Läs mer

Därför borde du jobba på Acando

"Vill man få chanser så får man chanser. Det finns liksom alla möjliga vägar i och med att vi är så stora. Det går att byta område helt eller att bara byta roll, det är väldigt öppet. Om man börjar som front end-utvecklare finns alla möjligheter i världen att bli arkitekt, chef eller BI-utvecklare till exempel"

Är du intresserad av en karriär som expert inom utveckling av digitala webbaserade tjänster och handelslösningar på Acando? Då är Acando Academy något för dig! Tillsammans med Acando har vi tagit fram ett program där du under en intensiv 12-veckorsperiod drillas i tekniker för skapande e-handelsfunktionalitet. Under programmet kommer du få kunskap om IT-arkitektur och bland annat hur agila team arbetar, framförallt kommer du lära dig de praktiska och faktiska handgreppen.

Vi pratade med Jessica Wikén på Acando för att höra mer om varför man borde jobba just där.

Varför började du jobba på Acando? 

- Jag började jobba här år 2000 och det var egentligen en tillfällighet. Jag hade en kompis som då jobbade på Acando och som pratade väldigt gott om det vilket gjorde att jag också sökte mig dit.

Vad är det bästa med ditt jobb?

- Definitivt projektledningen, att man jobbar i team och att man har en gemensam leverans. Min roll är egentligen att hjälpa de andra i projektet att lyckas och sen ha mycket kontakt med kunder.

Vad är det bästa med Acando?

- Att man har väldigt många möjligheter, vill man få chanser så får man chanser. Det finns liksom alla möjliga vägar i och med att vi är så stora. Det går att byta område helt eller att bara byta roll, det är väldigt öppet. Om man börjar som front end-utvecklare finns alla möjligheter i världen att bli arkitekt, chef eller BI-utvecklare till exempel.

Varför ska man jobba på Acando? 

- För att vi har så roliga uppdrag, vi har väldigt många bra chefer och det är en bra stämning överlag. Vi har väldigt många kompetenta och seriösa människor, men samtidigt lagom lättsamt. Det är en bra mix!

Vad har du för tips till de som vill söka Academy utbildningen och börja jobba på Acando? 

- Vill man lyckas på något sätt ska man vilja arbeta, man måste tycka det är kul att jobba. Man kommer vara med och skapa saker, så det är viktigt att man tycker det är kul och att man tänker på att man är konsult och behöver vara något av en kameleont. Det är också viktigt att man är flexibel, alla kunder är olika och ställer olika krav, så det är viktigt att förstå själva konsultrollen.

Är du också intresserad av en karriär på Acando? Sök till Acando Academy redan idag!

Acando
Teknologi driver förändring, men det är användarens vilja och förmåga att använda den som skapar värde. Med lika delar teknisk spetskompetens och insikt i mänskliga beteenden och triggers - och såklart ett rågat mått kreativitet - skapar Acando idéer, löser problem och mobiliserar organisationer till förändring. Våra 1 200 konsulter i Stockholm, Göteborg, Malmö, Västerås och Borlänge/Falun har en lokal branschkunskap, och vi är extra stolta att våra kunder rankar oss högt när det gäller personligt engagemang och samarbetet med deras organisation. Totalt är vi 1 900 konsulter i fem länder, Sverige, Norge, Finland, Tyskland och Lettland.
Mer på temat 
#samarbeten

Nu har du som bor i Kiruna möjlighet att byta karriär, lära dig programmeringsspråket Java på 12 veckor och sedan få jobba som utvecklare på CGI. Vi pratade med Stina Lundstöm som jobbar på CGI om hur en vanlig dag kommer att se ut och varför man borde jobba på CGI.

Läs mer

Nu har du som bor i Kiruna möjlighet att byta karriär, lära dig programmeringsspråket Java på 12 veckor och sedan få jobba som utvecklare på CGI. Vi pratade med Bo Lahti som jobbat på CGI sedan 1998 och hur en vanlig dag kommer att se ut och varför man borde jobba på CGI.

Läs mer

Efter sin examen i ekonomi på Södertörnshögskola blev Kevin Cheraghi, 26, erbjuden ett jobb på Octapharma. Under studierna jobbade han extra på transportpackningen där han tog emot och packade ner de läkemedel som Octapharma producerar. Där började ett intresse gro och en nyfikenhet om hur dessa läkemedel producerades.

Läs mer

Våra liv är markerade av två stora "före och efter" stunder, berättar Alejandro och Sofia, föräldrar till Tadeo, 6. - Den första var när vårt äldsta barn Mateo, som är 13 år, diagnostiserades med svår hemofili A. Den andra var när vår son Tadeo, som är 6 år, diagnostiserades med insulinberoende typ 1-diabetes vid två år.

Läs mer

"Jag började uppleva extrem ryggsmärta vid semester i Halifax, Nova Scotia under julen 2009. Jag lade mig i badkaret varannan timme för att försöka lindra smärtan. Jag hade ont i halsen och jag kunde inte svälja ordentligt. Jag kände mig svag. Dagarna gick och saker blev värre. Sedan ramlade jag till marken när jag skulle byta min tvååriga dotters blöja och kunde inte komma upp igen", säger Donna Hartlen, 46, som jobbar som förvaltningschef på GBS/CIDP stiftelsen av Kanada.

Läs mer