Se alla våra IT-program här
Läs mer

Inom IT finns alla möjligheter

Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
"Att utveckla produkter och tjänster som förbättrar och förenklar människors liv känns extra roligt" - Linnéa Teigen, alumn C#.NET 2016

Linnéa är IT-konsulten från Göteborg som under de senaste åren jobbat som bland annat mjukvaruutvecklare och frontendutvecklare. Vi träffade henne för att höra mer om hennes uppdrag och tankar om rollen som konsult.

Varför intresserade du dig för IT Linnéa?  

Sedan jag var liten har jag älskat datorspel men det var först när jag gick på yrkeshögskolan som jag testade HTML, CSS och JavaScript för första gången. Jag tyckte det var kreativt och det passade mig som också gillar struktur och logik. Jag planerade inte alls att göra karriär inom IT men jag ville ta chansen att lära mig programmering och sedan var jag fast.

Hur har din IT-karriär sett ut?

Efter examen från Academys program i C#.NET 2016 har jag haft flera uppdrag. Jag började som mjukvaruutvecklare på ett företag där jag fick jobba med C# och .Net backend, Javascript och React frontend. Vi utvecklade och underhöll då ett webbaserat planeringsverktyg för hemtjänsten, där vi optimerade rutter och scheman för de anställda. Sedan testade jag på att jobba som fullstackutvecklare för ett företag där jag sattes på ett spännande projekt med att bygga ett trafikledningssystem för självkörande bilar. Efter det valde jag att inrikta mig på frontend eftersom jag ville nyttja mina grafiska kunskaper mer. Då hamnade jag på ett större företag i Göteborg som jag varit på fram tills idag. Där har jag jobbat i ett mindre team som frontendutvecklare och jobbat in-house mot olika kunder. Främst har jag jobbat med HTML, CSS och JavaScript. Jag har fått ta mycket eget ansvar men också haft ett jättebra team med en senior utvecklare och flera juniora. Det har varit ett jätteroligt uppdrag men nu letar jag efter nästa utmaning.

Kände du någon oro innan du började Academy?

Jag hade lite tvekan till att hoppa på en intensivutbildning eftersom jag var rädd att inte klara av den. Men det gjorde jag ju! Under mina tre månader i Stockholm hyrde jag ett rum av en nära väns moster. Det fungerade jättebra och min klass umgicks mycket på skolan men även utanför lektionstid så jag spenderade inte så mycket tid på rummet ändå. Tre månader gick verkligen jättefort!

Vad är bra att tänka på i rollen som IT-konsult?

Man måste vara nyfiken och frågvis! Det är bra att vara öppen för att jobba på olika sorters bolag, stora som små, inom olika branscher. Hamnar man på ett ställe som man trivs på finns det alltid goda möjligheter att stanna kvar där. Skillnaden och fördelen mot att vara anställd är att man får fler chanser att prova på olika roller och arbetsuppgifter.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Det bästa med att jobba inom IT och med programmering är helt klart alla möjligheter som finns. Att det händer mycket och att få ta del av att utveckla produkter och tjänster som förbättrar och förenklar människors liv känns extra roligt. Att gå Academy är en snabb och rolig väg in i branschen för den som är villig att ta sig an stora utmaningar, jobba hårt och ha roligt under tiden!

Vill du också satsa på en karriär som IT-konsult? Sök till något av våra fyra IT-program som vi just nu rekryterar inom!

Mer på temat 

#aktuellt

Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-04-17
Accelerated Learning blev startskottet för Markus livslånga lärande

För ett år sedan tog Markus examen från ett av Academys Accelerated Learning-program. Nu är han tillbaka i Göteborg där han jobbar som en utvecklare på ett stort rederi. Vi har träffat honom för att höra mer om hans karriärsresa.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-04-03
Konsult på 12 veckor - vad händer sen?

Vilka företag anställer konsulter från Academy och hur kan de jämföras med att anställa från universiteten? Eurostep är en kund som finns i Stockholm och Göteborg som tagit in flera IT-konsulter från Academy och vi träffade Hannah Börefelt, Cheif People Officer, för att höra hur våra konsulter ställs i jämförelse med andra utbildningar.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-04-02
Yrket som distributionselektriker – en ständig utvecklingskurva

Johan jobbar som distributionstekniker på Vattenfall Services. Academy träffade honom för att höra mer om denna spännande roll och vad som gjort att han stannat på Vattenfall Services sen 1991.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-03-25
”Idag är programmering lika mycket mitt jobb som min hobby”

Viktor Johansson jobbar sedan 2016 som systemutvecklare på CGI i Kiruna. Hans intresse för IT har funnits där hela livet men det var först när han lärde sig koda under gymnasietiden som han fastnade på riktigt. Efter studenten påbörjade han en YH-utbildning inom spelutveckling i Falun. Viktor beskriver att en av anledningarna till varför han valde att satsa på en karriär inom IT var att jobbutsikterna var så goda. Efter examen började Viktor jobba på CGI i Kiruna.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-03-21
3 snabba frågor – varför satsa på en karriär som lönekonsult?

Varför ska man satsa på en karriär inom lön? Vi ställde tre snabba frågor till Daniel och Johanna, som jobbar på löneavdelningen på Academic Work.

Läs mer