Till programmet
Läs mer

Christoffer spetsade sin IT-kompetens med en 12 veckors intensivutbildning i C/C++

Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
Jag kan definitivt rekommendera Academy för dig som känner att du vill byta karriär men inte vill spendera flera år på högskolan för att komma dit!

På fritiden varvar Christoffer Palm kampsport och husrenovering med ett av hans största intressen, nämligen IT. Han har alltid haft ett intresse för teknik, datorer och spel och han har även en utbildning som nätverks- och systemtekniker från Jönköping Tekniska Högskola. För drygt ett år sedan valde han att ta en annan riktning i karriären och började Academys intensivutbildning i C/C++. Vi är nyfikna på vad som gjorde honom intresserad av C/C++ och vad han jobbat med sedan examen från Academy.

Varför valde du att byta riktning i karriären?

Jag trivdes med att jobba med datorer men kände att jag hamnat på fel bana som systemtekniker. Då tipsade en nära vän mig om Academy, som själv hade gått en av deras intensivutbildningar och var nöjd med både utbildningen och jobbet han fick efteråt. Det som lockade mig mest till att söka Academy var den snabba utbildningstakten, att kunna byta bana inom IT utan att gå tillbaka till högskolan i flera år och att sedan vara garanterad jobb direkt efter avslutad utbildning.

Vad gjorde dig intresserad av C och C++?

Innan jag sökte till Academy läste jag på om olika programspråk och vad som lockade med C och C++ var dess enorma flexibilitet. Du kan bygga styrsystem för maskiner och industrirobotar, bygga plattformar för appar och göra tv-spel för att nämna några saker. Adobe och Google utvecklar många av sina applikationer i C++, liksom mycket inom Linux communityt, exempelvis Firefox och Thunderbird.

Hur var det att gå denna intensivutbildning?

Academy kändes helt annorlunda från tidigare utbildningar jag gått. Redan från första dagen fanns ett smittsamt engagemang hos deltagare, lärare och programansvariga från Academy som höll i sig hela vägen genom programmets gång. Tempot var alltid högt men efter ett tag kändes det naturligt. Man hinner inte med så mycket annat än att plugga under tiden man går programmet, men det var också skönt på ett sätt då man fick släppa all annan vardagsstress och bara fokusera på en sak under 12 veckor.

Vad jobbar du med idag?

Sedan examen har jag jobbat som utvecklare på ITAB Scanflow i Jönköping. Jag fick möjligheten att börja koda från dag ett och har medverkat i flera ny- och vidareutvecklingsprojekt. Jobbet som junior IT-konsult har varit både spännande och krävande. Det har inneburit ett antal intensiva månader av konstant lärande, informationssamlande och utveckling av det jag lärde mig på Academy. Och inlärningstakten är fortfarande hög nu nästan ett år senare. Fördelen med detta är att jobbet sällan känns tråkigt eller repetitivt.

Kan du rekommendera andra att följa dina fotspår?

Jag kan definitivt rekommendera Academy för dig som känner att du vill byta karriär men inte vill spendera flera år på högskolan för att komma dit – men var förberedd på att det är en tuff resa du ger dig in på.

Just nu är antagningen öppen till den andra omgången av programmet C/C++ i Linköping. Efter examen kan du jobba som IT-konsult i Linköping eller Stockholm. Som alltid får du en tillsvidareanställning hos Academic Work efter denna 12 veckors intensivutbildning.

Mer på temat 

#konsulter-berättar

Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-04-25
1000 examinerade konsulter!

Idag har vi examinerat 1000 konsulter från Academy, det är vi enormt stolta över! Tack till alla våra konsulter som valt att göra denna karriärsresa tillsammans med oss.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2018-07-10
Från kundtjänstmedarbetare till utvecklingschef på 2 år

Wilhelm Perdahl jobbade som kundtjänstmedarbetare på en storbank när han insåg att det inte var där han ville vara. Det var inte tillräckligt utmanande eller utvecklande vilket gjorde att han valde att säga upp sig utan en egentlig plan på vad han skulle göra därnäst. Trots en ekonomiexamen i ryggen valde han att efter ungefär 6 månader läsa en kurs vid Luleå Universitet inom digital teknik och där förnyades intresset för IT.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2018-08-22
En språngbräda in i programmeringens värld

Nu har du som vill jobba i Göteborg fler möjligheter än någonsin att byta karriär och bli en efterfrågad IT-konsult på 12 veckor! Innan Academy gjorde Ida Ahlström lite av varje, som hon beskriver det själv, men jobbar sedan en tid tillbaka som utvecklare på Collector Bank. Vill du göra samma resa som Ida? Missa inte chansen att söka till höstens Academy program!

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2018-02-11
Johanna blev QA manager efter Academy

Johanna tog examen från Academy hösten 2016. Sedan dess har mycket hänt och vi har träffat henne för att höra vad hon gör idag.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2018-04-11
Per bytte karriär och blev IT-konsult på 12 veckor

Per är fastighetsskötaren som vid 36 års ålder bestämde sig för att byta karriär och bli IT-konsult. Han vände sig till Academy och blev antagen till intensivutbildningen i Java. Just nu söker Academy dig som tillsammans med 15 andra motiverade karriärbytare har chans att gå vårt första lokala program i Sundsvall.

Läs mer