Läs mer

Academy skapar skräddarsydd utbildning åt Ericsson LSS

Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
Förutom den tekniska kompetensen kommer konsulterna även att utbildas inom specifika områden för att kunna börja arbeta på Ericsson LSS direkt efter utbildningen.

För att fylla ett växande anställningsbehov av projektörer och fibertekniker har Ericsson Local Services AB, ett dotterbolag till Ericsson AB, anlitat Academy för skräddarsydda intensivutbildningar. Första utbildningsomgången omfattar 37 personer som efter avslutad utbildning tillsvidareanställs som konsulter via Academys ägarbolag Academic Work.

Regeringen har satt som mål att 90 procent av Sveriges befolkning ska ha tillgång till höghastighetsbredband år 2020. En stor andel av den infrastruktur som ligger till grund för bredbandstjänster byggs och underhålls av Ericsson LSS, vilket gör att företaget är i en stark tillväxtfas. Företaget har i dag runt 700 anställda men behöver inom kort anställa många fler för att klara bredbandsmålet.

 Nu inleder Ericsson LSS en utbildningssatsning tillsammans med Academy, som har utvecklat ett unikt koncept för intensivutbildningar inom IT och teknik. Utbildningarna baseras på amerikanska metoden Accelerated Learning som fokuserar på praktisk tillämpning av det som lärs ut.

 – Upplägget med Academy är något nytt och precis vad vi behöver, säger Thomas Grundsten, Head of Build & Engineering på Ericsson LSS. Det gör att vi på mycket kort tid får tillgång till ett stort antal konsulter som vi vet har både rätt kompetens och rätt personliga egenskaper. Konsulterna kommer att kunna bidra hos oss från dag ett vilket är en stor fördel i en stor och snabbväxande organisation.

 Utbildningen är framtagen av Academy i nära samarbete med Ericsson LSS och Northlab, specialister på fiberoptik inom telekom- och bredbandsnätverk. Efter avslutad utbildning, på sex eller sju veckor beroende på inriktning, får deltagarna en tillsvidareanställning som konsult på Academic Work med uppdrag hos Ericsson LSS med ambitionen att bli rekryterad till Ericsson LSS på sikt. Första utbildningstillfället omfattar 37 konsulter och startade den 26 september. Ytterligare tillfällen planeras framöver.

 – Vi är otroligt glada över avtalet med Ericsson LSS. Skräddarsydda utbildningar åt kunder kommer att bli en allt större del hos oss och det betyder mycket att få förtroende från en så tung aktör, säger Micael Holmström, VD på Academy.

 Den praktiska tillämpningen är central hos Academy och därför varvas teori med utbildning i fält. Förutom den tekniska kompetensen kommer konsulterna även att utbildas inom specifika områden för att kunna börja arbeta på Ericsson LSS direkt efter utbildningen.

För mer information kontakta:
Micael Holmström, VD, Academy 0709-919 677, micael.holmstrom@academy.se

Om Academy
Academy, ett dotterbolag till Academic Work, erbjuder intensivutbildningar baserade på utbildningsformen Accelerated Learning. Syftet är att förbereda och utbilda människor med rätt förmågor och ambition för nya utmaningar och karriärer. Academy kombinerar en rekryteringsprocess som lägger vikt vid kandidaternas personliga egenskaper med skräddarsydda utbildningspaket som är framtagna tillsammans med några av de bästa lärarna inom sina respektive fält. Academy grundades 2015 och har huvudkontor i Stockholm. www.academy.se

Ericsson LSS
Ericsson Local Services är en marknadsledande leverantör av fälttjänster i Sverige. Företaget står för den lokala förankringen inom det globala Ericsson. Ericsson LSS bygger och underhåller nätinfrastruktur och levererar tjänster till alla delar av Sveriges fälttjänstmarknad.

Mer på temat 

#pressmeddelande

Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-09-16
Salesforce-partners i Norden går ihop – utbildar konsulter via Academy

Salesforce är idag en av de snabbast växande tekniska plattformarna för kundrelationer. Den snabba tillväxten har lett till en enorm brist på kompetens inom Salesforce. För att råda bot på det går nu några av Salesforce kunder och partners ihop och tar hjälp av Academy, ett systerbolag till Academic Work, för att få fram ny kompetens.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-08-26
STANLEY Security tar hjälp av Academy för att säkra behovet av IT-kompetens

Säkerhetsleverantören STANLEY Security tar hjälp av Academy, ett systerbolag till Academic Work, för att säkra deras långsiktiga kompetensförsörjning inom IT. Under ett 12 veckor långt skräddarsytt program, med stort fokus på programmering, ska 17 personer förberedas för en karriär inom driftsättning och systemunderhåll hos STANLEY Security.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-06-24
Kiwa Inspecta utbildar besiktningsingenjörer i samarbete med Academy

Stockholm, 24 juni 2019 - För att säkra långsiktig kompetensförsörjning tar Kiwa Inspecta hjälp av Academy för att hitta och utbilda 20 personer till besiktningsingenjörer. Kiwa är en global organisation ledande inom provning, besiktning och certifiering med 750 medarbetare i Sverige. Utbildningen kräver inga tidigare kunskaper, bygger på metoden Accelerated Learning och startar i oktober.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2018-06-01
Emelie Bernhardsson ny Sverige-vd på Academy

Snabbväxande utbildningsföretaget Academy, ett systerbolag till Academic Work, utser Emelie Bernhardsson till ny Sverige-vd. Emelie Bernhardsson, 29 år och tidigare COO, är medgrundare till Academy och tar över efter Micael Holmström som blir koncern-vd.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-02-26
Handelsbanken, Tieto och Apper gör gemensam sak för att under 12 intensiva veckor utbilda programmerare för viktiga IT-system

Bristen på programmerare/systemutvecklare har gått från att vara hög till akut de senaste åren och för många företag hjälper det inte med rekryteringsannonser eftersom det helt enkelt inte finns tillräckligt många utbildade.

Läs mer