även blivit en större del av vardagen, såväl i arbetet som privat. Han ser Academy som en mycket bra möjlighet att vidareutveckla sina kunskaper. Victor är kreativ, lösningsorienterad, lättlärd och vill ständigt utvecklas.

Max Müssbichler

Max har en bakgrund som avdelningschef inom lager och logistik. Med en strävan efter att leverera högsta kvalitet är han van att arbeta lugnt och metodiskt även under stressiga förhållanden. Från denna yrkesroll har han även lärt sig vikten av att lyssna och ta till sig idéer från andra men också att leda genom tydliga direktiv. Utöver det är han alltid villig att ta sig an nya utmaningar och kunskaper. Att arbeta inom IT-branschen har han länge velat göra och han ser verkligen fram emot att starta den nya karriären som en av Academic works starka konsult-team.

Maria Eckerberg

Maria har en bakgrund som säljare och kundrådgivare, med en examen i kognitionsvetenskap från Linköpings universitet. Där intresserade hon sig särskilt för psykologi samt användarcentrerad design. Hon profilerade sig mot User Experience och webbdesign. Hon är en orädd, positiv och kreativ problemlösare som lärt sig vikten av att inte bara fråga "hur" utan även "varför". Hon har en förmåga att lyfta andras styrkor och leda en grupp mot gemensamma mål. På Academy vill Maria vässa sina IT-kunskaper för att kunna arbeta med hela utvecklingsprocessen.

Annelie Irmalm

Annelie har lång erfarenhet av arbete inom vård och service. Efter logopedutbildningen vid Karolinska Institutet har hon de senaste åren arbetat som logoped och utrett läs- och skrivsvårigheter. I denna yrkesroll har Annelie vässat sin förmåga att kommunicera och samarbeta med människor med skiftande bakgrund. Annelie är engagerad, initiativrik, anpassningsbar och gillar att utvecklas. Hon drivs av att lära sig nya saker vilket också är en av anledningarna som lockade henne till Academy och programmering.

Tom Ilestrand

Tom har en civilingenjörsexamen i kemisk biologi från Linköpings Tekniska högskola. Där har han skaffat sig bra verktyg för inlärning och problemlösning. Tidigare har han arbetat som laboratorieassistent inom LifeScience-sektorn, med tillverkning av molekyler för in vitro-diagnostik. Fascinationen för naturvetenskap har han haft lika länge som intresset för IT och programmering. Tom ser utbildningen på Academy som en fantastisk möjlighet att utvecklas, både som programmerare och privatperson. Som person är han optimistisk, hjälpsam och prestigelös.

Fredrik Jäderland

Fredrik har lång erfarenhet av studier inom IT. Senast studerade han civilingenjörsprogrammet med inriktning medieteknik på Linköpings universitet. Fredrik drivs av projektarbete, problemlösning och viljan att lära sig nya saker. Han har tidigare arbetat som expeditör, vilket innebar en social vardag med många nya ansikten. Han lärde sig att skapa goda kundrelationer och att göra sitt yttersta för att ge bästa service. Med detta i bagaget känner Fredrik att han hittat rätt utbildning och ser fram emot nya erfarenheter.

Erica Åkerblom

Erica är en driven, social och lösningsfokuserad person som älskar att motivera människor i sin omgivning. Senast arbetade hon som områdeschef med kundansvar. Att leda och arbeta mot uppsatta mål är en del av hennes kompetens och hon ger alltid utmärkt service. Erica är lagspelaren som gillar att utbyta idéer, tänka utanför boxen och kan snabbt lära sig ny teknik. Academy är Ericas första professionella steg i IT-branschen. Hon ser fram emot en framtida karriär inom programmering.

Emelie Andersson 

Emelie är målinriktad, fokuserad och har ett starkt driv. Hon har en bakgrund som Store Controller, Floor Manager och Store Manager inom detaljhandeln. Detta har resulterat i goda ledaregenskaper samt ett lösningsorienterat sinne. Emelie är självgående men arbetar även effektivt i team. Hon introducerades till Academy och programmering genom en vän som tidigare studerat där. Intresset för IT har hon haft sedan barnsben och genom denna utbildning blir en yrkeskarriär nu möjlig.

Caspian Berggren Norén

Caspian har en bakgrund inom naturvetenskap och matematik med flera års ingenjörsstudier på KTH i bagaget. Parallellt med studierna arbetade han med service och kundkontakt för att bredda sin kompetens. Intresset för programmering samt problemlösning växte och till slut sökte han sig till Academy. Caspian ser utbildningen som en utmärkt möjlighet att förbättra sina programmeringskunskaper i en intensiv och yrkesanpassad miljö för att nå sin fulla potential som utvecklare. Caspian värderar prestigelöshet, "våga-fråga"-mentalitet och initiativtagande.

Emilia Frankén

Emilia har erfarenhet av att arbeta med arbetsuppgifter som kräver stark analytisk förmåga, och ett sinne för detaljer. Detta har hon arbetat med genomgående under sin tid som egenföretagande Kostekonom, i sammanhang av att granska offentliga upphandlingar inom måltidssektorn. Emilia använder sin kompetens genom att på ett kreativt sätt förmedla sitt budskap till olika målgrupper. Emilia kan med sin kommunikativa förmåga möta olika målgrupper på den plats de befinner sig just då, så de kan på ett enklare sätt ta till sig ny kunskap.

Caroline Malmgren

Caroline har en kandidatexamen i psykologi med inriktning personalvetenskap. Hon har tidigare arbetat inom olika administrativa roller, främst med logistik och offentlig verksamhet. Senast var hon kompletteringshandläggare samt kundservicemedarbetare på Alfa-kassan. Innan dess bodde och arbetade hon i Wellington, Nya Zeeland, under 1,5 år. Caroline är strukturerad, flexibel och vill ständigt utvecklas i sin yrkesroll. Nu tar hon chansen att genom utbildningen på Academy bli en serviceinriktad och problemlösande systemutvecklare.

Axel Detlofsson

Axel har en bakgrund som IT-tekniker. Han har sedan barnsben haft ett stort intresse för programmering vilket resulterat i en stabil teknisk grund. Med Academys C#.NET-utbildning i ryggen ser han fram emot att utvecklas och möta nya utmaningar. Som person är Axel hjälpsam, ambitiös och kreativ.

Nils Nyman

Nils har en bakgrund inom informationsförmedling och marknadsföring. Senast arbetade han som webbadministratör på en butikskedja inom hemelektronik. Ett starkt intresse för internet förde Nils från arbetet som copywriter till att administrera en nätbutik i tre länder. Academy blir nu nästa steg för Nils. Utbildningen erbjuder möjligheten att kombinera tidigare erfarenheter med intresset för teknik. Efter utbildningen ser Nils fram emot att få omsätta sina nya kunskaper och fortsätta växa i rollen som konsult. Nils är motiverad, noggrann, positiv och alltid redo att hjälpa till.

Jennifer Lundberg

Jennifer har en examen i företagsekonomi och en bakgrund inom finansbranschen. Hon är en problemlösare med förkärlek för effektiva och smarta lösningar. I hennes senaste tjänst som Backoffice-chef kom dessa egenskaper väl till pass när företaget befann sig i ett expansivt skede. För att förbättra Backoffice-funktionen lärde hon sig skapa egna Excelmodeller men kände snart att hon ville fördjupa kunskaperna inom programmering för att kunna förverkliga sina idéer. Efter utbildningen vill Jennifer bli en vass IT-konsult som noggrant, strukturerat och målmedvetet tillgodoser kundens behov.

Daniela Nordlund

Daniela har en tandläkarexamen från Karolinska Institutet. Hon har även studerat kompletterande kurser inom vetenskapsteori, forskningsmetodik och kemi. Förutom sin yrkeserfarenhet som tandläkare har Daniela även haft en arbetsledande position inom kolloverksamhet för barn och ungdomar med utvecklingsstörningar där hon även arbetat som kolloledare. Daniela har vanan att träffa olika slags människor och trivs bäst när hon arbetar i team mot ett gemensamt mål. Med god social kompetens och fokus på problemlösning ser Daniela fram emot att arbeta inom IT.

William Skoglycke

William har över tio års erfarenhet inom sälj, service och ledarskap. Han har jobbat både strategiskt och operativt inom food tech samt nära kund i sin egen matvarubutik. William drivs av att leverera bästa möjliga service. Han har ett stort teknikintresse och målet är att bli tech lead i en nära framtid. Under sin tid som KAM och säljchef i en start-up fick han god inblick i den snabbrörliga och utvecklande tech-branschen. Dessa tidigare erfarenheter samt utbildningen på Academy ger honom nu möjlighet att förverkliga drömmen om att bli utvecklare

Welid Ketab

Welid har en bakgrund som företags- och nationalekonom. Han har arbetat många år inom bank samt finans, senast som utredare för Nordea. Sedan gymnasietiden har han intresserat sig för programmering och IT, ett intresse som förstärktes ytterligare när han studerade dataanalys på Stockholms universitet. I arbetet som utredare upptäckte han hur mycket IT genomsyrade hans dagliga arbete. Då sökte han sig till Academy. Welid är en engagerad problemlösare som alltid vill utvecklas. Han ser fram emot rollen som IT-konsult och tar med sig en bred samt värdeskapande erfarenhet från finansbranschen.

Therese Andersson

Med dubbla kandidatexamen i informatik samt media och kommunikation har Therese en bred grund. Efter utbildningen jobbade hon som fullstack webbprogrammerare och utvecklade mjukvara till Svenska och Norska Rallyt. Therese blev därefter professionell gamer och reste runt i världen på spelturneringar och techmässor. Efter avslutad esport-karriär startade hon eget företag och jobbade som redigerare för bland andra SVT, Discovery och två Olympiska spel. Therese drivs av att utvecklas och lära sig nya saker och ser Academy som en fantastik möjlighet att få jobba med logisk problemlösning.

Rikard Jalex

Rikard har en bakgrund inom försäljning då han har arbetat som butikschef och säljledare på Stadium. Han har även studerat Sport Management med inriktning företagsekonomi och marknadsföring på Örebro universitet. Rikard har under sin yrkeskarriär utvecklats till en riktig lagspelare och han bidrar aktivt till en positiv arbetsmiljö. I sin yrkeskarriär har även IT-intresset vuxit fram och han ser fram emot att ge sig in i en bransch som är i ständig förändring och där han får utmanas och utvecklas.

Patrik Meijer

Patrik är utbildad arkeolog och har även arbetat inom lager samt logistik. Patrik har tidigare varit regionsansvarig för Artmove i Göteborg och har även arbetat som arkeolog. Intresset för IT har funnits sedan barnsben och han ser Academy som en möjlighet att utveckla denna hobby till en karriär. Att ta ansvar för sina handlingar är en viktig grund att stå på enligt Patrik och det visar sig i en bättre arbetsmiljö. På fritiden är natur och friluftsliv en viktig del i Patriks liv. På vintrarna är skidåkning det stora kallet och på sommaren lockar fisket och fjälltopparna.

Nina Lestrup

Nina har en bakgrund inom restaurangbranschen, ett arbete som utvecklat hennes färdigheter inom flexibilitet och stresstålighet. Parallellt med arbetet har hon studerat språk, litteratur, idéhistoria och teknik. Studier inom kemi och fysik gjorde att hon utvecklade ett intresse för IT. Enkel programmering av processer var en fascinerande del av utbildningen och drömmen om att lära sig mer väcktes. Nina är analytisk, positiv och hängiven. Hon ser Academy som en möjlighet att få verka inom en variationsrik framtid där IT utgör en självklar del.

Mikael Wall

Mikael har tidigare arbetat som skadereglerare samt kundtjänstmedarbetare inom teknik. Han har genom dessa arbeten utvecklat goda kunskaper inom problemlösning och lagarbete. Mikael har ett stort intresse för teknik. Han trivs mycket bra med att möta nya människor och bygga relationer. I rollen som IT-konsult får han möjlighet att kombinera sina tekniska och sociala förmågor.

Louise Hollingworth

Louise har en lärarexamen från Örebro universitet samt en kvalificerad yrkeshögskoleexamen inom sälj och marknadsföring. Louises yrkesroller har de senaste tio åren genomsyrats av ansvar och ledarskap. Hon är en pedagogisk, projektledande och lösningsorienterad person som kännetecknas av sin målmedvetenhet att alltid skapa optimala förbättringar. Genom sin nyfikenhet och goda samarbetsförmåga bidrar hon till en positiv arbetsmiljö. Att ge sig in i IT-branschen var precis den utmaning hon väntat på, en bransch som befinner sig i ständig förändring passar henne perfekt

Lina Siksjö

Lina är utbildad journalist och har som fotograf för Aftonbladets räkning tagit bilder på allt ifrån Barack Obama till Melodifestivalen. Nyligen ansvarade hon för uppbyggnaden av en videocontentorganisation på en av landets största kommunikationsavdelningar. Hon har även projektlett stora kommunikationsinsatser. När Lina deltog i utvecklingen av livesändningsutrustning till Nikons kameror väcktes intresset för programmering. Nu vill hon satsa på det fullt ut. Linas problemlösningsförmåga och stora nyfikenhet kommer väl till pass i rollen som IT-konsult.

Kherota Roil Beto

Kherotas IT-intresse tog fart när hon som tonåring skapade en egen blogg. IT-kunskaperna fördjupades genom en Bosch-utbildning som gick ut på att undersöka olika menyer och funktioner i programvaran KTS. Kherota ser Academy som en spännande möjlighet att utveckla en ny karriär som junior Java-utvecklare. Som person är Kherota aktiv och positiv. På fritiden ägnar hon sig gärna åt konst och design, då får hon utlopp för sin kreativitet och fantasi.

Johan Mackegård

Johan har via studier på Medieinstitutet i Stockholm samt genom självstudier lärt sig C#, Sharepoint, Office365 samt webbdesign/implementering/deployment (HTML, JavaScript, CSS, WordPress). Han är en positiv, social och noggrann person som gärna arbetar i team. Han drivs av att ständigt utvecklas genom utbildning via webbseminarium samt Youtube, studielitteratur och egna PC-övningar. Johan ser Academys utbildning som en möjlighet att bli en fulländad Java-utvecklare och systemdesigner som hjälper kunden att finna de optimala lösningarna.

Albin Sjödin Persson

Albin har en kandidatexamen i ekonomi med inriktning marknadsföring och har tidigare arbetat som chef på Abercrombie & Fitch. Som person är Albin positiv, ansvarstagande, nyfiken och utåtriktad. IT-intresset tog fart när han drev spelservrar och forum redan som tonåring. Sedan växte det sig starkare genom arbetslivet där han strävade efter effektivisering och därmed blev superuser på olika arbetsplatser. Albin ser Academy som en spännande chans att få kombinera sin förståelse för affärsverksamheter med sina nyförvärvade IT-kunskaper för en karriär som junior Java-utvecklare.

Gergana Tanova

Gergana har en bakgrund inom företagsekonomi och har tidigare arbetat som ekonom och systemadministratör. Hon har jobbat med olika datasystem och lade mycket tid på problemlösning och att utveckla arbetsprocesser. Dessutom har hon arbetat med underhåll av ett företags databaser vilket skapade ett intresse för IT-branschen. Gergana ser utbildningen på Academy som en unik möjlighet att få mer kunskap om samt erfarenhet inom fältet, där utvecklingsmöjligheterna och möjligheter till problemlösning är oändliga.

Victor Mobäck

Victor har en bakgrund som konsertviolinist och har senast arbetat som chef på Spira. Han har även haft roller som projektgrundare, konsult och stadsplanerare i Stockholm. Med sina erfarenheter inom ledarskap och innovation, samt sitt brinnande intresse för IT och design ser Victor Academy som en chans att utveckla sina ledarskapsförmågor samt sina kunskaper inom IT. Efter utbildningen vill han kombinera sin förståelse för ledarskap och sin förmåga att leda projekt med de nya IT-kunskaperna för att skapa en effektivare problemlösning. Victor är ambitiös, engagerad och har social kompetens.

Pooya Shahryari

Pooya trivs med ansvar, människor och möjligheten att påverka och prioritera. Hans tidigare erfarenheter och roller har gett honom en gedigen förståelse för varför teknik, bra kommunikation och användarupplevelse underlättar för såväl kunder och företag. Hans sociala färdigheter, ledarskapsegenskaper och flexibilitet är de viktigaste egenskaperna som han tar med sig från sina tidigare uppdrag. Pooya vill kombinera sin nuvarande erfarenhet och kunskap med de nyförvärvade IT-kunskaperna som erbjuds under denna utbildning och sedan vill han vara med och skapa användbara och effektiva kundlösningar.

Ludwig Hedeby

Ludwig har en bakgrund inom ingenjörsstudier från Kungliga tekniska högskolan. Han har även studerat matematik och fysik vid Stockholms universitet. Under denna tid har han utvecklat en mycket god problemlösningsförmåga. Med sina tidigare studieerfarenheter och en vilja att alltid lära sig nya saker har han nu hittat den rätta rollen som IT-konsult, där han får utnyttja sitt lösningsorienterade sinne.

Love Ahnström

Love har tidigare studerat klassisk musik med inriktning sång och piano. Han besitter en stor förkärlek för problemlösning och har en stark vilja att utvecklas inom IT. Därför kastar han sig nu ut i en ny bransch. Ett stort intresse för teknik och datorer har han alltid haft. Han är självlärd inom språk som Python, HTML och CSS. Nu är han redo att ta intresset till en ny nivå och axla rollen som Academy-konsult. Som person är Love målmedveten och driven med en stark arbetsmoral. Utöver studierna har han tidigare arbetat inom äldreomsorgen.

Katarina Sandart

Katarina har en magisterutbildning i förlagskunskap, litteraturvetenskap och retorik och har under de senaste åren arbetat i förlagsbranschen. Där har hon jobbat både med textredigering och marknadsföring. Genom sina yrkesroller har Katarina utvecklat sin förmåga att leda projekt samt att samarbeta med olika avdelningar inom företaget. Att ha så mycket kontakt med både interna och externa partner har gett Katarina möjligheten att arbeta upp starka sociala färdigheter. Katarina har alltid haft ett stort intresse för IT och drivs av att färdigställa projekt samt att utvecklas i sin yrkesroll.

Johan Aronsson

Johan är utbildad Civilekonom och har de senaste åren arbetat med internrevision på Skandia. Han har alltid haft ett gediget teknikintresse och har genom sin karriär sökt sig till arbetsuppgifter som kräver problemlösning. Under sin karriär som revisor har Johan utvecklat en förmåga att snabbt kunna förstå verksamheter och komplexa processer. Efter utbildningen kan Johan kombinera sina kunskaper inom Java-utveckling med en förmåga att förstå processer och verksamheter, allt för att utveckla program som är väl anpassade till verksamheters behov.

Jimmy Edberg

Jimmy har en varierad teknisk bakgrund vad gäller både studier och arbete. Med en start på gymnasiet inom maskinteknik, som via ett arbete som elektriker, ledde till en kandidatutbildning inom systemvetenskap. Denna utbildning på Stockholms Universitet hade inriktningen Spelutveckling Design och har tjänat som en stabil grund att bygga vidare på. Efter utbildningen ser Jimmy fram emot att ta sig an nya utmaningar och att fortsätta att utvecklas. Lärandet är en stor drivkraft för Jimmy, som också en problemlösare ut i fingerspetsarna.

Jennie Ahlberg

Jennie har en bakgrund från handeln och kommer senast från en tjänst som etableringsansvarig på ett stort detaljhandelsföretag. Under sitt arbetsliv har hon utvecklat en god förståelse för kundservice, ledningsgruppsarbete och effektivt arbete. Jennie har alltid intresserats av teknik och att få saker att fungera. Hon ser Academy som sin chans att utvecklas inom IT. Efter utbildningen vill Jennie kombinera sina tidigare erfarenheter med sina nya kunskaper från Academy för att effektivisera processer och människor. Jennie är en flexibel problemlösare som alltid sätter kunden i första rummet.

Javier De Las Casas Chung

Javier har lång erfarenhet av Service samt ett gediget intresse för teknik och datorer. Han tycker om att utmanas och att utveckla sina kunskaper, vilket gör honom anpassningsbar, självgående och stresstålig. Javier fokuserar på resultat, professionalitet och framtidsvision. Hans bakgrund inom musik och humanitära projekt ger att Javier förstår vikten av samarbete och kreativ problemlösning. Academys utbildning ger Javier möjlighet att använda sin kreativitet och sin känsla för service inom IT-branschen. Han vill hjälpa företag till nya idéer och att stärka förhållandet till sina kunder.

Gustaf Matsson

Gustaf är lugn och brinner för att lära sig nya saker och få nya erfarenheter. Gustaf har tidigare studerat Marknadskommunikation och IT på Stockholms universitet, där han märkte att intresset för systemutveckling gick från ett fritidsintresse till ett drömyrke. För att ta intresset vidare gjorde Gustaf en utbytestermin i Paris där han enbart studerade praktisk programmering. Gustaf som har utövat flertalet lagsporter trivs bäst med att arbeta i team och nå utsatta mål. Han har tidigare erfarenhet inom industri, butikshandel, service och support.

Gustaf Wallnerström

Gustaf har en bakgrund inom kemiteknik och har tidigare arbetat med programmering för att lösa kemitekniska problem. Han är en analytisk och driven person som har lätt för att lära sig nya saker. Gustaf arbetar noggrant och strukturerat och är alltid mån om att leverera ett väl utfört arbete. Han är en positiv person som tycker om att träffa nya människor. Efter Academy är Gustaf nyfiken på att arbeta i nya branscher där han kan bidra med sin problemlösningsförmåga.

Gabriela Letelier

Gabriela är ekonom i grunden med en examen inom finans från Stockholms Universitet. Hon har en bakgrund i finansbranschen och har tidigare arbetat med produkt - och affärsutveckling på Avanza. Intresset för utvecklig har kommit under tiden hos Avanza där hon arbetat i IT-projekt och suttit tillsammans med utvecklare när de byggt system hon beställt. Hon är nu redo att skapa egna systemlösningar och kombinera de nyförvärvade IT-kunskaperna med sin erfarenhet inom ekonomi och sin förståelse för affärsverksamheten. Gabriela är nyfiken, engagerad, noggrann och har en stor social kompetens.

Christopher Mauricci

Christopher har en examen i ljudteknik och ljudproduktion från studier hos Middlesex University. Han har haft flertalet ljuddesignuppdrag för TV-spel och kom därigenom i kontakt med diverse kodspråk. Därefter har intresset bara vuxit. Efter avslutad utbildning hoppas Christopher på att kunna arbeta med, och fördjupa sig inom AI.

Anna Wildt

Med en fil kand i medie- och kommunikationsvetenskap och ett stort intresse för IT så har Anna valt att utveckla sina kunskaper och sitt intresse genom Academys Java-utbildning. Hennes bakgrund är ett bra komplement för IT-utveckling då hon kan se hur program och system kan skapas ur ett användarvänligt perspektiv. Anna strävar ständigt efter att lära sig nya saker och utveckla sin existerande kunskap och som person. På arbetsplatsen tar hon den roll som behövs och kan vara en stark drivkraft för gruppen då hon är lösningsorienterad och målinriktad.

Karin Berglind

Karin är en fokuserad problemlösare med lång bakgrund inom retail som nu har bytt bana för att söka nya utmaningar i en bransch där det finns goda möjligheter att utvecklas. Hon har tidigare haft ledande positioner och drivit både stora förändringar samt dagliga optimeringar. Det finns alltid något att förbättra, stort som smått. Utbildningen blir startskottet för en ny karriär där tidigare erfarenheter kompletteras med ny teknisk förståelse för att ta sig an nya roller. Karin är driven, kreativ och ser fram emot att jobba i team där många kompetenser möts.

Sebastian Sandqvist

Sebastian har många års erfarenhet från telekombranschen där han började arbeta som kundansvarig och sedan coach/utbildare. Detta efter att ha visat ett brinnande intresse för problemlösning. Därefter befordrades han till gruppchef där han hade resultatansvar för ca. 20 personer. Sebastians arbetslivserfarenhet samt hans intresse för teknik och kreativitet gör att det känns naturligt för honom att arbeta inom IT, med inriktning på front-end-programmering. Hos Academy får han utveckla teknikintresset och använda sina tidigare erfarenheter för att leverera kreativa lösningar av högsta kvalitet.

Peder Auvinen

Peder har en bakgrund inom rekrytering och kompetensförsörjning, senast i rollen som konsultchef. Han har tidigare studerat Fastighet och finans vid Kungliga Tekniska högskolan. Med ett stort intresse för teknik och IT har Peder sökt sig till Academy för att påbörja sin nya karriär inom IT. Som person är han prestigelös och social vilket har visats i arbetslivet genom att han snabbt kommer in i arbetsgrupper och hittar sin roll och blir effektiv. Peder gillar att jobba med problemlösning och drivs av att jobba mot deadlines som han möter genom att ha ett strukturerat arbetssätt.

Marcus Hong

Marcus har läst till civilingenjör inom molekylär bioteknik. Under sin utbildning har han varit engagerad i ett flertal webbrelaterade projekt både för föreningar och tävlingar, vilket lett till ett ökat intresse för IT. Utbildningen har givit honom goda erfarenheter av problemlösning och logisk tänkande. Efter utbildningen har Marcus arbetat med antibiotikaforskning, ett område som kräver noggrannhet och fokus. Marcus har länge haft ett stort teknikintresse och ser nu fram emot att nyttja sina tidigare erfarenheter som blivande IT-konsult.

Felipe Nyström

Med examen i både socialantropologi och journalistik har Felipe en förmåga att förstå och kommunicera med olika slags människor. Nyfikenheten är hans främsta drivkraft och han är därför inte rädd för nya utmaningar. Felipe har en gedigen bakgrund inom media med filmredigering, inslagsproduktion samt animation som spetskompetens. Han utvecklas bäst tillsammans med andra vilket gör honom till en lagspelare och en lojal arbetskamrat. Webbutveckling ser han som nästa steg i sin digitala utveckling och med sin breda kompetens är han en stark kandidat för framtida arbetsgivare.

Jens Filipsson

Jens har efter sin utbildning vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm arbetat professionellt som frilansande saxofonist i tio år, såväl i Sverige som internationellt. Han har turnerat med välkända artister, arbetat med studioinspelningar och konserter. Han drivs av att ständigt utvecklas och håller sig alltid uppdaterad på det senaste inom teknikens värld. Vid sidan av musiken har webbutveckling alltid varit ett starkt komplement och Jens har genom åren drivit mängder av hemsidor, på senare år gärna med WordPress som grund. Sin första hemsida byggde han redan 1996.

Marie Flem Honningdalnes

Marie är utbildad inom marknadsföring med en kandidatexamen i International Business. Hon har arbetslivserfarenhet från finansbranschen, primärt inom betalningstjänster för e-handel. Marie har även arbetat som kategoriansvarig hos Adlibris, en av Sveriges största e-handlare. Med bakgrund från såväl den norska som svenska arbetsmarknaden har hon stor erfarenhet av samarbeten över flera länder, avdelningar och kulturer. Tack vare arbetet inom e-handel utvecklade Marie intresse för programmering. Som IT-konsult vill hon kombinera sin kommersiella erfarenhet med sina nya tekniska kunskaper.

Daniel Malvi

Daniel har över tio års erfarenhet från detaljhandeln. Han började som säljare, för att sedan avancera till butikschef och därefter axlade han rollen som operativ inköpare. Denna resa har gjort att han skaffat sig mycket god kunskap om hela flödet i en affärsverksamhet - från produktion till slutkund. Hans öga för detaljer samt förmåga att identifiera brister och förbättringar i olika processer har utvecklat intresset för programmering. Efter utbildningen vill Daniel arbeta med att utveckla lösningar i en IT-bransch där kraven på användarvänlighet och effektivitet konstant ökar.

Denizhan Kilic

Denizhan är en aspirerande programvaruutvecklare som för närvarande utbildar sig till JavaScript frontend/backend programmerare. Han strävar efter att kunna bygga webbplatser som gör underbara och magiska saker som gör både användarna och arbetsgivarna glada.

Kajsa Lindholm

Kajsa har en bakgrund som högstadielärare i matematik och svenska, med viss erfarenhet av SFI. Hon har ett specialpedagogiskt intresse och har arbetat med analfabeter, språkstörningar, NPF och andra typer av särskilda behov under hela sin tid i skolans värld. Intresset för tydliga, intuitiva hjälpmedel har fört in Kajsa på IT och hon hoppas att i sin roll som konsult kunna bidra till att göra det både mer tillgängligt för de som finner det utmanande, och till högre funktionalitet för mer avancerade användare.

Felix Hägglund Wennergren

Felix har en kandidatexamen i möbeldesign från Buckinghamshire New University. Han har ägnat de senaste åren åt produktutveckling inom WASH med fokus på sanitetslösningar för slumområden och flyktingläger. Utöver produktutveckling och projektledning har Felix erfarenhet av produktion och tillverkning. Han har bland annat satt upp produktionslinjer i Sverige, Tyskland och Kenya. Intresset för programmering växte när han agerade webbutvecklare vid behov i tidigare tjänster. Efter att ha knackat kod om kvällarna under en längre tid bestämde han sig för att ta steget in i en ny karriär.

Lina Pajala

Lina har en bakgrund inom företagsekonomi och har under sina studier vid Uppsala universitet inriktat sig mot management, kommunikation och IT. Det var genom studierna intresset för IT växte. Lina har arbetat med administration av masterdata på Menigos inköpsavdelning där hon även deltog i projekt inom digitalisering av manuella processer. Efter utbildningen vill hon kombinera förståelsen för verksamhetsprocesser med de nyförvärvade IT-kunskaperna för att kunna arbeta med problemlösning och processutveckling. Lina är nyfiken, ansvarstagande och eftersträvar att hela tiden utvecklas.

Ellinor Carlstedt

Ellinor är personalvetare med examen från Stockholms universitet. Under åren på Gröna Lunds HR-avdelning väcktes intresset för hur IT-lösningar kan förenkla administrativa processer. Ellinor kan konsten att arbeta effektivt utan att tumma på sitt sinne för detaljer. Hon drivs av att alltid nå högsta kvalitet på sitt arbete och trivs bäst i ett team där allas kompetenser kommer till nytta. Hon ser Academy som ett avstamp mot en framtidsbransch och vill använda sina nya kompetenser till att skapa användarvänliga och smarta lösningar.

Houssem Ben Mohamed

Houssem har en bakgrund som datatekniker i Tunisien. När han flyttade till Sverige sökte han sig till skolvärlden där han bland annat varit fritidsledare och lärarvikarie för barn i olika åldrar. Som skolassistent var han länken mellan skola och vårdnadshavare. Houssem ansvarade för schemaläggning och materialinköp. Nu har han fått möjlighet att byta karriär. Han ser en ljus framtid inom bygg- och anläggningsbranschen där han som arbetsledare kan använda sin strukturerade sida. Houssem är ambitiös med stark social kompetens och ser fram emot nya utmaningar.

Patrik Ågren

Efter avslutad måleriutbildning tog Patrik klivet in i bilbranschen då han tog anställning på sin fars bilverkstad. Han har även arbetat på en bilrekondfirma. Därefter var han verksam inom byggbranschen, där de sista åren som lagbas innebar mycket kundkontakt och planerande tillsammans med underentrepenörer. Denna roll gjorde honom nyfiken på arbetsledarrollen vilket var anledningen till att han sökte till Academys utbildning. Patrik ser fram emot att utvecklas i rollen som arbetsledare inom bygg & anläggning.

Davor Remic

Davor har en bakgrund inom byggbranschen där han har varit med på många olika projekt allt från villor, bostadsrätter, hyresrätter, kontorslokaler och skolor. På gymnasiet utbildade han sig till snickare och har efter examen 2009 jobbat på Peab i Uppsala. Davor är en lättlärd, målmedveten, utåtriktad och social person som vill använda sin tidigare erfarenhet från byggbranschen för att effektivisera framtida byggprojekt. Han ser Academy som en möjlighet att få en bra utbildning inom arbetsledning och se byggbranschen ur ett annat perspektiv.

Sergej Ehrenstal

Sergej har en magisterexamen i språk och kommunikationsvetenskap samt tio års erfarenhet inom byggbranschen. Han vill kombinera sina akademiska kunskaper med sina praktiska erfarenheter. Han är teknikintresserad och håller sig ständigt uppdaterad på det senaste inom teknikens värld. Sergej är en problemlösare som tycker om att analysera och tänka kritiskt. Han samarbetar effektivt i grupp, är bra på att koordinera och leda samt att styra arbetet. Han är även driven, strukturerad och gillar utmaningar.

Samuel Berggren

Samuel har tidigare arbetat som målare på byggarbetsplatser. Han tar sig an uppdragsbeskrivningar på ett effektivt samt strukturerat sätt och ser alltid till att hålla deadlines. Samuel är en social och utåtriktad lagspelare som gärna tar egna initiativ på arbetsplatsen. Han är flexibel och anser att ingen uppgift är för svår, därför strävar han alltid efter att hitta de mest optimala lösningarna. Samuel vill utveckla sina ledar kunskaper mer och förståelsen inom byggprocessen genom utbildningen.

Sabina Sandström

Sabina har en bakgrund inom försäljning, kundservice och ledarskap. Som teamleader för ett säljteam i Newcastle med ansvar sex medarbetare, följde Sabina upp försäljnings- och utvecklingsmål. Hon fick lära sig planera, utbilda och leda andra. Sabina har även arbetat som mäklare och fick erfara stort tålamod samt utveckla driv och noggrannhet. Av detta lärde hon sig hantera människor under press och att planera sin tid. Sabina ser Academy som en möjlighet att ta sig an en ny bransch. Hon har höga förhoppningar om att utvecklas inom byggbranschen och att till slut få övergripande ansvar.

Onur Ugan

Onur har en bakgrund inom byggbranschen. Han har tidigare arbetat som projektör och konstruktör inom konstruktion på konsultbolaget Projektengagemang AB. Han har en examen från Nackademin Yrkeshögskola till projektkonstruktör - BIM. Målet är att fortsätta utvecklas och han ser fram emot sin framtida roll som arbetsledare inom bygg och anläggning. Onur är positiv, engagerad, social och har mycket goda ledaregenskaper.

Alewya Merzuk

Alewya är utbildad inom företagsekonomi, och har tidigare erfarenhet av revisionsarbete, med stort intresse för företagsekonomi och administration. Som en person är hon ödmjuk, ansvarig, punktlig med en känsla av service och effektivitet, samtidigt som man behåller flexibilitet när det gäller att utföra uppgifter. Hon åtagit sig att arbeta och skaffa sig praktisk erfarenhet av Academic work och dess kunder för att uppnå sitt mål att bli redovisningskonsult.

Nadezda Chusova

Nadezda har en studiebakgrund inom finans och statistik vid Stockholms universitet. Men hon har även studerat språk och varit utbytesstudent i Kina under ett år. Under studietiden växte intresset för IT och programmering fram, eftersom problemlösning och kreativt tänkande är något hon brinner för. Efter att ha arbetat flera år i yrkesroller som försäljare, ekonomiassistent och språklärare är hon nu redo att träda in i en ny roll som IT-konsult. Nadezda är målmedveten, nyfiken och drivs av att nå resultat.

Satu Kaharisto

Satu är orädd, gillar utmaningar och att ta ansvar faller sig naturligt för henne. Som avdelningsansvarig säljare blev hon van att driva olika projekt samt att hålla inspirationsseminarier för kunderna. Under sin tid som webbredaktör blev Satu intresserad av programmering och sökte sig därför till Academys Java-utbildning. Satu utgår alltid från kundernas behov och ser till att leverera resultat över förväntan i allt hon gör. Hon tror starkt på att med rätt attityd och genom att arbeta tillsammans kan man uppnå och överträffa förväntningar. Satu brinner för att hjälpa och inspirera andra.

Henrik Olsson

Henrik är en nyfiken och påhittig problemlösare som har lätt för att anpassa sig till nya situationer. Med en bakgrund som manager inom logistikbranschen, där han dagligen hanterade kommunikation mellan olika avdelningar, är han van att formulera sig för olika målgrupper. Henrik har erfarenhet av att arbeta i systemutvecklingsprojekt, vilket ledde till att han ville vidareutbilda sig till mjukvaruutvecklare. Via studier på KTH hittade Henrik Academys utbildning där han skaffat sig verktyg och kunskap för att effektivt kunna arbeta med problemlösning inom IT.

Madeleine Karlsson

Madeleine har tidigare arbetat som ekonomiassistent och avtalsadministratör, bland annat på Visma Enterprise AB. Hos Academy har hon nu utvecklat ett starkt intresse för IT. Hon ser utbildningen som en fantastisk chans att få arbeta med spännande människor i en ny och stimulerande miljö. Madeleine är en väldigt positiv, lättlärd och nyfiken person som gärna hjälper till där det behövs. Med en lugn och sansad inställning tar hon sig gärna an nya utmaningar.

Niklas Burman

Niklas är motiverad, hjälpsam och snabblärd. Med ett brinnande intresse för IT finner han det lätt att lära sig nya saker inom området. Niklas är som person självsäker och pedagogisk. Med tidigare erfarenheter från att arbeta i stora samt små team har han testat på och finner sig bekväm i ledande såväl som stödjande roller. Niklas motiveras av att ha mycket att göra och presterar väl under stress. Han är driven och siktar alltid på bästa möjliga resultat.

Robin Backman

Robin är en positiv och trevlig kille med hög arbetsmoral som har en bakgrund inom stålindustrin. Han har tidigare arbetat som trådbänksoperatör på Fagersta Stainless AB. Därefter fick han en ny tjänst på företaget som materialman. Eftersom IT är ett stort intresse sökte han till Academy. Han ser utbildningen som en chans till stor personlig utveckling och intressanta utmaningar.

Maria Sjölin

Med en logopedexamen från Karolinska Institutet är Maria specialist på tal, språk och kommunikation. De senaste åren har hon arbetat med att utreda och behandla barn med språkliga svårigheter, samt stötta och utbilda anhöriga. I sin arbetsroll är hon ansvarstagande, flexibel och trivs med att ha mycket att göra. Maria har lätt att samarbeta med alla typer av människor och är en omtyckt medarbetare. Ett stort intresse för problemlösning samt fallenhet för logik fick Maria att söka sig till programmering och hon ser ljust på sin framtida karriär som IT-konsult.

Sofia Axelsson

Sofia besitter en god strategisk förmåga och är väldigt noggrann. Ledord i hennes arbete är struktur och effektivitet. Dessa förmågor har hon utvecklat genom sina tidigare erfarenheter som arbetsterapeut och där har hon även skapat en god förståelse för att leda samt arbeta i team med människor. Med ett ökat intresse för programmering och strävan efter en ny utmanade karriär valde Sofia att söka sig till IT-branschen. Sofia är en problemlösande lagspelare som alltid strävar efter goda resultat och relationer.

Erik Lindeborg

Erik har en bakgrund som egenföretagare inom musik, konst och multimedia. Han har arbetat som pianist, skivproducent, filmfotograf och redigerare, med Sverige och Europa som arbetsfält. Han är van att arbeta i projektform, både som deltagare och projektledare. Erik gillar att ta sig an nya utmaningar, jobba hårt samt lära sig de färdigheter som krävs för att utföra uppgiften. Erik har ett stort intresse för det mesta inom IT och ser Academy som en fantastisk möjlighet att ta nästa steg i karriären.

Sandra Wikman

Sandra har flera års erfarenhet av försäljning och uppskattar högt tempo. Hon är lösningsorienterad och har alltid haft ett stort IT-intresse. Hon lägger stor vikt vid effektivisering och försöker ofta tänka utanför boxen för att hitta bästa möjliga tillvägagångssätt. Sandra ser Academy som en optimal möjlighet att utvecklas till en riktigt duktig utvecklare och ta nästa steg i karriären.

Simon Pellijeff

Simon har en bakgrund inom statsvetenskap och juridik. Efter att ha studerat data- och systemvetenskap vill han fördjupa sig inom mjukvaruutveckling. Hans bakgrund som studiecoach har gett honom stor erfarenhet av att förklara komplicerade koncept på ett förståeligt sätt. Simon ser Academy som en unik möjlighet att få praktisk erfarenhet och fördjupa sina kunskaper inom utveckling. Han tycker om att lösa problem och förbättra system så att de blir mer användarvänliga.

Oskar Weinreich

Oskar är nyfiken och har många varierande intressen, vilket resulterat i att han axlat olika arbetsroller och även studerat olika högskolekurser. Genom åren har han varit chef för en hemvärnsinsatspluton, studerat biologi, psykologi samt systemvetenskap vid högskolan. Han har även arbetat som läkarassistent och IT-konsult. Oskar har både akademisk samt praktisk erfarenhet av IT och stimuleras av att se hur olika sorters system växer fram och utvecklas, då i synnerhet inom informationsteknik. Academys utbildning är en möjlighet för Oskar att påbörja en ny karriär som utvecklare.

Daniel Lecoq

Daniel har en bakgrund inom digitala medier, informationsstudier, samt filosofi. Han har alltid haft ett stort intresse för IT och under studierna vid University of Glasgow undersökte han kompetensbristen inom IT-branschen. Viljan att lära sig programmera och öka sin anställbarhet har lett honom till Academy. Daniel ser programmering som ett verktyg för att förverkliga sina idéer och på lång sikt starta eget. Efter utbildningen vill han kombinera sina kunskaper inom digitala medier med programmering för att skapa användarvänlig programvara. Daniel är en problemlösare som gärna jobbar i team.

Eugen Cazacu

Eugen har studerat maskinteknik vid Lunds Tekniska Högskola och har en kandidatexamen inom webbutveckling och medieproduktion från BTH. Karriären inleddes som digital formgivare och fortsatte med försäljning, kundrelationer och ledarskap inom telekom. Eugen har under hela sitt liv haft en förkärlek till programmering och han drivs av att lära sig nya färdigheter. Han sökte till Academy för att arbeta med sin kreativitet och sätta problemlösningsförmågan på prov.

Jesper Nyström

Jesper har en bakgrund inom försäljning, butiksansvar och projektledning. Efter gymnasieexamen i matematik och datorteknik på Cybergymnasiet Odenplan började arbetslivet som säljare och drömmen om att bli programmerare fick vänta. Men nu är Jesper redo för utbildningen på Academy och ser fram emot nästa steg i karriären samt att utvecklas som programmerare. Jesper är en driven, positiv och engagerad person med stor social kompetens.

Pär Karlsson

Vårterminen 2018 är Pär klar med sin kandidatexamen i företagsekonomi med inriktning mot finansiering. Studierna har gett honom en chans att utveckla sitt analytiska tänkande. Under kurserna i finansiell analys insåg Pär vikten av att kunna förstå och tolka företagens redovisningar, han ser Academys Finance program som ett utmärkt sätt att fördjupa och utveckla sina kunskaper. Pär är väldigt nyfiken och utåtriktad, något som fått honom att vilja utmana sig själv och testa många olika yrkesroller både i Sverige och utomlands, bland annat inom flyg-, bygg- och restaurangbranschen.

Niklas Halvarsson

Under universitetsstudierna i företagsekonomi fick Niklas en bra grundförståelse för ämnet. Kurserna i statistik och affärsredovisning väckte ett speciellt intresse för redovisning vilket lett fram till att Niklas valde att förkovra sig och utvecklas inom just det området. Niklas är, genom att ha arbetat både inom skolans värld men även på sjukhus, mycket van att bemöta och jobba med människor i olika åldrar samt med skiftande bakgrund. Han har flerårig erfarenhet som aktiv inom olika lagidrotter vilket gett honom bred erfarenhet av att arbeta i grupp.

Johan Axelsson

Johan har en bakgrund inom ekonomi där han har en magisterexamen samt har arbetat med bokföring på en redovisningsfirma i Stockholm, från detta har han en vana att arbeta både i team och självständigt. Vidare har flera års utövande av lagsporter i kombination med självstudier på distans tränat honom i att ta ansvar samt driva på sig själv och övriga teammedlemmar. Genom utbildningen hos Academy tar Johan nu nästa steg när det gäller att fördjupa sina kunskaper inom redovisning och utvecklas som redovisningsekonom.

Ola Belin

Ola har en bakgrund inom B2B- och B2C-försäljning samt butiksansvar. Han har varit butikschef och ansvarig för inköp av varor, personalhantering, planering av budget och löpande redovisning. Ola ser Academy som ett tillfälle att utvecklas inom ramen för redovisning och bli en mer komplett tillgång för verksamheten. Efter utbildningen ser han fram emot att använda sina omfattande kunskaper inom affärsverksamheter, spetsat med den nyförvärvade expertisen inom ekonomi och redovisning. Ola är en pålitlig och snabbtänkt problemlösare som besitter stor social kompetens.

Ann-Charlotte Lidman

Ann-Charlotte har en bakgrund inom restaurang och detaljhandel där hon dagligen har kommit i kontakt med olika former av ekonomi. Intresset att fördjupa sig inom redovisning har främst kommit från tjänsterna som butikschef och assisterade restaurangchef. Efter utbildningen vill Ann-Charlotte använda sina påbyggda ekonomikunskaper med intresset för redovisning och bokföring. Som person är hon glad, nyfiken och har stor social kompetens.

Simon Glyssner

Simon har både arbetat med HR-frågor, bland annat rekrytering, och har bred erfarenhet av olika former av säkerhetsarbeten vilket övat upp hans förmåga att snabbt analysera situationer och fatta beslut. Han är en strukturerad improvisatör med förmågan att kunna lösa problem i stressade situationer. Logik och analys är några av hans starkaste sidor och genom att utbilda sig till redovisningsekonom kombinerar Simon dessa förmågor. Med Simon får ni en lösningsorienterad lagspelare som sätter en stolthet i att leverera mervärde till kunden.

Lise Olsson

Innan Lise utbildade sig till redovisningsekonom hade hon skaffat sig erfarenhet från olika arbetsområden och studier. Hon har arbetat både självständigt och i team inom detaljhandeln, fastighetsskötsel samt med digitala läromedel. Lise är positiv, nyfiken och trivs mycket bra med yrkesroller som kräver social kompetens.

Yongan Kim

Yongan är utbildad civilekonom med inriktning redovisning. Yongans professionella bakgrund omfattar budget- och försäljningsansvar från olika bolag inom retail där hon även skaffat sig breda kunskaper i inköp, logistik, butikskommunikation och butiksdrift. Genom att kombinera sin erfarenhet av kommersiella affärsverksamheter med sina nyförvärvade redovisningskunskaper kan Yongan bidra till att skapa mer effektiva processer och kvalitativa beslutsunderlag för ekonomistyrning. Yongan är effektiv och drivs av att leverera ett bra jobb.

Hanna Pawahi

Hanna är en engagerad och analytisk teamplayer som brinner för problemlösning. Efter ingenjörsstudierna har hon skaffat sig erfarenhet från arbete inom ett internationellt företag. Med sig i ryggsäcken har hon kunskaper inom retail, Customer Relationship Managment (CRM) och projektplanering. Organisationer med hög ambitionsnivå inspirerar Hanna att kontinuerligt utmana och utveckla sina förmågor.

Pardis Ghadrdanastaneh

Pardis har en studiebakgrund inom nationalekonomi och statistik. I hennes senaste roll växte hennes intresse för automatisering av processer och utveckling av digitala system. Hon har bred erfarenhet av kundrelationer, privatekonomi och affärsstöd. Hon vill kombinera sin förståelse för affärsverksamheter, passion för problemlösning med sin nya kompetens inom systemutveckling. Som person drivs hon av att ständigt utvecklas och arbeta i en dynamisk miljö. Hon är en prestigelös lagspelare som värdesätter relationer. Detta ser hon som grundläggande för att utvecklas i rollen som utvecklare.

William Eriksson

William har en bakgrund inom finansmarknaden samt värdepappersarbete. Han har studerat till civilingenjör vid Uppsala universitet och ser nu fram emot studierna vid Academy, där han får möjlighet att utveckla sina förmågor inom IT. Efter utbildningen vill han använda sina nyförvärvade kunskaper för att lösa diverse problem. William är en nyfiken, teknikintresserad och lugn person.

Marcus Darberg

Marcus har en bakgrund inom IT-branschen och sju års erfarenhet av att arbeta som servicetekniker, en bred yrkesroll som innefattar allt från IT-reparationer och beställning av reservdelar till kundkontakt samt ansvar för in- och utleverans. Efter att ha läst en sommarkurs i programmering fick Marcus upp ögonen för området och ser Academy som en spännande möjlighet att få arbeta med systemutveckling. Marcus är positiv, snabblärd, stresstålig och har lätt för att samarbeta.

David Skoglund

David har en gedigen bakgrund som Business Analyst och säljanalytiker av FMCG. Som kundtjänstmedarbetare har han utvecklat goda servicekunskaper och den största drivkraften var att alltid överträffa kundens förväntningar. Intresset för IT-utveckling har blivit starkare med åren eftersom utmaningarna han ställts inför blivit mer komplexa. David brinner för problemlösning och analys. Med en lugn och trevlig personlighet är han en naturlig person att vända sig till vid problem.

Simon Westberg

Simon har en bakgrund inom trävaruhandeln och har arbetat som sälj- samt logistikchef på ett medelstort varuhus i norra Sverige. Som logistikchef märkte han att det är under systemen han vill arbeta, för att förändra och förbättra. Han är en problemlösare som tror på helheten. Simon har alltid varit noggrann och hårt arbetande, hans mål är högt satta för att ge honom den utmaning han behöver. Han ser Academy som en möjlighet att snabbt byta karriär till något som ligger honom varmt om hjärtat. Som person är Simon lugn, nyfiken och glad.

Elin Skanne

Elin har en bakgrund inom journalistik och har tidigare arbetat som webbredaktör på Aftonbladets dottersajt MiniMedia. Där producerade de kundsajter till företag såsom Unionen, SEB och Eleven. Efter sin journalistutbildning insåg hon snabbt att hon gillade att jobba mot webben. Hon gick på Pink Progamming-träffar för programmeringsintresserade kvinnor och deltog i en Tjejer Kodar-utbildning i Barcelona. Där insåg hon att det var IT och programmering hon ville arbeta med och sökte till Academy. Efter utbildningen vill Elin kombinera sin erfarenhet inom kommunikation med sina nya IT-kunskaper.

Hanna Nordberg

Hanna har sin akademiska grund inom ekonomi och har de senaste åren arbetat som Business Controller. Hennes ekonomibakgrund samt utvecklarkompetens ger henne en god helhetssyn och bred affärsförståelse. Hanna arbetar analytiskt och strukturerat vilket gör att hon snabbt tar till sig information, väger in flera perspektiv och bryter upp ett problem i hanterbara bitar. Hanna brukar vara mycket uppskattad för sitt flexibla, kommunikativa och engagerande arbetssätt och har lätt för att bygga nya relationer. Hennes främsta styrka är kombinationen av logisk förmåga och sociala kvalitéer.

Eric Resch

Eric har en bakgrund inom Human Resources och har tidigare arbetat som HR-generalist. Eric har en kandidatexamen med inriktning psykologi och har alltid haft ett intresse för samspelet mellan människor och teknik. När Eric kom i kontakt med Academy kändes det som en självklarhet att påbörja en karriär som IT-konsult och att få arbeta med logisk problemlösning där det tekniska intresset samt analytiska tankesättet äntligen kan tillfredsställas.

Maria Tolunay

Maria har tidigare utbildat sig till folkhälsovetare vid Karolinska Institutet. Under utbildningen nischade Maria in sig och började arbeta med insatser som förebygger psykisk ohälsa bland ensamkommande asylsökande ungdomar. Drygt tio år senare hittade Maria av en förträfflig slump utbildningen till IT-konsult. Maria kommer använda sina tidigare kunskaper inom teamarbete och ledarskap i sin nya roll som IT-konsult. Som person är Maria driven och ambitiös. Hon satsar hårt på sitt arbete och har en balanserad fritid.

Stefan Terdell

Stefan kommer senast från Facility Management, där han arbetat främst med kundtjänst och logistik. Han var även i nära kontakt med beställare med fokus på merförsäljning. Stefan har också arbetat som gruppledare och har erfarenhet av delegering samt viss projektledning. När intresset för processritning och kravspecifikation växte kändes programmering som nästa logiska steg. Stefan vill förmedla sina tidigare erfarenheter och nyförvärvade kunskaper till alla möjliga framtida projekt.

Jonas Pettersson

Jonas älskar att utmanas och utvecklas. Han har studerat strategisk kommunikation samt ekonomi. Med dessa studier tar han med sig ett unikt perspektiv som tillsammans med kunskaperna inom programmering kommer hjälpa honom att lösa problem mer effektivt. Jonas har även en stor social kompetens och tycker det är viktigt att ha en bra relation med sina kollegor.

Åsa Tysk

Åsa är nyfiken, ansvarstagande och ständigt på jakt efter ny kunskap. Under flera år har hon arbetat som utbildare i Svenska för invandrare, där hon fick utmana sin pedagogiska förmåga till det yttersta. Tidigare har Åsa studerat civilingenjörsprogrammet i teknisk fysik vid Uppsala universitet vilket väckte ett intresse för programmering. När arbetsplatsen sjösatte ett nytt system blev Åsa tillfrågad att hjälpa till med introduktionen av medarbetare. Där och då föddes längtan efter att söka sig till IT-branschen och Academy blev den perfekta möjligheten.

Oscar Combes

Oscar har en bakgrund inom företagsekonomi och marknadsföring. Han har tidigare arbetat som produktchef inom bland annat detaljhandeln. Under sina tidigare arbeten kom han i kontakt med både produktutveckling och digitala tjänster, vilket banade väg för ett växande IT-intresse. Oscars syfte med Academy är att få kunskap i utveckling av olika IT-system. Efter utbildningen vill Oscar skaffa sig värdefull erfarenhet som utvecklare, för att på sikt eventuellt kombinera sina IT-kunskaper med sin goda affärsförståelse och kommunikationsförmåga.