Därför borde du lära dig programmera via Acando Academy

"Ofta har man fler möjligheter än man tror och det handlar ofta om att bara våga ta steget."

Nu öppnar rekryteringen till Acando Academy, programmet där du på 12 veckor får den grund du behöver för att bli en expert på utveckling av digitala handelslösningar. I programmet kommer du lära dig programmering med C#.NET, skapande av webbfunktionalitet, User Experience och mycket annat. Men varför ska man lära sig programmera i C#.NET via Academy? Vi pratade med Academy-alumnen Tobias Rondin som tog examen hösten 2017.

Vad gjorde du innan Academy?

Innan Academy jobbade jag som slagverkslärare och frilansmusiker.

Hur kommer det sig att du ville bli IT-konsult?

- Jag ville testa att göra något helt annat och på köpet få en säkrare arbetsmarknad. Dessutom ville jag ha normala arbetstider, då jag som musiker jobbade väldigt mycket på kvällar och helger. Jag testade att programmera lite hemma och insåg att jag hade en naturlig fallenhet för det och tyckte det var roligt, så därför kändes det rätt att gå i den riktningen.

Varför valde du just Academy?

- Jag ville komma ut i arbetslivet så snabbt som möjligt, och tänkte att upplägget med många lärarhandledda timmar och praktiska uppgifter var ett som skulle passa mig.

Varför borde man lära sig C#.NET?

- Det är en bra och välbeprövad ingång till objektorienterad programmering, och något som många företag efterfrågar.

Hur känns det nu efteråt? Vad tar du med dig från din tid på Academy?

- Kort sagt känns det bra. Jag har fått en bra grundläggande förståelse för många av de saker som jag idag använder i mitt dagliga arbete, och dessutom ett förhållningssätt till hur jag på ett effektivt sätt ska tillgodogöra mig det jag behöver lära mig.

Vad gör du idag?

- Idag jobbar jag som underkonsult på CGI i Malmö med förvaltning och nyutveckling av en mängd system åt en av deras större kunder.

Vad har du för tips till någon som funderar på att byta karriär?

- Ofta har man fler möjligheter än man tror och det handlar ofta om att bara våga ta steget.

Vad har du för tips till någon som vill lära sig programmera?

- Skriv mycket kod, helst något varje dag. Gör om saker du inte förstår tills det verkligen sitter. Det är bara att nöta!

 

Vill du också börja jobba med programmering och bli en Digital Development Expert? Sök till Acando Academy. Vi rekryterar löpande så vänta inte med din ansökan!

Tobias Rondin
Tobias har arbetat som klassisk slagverkare och framträtt med Malmö symfoniorkester. Musikhögskoleutbildningen skedde i Stockholm och Zürich. De färdigheter han fått tar han med sig in i IT-branschen, som ett seriöst förhållningssätt till arbetet och en rejäl dos självdisciplin. Han ställer höga krav på sig själv och ger sig inte förrän målet är uppnått. Tobias har alltid haft ett stort datorintresse. Programmering är något han brinner för och dessutom kommer hans färdigheter från musikeryrket väl till pass. Därför kändes det självklart att söka till Academy.
Acando
Teknologi driver förändring, men det är användarens vilja och förmåga att använda den som skapar värde. Med lika delar teknisk spetskompetens och insikt i mänskliga beteenden och triggers - och såklart ett rågat mått kreativitet - skapar Acando idéer, löser problem och mobiliserar organisationer till förändring. Våra 1 200 konsulter i Stockholm, Göteborg, Malmö, Västerås och Borlänge/Falun har en lokal branschkunskap, och vi är extra stolta att våra kunder rankar oss högt när det gäller personligt engagemang och samarbetet med deras organisation. Totalt är vi 1 900 konsulter i fem länder, Sverige, Norge, Finland, Tyskland och Lettland.
Mer på temat 
#konsulter-berättar

När det var dags för IT-systemen att bytas ut på Stefan Terdells tidigare jobb insåg han att han var på fel plats. Han ville byta karriär och istället bli den programmerare som kan genomföra systembytet.

Läs mer

Carolina Saavedra tog examen från intensivutbildningen i C#.NET våren 2017. Hon har tidigare arbetat i finansbranschen med bland annat riskhantering och analys men länge varit intresserad av programmering. I takt med att banksektorn blir allt mer digitaliserad ökade motivationen till att byta karriär. Nu jobbar hon sedan snart ett år tillbaka som systemutvecklare. Och du har väl inte missat att du som vill lära dig programmera C# har möjlighet att gå Acando Academy som börjar 6 augusti?

Läs mer

Academy söker just nu 15 motiverade personer med de rätta förmågorna för att bli riktigt duktiga på programmering till vårt nya program C/C++ i Linköping. Vi har pratat med Sedef Husevaag som gick Midroc Electro Academy under hösten och som idag jobbar som PLC-programmerare på Midroc i Linköping. Sedef ser Academy som en fantastisk chans att byta karriär och att samtidigt bidra till kompetensförsörjningen i regionen.

Läs mer

Jeanette var en av 30 studenter som gick Academys 12-veckors intensivutbildning och blev konsult inom IT! Hon tog examen sommaren 2017 och fick direkt jobb som utvecklare på EVRY. Vi tog chansen att att prata med Jeanette om varför hon valde att gå utbildningen, hur plugget var och hur det är att jobba som utvecklare på EVRY!

Läs mer

Just nu söker vi 30 personer till vårt första lokala C#.NET-program i Malmö. Under 12 intensiva veckor blir du riktigt vass på programmering och förbereds för att börja jobba i rollen som IT-konsult i Skåne. En som tidigare genomfört denna resa är alumnen Björn som vi har träffat för en intervju.

Läs mer