Läs mer

Svenskar lär sig koda i Miami

Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office

För den som vill byta karriär – och vinterslasket mot Floridasolen – lanserar svenska företaget Academy en kostnadsfri intensivutbildning i programmering i Miami.

Efterfrågan på programmerare växer rekordsnabbt och spås fördubblas inom de nästkommande tre åren. Academy, ett systerbolag till bemanningsföretaget Academic Work, har sedan 2015 vidareutbildat nästan 300 deltagare till programmerare genom kostnadsfria intensivutbildningar på tre månader. Academy kräver inga förkunskaper men genom en tuff rekryteringsprocess väljs endast runt 30 kandidater ut av ett par tusen sökande till varje utbildningstillfälle. Istället för tidigare erfarenheter letar Academy efter deltagare med rätt motivation och passion – något som behövs för att klara utbildningens höga tempo.

I januari startar Miami Academy, som ger svenska deltagare möjlighet att vidareutbilda sig till programmerare i Miami. Utbildningen sker hos Academys systerbolag Wyncode, en pionjär inom så kallade coding bootcamps. Efter avslutad utbildning är deltagarna garanterade tillsvidareanställning som IT-konsult i Sverige genom Academic Work.

Den kostnadsfria utbildningen är på tio veckor och bygger på amerikanska inlärningsmetodiken Accelerated Learning. Deltagarna får bland annat lära sig grunderna i programmeringsspråken HTML5, Ruby, Rails, Javascript och CSS. På de tio veckorna hinner deltagarna skriva inte mindre än 5 000 rader kod.

– Att omskola mig hos Academy är nog det bästa jag har gjort, säger Lina Jonsson, som utexaminerades hösten 2016. Utbildningen var enormt krävande men lika rolig. På tre månader bytte jag karriär från ekonom till utvecklare på ett finansbolag där jag idag jobbar med allt från databaser till webbutveckling.

Det första utbildningstillfället hos Miami Academy startar i januari 2018. Läs mer här.

För mer information kontakta:

Micael Holmström, vd, Academy
0709-919 677, micael.holmstrom@academy.se

Om Academy

Academy, ett systerbolag till Academic Work, erbjuder intensivutbildningar baserade på utbildningsformen Accelerated Learning. Syftet är att förbereda och utbilda människor med rätt förmågor och ambition för nya utmaningar och karriärer. Academy kombinerar en rekryteringsprocess som lägger vikt vid kandidaternas personliga egenskaper med skräddarsydda utbildningspaket som är framtagna tillsammans med några av de bästa lärarna inom sina respektive fält. Academy grundades 2015 och har huvudkontor i Stockholm. www.academy.se

Lina Jonsson
Lina är civilekonomen som ser Academy som ett gyllene tillfälle till att ta steget in i IT-branschen. Förutom att Lina brinner för att effektivisera och strukturera är hon även en nyfiken person vilket har lett henne till olika platser i världen. Hon har tidigare bott utomlands, nu senast i Kanada. Under flertalet år arbetade hon på Skatteverket där hon utvecklade sin förmåga att bemöta olika människor. I framtiden hoppas hon på att kunna knyta samman sin ekonomiexamen, känsla för service samt sina IT-kunskaper i en roll inom IT Management.

Mer på temat 

#pressmeddelande

Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-09-16
Salesforce-partners i Norden går ihop – utbildar konsulter via Academy

Salesforce är idag en av de snabbast växande tekniska plattformarna för kundrelationer. Den snabba tillväxten har lett till en enorm brist på kompetens inom Salesforce. För att råda bot på det går nu några av Salesforce kunder och partners ihop och tar hjälp av Academy, ett systerbolag till Academic Work, för att få fram ny kompetens.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-08-26
STANLEY Security tar hjälp av Academy för att säkra behovet av IT-kompetens

Säkerhetsleverantören STANLEY Security tar hjälp av Academy, ett systerbolag till Academic Work, för att säkra deras långsiktiga kompetensförsörjning inom IT. Under ett 12 veckor långt skräddarsytt program, med stort fokus på programmering, ska 17 personer förberedas för en karriär inom driftsättning och systemunderhåll hos STANLEY Security.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-06-24
Kiwa Inspecta utbildar besiktningsingenjörer i samarbete med Academy

Stockholm, 24 juni 2019 - För att säkra långsiktig kompetensförsörjning tar Kiwa Inspecta hjälp av Academy för att hitta och utbilda 20 personer till besiktningsingenjörer. Kiwa är en global organisation ledande inom provning, besiktning och certifiering med 750 medarbetare i Sverige. Utbildningen kräver inga tidigare kunskaper, bygger på metoden Accelerated Learning och startar i oktober.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2018-06-01
Emelie Bernhardsson ny Sverige-vd på Academy

Snabbväxande utbildningsföretaget Academy, ett systerbolag till Academic Work, utser Emelie Bernhardsson till ny Sverige-vd. Emelie Bernhardsson, 29 år och tidigare COO, är medgrundare till Academy och tar över efter Micael Holmström som blir koncern-vd.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-02-26
Handelsbanken, Tieto och Apper gör gemensam sak för att under 12 intensiva veckor utbilda programmerare för viktiga IT-system

Bristen på programmerare/systemutvecklare har gått från att vara hög till akut de senaste åren och för många företag hjälper det inte med rekryteringsannonser eftersom det helt enkelt inte finns tillräckligt många utbildade.

Läs mer