Gör urvalstestet nu!
Läs mer

"Det är helt absurt att tänka på att jag satt i skolbänken för mindre än ett år sedan"

Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
"Oavsett i vilken bransch du vill arbeta i så går det alltid att kombinera med programmering."

Adam flyttade från Malmö till Stockholm för att byta karriär och lära sig programmera på 12 veckor. Nu har han flyttat tillbaka och jobbar heltid som IT-konsult på Verisure. Innan han fick upp ögonen för Academy så jobbade han med allt från att vara målare och arkitektassistent till att vara kameraman. Nu senast kommer han från en roll som digitaliseringsansvarig för ett företag i byggbranschen.

- Där fick jag upp ögonen för programmering och kände att det var ett naturligt steg i min karriär att söka efter nya utmaningar.

 Hur kommer det sig att du ville in i IT-branschen?

- Jag har alltid haft ett begär att skapa saker. Att ha programmeringskunskaper i verktygslådan innebär att du oavsett var du befinner dig alltid kan skapa nya saker.

Varför valde du att lära dig programmeringsspråket Java?

- Anledningen till att jag valde Java över C# var att jag inte kände mig bekväm med att låsa in mig i Microsofts ekosystem. Men efter min tid på Academy växte mitt intresse för spelutveckling och i den världen så är det nästan uteslutande C# som gäller. Som tur är så är båda språken objektorienterade och väldigt lika varandra vilket gjort att jag kunnat bygga på mina kunskaper.

Vad tyckte du om din tid på Academy?

- Min tid på Academy var intensiv och förmodligen de snabbaste 12 veckorna i mitt liv. Innan starten var jag skeptisk till konceptet att kunna lära mig allt som utlovats på sån kort tid, men efter över 400 kodtimmar blev jag motbevisad. Inte bara hade jag lärt mig att programmera i Java utan jag hade även lärt mig nyttiga front end verktyg som CSS och JavaScript, databaser och SQL, principerna bakom UX samt blivit Scrum master-certifierad. Jag träffade många nya vänner med helt olika bakgrunder och med den gemensamma nämnaren att alla ville börja programmera på heltid. 

Vad gör du nu?

- Nu arbetar jag på Verisure / Securitas Direct där vi tillverkar och utvecklar smarta larm och tjänster för både hem och kommersiella fastigheter. Varje dag lär jag mig nya saker av mina kompetenta kollegor och det är helt absurt att tänka på att jag satt i skolbänken för mindre än ett år sedan.

Hur ser en vanlig dag ut för dig nu?

- Vi arbetar efter Scrum-filosofin vilket innebär att mitt team är väldigt självgående. En vanlig dag börjar med "Daily stand up" där mitt team diskuterar vad vi gjorde igår och vad som ska göras under dagen. Efter det så börjar jag arbeta med någon utav de uppgifter som finns tillgängliga i våran backlog. Jag ser till att vara flexibel och försöker plocka uppgifter som skiljer sig åt för att bredda mina kunskaper så mycket som möjligt.

Vad skulle du ge för tips till den som är intresserad av att byta karriär men ännu inte tagit steget?

- Mitt tips till den som är intresserad av att byta karriär är att vara beredd på att du går in i en värld som ständigt förändras och att oavsett i vilken bransch du vill arbeta i så går det alltid att kombinera med programmering.

Vill du också byta karriär och lära dig programmering? Sök våra program Java eller C#.NET så har du en ny karriär till årsskiftet!

Adam Berntsson
Adam har en bakgrund inom utveckling av processer och ledningssystem. Hans senaste roll som digitaliseringsansvarig väckte intresset för programmering. Med sin kreativitet samt sitt öga för design och funktionalitet tror Adam att hans tidigare livserfarenheter kombinerat med Academys koncept kan ge intressanta resultat. Adam är examinerad i Business Management samt Marketing efter sina studier i USA.

Mer på temat 

#konsulter-berättar

Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-08-12
3 snabba frågor med konsulten Andreas

Vill du få en inblick i våra konsulters vardag på Academy? Klart du vill! Vi ger dig tre snabba frågor och svar med konsulten Andreas.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-08-21
Christoffer spetsade sin IT-kompetens med en 12 veckors intensivutbildning i C/C++

På fritiden varvar Christoffer Palm kampsport och husrenovering med ett av hans största intressen, nämligen IT. Han har alltid haft ett intresse för teknik, datorer och spel och han har även en utbildning som nätverks- och systemtekniker från Jönköping Tekniska Högskola. För drygt ett år sedan valde han att ta en annan riktning i karriären och började Academys intensivutbildning i C/C++. Vi är nyfikna på vad som gjorde honom intresserad av C/C++ och vad han jobbat med sedan examen från Academy.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-04-25
1000 examinerade konsulter!

Idag har vi examinerat 1000 konsulter från Academy, det är vi enormt stolta över! Tack till alla våra konsulter som valt att göra denna karriärsresa tillsammans med oss.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2018-07-10
Från kundtjänstmedarbetare till utvecklingschef på 2 år

Wilhelm Perdahl jobbade som kundtjänstmedarbetare på en storbank när han insåg att det inte var där han ville vara. Det var inte tillräckligt utmanande eller utvecklande vilket gjorde att han valde att säga upp sig utan en egentlig plan på vad han skulle göra därnäst. Trots en ekonomiexamen i ryggen valde han att efter ungefär 6 månader läsa en kurs vid Luleå Universitet inom digital teknik och där förnyades intresset för IT.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2018-08-22
En språngbräda in i programmeringens värld

Nu har du som vill jobba i Göteborg fler möjligheter än någonsin att byta karriär och bli en efterfrågad IT-konsult på 12 veckor! Innan Academy gjorde Ida Ahlström lite av varje, som hon beskriver det själv, men jobbar sedan en tid tillbaka som utvecklare på Collector Bank. Vill du göra samma resa som Ida? Missa inte chansen att söka till höstens Academy program!

Läs mer