Det är en härlig kultur, man jobbar nära verksamheten och träffar mycket nytt folk.

Så beskriver Mattias Jonsson, Team Manager för utvecklingsteamet på Zmarta Group sin vardag på företaget. Just nu rekryterar vi två personer till Academys intensivutbildning i Java i sommar med uppdrag på Zmarta Group i Ängelholm efter utbildningen. Vi har pratat med Mattias för att få en inblick i vardagen som systemutvecklare på Zmarta Group.
#om-utbildningen

Så beskriver Mattias Jonsson, Team Manager för utvecklingsteamet på Zmarta Group sin vardag på företaget. Just nu rekryterar vi två personer till Academys intensivutbildning i Java i sommar med uppdrag på Zmarta Group i Ängelholm efter utbildningen. Vi har pratat med Mattias för att få en inblick i vardagen som systemutvecklare på Zmarta Group.

Hej Mattias, berätta om din bakgrund?

Efter utbildning till datoringenjör en magisterexamen inom InternetTeknik började jag jobba som programmerare på ett mindre företag. Jag jobbade några år som ren utvecklare innan jag fick min första mer ledande roll, därefter har jag jobbat som Team Lead, Development Manager och CTO. Min bakgrund som utvecklare har alltid varit en styrka i alla roller jag haft efter det. Jag började som Team Manager på Zmarta Group hösten 2015 och jag trivs väldigt bra här.

Hur ser en vanlig dag på Zmarta Group ut?

Vi börjar dagen med ett stand-up där vi går igenom vad vi gjorde igår, vad som är planerat idag och om det finns några hinder. Därefter jobbar man med de planerade uppgifterna. Vi sitter nära varandra och jobbar i en öppen miljö, vilket bjuder in till diskussioner. Eftersom vi är ett relativt litet team så blir man involverad i mycket, vilket gör att ingen dag är den andra lik.

Vad är det bästa med din roll?

Som Team Manager för ett utvecklingsteam får man en god överblick av vad som händer. Man får vara med och styra hur man ska lösa saker, allt från hur det rent funktionellt ska fungera till hur de tekniska lösningarna kommer att se ut. Den bästa känslan är då man är klar med något och man kan lägga det i produktion.

Hur är Zmarta Group som företag?

Zmarta Group är ett väldigt trevligt företag. Man får en inblick i en intressant bransch med människor som brinner för olika saker. Det är en väldigt skön kultur på företaget, man jobbar nära verksamheten och träffar mycket nytt folk. Inom IT är vi ett väl fungerande gäng, där vi alla lär av varandra. Vi försöker ständigt utveckla oss och strävar alltid efter att nå ett bättre resultat.

Varför ska man jobba som systemutvecklare hos er?

Zmarta Group verkar i en intressant bransch, så har man intresse för siffror och matematik blandat med programmering så är detta rätt ställe. Du kommer till en omhändertagande miljö, där alla hjälper varandra till att nå ett högre resultat.

Vad har du för tips till de som vill söka till Academy och bli systemutvecklare på Zmarta Group?

Ta era studier på allvar. Ofta är det inte de rent tekniska detaljerna i ett specifikt språk som är det viktiga utan mer hur man tar sig an en uppgift och löser den på ett bra sätt som andra kan läsa och förstå din kod.

Låter detta som något för dig? Nu har du chansen att bli systemutvecklare på 12 veckor via Academys intensivutbilning i Java. Utbildningen är på heltid i Stockholm och efter examen blir du tillsvidareanställd konsult med uppdrag på Zmarta Group i Ängelholm. Starta ansökningsprocessen genom att göra det första urvalstestet redan idag. Här hittar du mer information om utbildningen och här hittar du hela jobbannonsen.

Publicerat:_
2017-01-20
2017-04-18
Eftersom vi är ett relativt litet team så blir man involverad i mycket, vilket gör att ingen dag är den andra lik.
Zmarta Group erbjuder konsumenttjänster inom bank och försäkring. I företagsgruppen ingår bland annat Zmarta, Freedom Finance och Centum. Företaget grundades 1999, har 200 anställda och kontor i Stockholm, Ängelholm, Helsingfors, Oslo och München. Zmarta Group ägs av Bauer Media Group.

Läs mer

Academy och Tjejer Kodar i skärgården

17-19 mars arrangerade Academy ett code camp tillsammans med Tjejer Kodar på Ekskäret i Stockholms skärgård. 25 tjejer lärde sig HTML och CSS för att under helgen bygga sin egen portfolio. Det var väldigt varierade bakgrunder på deltagarna där vissa aldrig kodat innan till de som dagligen kommer i kontakt med programmering i sina nuvarande jobb.

Läs mer

Academy mitt i terminen – tre deltagare berättar

Halva terminen har nu passerat för våra Academy-deltagare. Vi träffade konsulterna Sebastian, Marcus och Victoria som berättar hur de har upplevt den första tiden på Academy och vad de har för förväntningar på utbildningens andra del.

Läs mer