Läs mer

Därför borde du lära dig programmera via Acando Academy

"Ofta har man fler möjligheter än man tror och det handlar ofta om att bara våga ta steget."

Nu öppnar rekryteringen till Acando Academy, programmet där du på 12 veckor får den grund du behöver för att bli en expert på utveckling av digitala handelslösningar. I programmet kommer du lära dig programmering med C#.NET, skapande av webbfunktionalitet, User Experience och mycket annat. Men varför ska man lära sig programmera i C#.NET via Academy? Vi pratade med Academy-alumnen Tobias Rondin som tog examen hösten 2017.

Vad gjorde du innan Academy?

Innan Academy jobbade jag som slagverkslärare och frilansmusiker.

Hur kommer det sig att du ville bli IT-konsult?

- Jag ville testa att göra något helt annat och på köpet få en säkrare arbetsmarknad. Dessutom ville jag ha normala arbetstider, då jag som musiker jobbade väldigt mycket på kvällar och helger. Jag testade att programmera lite hemma och insåg att jag hade en naturlig fallenhet för det och tyckte det var roligt, så därför kändes det rätt att gå i den riktningen.

Varför valde du just Academy?

- Jag ville komma ut i arbetslivet så snabbt som möjligt, och tänkte att upplägget med många lärarhandledda timmar och praktiska uppgifter var ett som skulle passa mig.

Varför borde man lära sig C#.NET?

- Det är en bra och välbeprövad ingång till objektorienterad programmering, och något som många företag efterfrågar.

Hur känns det nu efteråt? Vad tar du med dig från din tid på Academy?

- Kort sagt känns det bra. Jag har fått en bra grundläggande förståelse för många av de saker som jag idag använder i mitt dagliga arbete, och dessutom ett förhållningssätt till hur jag på ett effektivt sätt ska tillgodogöra mig det jag behöver lära mig.

Vad gör du idag?

- Idag jobbar jag som underkonsult på CGI i Malmö med förvaltning och nyutveckling av en mängd system åt en av deras större kunder.

Vad har du för tips till någon som funderar på att byta karriär?

- Ofta har man fler möjligheter än man tror och det handlar ofta om att bara våga ta steget.

Vad har du för tips till någon som vill lära sig programmera?

- Skriv mycket kod, helst något varje dag. Gör om saker du inte förstår tills det verkligen sitter. Det är bara att nöta!

 

Vill du också börja jobba med programmering och bli en Digital Development Expert? Sök till Acando Academy. Vi rekryterar löpande så vänta inte med din ansökan!

Tobias Rondin
Tobias har arbetat som klassisk slagverkare och framträtt med Malmö symfoniorkester. Musikhögskoleutbildningen skedde i Stockholm och Zürich. De färdigheter han fått tar han med sig in i IT-branschen, som ett seriöst förhållningssätt till arbetet och en rejäl dos självdisciplin. Han ställer höga krav på sig själv och ger sig inte förrän målet är uppnått. Tobias har alltid haft ett stort datorintresse. Programmering är något han brinner för och dessutom kommer hans färdigheter från musikeryrket väl till pass. Därför kändes det självklart att söka till Academy.
Acando
Teknologi driver förändring, men det är användarens vilja och förmåga att använda den som skapar värde. Med lika delar teknisk spetskompetens och insikt i mänskliga beteenden och triggers - och såklart ett rågat mått kreativitet - skapar Acando idéer, löser problem och mobiliserar organisationer till förändring. Våra 1 200 konsulter i Stockholm, Göteborg, Malmö, Västerås och Borlänge/Falun har en lokal branschkunskap, och vi är extra stolta att våra kunder rankar oss högt när det gäller personligt engagemang och samarbetet med deras organisation. Totalt är vi 1 900 konsulter i fem länder, Sverige, Norge, Finland, Tyskland och Lettland.
Mer på temat 
#konsulter-berättar

Nu har du som vill jobba i Göteborg fler möjligheter än någonsin att byta karriär och bli en efterfrågad IT-konsult på 12 veckor! Innan Academy gjorde Ida Ahlström lite av varje, som hon beskriver det själv, men jobbar sedan en tid tillbaka som utvecklare på Collector Bank. Vill du göra samma resa som Ida? Missa inte chansen att söka till höstens Academy program!

Läs mer

Wilhelm Perdahl jobbade som kundtjänstmedarbetare på en storbank när han insåg att det inte var där han ville vara. Det var inte tillräckligt utmanande eller utvecklande vilket gjorde att han valde att säga upp sig utan en egentlig plan på vad han skulle göra därnäst. Trots en ekonomiexamen i ryggen valde han att efter ungefär 6 månader läsa en kurs vid Luleå Universitet inom digital teknik och där förnyades intresset för IT.

Läs mer

Cecilia Girell har precis tagit examen från Javaprogrammet på Academy. Efter att ha jobbat inom modebranschen med marknadsföring och webbdesign ville hon fördjupa sin tekniska kompetens och såg Academy som en effektiv väg till en ny karriär. Nu har hon precis landat sitt första uppdrag som IT-konsult på Schibsted. Här berättar hon om sitt karriärbyte och tipsar om hur man får ut det mesta av en intensivutbildning på Academy.

Läs mer

Pontus Segerstad testade på programmering och blev direkt intresserad. När han såg en annons från Academy var det självklart – han tog ditt pick och pack och flyttade från Linköping till Stockholm för att lära sig programmering och för att byta karriär. Efter 12 veckor flyttade han hem till Linköping igen för att börja sitt nya jobb som IT-konsult på SundaHus.

Läs mer

Adam flyttade från Malmö till Stockholm för att byta karriär och lära sig programmera på 12 veckor. Nu har han flyttat tillbaka och jobbar heltid som IT-konsult på Verisure. Innan han fick upp ögonen för Academy så jobbade han med allt från att vara målare och arkitektassistent till att vara kameraman. Nu senast kommer han från en roll som digitaliseringsansvarig för ett företag i byggbranschen.

Läs mer