Läs mer

Från bank- och försäkringssektorn till IT-konsult på 12 veckor!

Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
Att kunna byta karriär helt och hållet på bara 12 veckor känns nog otroligt aktuellt för alla, så denna möjlighet bör inte missas ifall man har tankar på att byta spår!

Wilhelm saknade utvecklingsmöjligheter i bank- och försäkringssektorn och gick Javaprogrammet hösten 2016. Idag är han fullstackutvecklare på Abalon. Inspireras av hans resa här!

Wilhelm, vad gjorde du innan Academy?

Lite kort så avslutade jag mina studier inom ekonomi med inriktning mot finans och jobbade inom bank- och försäkringssektorn, men kände att jag inte utvecklades på den nivån jag hade hoppats på. Så jag valde att avsluta min anställning cirka ett halvår innan jag började på Academy.

Vad fick dig att söka Javaprogrammet?

Jag var i tankebanorna att komplettera min Ekonomie Magister med en kandidat inom IT. Detta då jag såg det som en otroligt intressant kompetens att ha både för egen del men även för att hitta utmanade och stimulerande jobb. När en vän sedan tipsade om Academy så tyckte jag att det lät som ett mycket bättre alternativ då jag kunde få in programmeringskunskaper på ett effektivare sätt än att läsa en hel universitetsutbildning till.

Vad är din upplevelse av utbildningen?

Det var verkligen en upplevelse! Jag kände att takten man lärde sig saker på var helt fantastisk, speciellt om man jämför med universitetstiden. Pedagogiken var verkligen utformad för människor som lär sig fort, vilket jag fann väldigt stimulerande för min inlärning. Samtidigt får man inte glömma allt omkring, alla härliga klasskamrater med spännande bakgrunder och vilka infallsvinklar det gav på problemlösningen, det fina och fräscha lokalerna och lärarna och personalen på Academy som verkligen var rätt personer på rätt plats!

Vad gör du idag?

Idag jobbar jag som full-stack utvecklare (med andra ord med allt från databas till affärslogiken till hemsidan) på Abalon Ab vilket är ett bolag som tar fram lojalitetslösningar för retail handeln. Vi hjälper våra kunder att i sin tur förstå sina egna kunder och kunna skicka skräddarsydda erbjudande i rätt kanaler till dem.

Kan du rekommendera Academy till någon annan?

Utan tvekan, ja! Att kunna byta karriär helt och hållet på bara 12 veckor känns nog otroligt aktuellt för alla, så denna möjlighet bör inte missas ifall man har tankar på att byta spår!

Dina tips för att lyckas med utbildningen?

Mina topp 3 är följande:

·         Alla har olika styrkor, försök att hitta klasskamraternas och använd dessa för att tackla de utmaningar som ställs. Då lär man sig som snabbast!

·         När tillfälle ges, gå på djupet med lärarna om saker som du finner intressanta, de brinner verkligen för det de gör och kan så otroligt mycket mer än vad som finns med på schemat!

·         Försök hitta ett verkligt case för slutprojektet. Det ger slutprojektet en extra kick som gör det magiskt roligt att genomföra det, samtidigt som det blir en bra brygga mot konsultrollen. Vi gjorde till exempel ett case för just Abalon som vi har fortsatt att vidareutveckla efter utbildningen.

Wilhelm Perdahl
Wilhelm norrlänningen från Haparanda som har en utbildning inom Ekonomie Magister från Linköpings universitet. Under studietiden identifierade Wilhelm ett stort intresse för de tekniska delarna inom finans då han kom i kontakt med tekniker som Excel, VBA, LISP, Ada och VHDL. De valbara kurser som fanns riktade därför Wilhelm mot programmering och datateknik. Wilhelm har sedan 2012 arbetat hos Länsförsäkringar i säljorienterade roller och är nu redo att satsa på sitt stora intresse för IT.

Mer på temat 

#konsulter-berättar

Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-08-12
3 snabba frågor med konsulten Andreas

Vill du få en inblick i våra konsulters vardag på Academy? Klart du vill! Vi ger dig tre snabba frågor och svar med konsulten Andreas.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-08-21
Christoffer spetsade sin IT-kompetens med en 12 veckors intensivutbildning i C/C++

På fritiden varvar Christoffer Palm kampsport och husrenovering med ett av hans största intressen, nämligen IT. Han har alltid haft ett intresse för teknik, datorer och spel och han har även en utbildning som nätverks- och systemtekniker från Jönköping Tekniska Högskola. För drygt ett år sedan valde han att ta en annan riktning i karriären och började Academys intensivutbildning i C/C++. Vi är nyfikna på vad som gjorde honom intresserad av C/C++ och vad han jobbat med sedan examen från Academy.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-04-25
1000 examinerade konsulter!

Idag har vi examinerat 1000 konsulter från Academy, det är vi enormt stolta över! Tack till alla våra konsulter som valt att göra denna karriärsresa tillsammans med oss.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2018-07-10
Från kundtjänstmedarbetare till utvecklingschef på 2 år

Wilhelm Perdahl jobbade som kundtjänstmedarbetare på en storbank när han insåg att det inte var där han ville vara. Det var inte tillräckligt utmanande eller utvecklande vilket gjorde att han valde att säga upp sig utan en egentlig plan på vad han skulle göra därnäst. Trots en ekonomiexamen i ryggen valde han att efter ungefär 6 månader läsa en kurs vid Luleå Universitet inom digital teknik och där förnyades intresset för IT.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2018-08-22
En språngbräda in i programmeringens värld

Nu har du som vill jobba i Göteborg fler möjligheter än någonsin att byta karriär och bli en efterfrågad IT-konsult på 12 veckor! Innan Academy gjorde Ida Ahlström lite av varje, som hon beskriver det själv, men jobbar sedan en tid tillbaka som utvecklare på Collector Bank. Vill du göra samma resa som Ida? Missa inte chansen att söka till höstens Academy program!

Läs mer