Se alla våra IT-program här
Läs mer

Inom IT finns alla möjligheter

Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
"Att utveckla produkter och tjänster som förbättrar och förenklar människors liv känns extra roligt" - Linnéa Teigen, alumn C#.NET 2016

Linnéa är IT-konsulten från Göteborg som under de senaste åren jobbat som bland annat mjukvaruutvecklare och frontendutvecklare. Vi träffade henne för att höra mer om hennes uppdrag och tankar om rollen som konsult.

Varför intresserade du dig för IT Linnéa?  

Sedan jag var liten har jag älskat datorspel men det var först när jag gick på yrkeshögskolan som jag testade HTML, CSS och JavaScript för första gången. Jag tyckte det var kreativt och det passade mig som också gillar struktur och logik. Jag planerade inte alls att göra karriär inom IT men jag ville ta chansen att lära mig programmering och sedan var jag fast.

Hur har din IT-karriär sett ut?

Efter examen från Academys program i C#.NET 2016 har jag haft flera uppdrag. Jag började som mjukvaruutvecklare på ett företag där jag fick jobba med C# och .Net backend, Javascript och React frontend. Vi utvecklade och underhöll då ett webbaserat planeringsverktyg för hemtjänsten, där vi optimerade rutter och scheman för de anställda. Sedan testade jag på att jobba som fullstackutvecklare för ett företag där jag sattes på ett spännande projekt med att bygga ett trafikledningssystem för självkörande bilar. Efter det valde jag att inrikta mig på frontend eftersom jag ville nyttja mina grafiska kunskaper mer. Då hamnade jag på ett större företag i Göteborg som jag varit på fram tills idag. Där har jag jobbat i ett mindre team som frontendutvecklare och jobbat in-house mot olika kunder. Främst har jag jobbat med HTML, CSS och JavaScript. Jag har fått ta mycket eget ansvar men också haft ett jättebra team med en senior utvecklare och flera juniora. Det har varit ett jätteroligt uppdrag men nu letar jag efter nästa utmaning.

Kände du någon oro innan du började Academy?

Jag hade lite tvekan till att hoppa på en intensivutbildning eftersom jag var rädd att inte klara av den. Men det gjorde jag ju! Under mina tre månader i Stockholm hyrde jag ett rum av en nära väns moster. Det fungerade jättebra och min klass umgicks mycket på skolan men även utanför lektionstid så jag spenderade inte så mycket tid på rummet ändå. Tre månader gick verkligen jättefort!

Vad är bra att tänka på i rollen som IT-konsult?

Man måste vara nyfiken och frågvis! Det är bra att vara öppen för att jobba på olika sorters bolag, stora som små, inom olika branscher. Hamnar man på ett ställe som man trivs på finns det alltid goda möjligheter att stanna kvar där. Skillnaden och fördelen mot att vara anställd är att man får fler chanser att prova på olika roller och arbetsuppgifter.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Det bästa med att jobba inom IT och med programmering är helt klart alla möjligheter som finns. Att det händer mycket och att få ta del av att utveckla produkter och tjänster som förbättrar och förenklar människors liv känns extra roligt. Att gå Academy är en snabb och rolig väg in i branschen för den som är villig att ta sig an stora utmaningar, jobba hårt och ha roligt under tiden!

Vill du också satsa på en karriär som IT-konsult? Sök till något av våra fyra IT-program som vi just nu rekryterar inom!

Mer på temat 

#aktuellt

Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-10-23
Träffa Oscar, vår lärare i C#.NET

Lärarna är extremt viktiga för oss på Academy. Det är dem som pushar, coachar och utmanar våra deltagare varje dag. Men vilka är våra lärare och vad gör de när det inte undervisar på Academy? Vi ställde några frågor till en av dem, Oscar Olsson, som utbildar inom C#.NET.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-10-22
Hur är det att jobba med Salesforce? En av världens främsta CRM-plattformar

Just nu har Academy ett samarbete med Salesforce, där du har möjlighet att utbilda dig på 12 veckor och efteråt jobba med en av världens största CRM-plattformar. Vi pratade med Tine Engberg, som är Salesforce-konsult på Accenture för att höra mer om hur det är att jobba med Salesforce.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-10-15
Marcus tipsar om varför du ska börja jobba på STANLEY Security

Just nu rekryterar vi till ett nytt program i samarbete med STANLEY Security, en intensivutbildning där du blir IT-konsult inom service eller installation på 12 veckor. Marcus Åström har jobbat på STANLEY Security de senaste 11 åren och är nu systemspecialist. Vi träffar honom på kontoret i Linköping och pratar om varför man ska satsa på en karriär inom säkerhetsbranschen.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-10-11
"Det bästa med att jobba inom IT är att det alltid går att lära sig nytt"

Petter lärde sig programmera på 12 veckor med Academys intensivutbildning inom C#.NET sommaren 2017. Idag är han mjukvaruchef och leder ett eget team. Hör mer om hans resa här.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2018-10-25
Funktionalitet och design lockade Lina till en intensivutbildning i JavaScript

Nu är Academy tillbaka med en andra omgång vårt program i JavaScript. Men varför ska man söka till Academy och varför är just JavaScript så spännande? Vi har träffat alumnen Lina för att höra vad som fick henne att söka! Lina kommer från Eskilstuna och har en masterexamen i företagsekonomi sedan tidigare. Hon har även jobbat på en inköpsavdelning med administrering av masterdata. Sedan några veckor tillbaka har hon jobbat som IT-konsult på ett av Sveriges största telekomföretag.

Läs mer