Gör urvalstestet nu!
Läs mer

Gustav från Örebro blir IT-konsult på 12 veckor

Vill du byta karriär och bli IT-konsult? Vänta inte med din ansökan!

Vi ger människor en möjlighet att på 12 veckor skola om sig för att istället börja jobba med IT. Det spelar ingen roll vad du har gjort tidigare, det viktigaste är dina förmågor, din motivation och vad du kan göra imorgon. Nu rekryterar vi till höstens program där du får lära dig programmeringsspråken Java eller C# och där du efter nyår kan ha påbörjat en helt ny karriär som IT-konsult.

Gustav Strid, 32, är örebroaren som älskar golf och badminton och som nu bor i Stockholm för att lära sig programmering. Efter examen har han en garanterad tillsvidareanställning i Örebro, där han kommer jobba som IT-konsult, via Academic Work. Vi pratade med Gustav för att höra mer om hur han tänkte när han valde att säga upp sig och helt byta bana i livet.

Vad du gjorde du innan Academy?

Från början jobbade jag som elektriker men tröttnade och valde istället att läsa systemvetenskap på Örebros Universitet, men jag saknar några kurser för att kunna ta ut en examen. Sedan började jag jobba som serviceingenjör, vilket innebär att jag programmerade och driftsatte fastighetsautomation bland annat. Det var roligt, men inte så omväxlande vilket gjorde att jag tröttande och sökte mig vidare till Academy istället.

Hur fick du upp ögonen för IT-branschen?

Det var när jag hade tröttnat på elektrikerbranschen som jag kände att om jag inte bytte bransch då så skulle jag aldrig göra det, så jag satte mig ned och kollade igenom alla utbildningar som erbjöds på universitetet och sökte de som såg ut att ha bäst chans till jobb samtidigt som det verkade roligt. Då hittade jag programmering vilket jag fastnade för.

Hur hörde du talas om Academy och varför valde du att söka?

Innan hade jag aldrig hört talas om Academy men sen såg jag en annons på Academic Work och tyckte det såg kul ut eftersom man behövde klara tester för att få söka. Jag provade att göra testerna mest för att se om jag kunde klara det och sen gick jag ju hela vägen till slut.

Nu har du varit på uppstartskväll, hur är känslan nu? (Nervös, spänd, taggad? Hur känns det att du kommer spendera tid med dessa människor, lärare och i lokalerna?)

Det känns bra, med tanke på urvalet så känns det som att det bara är människor som verkligen vill vara här som är här. Lokalerna var väldigt fräscha och lärarna verkar kunniga och drivna. Just nu är jag mest sugen på att få komma igång. Hittills har jag bara hört att programmet har ett högt tempo, det ska bli spännande att se just hur högt.

Vad är dina förväntningar på utbildningen?

Att få en utbildning som faktiskt är anpassad till det verkliga arbetslivet, där man lär sig relevant och aktuell information om det man kommer jobba med.

Vill du, precis som Gustav, lära dig programmering? Sök något av våra program Java eller C#.NET. Vi rekryterar löpande så vänta inte med din ansökan!

Mer på temat 
#konsulter-berättar

Adam flyttade från Malmö till Stockholm för att byta karriär och lära sig programmera på 12 veckor. Nu har han flyttat tillbaka och jobbar heltid som IT-konsult på Verisure. Innan han fick upp ögonen för Academy så jobbade han med allt från att vara målare och arkitektassistent till att vara kameraman. Nu senast kommer han från en roll som digitaliseringsansvarig för ett företag i byggbranschen.

Läs mer

Wilhelm Perdahl jobbade som kundtjänstmedarbetare på en storbank när han insåg att han inte var där han ville vara. Det var inte tillräckligt utmanande eller utvecklande vilket gjorde att han valde att säga upp sig utan en egentlig plan på vad han skulle göra därnäst. Trots en ekonomiexamen i ryggen valde han att efter ungefär 6 månader läsa en kurs vid Luleå Universitet inom digital teknik och där förnyades intresset för IT.

Läs mer

Damir brinner för optimering och innovation och drömde om att lära sig programmering. Han lade upp en fem års plan där han planerade att läsa kvällskurser vid sidan av sitt dåvarande jobb. Då hittade han Academy, där han på 12 veckor kunde bli IT-konsult. Våren 2016 tog han steget och gick Academys program för att lära sig programmera med C#.NET. Sedan dess har Damir arbetat som konsult och idag jobbar han med front end-utveckling. Vi har träffat honom för att höra mer!

Läs mer

Vi ger människor möjligheten att på 12 veckor omskola sig och istället få möjligheten att starta en ny karriär där arbetsmarknaden skriker efter kompetens. Åsa Tysk har under våren gått vårt program i C#.NET och har nyligen tagit examen och påbörjat sin karriär som IT-konsult. Vi har pratat med henne för att höra hur hon upplevt utbildningen och hur hennes väg hit har sett ut.

Läs mer

Nu öppnar rekryteringen till Acando Academy, programmet där du på 12 veckor får den grund du behöver för att bli en expert på utveckling av digitala handelslösningar. I programmet kommer du lära dig programmering med C#.NET, skapande av webbfunktionalitet, User Experience och mycket annat. Men varför ska man lära sig programmera i C#.NET via Academy? Vi pratade med Academy-alumnen Tobias Rondin som tog examen hösten 2017.

Läs mer