Läs mer

Från civilekonom till systemutvecklare på 12 veckor

Det var nog inte förrän under slutprojektet när min grupp byggde en digital kö-applikation som jag insåg hur mycket jag faktiskt lärt mig.

Carolina Saavedra tog examen från intensivutbildningen i C#.NET våren 2017. Hon har tidigare arbetat i finansbranschen med bland annat riskhantering och analys men länge varit intresserad av programmering. I takt med att banksektorn blir allt mer digitaliserad ökade motivationen till att byta karriär. Nu jobbar hon sedan snart ett år tillbaka som systemutvecklare. Och du har väl inte missat att du som vill lära dig programmera C# har möjlighet att gå Acando Academy som börjar 6 augusti?

Hej Carolina! Varför sökte du in till Academy?

För mig var det oerhört viktigt att utbildningen kändes seriös och direkt avgörande var den fasta anställningen som väntade när jag var klar. Att lämna en nio år lång karriär var ett förvånansvärt enkelt beslut när jag hittat Academy. Det känns rätt i tiden att lära sig programmera och jag tror att just kombinationen finans/IT är väldigt eftertraktad.

Vad gör du på ditt konsultuppdrag på Avida? 

På Avida arbetar jag som fullstack-utvecklare, vilket innebär att jag jobbar med allt från databasen i SQL till html och JavaScript i webbgränssnittet. De flesta tekniker känner jag igen från utbildningen. Jag har verkligen fått en kick-start på jobbet och har under mina första veckor börjat arbeta med en egen uppgift, varit på .NET-konferens och sommarfest med resten av företaget.

Hur upplevde du intensivutbildningen på Academy?

Utbildningen var fantastiskt rolig och lärorik. Jag hade ingen som helst erfarenhet från programmering tidigare och var helt ärligt lite skeptisk till hur mycket man kan lära sig på 12 veckor. Jättemycket, visade det sig! Accelerated Learning var en jättestor kontrast mot universitet både i intensivitet men också i hur vi hela tiden fick använda det vi lärt oss i praktiska övningar. Det var nog inte förrän under slutprojektet när min grupp byggde en digital kö-applikation som jag insåg hur mycket jag faktiskt lärt mig.

Hur är det att vara ny i IT-branschen?

Övergången till IT-branschen har hittills varit både spännande och utmanande. Utan tidigare teknikintresse är det en helt ny värld utöver själva programmeringen som öppnat sig. Det händer hela tiden nya saker och det som lockar mig är att det alltid finns något nytt att lära sig.

Nu är fokus att bygga vidare på de kunskaper jag fått med mig från Academy. Eftersom att jag har ett långsiktigt uppdrag hoppas jag kunna gå mer på djupen än vad som hanns med under utbildningen. Med min tidigare erfarenhet från finansbranschen tror jag också att jag kan tillföra ett mervärde hos min arbetsgivare och ha en tydlig nisch för framtiden.

Vad har du för tips till de som funderar på att byta karriär till IT-branschen?

Mitt främsta tips till de som funderar på att gå Academy är – gör det! Det spelar absolut ingen roll vad du har för bakgrund eller erfarenhet sen innan, huvudsaken är att du är pepp på att lära dig nya saker och utmanas. Utnyttja de resurser som finns och var inte rädd för att ställa frågor eller ta hjälp av lärarna. Alla förutsättningar för att lyckas finns där, det blir vad man gör det till.

Vill du bli en Digital development expert och lära dig programmera C#? Sök till Acando Academy! Vi rekryterar löpande så vänta inte med din ansökan!

Carolina Saavedra
Carolina är civilekonom med en examen i International Business från Stockholms universitet. Hon har en lång bakgrund inom finansbranschen. Carolina har bland annat arbetat som riskanalytiker på Riksgälden och deltagit i ett SIDA-finansierat program genom vilket hon arbetade med mikrofinans i Tanzania. Hon brinner för problemlösning och vill ständigt utmanas samt utvecklas. Carolina har länge haft ett intresse för IT och programmering och via Academy ser hon fram emot en karriär som IT-konsult.
Acando
Teknologi driver förändring, men det är användarens vilja och förmåga att använda den som skapar värde. Med lika delar teknisk spetskompetens och insikt i mänskliga beteenden och triggers - och såklart ett rågat mått kreativitet - skapar Acando idéer, löser problem och mobiliserar organisationer till förändring. Våra 1 200 konsulter i Stockholm, Göteborg, Malmö, Västerås och Borlänge/Falun har en lokal branschkunskap, och vi är extra stolta att våra kunder rankar oss högt när det gäller personligt engagemang och samarbetet med deras organisation. Totalt är vi 1 900 konsulter i fem länder, Sverige, Norge, Finland, Tyskland och Lettland.
Mer på temat 
#konsulter-berättar

Pontus Segerstad testade på programmering och blev direkt intresserad. När han såg en annons från Academy var det självklart – han tog ditt pick och pack och flyttade från Linköping till Stockholm för att lära sig programmering och för att byta karriär. Efter 12 veckor flyttade han hem till Linköping igen för att börja sitt nya jobb som IT-konsult på SundaHus.

Läs mer

Adam flyttade från Malmö till Stockholm för att byta karriär och lära sig programmera på 12 veckor. Nu har han flyttat tillbaka och jobbar heltid som IT-konsult på Verisure. Innan han fick upp ögonen för Academy så jobbade han med allt från att vara målare och arkitektassistent till att vara kameraman. Nu senast kommer han från en roll som digitaliseringsansvarig för ett företag i byggbranschen.

Läs mer

Wilhelm Perdahl jobbade som kundtjänstmedarbetare på en storbank när han insåg att han inte var där han ville vara. Det var inte tillräckligt utmanande eller utvecklande vilket gjorde att han valde att säga upp sig utan en egentlig plan på vad han skulle göra därnäst. Trots en ekonomiexamen i ryggen valde han att efter ungefär 6 månader läsa en kurs vid Luleå Universitet inom digital teknik och där förnyades intresset för IT.

Läs mer

Vi ger människor en möjlighet att på 12 veckor skola om sig för att istället börja jobba med IT. Det spelar ingen roll vad du har gjort tidigare, det viktigaste är dina förmågor, din motivation och vad du kan göra imorgon. Nu rekryterar vi till höstens program där du får lära dig programmeringsspråken Java eller C# och där du efter nyår kan ha påbörjat en helt ny karriär som IT-konsult.

Läs mer

Damir brinner för optimering och innovation och drömde om att lära sig programmering. Han lade upp en fem års plan där han planerade att läsa kvällskurser vid sidan av sitt dåvarande jobb. Då hittade han Academy, där han på 12 veckor kunde bli IT-konsult. Våren 2016 tog han steget och gick Academys program för att lära sig programmera med C#.NET. Sedan dess har Damir arbetat som konsult och idag jobbar han med front end-utveckling. Vi har träffat honom för att höra mer!

Läs mer