Sök nu!
Läs mer

Att bli IT-konsult i Kiruna

"Det bästa är utvecklingsmöjligheterna, att det är högt i tak och att man får fantastiska kollegor."

Nu har du som bor i Kiruna möjlighet att byta karriär, lära dig programmeringsspråket Java på 12 veckor och sedan få jobba som utvecklare på CGI. Vi pratade med Stina Lundstöm som jobbar på CGI om hur en vanlig dag kommer att se ut och varför man borde jobba på CGI.

Hej Stina, berättamer om dig själv och CGI kontoret i Kiruna!

Jag är 41 år och jobbar som utvecklare på CGI och har gjortdet sen 2001. Sen tog jag en paus på 4,5 år och gjorde en del annat inom CGIför att jag kände att jag ville testa något nytt. Men för 2 år sedan gick jagtillbaka för att jag kände att jag saknade utvecklingen.

Hur ser en vanlig dagsom utvecklare ut hos er?

Jag jobbar just nu endast åt en kund på fulltid och i dettaprojektet jobbar vi agilt så vi har korta möten varje dag där alla i projektetär med. På dessa möten går vi igenom hur vi ligger till i teamet, om det ärnågon som behöver hjälp eller om någon har ont om jobb. Projekten vi jobbar medvarierar väldigt mycket då det beror på vad kunden vill ha. Vissa uppdraginnebär små förändringar i befintlig kod medan andra uppdrag kan låta oss fåskriva helt nya program. I arbetet ingår även dokumentation och test. De meravancerade testerna utförs av andra i teamet.
För det mesta sitter jag på mitt eget kontor, men ibland jobbar jag hos kunden.

Hur är CGI somarbetsgivare?

Jag tycker att CGI är en bra arbetsgivare. Det finns många möjligheterhär. Jag kan ju bara se till mig själv som fick möjlighet att helt byta spårett tag. Det finns ingen som stoppar en om det är någonting man verkligen villgöra.

Om du får ge 3 anledningar till varför man ska börja på CGI, vad skulle det vara då?

Då skulle jag säga att det är utvecklingsmöjligheterna, att det är högt i tak och att man får fantastiska kollegor.

Vill du lära dig programmeringsspråket Java på 12 veckor ochsedan börja jobba som utvecklare på CGI? Läs mer och gör urvalstesterna här!

Mer på temat 
#samarbeten

Nu har du som bor i Kiruna möjlighet att byta karriär, lära dig programmeringsspråket Java på 12 veckor och sedan få jobba som utvecklare på CGI. Vi pratade med Bo Lahti som jobbat på CGI sedan 1998 och hur en vanlig dag kommer att se ut och varför man borde jobba på CGI.

Läs mer

Är du intresserad av en karriär som expert inom utveckling av digitala webbaserade tjänster och handelslösningar på Acando? Då är Acando Academy något för dig! Tillsammans med Acando har vi tagit fram ett program där du under en intensiv 12-veckorsperiod drillas i tekniker för skapande e-handelsfunktionalitet. Under programmet kommer du få kunskap om IT-arkitektur och bland annat hur agila team arbetar, framförallt kommer du lära dig de praktiska och faktiska handgreppen.

Läs mer

Efter sin examen i ekonomi på Södertörnshögskola blev Kevin Cheraghi, 26, erbjuden ett jobb på Octapharma. Under studierna jobbade han extra på transportpackningen där han tog emot och packade ner de läkemedel som Octapharma producerar. Där började ett intresse gro och en nyfikenhet om hur dessa läkemedel producerades.

Läs mer

Våra liv är markerade av två stora "före och efter" stunder, berättar Alejandro och Sofia, föräldrar till Tadeo, 6. - Den första var när vårt äldsta barn Mateo, som är 13 år, diagnostiserades med svår hemofili A. Den andra var när vår son Tadeo, som är 6 år, diagnostiserades med insulinberoende typ 1-diabetes vid två år.

Läs mer

"Jag började uppleva extrem ryggsmärta vid semester i Halifax, Nova Scotia under julen 2009. Jag lade mig i badkaret varannan timme för att försöka lindra smärtan. Jag hade ont i halsen och jag kunde inte svälja ordentligt. Jag kände mig svag. Dagarna gick och saker blev värre. Sedan ramlade jag till marken när jag skulle byta min tvååriga dotters blöja och kunde inte komma upp igen", säger Donna Hartlen, 46, som jobbar som förvaltningschef på GBS/CIDP stiftelsen av Kanada.

Läs mer