Säkra er kompetens­försörjning

Bromsas ert företag av kompetensbrist på arbetsmarknaden? I så fall tillhör ni en växande skara. Många progressiva företag arbetar inom sektorer där efterfrågan på kvalificerad arbetskraft vida över­stiger utbudet. Academys framgångs­rika utbildningskoncept inom Accelerated Learning hjälper er att snabbt komma till rätta med problemet, tack vare skräddar­sydda program. På bara sex månader kan vi rekrytera och utbilda personer med rätt förutsättningar att bli framgångsrika inom de områden där det annars är så svårt att hitta medarbetare.
stäng
Intresserad av hur Academy skulle kunna vara en samarbetspartner för ert företag?

Kontakta Gabriel som är Academys Education Program Specialist
eller lämna dina kontaktuppgifter, så hör vi av oss.

Enligt OECD är Sverige det land bland rika länder med den snabbaste teknikdrivna omställning i arbetslivet. Omställningen gör att de traditionella utbildningsformerna har svårt att möta de svenska företagens enorma behov. Här behöver alltfler rollspecifik kompetens. Behoven ökar - och förväntas öka i ännu högre takt - i framtiden.

Därför startade vi Academy, en skola som erbjuder Accelerated Learning Programs (ALP). Vi utbildar våra konsulter inom områden där det råder stor efterfrågan på kompetens. Utbildningarna genomförs i regel på tre månader eller mindre och kan skräddarsys efter våra kunders behov. Vi har idag en lång lista av kunder som säkrat sin framtida kompetensförsörjning tack vare vår hyrköpsmodell.

En effektiv utbildningsmodell

Utbildningarna är effektiva tack vare högt tempo, aktivitetsbaserat lärande, ständigt teamarbete och outtröttlig feedbackdialog. Det skapar engagerade deltagare och möjliggör en brant utvecklingskurva. Utformningen på programmen skapas med hjälp av våra lärare, ansedda experter inom sina respektive fält. Tillsammans skräddarsyr vi ett utbildningspaket med det viktigaste verktygen från både universitetsvärlden och framgångsrika yrkesutbildningar. Läs mer om vår utbildningsmodell och om Accelerated Learning.

Vi breddar vår kundbas

Inledningsvis fokuserade vi på utbildning inom IT - inte minst eftersom det enligt IT & Telekomföretagen idag saknas ca 30 000 personer med rätt IT-kompetens på den svenska arbetsmarknaden. Den siffran förväntas dessutom öka till 60 000 till år 2020. Därför har vi regelbundna startdatum för programmen i Java och C#.NET.

Idag räknar vi dessutom in fler och fler framgångsrika samarbeten inom kompetenser även utanför IT-världen. Läs mer om våra framgångsrika samarbeten med exempelvis Visma, Svea Ekonomi och Ericsson LSS

Varför samarbeta med Academy?

  • Efterfrågan: Fånga upp kompetens som annars inte går att få tag på.
  • Effektivt: På bara tre månader kan vi utbilda en konsult till en helt ny roll.
  • Ökad mångfald: Våra höga antal ansökningar och öppna rekryteringsprocess tenderar att generera mångfald för företag — Academy har exempelvis 35% kvinnor på sina utbildningar.
  • Framåtriktat: Vår rekryteringsprocess lägger vikt på vad kandidater kan göra imorgon, inte vad de gjorde igår. På så vis breddar vi våra sökningar och fångar upp deltagare med hög potential att lära och omsätta lärdomar till arbete.
  • Skräddarsytt: Vi kan skapa en helt ny utbildning, och skräddarsy den enligt kundens behov.
3+3
På sex månader kan vi täcka ditt företags kompetensbrist
Vi skräddarsyr program enligt ditt företags behov på tre månader - efter ytterligare tre är konsulterna examinerade.

Träffa våra konsulter

Varje torsdag är det Terrific Thursday på Academy. Då bjuder vi in kunder, företag men även interna medarbetare. Under kvällen berättas och diskuteras det kring ett aktuellt ämne, en speciell teknik eller ett företag. Vi passar på att äta gott och de inbjudna får chansen att mingla med konsulterna.

Kontakt

Intresserad av hur Academy skulle kunna vara en samarbetspartner för ert företag?
eller hör av dig direkt tillgabriel.fogelsjoo@academicwork.se

SKRÄDDARSY er KOMPETENS

Våra skräddarsydda utbildningar skapas på förfrågan från dig som kund. Under den tuffa rekryterings­processen deltar kunden i urvalet där de främsta kandidaterna väljs ut. Tillsammans skräddarsyr vi en utbildning som förbereder konsulterna med kunskaper som kan fylla ert specifika kompetensbehov. 

Det har redan tidigare skrivits om våra skräddar­sydda och framgångsrika samarbeten hos oss här på Academy och i media. Ett bra exempel är utbild­ningen för Ericsson LSS. För dem skräddarsydde vi en utbildning inom fiberteknik eftersom den kompetens de sökte saknades på arbetsmarknaden. Läs mer vårt samarbete med Ericsson LSS i Samhällsbyggaren.

Academy skapar skräddarsydd utbildning åt Ericsson LSS

För att fylla ett växande anställningsbehov av projektörer och fibertekniker har Ericsson Local Services AB, ett dotterbolag till Ericsson AB, anlitat Academy för skräddarsydda intensivutbildningar. Första utbildningsomgången omfattar 37 personer som efter avslutad utbildning tillsvidareanställs som konsulter via Academys ägarbolag Academic Work.

mer om academys samarbete med ericsson lss

VÅRA SAMARBETEN

”Vi söker inte efter rena kodknackare utan vill ha utvecklare med ett större affärsperspektiv. De måste kunna leverera affärsnytta och det är inte alla som förstår hur man gör det, jag tycker att de två konuslter vi tagit in från Academy är det ultimata teamet – de kan open source, det vet hur man gör lösningen och de vet hur får man folk att gilla den.”
Mikael Edgren, utvecklingschef
”Upplägget med Academy är något nytt och precis vad vi behöver, säger. Det gör att vi på mycket kort tid får tillgång till ett stort antal konsulter som vi vet har både rätt kompetens och rätt personliga egenskaper. Konsulterna kommer att kunna bidra hos oss från dag ett vilket är en stor fördel i en stor och snabbväxande organisation.”
Thomas Grundsten, Head of Build & Engineering
”Jag är imponerad over hur snabbt de konsulter vi tagit in från Academy blivit produktiva medlemmar I våra utvecklingsteam”
Stig Johansson, Enterprise Architect

Accelerated Learning

Konceptet med Accelerated Learning Programs har haft en explosionsartad tillväxt i USA och resulterat i många nöjda kunder och kandidater. Med erfarenheterna från våra amerikanska kollegor som grund, har vi tillsammans med några utav Sveriges bästa lärare tagit fram en utbildning anpassad till den svenska marknaden. Utbildningen drivs i så kallat bootcamp-format på heltid under tre intensiva månader i våra egna lokaler. Konceptet är sprunget ur modern hjärnforskning som visar på effektiviteten i praktiskt lärande med högt tempo och ständig feedback.

Vi har hittills fokuserat på utbildning inom IT och teknik men vi tror att konceptet även är applicerbart inom andra branscher med kompetensbrist och andra yrkesgrupper.

”Academy är en utbildningsform som möter våra samarbetspartners högt ställda krav och hjälper företag att hitta rätt kompetens. På så sätt bidrar vi med en utbildning och matchning som gynnar kandidater, företag och i förlängningen även samhället”.
Micael Holmström, Managing Director, Academy

ARTIKLAR

Micael Holmström utmanar näringslivet

Förra veckan publicerade vi en debattartikel via Di Digital där vår VD Micael Holmström utmanar näringslivet till att göra något åt kompetensbristen inom IT.

2017-01-20
2016-10-24
LÄS MER 

Hogia först i Västsverige med eget Accelerated Learning Program

Hogia känner på samma sätt som många andra företag av svårigheten att hitta IT-kompetens. Därför tar de hjälp av Academy med att rekrytera och intensivutbilda 10 personer till systemutvecklare. Detta är det första Accelerated Learning Program Academy gör på Västkusten, rekryteringsprocessen pågår under våren och utbildningsstart är 7e augusti.

2017-01-20
2017-02-16
LÄS MER 

Friheten är det bästa med mitt jobb!

Just nu rekryterar vi 15 personer till ett Accelerated Learning Program vi gör tillsammans med Nordomatic. Under 12 veckors intensivutbildning lägger vi grunden inför en ny karriär inom fastighetsautomation. Efter utbildningen väntar en framtid som automationsingenjör på Nordomatic och en karriär inom framtidens fastighetsteknik. De befinner sig just nu i en tillväxtfas och söker dig som vill vara med på deras resa ”för klimatets skull” och jobba med klimatsmarta byggnader.

2017-01-20
2017-01-12
LÄS MER