Academy och Tjejer Kodar i skärgården

17-19 mars arrangerade Academy ett code camp tillsammans med Tjejer Kodar på Ekskäret i Stockholms skärgård. 25 tjejer lärde sig HTML och CSS för att under helgen bygga sin egen portfolio. Det var väldigt varierade bakgrunder på deltagarna där vissa aldrig kodat innan till de som dagligen kommer i kontakt med programmering i sina nuvarande jobb.
#samarbeten

17-19 mars arrangerade Academy ett code camp tillsammans med Tjejer Kodar på Ekskäret i Stockholms skärgård. 25 tjejer lärde sig HTML och CSS för att under helgen bygga sin egen portfolio. Det var väldigt varierade bakgrunder på deltagarna där vissa aldrig kodat innan till de som dagligen kommer i kontakt med programmering i sina nuvarande jobb.

Sanna Stenlund gick Academy C#.NET våren 2016 och jobbar idag som fullstackutvecklare med fokus på webb. Tillsammans med två andra alumner från Academy har hon följt med på campet för att hålla i en workshop samt hjälpa tjejerna i skapandet av egna portfolios.

Sanna, varför ville du följa med som kod-coach på campet?

Vi behöver verkligen fler tjejer i vår bransch, så jag tycker att det är jättehäftigt att få vara med på den här typen av initiativ där fler tjejer får chansen att upptäcka hur roligt det faktiskt är med programmering. Dessutom kändes det väldigt lockande att få spendera en hel helg i skärgården omgiven av dessa härliga och engagerade tjejer!

Vad säger du om deltagarnas portfolios som de skapat?

Jag blev väldigt imponerad över deltagarnas engagemang och vilka grymma portfolios de gjorde på bara en helg! Extra kul att se alla snygga och kreativa lösningar som verkligen gjorde att ingen portfolio blev den andra lik.

Under helgen har vi gått igenom HTML, CSS, Javascript och Bootstrap. Deltagarna har också fått lära sig GitHub för att publicera sin portfolio live på nätet samt att göra sin sida responsiv.

Förutom långa dagar av programmering så är campet även ett tillfälle att träffa andra tjejer med samma intresse och nätverka. En av deltagarna var Cozette Wachtmeister som driver ett eget konsultmäkleri och har släppt en app för Android.

Cozette, vad är din upplevelse av helgen?

Mina förväntningar var inte särskilt höga inför kursen, jag tänkte; hur mycket kan man egentligen lära sig på en helg? Mitt svar efter lägret, MYCKET! Med hjälp av en underbar lärare i form av Lisa och flera fantastiska kodar-coacher kunde jag sätta ihop en helt egen sajt från scratch. Jag har ett nytt tänk och har verkligen fått upp ögonen för kodning. Att det dessutom blev en kulinarisk matupplevelse i en fantastisk miljö tillsammans med en massa coola kvinnor var en enorm bonus. 5 stjärnor av 5 möjliga.

Även Anna Fjellström var med på kursen som deltagare. Hon jobbar själv med IT-rekrytering och såg detta som en möjlighet att ytterligare utvecklas i sin yrkesroll. Vi frågade även henne vad hon tyckte om helgen.

Anna, varför är du med på campet?

Jag hade hört talas om Tjejer Kodar genom en kollega. Jag är verkligen definitionen av nybörjare när det kommer till kodande. Jag har aldrig haft en blogg och gjorde aldrig några coola hacks på Lunarstorm. Men nu sitter jag och hjälper till med att ta fram krav till min arbetsgivares nya hemsida, en hemsida jag senare också kommer vara med och förvalta. Därför kändes det självklart att vara med på er kurs! Om så bara för att få mer förståelse för utveckling då jag i mitt rekryteringsarbete har stort fokus på just systemutvecklare.

Vad tar du med dig från helgen?

Mer än vad jag nånsin kunnat tro! Inte bara en härlig energi utan också en nyfunnen nyfikenhet för kod. Jag känner att jag har fått verktygen jag behöver för att lära mig mer på egen hand och det kommer jag definitivt göra. En fet bonus var att få träffa och jobba tillsammans med så många peppade och peppande tjejer på en helt magisk ö ute i skärgården!

Vill du följa med på nästa camp eller komma på våra Open Houses, signa upp dig på vårt nyhetsbrev nedan.

Publicerat:_
2017-01-20
2017-03-22
Vi behöver verkligen fler tjejer i vår bransch, så jag tycker att det är jättehäftigt att få vara med på den här typen av initiativ där fler tjejer får chansen att upptäcka hur roligt det faktiskt är med programmering.

Läs mer

Capgemini reserverar konsulter från Academys utbildning i Finland

20 april lanserades Academy i Helsingfors. Under våren kommer 15 deltagare rekryteras till en plats på en intensivutbildning där de lär sig programmering i Java. Kandidaterna rekryteras utfirån förmågor och motivation i Academys testbaserade intervjuprocess. I september startar utbildningen som följer Academys pedagogik Accelerated Learning och efter 12 veckor går konsulterna ut på uppdrag via Academic Work Finlands kunder.

Läs mer

Medivir fann osannolika kompetens-kombinationer

Bland de 50-talet företag som i dagsläget har tagit in konsulter från Academy finns allt från små startups till stora konsultjättar. Det är produktbolag, banker och tjänsteföretag inom en rad olika branscher. Sedan i somras har vi ett samarbete med läkemedelsbolaget Medivir där Karin från Sommar16 C#.NET är konsult.

Läs mer