Läs mer

Så fick Jeanette jobb på EVRY efter 12 veckors utbildning

Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
"Jag ångrar verkligen inte att jag sökte och jag saknar ibland tiden under Academy – det är så lyxigt att få 12 veckor att enbart fokusera på sitt eget lärande!"

Jeanette var en av 30 studenter som gick Academys 12-veckors intensivutbildning och blev konsult inom IT! Hon tog examen sommaren 2017 och fick direkt jobb som utvecklare på EVRY. Vi tog chansen att att prata med Jeanette om varför hon valde att gå utbildningen, hur plugget var och hur det är att jobba som utvecklare på EVRY!

Hur hamnade du på Academy? 

Jag har en bakgrund inom informationsvetenskap med fokus på både UX, programmering och textproduktion. Jag var inte helt nöjd med den utbildning jag hade samtidigt som jag verkligen hade fått mersmak för att skriva kod. När jag hörde om Academy blev jag nyfiken på att se om jag skulle klara testerna i början av ansökningsprocessen. Så jag sökte men hade egentligen inte bestämt mig förrän efter intervjun.

Att bli IT-konsult på 12 veckor – hur tänkte du kring det?

Jag är en person som är väldigt mycket allt eller inget, så jag vet att jag under kortare perioder kan prestera högre än normalt. Jag är också otålig och tycker om att få nörda ner mig ordentligt i ett ämne, så jag tyckte att det lät som ett bra upplägg för mig personligen. Däremot så var jag väldigt tveksam till om jag skulle kunna lära mig tillräckligt mycket för att kunna få ett jobb direkt efteråt.

Har du något särskilt minne från utbildningen?

Vi hade en liten plugg-aw mitt i projektveckorna där alla satt kvar och försökte lösa några sista kodproblem inför presentationen av slutprojekten. Då kom vi på att vi hade haft alldeles för trevligt och kodat för länge, för om 7 minuter skulle larmet i lokalerna aktiveras! Vi sprang fram och tillbaka och städade i panik, och lyckades på något magiskt sätt både städa undan efter oss och hinna ut allihop utan att sätta igång larmet. Problemlösning på hög nivå!

Idag är du utvecklare på stora IT-konsultbolaget EVRY – berätta om ditt jobb!

Jag jobbar i ett litet härligt gäng som utvecklar lösningar för print, både digital och fysisk, till exempel e-fakturor, mail och liknande. Det är ett väldigt roligt jobb och jag lär mig mycket varje dag. Det är härligt att känna att man hela tiden kan vidareutvecklas. Och jag fick precis en ny kollega – en andra Academy-konsult! 

Det låter kul! Men hur gör du för att fortsätta utvecklas?

Nu i början är det mycket att lära sig på jobbet, så utvecklas gör jag hela tiden. Jag tycker också om att lyssna på poddar och Youtube-videor om kod och testa nya språk på olika online-kurser. Jag har också börjat gå på lite tech meetups, till exempel Femme Inspiration, för att träffa andra i samma bransch att utbyta erfarenheter med och lära känna. Det har varit väldigt trevligt och givande. 

Vilka är dina bästa pluggtips till de blivande konsulterna?

Försök kom ihåg att ta raster! Det är lätt att glömma när man är mitt inne i ett problem och bara vill lösa det, men det kommer hela tiden fler problem och rätt som det är tar det slut i huvudet. Bättre att ta rast innan man tar slut! Personligen så tycker jag också att träning underlättar tankeprocessen, så jag såg till att ha hunnit vara på gymmet innan jag kom till Academy för att vara redo för dagen. 

Vad vill du säga till den som funderar på att söka till Academy?

Sök! Du har inget att förlora på att testa och alla frågor du har kan du ställa under intervjun. Jag ångrar verkligen inte att jag sökte och jag saknar ibland tiden under Academy – det är så lyxigt att få 12 veckor att enbart fokusera på sitt eget lärande!

 

Vill du också bli IT-konsult på 12 veckor i sommar? Den 11 juni går EVRY Consulting Academy av stapeln där 15 personer utbildas till Applikationskonsulter som sedan blir konsulter åt Academic Work, på uppdrag hos EVRY. Spana in jobbannonsen här och sök redan idag! 

 

Jeanette Norin
Jeanette är väldigt nyfiken, kreativ och drivs av att hela tiden få utvecklas. Hon har en bakgrund med högskolestudier inom Informationsarkitektur, där hon lärde sig mycket om användbarhet och UX-design, främst applicerat mot webbutveckling. Ett stort intresse för webben har alltid funnits, men under högskoletiden väcktes även lusten att programmera. Hon ser programmering som både kreativt stimulerande och intellektuellt utmanande. IT är en bransch i ständig framåtrörelse där det alltid kommer finns möjlighet att lära sig något nytt, något som perfekt matchar hennes driv.
EVRY

Mer på temat 

#konsulter-berättar

Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-08-12
3 snabba frågor med konsulten Andreas

Vill du få en inblick i våra konsulters vardag på Academy? Klart du vill! Vi ger dig tre snabba frågor och svar med konsulten Andreas.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-08-21
Christoffer spetsade sin IT-kompetens med en 12 veckors intensivutbildning i C/C++

På fritiden varvar Christoffer Palm kampsport och husrenovering med ett av hans största intressen, nämligen IT. Han har alltid haft ett intresse för teknik, datorer och spel och han har även en utbildning som nätverks- och systemtekniker från Jönköping Tekniska Högskola. För drygt ett år sedan valde han att ta en annan riktning i karriären och började Academys intensivutbildning i C/C++. Vi är nyfikna på vad som gjorde honom intresserad av C/C++ och vad han jobbat med sedan examen från Academy.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-04-25
1000 examinerade konsulter!

Idag har vi examinerat 1000 konsulter från Academy, det är vi enormt stolta över! Tack till alla våra konsulter som valt att göra denna karriärsresa tillsammans med oss.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2018-07-10
Från kundtjänstmedarbetare till utvecklingschef på 2 år

Wilhelm Perdahl jobbade som kundtjänstmedarbetare på en storbank när han insåg att det inte var där han ville vara. Det var inte tillräckligt utmanande eller utvecklande vilket gjorde att han valde att säga upp sig utan en egentlig plan på vad han skulle göra därnäst. Trots en ekonomiexamen i ryggen valde han att efter ungefär 6 månader läsa en kurs vid Luleå Universitet inom digital teknik och där förnyades intresset för IT.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2018-08-22
En språngbräda in i programmeringens värld

Nu har du som vill jobba i Göteborg fler möjligheter än någonsin att byta karriär och bli en efterfrågad IT-konsult på 12 veckor! Innan Academy gjorde Ida Ahlström lite av varje, som hon beskriver det själv, men jobbar sedan en tid tillbaka som utvecklare på Collector Bank. Vill du göra samma resa som Ida? Missa inte chansen att söka till höstens Academy program!

Läs mer