Läs mer

Hur hittar man rätt talang?

Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
De intensiva utbildningarna kräver rätt deltagare och därför är rekryteringsprocessen en väldigt viktig del i vårt koncept.

På en utbildningskonferens i USA nyligen pratade Jeff Weiner, vd på LinkedIn, om vikten av att rekrytera talanger baserat på motivation och passion, snarare än betyg. Genom att vidga sina vyer, till exempel inte bara rekrytera från toppuniversiteten, kan företag hitta värdefull talang med rätt ”growth mindset”. Rekryterare missar lätt dessa talanger när de går igenom ansökningar och LinkedIn-profiler, menar Jeff, men allt oftare märker företaget att det är just dessa personer som bidrar mest.

När LinkedIn letar talanger, bland annat utvecklare, till sitt traineeprogram REACH arbetar man på detta sätt. Enligt Jeff Weiner har man märkt hur personer med endast grundläggande programmeringskunskaper från coding bootcamps ofta presterar väldigt bra. Det de saknar i erfarenhet kompenserar de för med hög motivation, arbetsmoral och utvecklingsvilja. Skills, not degrees är något man hör allt oftare, säger Jeff.

Detta synsätt är något vi på Academy kan skriva under på. Vårt utbildningskoncept – där vi på bara tre månader utbildar deltagare inom exempelvis programmering – bygger på den amerikanska inlärningsmetodiken Accelerated Learning. De intensiva utbildningarna kräver rätt deltagare och därför är rekryteringsprocessen en väldigt viktig del i vårt koncept.

Hos oss väger personliga egenskaper och drivkrafter tyngre än tidigare erfarenheter och betyg. Det är något vi testar genom logiska, numeriska och verbala test, men även genom intervjuer där vi fokuserar på kandidatens personlighet. Vi kallar det motivationsbaserad rekrytering. Precis som Jeff Weiner är vi övertygade om att detta skapar ett ovanligt bra underlag av talanger.

Sedan starten 2015 har Academy utbildat 250 deltagare, främst inom programmering men även andra yrkesområden som fastighetsautomation och teknisk beredning. Deltagarna har direkt efter avslutad utbildning gått ut i arbetslivet som tillsvidareanställda konsulter i skarpa projekt ute hos kund. Att många av företagen – allt från börsföretag och storbanker till mindre företag och startups – är återkommande kunder ser vi som ett kvitto på att vi har hittat rätt talang.

Vill du veta mer om Academy rekryteringsprocess och utbildningsmetodik - läs här.

Mer på temat 

#accelerated-learning

Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-01-03
Så gör du om du vill byta karriär

Är du en av alla som gav nyårslöftet att byta jobb eller kanske rentav karriär under 2019 men vet inte hur du ska ta dig vidare? I den här artikeln hjälper vi dig ta steget mot ditt nya yrke!

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2017-03-28
Från politisk sekreterare till systemutvecklare på 12 veckor!

Julia Dang jobbade som politisk sekreterare på Riksdagskansliet men tröttnade på den långsamma förändringstakten. I somras gick hon Academys Accelerated Learning Program i C#.NET och utbildade sig till systemutvecklare på 12 veckor. Nu bygger hon framtidens betalfunkationer och har sitt drömjobb på Collector Bank. "Inom IT-branschen är beslutsvägarna korta och jag ser snabbt resultat av mitt arbete" säger hon.

Läs mer