Läs mer

Från civilekonom till systemutvecklare på 12 veckor

Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
Det var nog inte förrän under slutprojektet när min grupp byggde en digital kö-applikation som jag insåg hur mycket jag faktiskt lärt mig.

Carolina Saavedra tog examen från intensivutbildningen i C#.NET våren 2017. Hon har tidigare arbetat i finansbranschen med bland annat riskhantering och analys men länge varit intresserad av programmering. I takt med att banksektorn blir allt mer digitaliserad ökade motivationen till att byta karriär. Nu jobbar hon sedan snart ett år tillbaka som systemutvecklare. Och du har väl inte missat att du som vill lära dig programmera C# har möjlighet att gå Acando Academy som börjar 6 augusti?

Hej Carolina! Varför sökte du in till Academy?

För mig var det oerhört viktigt att utbildningen kändes seriös och direkt avgörande var den fasta anställningen som väntade när jag var klar. Att lämna en nio år lång karriär var ett förvånansvärt enkelt beslut när jag hittat Academy. Det känns rätt i tiden att lära sig programmera och jag tror att just kombinationen finans/IT är väldigt eftertraktad.

Vad gör du på ditt konsultuppdrag på Avida? 

På Avida arbetar jag som fullstack-utvecklare, vilket innebär att jag jobbar med allt från databasen i SQL till html och JavaScript i webbgränssnittet. De flesta tekniker känner jag igen från utbildningen. Jag har verkligen fått en kick-start på jobbet och har under mina första veckor börjat arbeta med en egen uppgift, varit på .NET-konferens och sommarfest med resten av företaget.

Hur upplevde du intensivutbildningen på Academy?

Utbildningen var fantastiskt rolig och lärorik. Jag hade ingen som helst erfarenhet från programmering tidigare och var helt ärligt lite skeptisk till hur mycket man kan lära sig på 12 veckor. Jättemycket, visade det sig! Accelerated Learning var en jättestor kontrast mot universitet både i intensivitet men också i hur vi hela tiden fick använda det vi lärt oss i praktiska övningar. Det var nog inte förrän under slutprojektet när min grupp byggde en digital kö-applikation som jag insåg hur mycket jag faktiskt lärt mig.

Hur är det att vara ny i IT-branschen?

Övergången till IT-branschen har hittills varit både spännande och utmanande. Utan tidigare teknikintresse är det en helt ny värld utöver själva programmeringen som öppnat sig. Det händer hela tiden nya saker och det som lockar mig är att det alltid finns något nytt att lära sig.

Nu är fokus att bygga vidare på de kunskaper jag fått med mig från Academy. Eftersom att jag har ett långsiktigt uppdrag hoppas jag kunna gå mer på djupen än vad som hanns med under utbildningen. Med min tidigare erfarenhet från finansbranschen tror jag också att jag kan tillföra ett mervärde hos min arbetsgivare och ha en tydlig nisch för framtiden.

Vad har du för tips till de som funderar på att byta karriär till IT-branschen?

Mitt främsta tips till de som funderar på att gå Academy är – gör det! Det spelar absolut ingen roll vad du har för bakgrund eller erfarenhet sen innan, huvudsaken är att du är pepp på att lära dig nya saker och utmanas. Utnyttja de resurser som finns och var inte rädd för att ställa frågor eller ta hjälp av lärarna. Alla förutsättningar för att lyckas finns där, det blir vad man gör det till.

Vill du bli en Digital development expert och lära dig programmera C#? Sök till Acando Academy! Vi rekryterar löpande så vänta inte med din ansökan!

Carolina Saavedra
Carolina är civilekonom med en examen i International Business från Stockholms universitet. Hon har en lång bakgrund inom finansbranschen. Carolina har bland annat arbetat som riskanalytiker på Riksgälden och deltagit i ett SIDA-finansierat program genom vilket hon arbetade med mikrofinans i Tanzania. Hon brinner för problemlösning och vill ständigt utmanas samt utvecklas. Carolina har länge haft ett intresse för IT och programmering och via Academy ser hon fram emot en karriär som IT-konsult.
Acando
Teknologi driver förändring, men det är användarens vilja och förmåga att använda den som skapar värde. Med lika delar teknisk spetskompetens och insikt i mänskliga beteenden och triggers - och såklart ett rågat mått kreativitet - skapar Acando idéer, löser problem och mobiliserar organisationer till förändring. Våra 1 200 konsulter i Stockholm, Göteborg, Malmö, Västerås och Borlänge/Falun har en lokal branschkunskap, och vi är extra stolta att våra kunder rankar oss högt när det gäller personligt engagemang och samarbetet med deras organisation. Totalt är vi 1 900 konsulter i fem länder, Sverige, Norge, Finland, Tyskland och Lettland.

Mer på temat 

#konsulter-berättar

Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-08-12
3 snabba frågor med konsulten Andreas

Vill du få en inblick i våra konsulters vardag på Academy? Klart du vill! Vi ger dig tre snabba frågor och svar med konsulten Andreas.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-08-21
Christoffer spetsade sin IT-kompetens med en 12 veckors intensivutbildning i C/C++

På fritiden varvar Christoffer Palm kampsport och husrenovering med ett av hans största intressen, nämligen IT. Han har alltid haft ett intresse för teknik, datorer och spel och han har även en utbildning som nätverks- och systemtekniker från Jönköping Tekniska Högskola. För drygt ett år sedan valde han att ta en annan riktning i karriären och började Academys intensivutbildning i C/C++. Vi är nyfikna på vad som gjorde honom intresserad av C/C++ och vad han jobbat med sedan examen från Academy.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-04-25
1000 examinerade konsulter!

Idag har vi examinerat 1000 konsulter från Academy, det är vi enormt stolta över! Tack till alla våra konsulter som valt att göra denna karriärsresa tillsammans med oss.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2018-07-10
Från kundtjänstmedarbetare till utvecklingschef på 2 år

Wilhelm Perdahl jobbade som kundtjänstmedarbetare på en storbank när han insåg att det inte var där han ville vara. Det var inte tillräckligt utmanande eller utvecklande vilket gjorde att han valde att säga upp sig utan en egentlig plan på vad han skulle göra därnäst. Trots en ekonomiexamen i ryggen valde han att efter ungefär 6 månader läsa en kurs vid Luleå Universitet inom digital teknik och där förnyades intresset för IT.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2018-08-22
En språngbräda in i programmeringens värld

Nu har du som vill jobba i Göteborg fler möjligheter än någonsin att byta karriär och bli en efterfrågad IT-konsult på 12 veckor! Innan Academy gjorde Ida Ahlström lite av varje, som hon beskriver det själv, men jobbar sedan en tid tillbaka som utvecklare på Collector Bank. Vill du göra samma resa som Ida? Missa inte chansen att söka till höstens Academy program!

Läs mer