Läs mer

Från modebranschen till programmerare på 12 veckor!

Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
Det roligaste har varit att sitta med projektarbeten och sy ihop alla delar från utbildningen. Då får man verkligen svart på vitt se hur pass mycket man verkligen har lärt sig!

Cecilia Girell har precis tagit examen från Javaprogrammet på Academy. Efter att ha jobbat inom modebranschen med marknadsföring och webbdesign ville hon fördjupa sin tekniska kompetens och såg Academy som en effektiv väg till en ny karriär. Nu har hon precis landat sitt första uppdrag som IT-konsult på Schibsted. Här berättar hon om sitt karriärbyte och tipsar om hur man får ut det mesta av en intensivutbildning på Academy.

Hej Cecilia, berätta om dig själv?

Jag har en bakgrund inom mode-och resebranschen där jag fokuserat på PR, marknadsföring och webbdesign. Bakom mig har jag även en kandidatexamen i Media och kommunikation från Uppsala universitet. Jag brinner för layout, är otroligt organiserad och älskar att springa. 

Varför sökte du till Academy?

Jag sökte till Academys Javaprogram eftersom att jag alltid haft ett stort intresse för IT, funktion och effektivisering. Att programmet dessutom innehöll mycket front-end var även ett stort plus eftersom jag älskar layout och webbdesign. 12-veckorskonceptet passade mig perfekt då jag redan gått en treårig utbildning och kände att ytterligare en treårig utbildning i systemvetenskap inte lockade. Genom Academy kan jag nu kombinera mina tidigare erfarenheter med mina intressen samt systemutveckling för att bli unik och nischad. 

Hur har du upplevt utbildningen?

Utbildningen har varit otroligt rolig och lärorik men tuff. Det är en intensiv period men man lär sig otroligt mycket. Klasskamrater, lärare och övrig personal har alla varit helt underbara och tillsammans gjort utbildningen till något över förväntan. 

Vad har varit svårast? Och roligast?

Det svåraste har varit att jag aldrig riktigt känt mig nöjd eller färdiglärd. Jag har i princip alltid kunnat sitta på kvällar och helger då det finns så mycket att lära sig. Det har dock varit väldigt roligt, men ibland kan det vara svårt att veta när man måste ta en paus och göra annat. Det roligaste har varit att sitta med projektarbeten och sy ihop alla delar från utbildningen. Då får man verkligen svart på vitt se hur pass mycket man verkligen har lärt sig! 

Skulle du rekommendera Academy till ditt nätverk?

Jag skulle absolut rekommendera Academy till den som har ett stort intresse för utveckling, är kreativ och en riktig tävlingsmänniska. Det är en av de bästa investeringarna jag gjort i mitt liv och med tanke på hur arbetsmarknaden inom IT-sektorn ser ut i dagsläget tror jag aldrig att man kommer ångra sig! 

Vad är dina 3 bästa tips för att få ut så mycket som möjligt från tiden på Academy?

1. Lägg ner mycket tid på dina förstudier.

2. Parprogrammera mycket!

3. Hitta ett arbetssätt som passar dig och planera när du inte ska plugga. Annars tror jag att man kan bli för stressad. Ett tips är att exempelvis lämna dator och studiematerial i klassrummet när du går för dagen, man behöver ladda batterierna ibland för att kunna lära sig mer. 

Vad gör du om 1 år?

Om ett år hoppas jag att jag varit ute på ett uppdrag där jag fått vidareutveckla mina kunskaper jag fått med mig från Academy. Jag trivs otroligt bra med min arbetsplats, mina kollegor och mina arbetsuppgifter. Förhoppningsvis trivs min arbetsgivare så pass bra med mig att de är intresserade att inom en snar framtid överrekrytera mig.

Vi tackar Cecilia för pratstunden och önskar henne lycka till på uppdraget hos Schibsted. Är du också redo för en ny karriär? Sök till C#.NET- eller Javaprogrammet på Academy i sommar här.

Mer på temat 

#konsulter-berättar

Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-08-12
3 snabba frågor med konsulten Andreas

Vill du få en inblick i våra konsulters vardag på Academy? Klart du vill! Vi ger dig tre snabba frågor och svar med konsulten Andreas.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-08-21
Christoffer spetsade sin IT-kompetens med en 12 veckors intensivutbildning i C/C++

På fritiden varvar Christoffer Palm kampsport och husrenovering med ett av hans största intressen, nämligen IT. Han har alltid haft ett intresse för teknik, datorer och spel och han har även en utbildning som nätverks- och systemtekniker från Jönköping Tekniska Högskola. För drygt ett år sedan valde han att ta en annan riktning i karriären och började Academys intensivutbildning i C/C++. Vi är nyfikna på vad som gjorde honom intresserad av C/C++ och vad han jobbat med sedan examen från Academy.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-04-25
1000 examinerade konsulter!

Idag har vi examinerat 1000 konsulter från Academy, det är vi enormt stolta över! Tack till alla våra konsulter som valt att göra denna karriärsresa tillsammans med oss.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2018-07-10
Från kundtjänstmedarbetare till utvecklingschef på 2 år

Wilhelm Perdahl jobbade som kundtjänstmedarbetare på en storbank när han insåg att det inte var där han ville vara. Det var inte tillräckligt utmanande eller utvecklande vilket gjorde att han valde att säga upp sig utan en egentlig plan på vad han skulle göra därnäst. Trots en ekonomiexamen i ryggen valde han att efter ungefär 6 månader läsa en kurs vid Luleå Universitet inom digital teknik och där förnyades intresset för IT.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2018-08-22
En språngbräda in i programmeringens värld

Nu har du som vill jobba i Göteborg fler möjligheter än någonsin att byta karriär och bli en efterfrågad IT-konsult på 12 veckor! Innan Academy gjorde Ida Ahlström lite av varje, som hon beskriver det själv, men jobbar sedan en tid tillbaka som utvecklare på Collector Bank. Vill du göra samma resa som Ida? Missa inte chansen att söka till höstens Academy program!

Läs mer