Läs mer

Academy intensivutbildar energi- och miljötekniker åt Siemens

Siemens Building Technologies inleder ett samarbete med Academy för att utbilda energi- och miljötekniker inom byggnadsautomation. Efter 12 veckor startar deltagarna nya karriärer på orter över hela Sverige.

Siemens  är ett globalt teknikföretag som har stått för ingenjörskonst, innovation, kvalitet, pålitlighet och internationalitet i mer än 165 år. De är verksamma i mer än 200 länder och har ca 350 000 anställda i världen och fokuserar på områdena elektrifiering, automation och digitalisering. Inom divisionen Building Technologies arbetar man med service- och entreprenadverksamhet inom byggnadsautomation, energibesparande åtgärder för fastigheter, säkerhet och brandlarm.

För att möta behovet av ytterligare kompetens har Siemens anlitat Academy för att tillsammans starta Siemens BT Academy. Den 30 oktober påbörjar ett 20-tal deltagare en skräddarsydd intensivutbildning som på 12 veckor utbildar dem till energi- och miljötekniker inom byggnadsautomation. Utbildningen omfattar bland annat elkonstruktion och ellära, systemkunnande inom ventilation, värme- och kylsystem, samt programmering. Utöver teknisk kompetens får deltagarna även lära sig om projektledning, självledarskap och kundbemötande.

– Rollen som energi- och miljötekniker är bred och utbildningen speglar detta. Vi har tagit fram en utbildning med högt tempo som ger deltagarna den kunskap som krävs i arbetet med smarta fastigheter och att energieffektivisera byggnader. Det innefattar även delar som arbetsmiljö, entreprenadjuridik och budget, säger Sissel Gade, ansvarig för utbildningen hos Academy.

Academys utbildningar bygger på den amerikanska inlärningsmetodiken Accelerated Learning. Det innebär praktiskt lärande, samarbeten i team och ständig feedbackdialog. Academy lägger stor vikt vid rekryteringsprocessen, där kandidatens egenskaper, motivation och passion väger tyngre än tidigare erfarenheter och betyg.

Rekryteringen till den kostnadsfria utbildningen inleds omgående. Direkt efter examen fortsätter deltagarna som tillsvidareanställd konsult hos Siemens Building Technologies, via Academic Work, med ambitionen att Siemens överrekryterar deltagarna efter 12 månader.

Deltagarna placeras efter utbildningen i Arenastaden i Solna, Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Örebro, Karlstad, Norrköping, Sundsvall, Umeå/Skellefteå, Kiruna, Malmö, Helsingborg, Halmstad, Göteborg, Borås, Växjö, Jönköping eller Karlskrona.

För mer information kontakta:

Sissel Gade, Program Manager, Academy
0736-409 259, sissel.gade@academy.se

Om Academy

Academy, ett systerbolag till Academic Work, erbjuder intensivutbildningar baserade på utbildningsformen Accelerated Learning. Syftet är att förbereda och utbilda människor med rätt förmågor och ambition för nya utmaningar och karriärer. Academy kombinerar en rekryteringsprocess som lägger vikt vid kandidaternas personliga egenskaper med skräddarsydda utbildningspaket som är framtagna tillsammans med några av de bästa lärarna inom sina respektive fält. Academy grundades 2015 och har huvudkontor i Stockholm. www.academy.se

Siemens
Siemens är ett globalt teknikföretag som har stått för ingenjörskonst, innovation, kvalitet, pålitlighet och internationalitet i mer än 165 år. Vi är verksamma i mer än 200 länder och har ca 350 000 anställda i världen och fokuserar på områdena elektrifiering, automation och digitalisering.

Mer på temat 

#pressmeddelande

Yrket är fritt, omväxlande och räknas som en grundfunktion i det svenska samhället. Ändå är bristen stor på distributionselektriker. Därför har Vattenfall Services tagit hjälp av utbildningsföretaget Academy för att hitta och utbilda framtidens medarbetare. Efter examen väntar en garanterad tillsvidareanställning på Vattenfall Services.

Läs mer

Det svenska AI-bolaget Sana Labs inleder ett samarbete med Academy, den ledande aktören i Sverige inom intensivutbildningar inom IT och teknik. Samarbetet gör att Academy kan effektivisera sina utbildningar för att nå en ännu högre kompetensnivå.

Läs mer

Pär Lager är en av Sveriges mest framgångsrika personer inom utbildningssektorn. Nu tar han plats som arbetande styrelseordförande i​ Academy, ett snabbväxande dotterbolag till Academic Work som har utvecklat ett unikt koncept för intensivutbildningar inom IT och teknik.

Läs mer

För att säkra kompetensförsörjningen till sin produktionsanläggning i Stockholm ger globala läkemedelsföretaget Octapharma i uppdrag åt utbildningsföretaget Academy att rekrytera och intensivutbilda 15 personer till blivande processtekniker. Utbildningen – som inte kräver några förkunskaper – bygger på metoden Accelerated Learning och startar i september.

Läs mer

Snabbväxande utbildningsföretaget Academy, ett systerbolag till Academic Work, utser Emelie Bernhardsson till ny Sverige-vd. Emelie Bernhardsson, 29 år och tidigare COO, är medgrundare till Academy och tar över efter Micael Holmström som blir koncern-vd.

Läs mer