Läs mer och ansök här
Läs mer

Ekonomialumnen Ola berättar om sin karriärsresa

Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
"Det du lär dig på Academy och ute på uppdrag kommer du ha med dig resten av livet. Men framförallt kommer du att ha otroligt roligt och utvecklas som person under dom 12 veckorna på Academy" - Ola Belin, alumn från Academys program i redovisning

Snart stänger antagningen till programmet där du blir affärsinriktad redovisningsekonom på bara 12 veckor! Vi har träffat Ola som gick samma program våren 2018 för att höra vad han gjort sen sist. Ola är 33 år gammal och är uppvuxen på Södermalm i Stockholm. Under gymnasietiden började han jobba inom golfbranschen där han under de senaste 15 åren jobbat som bland annat butikschef, personal- och inköpsansvarig. Academy var första gången han var tillbaka i skolbänken sen gymnasiet.

Varför sökte du dig till Academy?

Efter över 15 år i samma bransch så kände jag att det var dags för förändring. Jag hittade faktiskt Academys utbildning lite av en slump när jag letade runt på olika jobbsidor och efter att ha läst på om konceptet att det förmodligen var den bästa vägen för mig att komma in i en ny bransch

12 veckor – kan man lära sig ekonomi från scratch på så kort tid?

Absolut! Men det krävs att man lägger ned tiden och energin till 110%. Bara man litar på sig själv och på upplägget så kommer man att klara det galant. Lärarna har otroligt hög kompetensnivå och i kombination med att hela klassen strävar efter samma mål så får man alla verktyg man behöver för att klara det. Fråga när man inte förstår och ta in andra personers erfarenheter och kunskap så löser det sig. Ledordet att gå efter är Trust The Process!

Vad jobbar du med idag?

Jag jobbar på en ekonomiavdelning där vi är fem personer. Vi har hand om ekonomin för vårt företag och vårt dotterbolag. Min primära uppgift när jag började var leverantörsreskontra, men ju varmare i kläderna jag blir desto fler ansvarsområden får jag ta över. Nu har jag även hand om delar av kundreskontra, vilket innebär uppgifter som fakturering och kunduppläggning.

Hur ser en vanlig dag ut på jobbet?

En normal dag startar med att jag drar fakturor och lagerjournaler direkt på morgonen och skickar ut ett mail till ledningsgruppen med försäljningsresultat och orderingång. Sen går jag igenom inkomna mail och ser om det är något som är akut. Under dagen varvar jag fakturering med att kontrollera inkomna fakturor för att skicka ut dessa i rätt flöden. Jag kontrollerar även bankkontona, och ser till att både betalning och återrapportering görs dagligen. Sen brukar jag prata med säljarna och kika till produktionen, för att se om vi ligger i fas med leveranser och orders. Har man tid över så hjälpar man till där det behövs, vilket gör att dagarna kan bli rätt så omväxlande och utmanande. Vid månadsskiften är det lite mer att göra, då vi ska rapportera vårt och vårt dotterbolags resultat till koncernmodern.

Varför tycker du man borde söka till programmet affärsinriktad redovisnignsekonom?

Om du känner att du vill kickstarta en ny karriär, så är Academy unikt. Kunskapen och kontaktnätet du skapar under tiden, och efter Academy är ovärderligt och attraktivt på arbetsmarknaden. Du kommer ha förståelse för och kunna lösa de flesta av uppgifterna som du ställs inför på arbetsplatserna. Att du även kommer använda dina kunskaper i praktiken direkt efter utbildningen gör att man inte ”tappar” något, och man kan fortsätta bygga på med mer kompetens. Det du lär dig på Academy och ute på uppdrag kommer du ha med dig resten av livet. Men framförallt kommer du att ha otroligt roligt och utvecklas som person under dom 12 veckorna på Academy

Vill du göra samma resa som Ola och byta karriär där du får jobba med ekonomi? Då är det hög tid att söka till programmet affärsinriktad redovisningsekonom. Anmälan stänger 9 december.

Mer på temat 

#aktuellt

Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2018-10-25
Funktionalitet och design lockade Lina till en intensivutbildning i JavaScript

Nu är Academy tillbaka med en andra omgång vårt program i JavaScript. Men varför ska man söka till Academy och varför är just JavaScript så spännande? Vi har träffat alumnen Lina för att höra vad som fick henne att söka! Lina kommer från Eskilstuna och har en masterexamen i företagsekonomi sedan tidigare. Hon har även jobbat på en inköpsavdelning med administrering av masterdata. Sedan några veckor tillbaka har hon jobbat som IT-konsult på ett av Sveriges största telekomföretag.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-02-25
12 skäl att satsa på Academy om du vill byta till en karriär inom IT

En karriär inom IT låter spännande, men du kanske undrar varför du borde välja just Academy? Det kan våra alumner svara på! Vi frågade konsulter från tidigare program inom C#.NET och Java om varför de valde att byta karriär genom Academy. Här har vi samlat 12 skäl till varför du ska klicka in och göra urvalstesterna redan idag.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-08-14
Besiktningsingenjör – inget för den fege!

Inför höstens Academyutbildning av besiktningsingenjörer till Kiwa Inspecta får vi följa med Mattias en dag på jobbet för att lyfta på locket och lära oss vad arbetet innebär.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-08-12
Andreas har påbörjat resan för att bli automationsingenjör på 12 veckor

Andreas är inne på vecka 2 av utbildningen med inriktning industriautomation. Vi ställde 3 snabba frågor kring hans förväntningar på programmet och hans nya karriärsväg.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-07-24
Q&A med alumnen Dafvid

Dafvid Skoogh har alltid varit teknikintresserad men saknade de tekniska färdigheterna för att kunna bygga och utveckla appar själv. Academy blev startskottet för hans IT-karriär och förutom att jobba med IT utvecklar han just nu en webbapp med två av sina vänner. Vi ville höra mer!

Läs mer