Gör urvalstesten nu!
Läs mer

En vanlig dag på CGI i Kiruna

"Det bästa med CGI är definitivt att det är ett omväxlande arbete och varierande/intressanta kunder, bra kollegor och att det finn stora utvecklingsmöjligheter."

Nu har du som bor i Kiruna möjlighet att byta karriär, lära dig programmeringsspråket Java på 12 veckor och sedan få jobba som utvecklare på CGI. Vi pratade med Bo Lahti som jobbat på CGI sedan 1998 och hur en vanlig dag kommer att se ut och varför man borde jobba på CGI.

Hej Bosse, berätta mer om dig själv och CGI kontoret i Kiruna!

Jag har egentligen alltid varit intresserad av teknik/IT och att hjälpa människor så att börja på CGI kändes väldigt naturligt eftersom kunderna och områdena var så spännande samt tryggheten att det är Kirunas största IT-bolag, med 45 personer som jobbar på kontoret här. Idag är jag DCS (konsultchef) för en blandad grupp på 18 personer med IT- arkitekter, projektledare och utvecklare. Det är ett väldigt varierat team, olika bakgrunder, erfarenheter, roller och ansvar.  

Hur ser en vanlig dag som utvecklare ut hos er?

Vi jobbar oftast agilt så varje dag börjar med ett kortare morgonmöte. Under mötet tar man upp vart man ligger någonstans i projekten, eventuella utmaningar och om man behöver hjälp någonstans. Efter det jobbar man på med sina projekt och dessa är väldigt varierande med varierande kunder och projekten kan vara både stora och små, en sak som är gemensamt är dock att man alltid jobbar i team. Hos CGI har man väldigt stor möjlighet att själv påverka vilka projekt man vill jobba med beroende på vad man själv tycker är roligt och intressant, vilket är jättebra. En ”vanlig dag” på CGI är mycket omväxlande och är beroende på kund och uppdrag. Jobbet kan även innehålla lite resande till andra CGI kontor och även till kunder.

Hur är CGI som arbetsgivare?

CGI är ett av världens största oberoende tjänsteföretag inom IT och affärsprocesser vilket gör det både tryggt och dessutom skapar det väldigt många möjligheter.  Utvecklingspotentialen är stor eftersom det finns så många olika roller och områden att jobba inom. Det skapar också en stor flexibilitet kring sitt eget arbete, man har stor möjlighet att påverka vilka projekt man vill jobba med, utefter vilka intressen man själv har.

Om du får ge 3 anledningar till varför man ska börja på CGI, vad skulle det vara då?

Då är det definitivt att det är ett omväxlande arbete och varierande/intressanta kunder, bra kollegor och att det finn stora utvecklingsmöjligheter.

Vill du lära dig programmeringsspråket Java på 12 veckor och sedan börja jobba som utvecklare på CGI i Kiruna? Läs mer och gör urvalstesterna här!

Mer på temat 
#samarbeten

Nu har du som bor i Kiruna möjlighet att byta karriär, lära dig programmeringsspråket Java på 12 veckor och sedan få jobba som utvecklare på CGI. Vi pratade med Stina Lundstöm som jobbar på CGI om hur en vanlig dag kommer att se ut och varför man borde jobba på CGI.

Läs mer

Är du intresserad av en karriär som expert inom utveckling av digitala webbaserade tjänster och handelslösningar på Acando? Då är Acando Academy något för dig! Tillsammans med Acando har vi tagit fram ett program där du under en intensiv 12-veckorsperiod drillas i tekniker för skapande e-handelsfunktionalitet. Under programmet kommer du få kunskap om IT-arkitektur och bland annat hur agila team arbetar, framförallt kommer du lära dig de praktiska och faktiska handgreppen.

Läs mer

Efter sin examen i ekonomi på Södertörnshögskola blev Kevin Cheraghi, 26, erbjuden ett jobb på Octapharma. Under studierna jobbade han extra på transportpackningen där han tog emot och packade ner de läkemedel som Octapharma producerar. Där började ett intresse gro och en nyfikenhet om hur dessa läkemedel producerades.

Läs mer

Våra liv är markerade av två stora "före och efter" stunder, berättar Alejandro och Sofia, föräldrar till Tadeo, 6. - Den första var när vårt äldsta barn Mateo, som är 13 år, diagnostiserades med svår hemofili A. Den andra var när vår son Tadeo, som är 6 år, diagnostiserades med insulinberoende typ 1-diabetes vid två år.

Läs mer

"Jag började uppleva extrem ryggsmärta vid semester i Halifax, Nova Scotia under julen 2009. Jag lade mig i badkaret varannan timme för att försöka lindra smärtan. Jag hade ont i halsen och jag kunde inte svälja ordentligt. Jag kände mig svag. Dagarna gick och saker blev värre. Sedan ramlade jag till marken när jag skulle byta min tvååriga dotters blöja och kunde inte komma upp igen", säger Donna Hartlen, 46, som jobbar som förvaltningschef på GBS/CIDP stiftelsen av Kanada.

Läs mer