Läs mer

Träffa Mathias från Java HT17

Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
Academy erbjöd den rakaste och effektivaste vägen in till IT-branschen.

Mathias Rehn är halvvägs igenom höstens Javaprogram. Han har en kandidatexamen i Service Management och en bakgrund inom serviceyrken. Via Academy ser han ett gyllene tillfälle att byta karriär under en intensiv tidsperiod.

Hej Mathias, berätta om dig själv?

Redan som liten hade jag ett intresse för problemlösning. Jag brukade ligga och fundera på gåtor och syssla med huvudräkning som godnattsagor. Samtidigt hade jag ett starkt intresse för andra människor. Detta intresse gjorde att jag valde att utforska en del av världen och åkte till England och jobbade som servitör, sedan till Nya Zeeland och jobbade som kajakguide och tågluffade i Europa. Det jag lärde mig under denna tid var att jag tycker om att skapa värde för andra människor. En insikt som tog mig ned till äventyr i Lund och slutade med en examen inom Service Management. Under åren har känslan av att få nyttja mitt sinne för problemlösning vuxit sig allt starkare och jag valde att agera på den känslan när jag hörde talas om Academy.

Hur kom du i kontakt med Academy?

Via podcasten Kodsnack där en tidigare konsult var med i avsnitt "Kodsnack 211 - Bli IT-konsult på tolv veckor".

Varför sökte du?

För att Academy erbjöd den rakaste och effektivaste vägen in till IT-branschen. För att Academy verkade kunna lära ut hantverket programmering och göra mig till en systemutvecklare som kan bidra i ett företag från första dagen efter utbildningen.

Vad lockar med IT-branschen?

IT har blivit en av samhällets grundpelare och IT blir bara viktigare och större för varje sekund som går. Att få vara en del av det och kunna vara med och påverka den utvecklingen är otroligt lockande. Möjligheterna, framtidsutsikten i branschen och att få nyttja mitt logiska sinne och få syssla med problemlösning. Att få hamna i en bransch där det enda konstanta är förändring. Sedan ser jag fram emot att få bidra till andra genom att ta tillvara på min egenskaper så bra som möjligt.

Hur upplever du utbildningen såhär halvvägs igenom de 12 veckorna?

Detta är bland det roligaste jag gjort. Härliga kollegor, bra lärare och drivna människor vart du än vänder dig! Men det går undan och jag lägger cirka 70 timmar i veckan på utbildningen. Det är såklart individuellt hur mycket tid man vill lägga. Men en av våra lärare sa det bra när jag ställde en fråga gällande ett problem jag hade med en  programmeringsuppgift - "Hur djupt vill du gå?". Detta är inte en utbildning där du siktar på att gå ut med ett visst betyg. Detta är en utbildning som skapar goda möjligheter för inlärning under en kort och begränsad tid, hur djupt jag vill gå är sedan upp till mig!

Vad är dina tips till andra som vill söka?

Sök, sök, sök! Din bakgrund är inte relevant och de finner fram under processen vilka människor som är lämpade att gå denna utbildning. Om du sedan blir antagen, lägg ned mycket tid på förstudierna. Det är ont om tid att hinna ta igen när utbildningen väl är igång. Tänk också på att du är i detta tillsammans med de andra som går utbildningen. Vidare är det viktigt att din omgivning stöttar dig. För mig så är hela min familj med mig. För denna utbildning kräver mycket ifrån dig så det är viktigt att du på sätt och viss kan stoppa upp det övriga i ditt liv under tiden.

Vad ser du fram emot efter utbildningen?

Att få komma ut och jobba i skarpt läge och få bidra som utvecklare.

Hur skulle du summera Academy?

WOW!

När jag fick höra om Academy så bestämde jag mig för att ta ett stort och viktigt val i mitt liv och byta riktning. Sedan min första kontakt, genom hela antagningsprocessen och fram till min nu 6:e vecka på utbildningen så har allt levererats med hög kvalitet, stor kompetens och fin omsorg. Här finns det människor som arbetar stenhårt för att skapa förutsättningar för dig som lär dig bra i intensiva miljöer. Jag känner mig lyckligt förunnad av att ha fått denna möjlighet.

Om du får den, ta den!

Just nu står Mathias bakom Academys instagramkonto så kika in där om du är nyfiken på hur hans vardag ser ut!

Mathias Rehn
Med en examen inom Service Management har Mathias i över tio år haft verksamhetsutveckling och kunden i fokus genom roller som naturguide, supervisor, teamleader och chef för en biluthyrningsstation. Det som tog honom till dessa roller är hans drivkrafter i att vara en tillgång för andra och bidra till teamets utveckling. Han har en fallenhet för problemlösning och trivs utomordentligt bra i utmanande miljöer med högt tempo. Genom IT och programmering vill Mathias nyttja sina logiska förmågor till fullo och delta i den digitala evolutionen.

Mer på temat 

#konsulter-berättar

Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-08-12
3 snabba frågor med konsulten Andreas

Vill du få en inblick i våra konsulters vardag på Academy? Klart du vill! Vi ger dig tre snabba frågor och svar med konsulten Andreas.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-08-21
Christoffer spetsade sin IT-kompetens med en 12 veckors intensivutbildning i C/C++

På fritiden varvar Christoffer Palm kampsport och husrenovering med ett av hans största intressen, nämligen IT. Han har alltid haft ett intresse för teknik, datorer och spel och han har även en utbildning som nätverks- och systemtekniker från Jönköping Tekniska Högskola. För drygt ett år sedan valde han att ta en annan riktning i karriären och började Academys intensivutbildning i C/C++. Vi är nyfikna på vad som gjorde honom intresserad av C/C++ och vad han jobbat med sedan examen från Academy.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-04-25
1000 examinerade konsulter!

Idag har vi examinerat 1000 konsulter från Academy, det är vi enormt stolta över! Tack till alla våra konsulter som valt att göra denna karriärsresa tillsammans med oss.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2018-07-10
Från kundtjänstmedarbetare till utvecklingschef på 2 år

Wilhelm Perdahl jobbade som kundtjänstmedarbetare på en storbank när han insåg att det inte var där han ville vara. Det var inte tillräckligt utmanande eller utvecklande vilket gjorde att han valde att säga upp sig utan en egentlig plan på vad han skulle göra därnäst. Trots en ekonomiexamen i ryggen valde han att efter ungefär 6 månader läsa en kurs vid Luleå Universitet inom digital teknik och där förnyades intresset för IT.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2018-08-22
En språngbräda in i programmeringens värld

Nu har du som vill jobba i Göteborg fler möjligheter än någonsin att byta karriär och bli en efterfrågad IT-konsult på 12 veckor! Innan Academy gjorde Ida Ahlström lite av varje, som hon beskriver det själv, men jobbar sedan en tid tillbaka som utvecklare på Collector Bank. Vill du göra samma resa som Ida? Missa inte chansen att söka till höstens Academy program!

Läs mer