Sluta leta efter otillgänglig kompetens. 


Ta fram ny!

Se filmen
  • Efterfrågan: Fånga upp kompetens som annars inte går att få tag på.
  • Effektivt: På bara tre månader kan vi utbilda en konsult till en helt ny roll.
  • Ökad mångfald: Våra höga antal ansökningar och öppna rekryteringsprocess tenderar att generera mångfald för företag — Academy har exempelvis 35% kvinnor på sina utbildningar inom IT/tech.
  • Framåtriktat: Vår rekryteringsprocess lägger vikt på vad kandidater kan göra imorgon, inte vad de gjorde igår. På så vis breddar vi våra sökningar och fångar upp deltagare med hög potential att lära och omsätta lärdomar till arbete.
  • Skräddarsytt: Vi kan skapa en helt ny utbildning, och skräddarsy den enligt kundens behov.
200+
Företag hyr in konsulter från Academy

Antalet kunder som tar in konsulter från Academy för att säkra sin kompetensförsörjning växer stadigt.

Ett framgångsrikt utbildningskoncept

Academys koncept inom Accelerated Learning hjälper er att snabbt komma till rätta med kompetensbristen, tack vare skräddar­sydda program. På bara sex månader kan vi rekrytera och utbilda personer med rätt förutsättningar att bli framgångsrika inom de områden där det annars är så svårt att hitta medarbetare.

Enligt OECD är Sverige det land bland rika länder med den snabbaste teknikdrivna omställning i arbetslivet. Omställningen gör att de traditionella utbildningsformerna har svårt att möta de svenska företagens enorma behov. Här behöver alltfler rollspecifik kompetens. Behoven ökar - och förväntas öka i ännu högre takt - i framtiden.

Därför startade vi Academy, en skola som erbjuder Accelerated Learning Programs (ALP). Vi utbildar våra konsulter inom områden där det råder stor efterfrågan på kompetens. Utbildningarna genomförs i regel på tre månader eller mindre och kan skräddarsys efter våra kunders behov. Vi har idag en lång lista av kunder som säkrat sin framtida kompetensförsörjning tack vare vår hyrköpsmodell.

En effektiv utbildningsmodell

Utbildningarna är effektiva tack vare högt tempo, aktivitetsbaserat lärande, ständigt teamarbete och outtröttlig feedbackdialog. Det skapar engagerade deltagare och möjliggör en brant utvecklingskurva. Utformningen på programmen skapas med hjälp av våra lärare, ansedda experter inom sina respektive fält. Tillsammans skräddarsyr vi ett utbildningspaket med det viktigaste verktygen från både universitetsvärlden och framgångsrika yrkesutbildningar.

Vi breddar vår kundbas

Inledningsvis fokuserade vi på utbildningar inom IT - inte minst eftersom det enligt IT & Telekomföretagen idag saknas ca 30 000 personer med rätt IT-kompetens på den svenska arbetsmarknaden. Den siffran förväntas dessutom öka till 70 000 till år 2022. Därför har vi regelbundna startdatum för programmen i Java och C#.NET.

Sedan starten 2015 har vi utökat Academys verksamhetsområde och gör nu utbildningar för både IT, teknik och ekonomibranschen. Den gemensamma nämnaren är kompetensbristen och vårt svar är Accelerated Learning.

Idag räknar vi dessutom in fler och fler framgångsrika samarbeten inom kompetenser även utanför IT-världen. Läs mer om våra framgångsrika samarbeten med exempelvis Visma, Svea Ekonomi och Ericsson LSS

kommande evenemang

Välkommen på seminarium & paneldiskussion i Almedalen

Fyra gånger under din karriär kommer du helt växla spår och byta karriär. Men hur ska man kunna byta karriär om det inte finns vägar som möjliggör det? Vi pratar ofta om vikten av lifelong learning, samtidigt delas rapporter som menar att företag satsar allt mindre på utbildning av sina medarbetare.

Välkommen på ett seminarium där vi ger dig verktygen för lifelong learning i praktiken. Hur du kan jobba med ditt egna livslånga lärande men även hur du kan jobba i en organisation för att främja medarbetares livslånga lärande. Vi pratar ofta om vikten av att ständigt lära oss men samtidigt kommer det rapporter som säger att företagen satsar allt mindre på utbildning av sina medarbetare – varför? Hur säkerställer vi att både vi själva och våra medarbetare fortsätter att lära för livet?

VÅRA SAMARBETEN

”Vi söker inte efter rena kodknackare utan vill ha utvecklare med ett större affärsperspektiv. De måste kunna leverera affärsnytta och det är inte alla som förstår hur man gör det, jag tycker att de två konuslter vi tagit in från Academy är det ultimata teamet – de kan open source, det vet hur man gör lösningen och de vet hur får man folk att gilla den.”
Mikael Edgren, utvecklingschef Abalon
”Upplägget med Academy är något nytt och precis vad vi behöver. Det gör att vi på mycket kort tid får tillgång till ett stort antal konsulter som vi vet har både rätt kompetens och rätt personliga egenskaper. Konsulterna kommer att kunna bidra hos oss från dag ett vilket är en stor fördel i en stor och snabbväxande organisation.”
Thomas Grundsten, Head of Build & Engineering Ericsson LSS
”Jag är imponerad over hur snabbt de konsulter vi tagit in från Academy blivit produktiva medlemmar I våra utvecklingsteam”
Stig Johansson, Enterprise Architect

SKRÄDDARSYDD KOMPETENS PÅ 12 VECKOR

Bromsas ditt företag av kompetensbrist inom IT? Academy har lösningen. På tolv veckor kan vi utbilda en IT-konsult tack vare praktiskt lärande i högt tempo, samarbeten i team och ständig feedback – vi kallar det Accelerated Learning. På så vis har vi redan hjälpt arbetsgivare att tillsätta över 400 tjänster. Ta kontakt med framtidens skola och beställ specialanpassad IT-kompetens redan idag.

Vår lösning:

1. Noggrann rekryterings­process

Under rekryteringen väljer vi ut ambitiösa personer med rätt kognitiva förmågor för respektive utbildningsinriktning, där motivation och framtida potential går före CV och bakgrund. Många kandidater utnyttjar denna svårslagna språngbräda för att skifta karriär. Denna process gör det dessutom möjligt för en bredare målgrupp att ta sig in i IT-branschen.

2. tolv veckors Accelerated learning

Under de tolv intensiva veckorna ges deltagarna 500 kodtimmar – lika många som i en traditionell treårig IT-utbildning. Det fungerar tack vare studier i så kallat bootcamp-format anpassat till utbildningsformen Accelerated Learning, en modell hämtad från USA. I den utgår vi hela tiden från konkreta uppgifter som är relevanta för yrkesrollen. Detta säkras med hjälp av våra lärare som är ansedda experter inom sina respektive fält.

3. Redo för jobb

Efter utbildningen övergår deltagarna till en tillsvidareanställning som IT-konsult via Academic Work. På 3+3 månader kan vi alltså både rekrytera och utbilda personer till att bli produktiva juniora systemutvecklare som kan bidra i ert team från dag 1. Och tolv månader senare får du som arbetsgivare möjlighet att ta över anställningen. Med framtidens skola skapar vi långsiktiga lösningar – på tolv veckor.

Vill du veta mer? Kontakta Academy

12veckor@academy.se
 Ring oss
020 37 38 40
 Ring oss
020 37 38 40

Sagt om Academy

Markus Hogsved, chefsarkitekt Hogia.

Kundperspektivet: Hogia har länge känt av kompetensbristen inom IT och haft svårt att hitta IT-kompetens.

Academy har en spännande lösning för att råda bot på kompetensbristen inom IT, nämligen att ge fler möjligheten att vidareutbilda sig, oavsett tidigare utbildningsnivå och arbetslivserfarenhet. Vi ser fram emot att se vilka kandidater som kommer att delta i utbildningen.

Konsultperspektivet: Cecilia har en bakgrund inom PR, marknadsföring och webbdesign. Med en känsla för effektivitet, samt ett gott öga för design och funktion var utbildningen via Academy ett perfekt nästa steg där hon skaffat sig mycket goda kunskaper i Java, HTML, CSS samt JavaScript.

Det roligaste har varit att sitta med projektarbeten och sy ihop alla delar från utbildningen. Då får man verkligen svart på vitt se hur pass mycket man har lärt sig under 12 veckor!

kommande evenemang

Välkommen på seminarium & paneldiskussion i Almedalen

Fyra gånger under din karriär kommer du helt växla spår och byta karriär. Men hur ska man kunna byta karriär om det inte finns vägar som möjliggör det? Vi pratar ofta om vikten av lifelong learning, samtidigt delas rapporter som menar att företag satsar allt mindre på utbildning av sina medarbetare.

Välkommen på ett seminarium där vi ger dig verktygen för lifelong learning i praktiken. Hur du kan jobba med ditt egna livslånga lärande men även hur du kan jobba i en organisation för att främja medarbetares livslånga lärande. Vi pratar ofta om vikten av att ständigt lära oss men samtidigt kommer det rapporter som säger att företagen satsar allt mindre på utbildning av sina medarbetare – varför? Hur säkerställer vi att både vi själva och våra medarbetare fortsätter att lära för livet?

Lämna dina kontaktuppgifter

Behöver ditt företag hjälp med personal eller har du frågor och bara vill komma i kontakt med oss? Fyll i dina kontaktuppgifter här under så kontaktar vi dig. Du kan också höra av dig direkt till Gabriel Fogelsjöö, vår Education Program Specialist, om du vill veta mer om hur Academy kan hjälpa ert företag.

Tack! Vi hör av oss till dig så snart vi kan.
Oops! Något gick fel. Testa gärna igen, eller hör av dig till info@academy.se om problemet.

Wonderful Wednesday, Terrific Thursday och Fantastic Friday på Academy!

Varje onsdag, torsdag och fredag har du möjlighet att komma och träffa våra konsulter på Academy. Då bjuder vi in kunder, företag, inspiratörer men även interna medarbetare till antingen frukost, lunch eller middag på vårt Campus i Kista. Under tillfället berättas och diskuteras det kring ett aktuellt ämne, en speciell teknik eller ett företag. Vi passar på att äta gott och de inbjudna får chansen att mingla med konsulterna.

Hör av dig till oss via info@academy.se om du vill ha mer information eller rent av komma och hälsa på!

kommande evenemang

Välkommen på seminarium & paneldiskussion i Almedalen

Fyra gånger under din karriär kommer du helt växla spår och byta karriär. Men hur ska man kunna byta karriär om det inte finns vägar som möjliggör det? Vi pratar ofta om vikten av lifelong learning, samtidigt delas rapporter som menar att företag satsar allt mindre på utbildning av sina medarbetare.

Välkommen på ett seminarium där vi ger dig verktygen för lifelong learning i praktiken. Hur du kan jobba med ditt egna livslånga lärande men även hur du kan jobba i en organisation för att främja medarbetares livslånga lärande. Vi pratar ofta om vikten av att ständigt lära oss men samtidigt kommer det rapporter som säger att företagen satsar allt mindre på utbildning av sina medarbetare – varför? Hur säkerställer vi att både vi själva och våra medarbetare fortsätter att lära för livet?

Academy i media

ComputerSweden och ITbranschen uppmärksammar Acando Academy

Nu har rekryteringen till Acando Academy startat. Ett program där deltagarna kommer att utbildas till experter inom digital utveckling av webbaserade tjänster och handelslösningar.

2018-05-22
2018-04-17
Läs mer

Academy intensivutbildar IT-konsulter åt ServiceNow

Amerikanska ServiceNow är ett av världens snabbast växande mjukvaruföretag med verksamhet i över 70 länder. Nu får Academy i uppdrag att intensivutbilda konsulter åt ServiceNow för att säkerställa kompetenstillförseln hos deras svenska partnerbolag.

2018-05-22
2018-03-28
Läs mer