Läs mer

Academy intensivutbildar energi- och miljötekniker åt Siemens

Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office

Siemens Building Technologies inleder ett samarbete med Academy för att utbilda energi- och miljötekniker inom byggnadsautomation. Efter 12 veckor startar deltagarna nya karriärer på orter över hela Sverige.

Siemens  är ett globalt teknikföretag som har stått för ingenjörskonst, innovation, kvalitet, pålitlighet och internationalitet i mer än 165 år. De är verksamma i mer än 200 länder och har ca 350 000 anställda i världen och fokuserar på områdena elektrifiering, automation och digitalisering. Inom divisionen Building Technologies arbetar man med service- och entreprenadverksamhet inom byggnadsautomation, energibesparande åtgärder för fastigheter, säkerhet och brandlarm.

För att möta behovet av ytterligare kompetens har Siemens anlitat Academy för att tillsammans starta Siemens BT Academy. Den 30 oktober påbörjar ett 20-tal deltagare en skräddarsydd intensivutbildning som på 12 veckor utbildar dem till energi- och miljötekniker inom byggnadsautomation. Utbildningen omfattar bland annat elkonstruktion och ellära, systemkunnande inom ventilation, värme- och kylsystem, samt programmering. Utöver teknisk kompetens får deltagarna även lära sig om projektledning, självledarskap och kundbemötande.

– Rollen som energi- och miljötekniker är bred och utbildningen speglar detta. Vi har tagit fram en utbildning med högt tempo som ger deltagarna den kunskap som krävs i arbetet med smarta fastigheter och att energieffektivisera byggnader. Det innefattar även delar som arbetsmiljö, entreprenadjuridik och budget, säger Sissel Gade, ansvarig för utbildningen hos Academy.

Academys utbildningar bygger på den amerikanska inlärningsmetodiken Accelerated Learning. Det innebär praktiskt lärande, samarbeten i team och ständig feedbackdialog. Academy lägger stor vikt vid rekryteringsprocessen, där kandidatens egenskaper, motivation och passion väger tyngre än tidigare erfarenheter och betyg.

Rekryteringen till den kostnadsfria utbildningen inleds omgående. Direkt efter examen fortsätter deltagarna som tillsvidareanställd konsult hos Siemens Building Technologies, via Academic Work, med ambitionen att Siemens överrekryterar deltagarna efter 12 månader.

Deltagarna placeras efter utbildningen i Arenastaden i Solna, Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Örebro, Karlstad, Norrköping, Sundsvall, Umeå/Skellefteå, Kiruna, Malmö, Helsingborg, Halmstad, Göteborg, Borås, Växjö, Jönköping eller Karlskrona.

För mer information kontakta:

Sissel Gade, Program Manager, Academy
0736-409 259, sissel.gade@academy.se

Om Academy

Academy, ett systerbolag till Academic Work, erbjuder intensivutbildningar baserade på utbildningsformen Accelerated Learning. Syftet är att förbereda och utbilda människor med rätt förmågor och ambition för nya utmaningar och karriärer. Academy kombinerar en rekryteringsprocess som lägger vikt vid kandidaternas personliga egenskaper med skräddarsydda utbildningspaket som är framtagna tillsammans med några av de bästa lärarna inom sina respektive fält. Academy grundades 2015 och har huvudkontor i Stockholm. www.academy.se

Siemens
Siemens är ett globalt teknikföretag som har stått för ingenjörskonst, innovation, kvalitet, pålitlighet och internationalitet i mer än 165 år. Vi är verksamma i mer än 200 länder och har ca 350 000 anställda i världen och fokuserar på områdena elektrifiering, automation och digitalisering.

Mer på temat 

#pressmeddelande

Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-09-16
Salesforce-partners i Norden går ihop – utbildar konsulter via Academy

Salesforce är idag en av de snabbast växande tekniska plattformarna för kundrelationer. Den snabba tillväxten har lett till en enorm brist på kompetens inom Salesforce. För att råda bot på det går nu några av Salesforce kunder och partners ihop och tar hjälp av Academy, ett systerbolag till Academic Work, för att få fram ny kompetens.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-08-26
STANLEY Security tar hjälp av Academy för att säkra behovet av IT-kompetens

Säkerhetsleverantören STANLEY Security tar hjälp av Academy, ett systerbolag till Academic Work, för att säkra deras långsiktiga kompetensförsörjning inom IT. Under ett 12 veckor långt skräddarsytt program, med stort fokus på programmering, ska 17 personer förberedas för en karriär inom driftsättning och systemunderhåll hos STANLEY Security.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-06-24
Kiwa Inspecta utbildar besiktningsingenjörer i samarbete med Academy

Stockholm, 24 juni 2019 - För att säkra långsiktig kompetensförsörjning tar Kiwa Inspecta hjälp av Academy för att hitta och utbilda 20 personer till besiktningsingenjörer. Kiwa är en global organisation ledande inom provning, besiktning och certifiering med 750 medarbetare i Sverige. Utbildningen kräver inga tidigare kunskaper, bygger på metoden Accelerated Learning och startar i oktober.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2018-06-01
Emelie Bernhardsson ny Sverige-vd på Academy

Snabbväxande utbildningsföretaget Academy, ett systerbolag till Academic Work, utser Emelie Bernhardsson till ny Sverige-vd. Emelie Bernhardsson, 29 år och tidigare COO, är medgrundare till Academy och tar över efter Micael Holmström som blir koncern-vd.

Läs mer
Two female coworkers with laptops working together in the lounge area at Bombayworks Stockholm office
2019-02-26
Handelsbanken, Tieto och Apper gör gemensam sak för att under 12 intensiva veckor utbilda programmerare för viktiga IT-system

Bristen på programmerare/systemutvecklare har gått från att vara hög till akut de senaste åren och för många företag hjälper det inte med rekryteringsannonser eftersom det helt enkelt inte finns tillräckligt många utbildade.

Läs mer