Läs mer om våra IT-program här
Läs mer

Accelerated Learning blev startskottet för Markus livslånga lärande

Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
Det roligaste i vardagen är att det är enormt stimulerande att tänka i arbetet. En uppgift man tar sig an kan till en början kännas jobbig och svårlöst, men den tillfredsställelsen som man känner när man väl lyckats knäcka den och ser ett resultat framför sig är svår att överträffa - Markus, C#.NET VT18

För ett år sedan tog Markus examen från ett av Academys Accelerated Learning-program. Nu är han tillbaka i Göteborg där han jobbar som en utvecklare på ett stort rederi. Vi har träffat honom för att höra mer om hans karriärsresa.

Hej Markus! Vad gjorde du innan du lärde dig koda?

Jag hade tidigare studerat Industriell Ekonomi men valde inte långt efter studierna att åka och jobba utomlands som reseledare. När jag sedan kom tillbaka till Sverige efter 1,5 år så hade jag fortsatt ingen tydlig bild av vad jag ville jobba med. Jag började snart på ett företag som sålde IT-system och fick då lära mig en del om databaser. Jag tyckte att det var kul och stimulerande att skriva databasfrågor och blev i och med det intresserad av att lära mig programmera. Eftersom jag inte var speciellt sugen på att gå en ny högskoleutbildning så var det väldigt lockande med Academys utbildning på 12 veckor som dessutom garanterade mig ett jobb när jag var färdig.  

Fanns det någon oro för dig innan du började Academy?

Självklart fanns där en oro över att 12 veckor inte var tillräckligt med tid för att lära sig koda. Den största oron var egentligen vilka förväntningar min framtida arbetsgivare skulle ha på mig när jag började jobba. När utbildningen väl började så insåg man att det skulle bli tufft, men oron över att inte klara av den försvann rätt fort. I och med att jag inte bor i Stockholm så fanns det även lite andra bitar att lösa så som att hitta boende och att hyra ut min egen lägenhet för att få ihop det ekonomiskt. Men allt löste sig rätt smidigt och jag hyrde in mig i ett rum med gångavstånd till Academys campus.

Vad jobbar du med idag?

Idag jobbar jag som utvecklare på ett välkänt rederi. Jag sitter i ett team bestående av fyra andra utvecklare, en SCRUM-master och en produktägare. Vi utvecklar ett internt verktyg som tar fram beslutsunderlag för att företaget ska kunna optimera sin fartygskapacitet och i slutändan göra en större vinst på sina avgångar. Vi arbetar som team där vi tillsammans diskuterar vad som ska göras och hur vi bör göra det, men i de flesta fall så skriver vi koden individuellt.

Vilka språk kodar du i?

Sedan jag började har jag nästintill uteslutande skrivit kod i JavaScript. Några av de tekniker och miljöer som vi använder är Node.Js, React, TypeScript, GraphQL och Docker, samt även lite C#. Det mesta var i princip nytt för mig när jag började på uppdraget, eftersom jag kunde C#.NET bäst efter Academy. Men när man väl har förstått de grundläggande principerna i ett språk så blir det lättare att förstå nästa och idag skulle jag tveklöst säga att JavaScript är det jag kan bäst. Det är roligt att man ständigt utmanas, utvecklas och att lärandet hela tiden fortsätter.

Vad är det absolut roligaste med ditt jobb?

Det roligaste i vardagen är att det är enormt stimulerande att tänka i arbetet. En uppgift man tar sig an kan till en början kännas jobbig och svårlöst, men den tillfredsställelsen som man känner när man väl lyckats knäcka den och ser ett resultat framför sig är svår att överträffa.

Just nu är det sista chansen att söka till ett av våra fyra IT-program på Academy, där du kan lära dig Java, C#.NET eller RPG. Rekryteringen sker löpande så se till att göra våra urvalstester idag om du vill byta karriär!

Mer på temat 

#aktuellt

Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2018-10-25
Funktionalitet och design lockade Lina till en intensivutbildning i JavaScript

Nu är Academy tillbaka med en andra omgång vårt program i JavaScript. Men varför ska man söka till Academy och varför är just JavaScript så spännande? Vi har träffat alumnen Lina för att höra vad som fick henne att söka! Lina kommer från Eskilstuna och har en masterexamen i företagsekonomi sedan tidigare. Hon har även jobbat på en inköpsavdelning med administrering av masterdata. Sedan några veckor tillbaka har hon jobbat som IT-konsult på ett av Sveriges största telekomföretag.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-02-25
12 skäl att satsa på Academy om du vill byta till en karriär inom IT

En karriär inom IT låter spännande, men du kanske undrar varför du borde välja just Academy? Det kan våra alumner svara på! Vi frågade konsulter från tidigare program inom C#.NET och Java om varför de valde att byta karriär genom Academy. Här har vi samlat 12 skäl till varför du ska klicka in och göra urvalstesterna redan idag.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-08-14
Besiktningsingenjör – inget för den fege!

Inför höstens Academyutbildning av besiktningsingenjörer till Kiwa Inspecta får vi följa med Mattias en dag på jobbet för att lyfta på locket och lära oss vad arbetet innebär.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-08-12
Andreas har påbörjat resan för att bli automationsingenjör på 12 veckor

Andreas är inne på vecka 2 av utbildningen med inriktning industriautomation. Vi ställde 3 snabba frågor kring hans förväntningar på programmet och hans nya karriärsväg.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-07-24
Q&A med alumnen Dafvid

Dafvid Skoogh har alltid varit teknikintresserad men saknade de tekniska färdigheterna för att kunna bygga och utveckla appar själv. Academy blev startskottet för hans IT-karriär och förutom att jobba med IT utvecklar han just nu en webbapp med två av sina vänner. Vi ville höra mer!

Läs mer