Läs mer om våra IT-program här
Läs mer

Accelerated Learning blev startskottet för Markus livslånga lärande

Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
Det roligaste i vardagen är att det är enormt stimulerande att tänka i arbetet. En uppgift man tar sig an kan till en början kännas jobbig och svårlöst, men den tillfredsställelsen som man känner när man väl lyckats knäcka den och ser ett resultat framför sig är svår att överträffa - Markus, C#.NET VT18

För ett år sedan tog Markus examen från ett av Academys Accelerated Learning-program. Nu är han tillbaka i Göteborg där han jobbar som en utvecklare på ett stort rederi. Vi har träffat honom för att höra mer om hans karriärsresa.

Hej Markus! Vad gjorde du innan du lärde dig koda?

Jag hade tidigare studerat Industriell Ekonomi men valde inte långt efter studierna att åka och jobba utomlands som reseledare. När jag sedan kom tillbaka till Sverige efter 1,5 år så hade jag fortsatt ingen tydlig bild av vad jag ville jobba med. Jag började snart på ett företag som sålde IT-system och fick då lära mig en del om databaser. Jag tyckte att det var kul och stimulerande att skriva databasfrågor och blev i och med det intresserad av att lära mig programmera. Eftersom jag inte var speciellt sugen på att gå en ny högskoleutbildning så var det väldigt lockande med Academys utbildning på 12 veckor som dessutom garanterade mig ett jobb när jag var färdig.  

Fanns det någon oro för dig innan du började Academy?

Självklart fanns där en oro över att 12 veckor inte var tillräckligt med tid för att lära sig koda. Den största oron var egentligen vilka förväntningar min framtida arbetsgivare skulle ha på mig när jag började jobba. När utbildningen väl började så insåg man att det skulle bli tufft, men oron över att inte klara av den försvann rätt fort. I och med att jag inte bor i Stockholm så fanns det även lite andra bitar att lösa så som att hitta boende och att hyra ut min egen lägenhet för att få ihop det ekonomiskt. Men allt löste sig rätt smidigt och jag hyrde in mig i ett rum med gångavstånd till Academys campus.

Vad jobbar du med idag?

Idag jobbar jag som utvecklare på ett välkänt rederi. Jag sitter i ett team bestående av fyra andra utvecklare, en SCRUM-master och en produktägare. Vi utvecklar ett internt verktyg som tar fram beslutsunderlag för att företaget ska kunna optimera sin fartygskapacitet och i slutändan göra en större vinst på sina avgångar. Vi arbetar som team där vi tillsammans diskuterar vad som ska göras och hur vi bör göra det, men i de flesta fall så skriver vi koden individuellt.

Vilka språk kodar du i?

Sedan jag började har jag nästintill uteslutande skrivit kod i JavaScript. Några av de tekniker och miljöer som vi använder är Node.Js, React, TypeScript, GraphQL och Docker, samt även lite C#. Det mesta var i princip nytt för mig när jag började på uppdraget, eftersom jag kunde C#.NET bäst efter Academy. Men när man väl har förstått de grundläggande principerna i ett språk så blir det lättare att förstå nästa och idag skulle jag tveklöst säga att JavaScript är det jag kan bäst. Det är roligt att man ständigt utmanas, utvecklas och att lärandet hela tiden fortsätter.

Vad är det absolut roligaste med ditt jobb?

Det roligaste i vardagen är att det är enormt stimulerande att tänka i arbetet. En uppgift man tar sig an kan till en början kännas jobbig och svårlöst, men den tillfredsställelsen som man känner när man väl lyckats knäcka den och ser ett resultat framför sig är svår att överträffa.

Just nu är det sista chansen att söka till ett av våra fyra IT-program på Academy, där du kan lära dig Java, C#.NET eller RPG. Rekryteringen sker löpande så se till att göra våra urvalstester idag om du vill byta karriär!

Mer på temat 

#aktuellt

Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-11-13
Emma: ”Det känns självklart jättebra när man löst ett problem åt en kund”

Emma jobbar som servicetekniker på STANLEY Security. Vi ville träffa henne för att höra mer om vardagen inom säkerhetsbranschen och låta henne slå hål på några vanliga fördomar hon stött på.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-11-11
IT-intresse och kundfokus fick Sebastian att välja en karriär inom Salesforce

Sebastian har en bakgrund som produktchef på ett företag som distribuerar elektroniska säkerhetsprodukter. När han ville jobba mer hands-on med IT i en kundcentrerad organisation, blev Salesforce nästa självklara steg i karriären. Hör mer om hur Sebastian förverkligade detta med intensivutbildningen Academy for Salesforce vintern 2019.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-11-12
Så byter du till en karriär inom automationsbranschen

Efterfrågan på kompetens inom automation och digitalisering växer hos Sveriges industriföretag. Men många företag har utmaningar att hitta denna kompetens. Detta är anledningen till att vi återigen startar programmet inom industriautomation, där du kan bli automationsingenjör på 12 veckor. Nyfiken på detta program? Träffa vår lärare Jouni som berättar mer om varför han sökte sig till industribranschen och om hur det är att undervisa på Academy.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-11-01
Så blev Lina fullstackutvecklare

Vägen till en karriär inom IT måste gå genom en universitetsutbildning. Eller? Hör Linas väg till sitt drömjobb.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-10-29
Jobba med Salesforce – en av världens mest hyllade CRM-plattformar

Just nu har Academy ett samarbete tillsammans med Salesforce där du får chans att utbilda dig till IT-konsult och därefter jobba med en av världens mest hyllade CRM-plattformar. Vi har träffat Jenni Meller som är projektledare på Salesforce för att höra vad man gör i rollen som IT-konsult. Jenni har själv en gedigen bakgrund som IT-konsult och har de senaste sju åren jobbat med Salesforce.

Läs mer